Stranica 14 od 22 PrviPrvi ... 41213141516 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 1065

Tema: odvikavanje od pelena

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Training paints iliti gaćice za odvikavanje od pelena

Citiraj Teica prvotno napisa
    Cure, gdje da kupimo te gaćice za "trening"?

(U Zagrebu smo.)
    pogledaj po ljekarnama. znam da ima ljekarna u mercator centru na zgrebackoj aveniji. mi smo dobile jedne, jos ih nisam isprobala, ali djeluju mi fora. nase su bijele tako da su univerzalno ruzne

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cuckalica evo i mene jer si nas ljubazno pozvala sa topika o BEZPELENAŠIMA. Cijenim da ti cijeniš i naše mišljenje.
    Ako uzmemo u obzir više stvari kao ( u zagradama su komentari o kojima moraš dodatno voditi računa, ako joj želiš pomoći, a tu je i pokoje pitanje):
    - ima nešto više od jedne godine
    - več samostalno hoda ( bitno je vidjeti koliko često pada i da li pada na trbuh, naravno pitanje je da li dopuštaš kako mama da padne ili više strepiš)
    - s kakanjem surađujete od 10 mjeseca njenog života ( usput ta situacija da odbija držanje kod kakanja ima više veze s tim kako je držiš jer ona raste, teža je i s vremenom držanje za butine bez oslonca na njenim hokerima je boli, a i čmar se drugačije rastegne ) OPIŠI MALO KAKO SI JE DRŽALA!!!
    - još uvijek intezivno doji ( bitno je da vodiš računa što piješ i jedeš od skrivenih diuretika i nadraživača mjehura)
    - ima tetu čuvalicu ( kolko ona provodi komunikaciju eliminacije ili se na to ne obazire, nego stavi samo pelenu?)
    - pokušava se sporazumjevati govorno ( u njenoj dobi vrlo često mješaju ne i da i mješaju pipi i kaka što nas mame zna zbuniti )
    - ne koristite wc nego pokušavate s kahlicom ( mislim da joj je wc jako zanimljiv iako ju je strah zvuka vode i veličine rupe, ali fascinantnost wc-a treba iskoristiti)
    ...znači ako o tome svemu vodiš računa imaš više uspjeha nego ako sve svedeš na kontrolu sfinktera. Zašto? ...jer kontrola sfinktera uopće nije problem...ona već odavno postoji...Problem je kriva poruka koju si djetetu dala njegovim rođenjem, a to je da se nužda obavlja u pelenu...
    Znači moraš poruku jednako tako kako je utrenirana, utrenirati u drugom smjeru...znači poruka je ...nužda se obavlja "izvan pelene", a mama će ti pomoći da je obaviš i da naučiš dati neki znak prije nego što moraš obaviti nuždu. Djeca nama NE asistiraju kada idemo na wc, ali dobra je škola da i naš odlazak na wc bude jedan društveni događaj tj. da i mi objavljujemo odlaske na wc kratke (piškenje) ali i one malo duže...makar mirišu u drugom smjeru...
    Još jedna bitna stvar koju treba imati na umu, ako zadržavaju kakicu onda češće pišaju.
    U svakom slučaju dobro je s obzirom na gornje inputeve tražiti odgovore na svako zapišavanje u smislu što sam ja kao mama krivo učinila. Promatranje nekakvih znakova da joj se piški ili ne u slučaju jedne do sada pelenaške jednogodišnjakinje je iluzorno jer ona ne daje neke znakove kad piški, drugačije je utrenirana. To vrijedi manje više za bezpelenaše koji su neki od nekoliko prvih mjeseci života u tome, a i oni imaju različite životne momente.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    - več samostalno hoda ( bitno je vidjeti koliko često pada i da li pada na trbuh, naravno pitanje je da li dopuštaš kako mama da padne ili više strepiš
    u principu je pustim da padne i da se podigne sama. ali ona je mala spretnica i rijetko pada. ako gubi ravnotezu baca se na guzu, a ako je umorna pada i prema naprijed. to sta ja po parku stalno trcim za njom jer strepim da ne proguta sve cikove je prica za neku drugu temu.

- s kakanjem surađujete od 10 mjeseca njenog života ( usput ta situacija da odbija držanje kod kakanja ima više veze s tim kako je držiš jer ona raste, teža je i s vremenom držanje za butine bez oslonca na njenim hokerima je boli, a i čmar se drugačije rastegne ) OPIŠI MALO KAKO SI JE DRŽALA!!!
    drzala sam je tako da bih je jednom rukom obuhvatila ispod pazuha, leda su joj bila oslonjena na moj trbuh, a drugu sam joj drzala ispod koljena tako da je bila u nekom sjedecem polozaju. nikad nije voljela da je drzim za noge kako sam vidjela na jednoj slici i pokusala. to je stimalo sve do tog proljeva. tada je imala stolicu i do 8 puta i trajalo je 4 dana. ja sam joj ispirala guzu mlakom vodom, cak joj je pasalo i da je malo prohladna, ali valjda joj je bila previse iziritirana i od onda trpi. a 2 tj prije toga je imala prvi put proljev koji je trajao 2 dana i nakon kojega je svaki dan isla na tutu kakat. inace, ona je prije 10.mj (kad je iskljucivo dojila, ne u teoriji al u praksi da :mrgreen znala nemat stolicu i po 10ak dana. otkad jede dohranu razmak se smanjio na 3-5 dana. izmedu ta dva proljeva je bila svaki dan i sad ponovo razmak 3-5 dana. ne znam je li to bitno.
    sinoc se pokakila tako da se stisnula uz mene i zagrlila me a ja sam je drzala ispod guze i za leda. prsa o prsa.

još uvijek intezivno doji ( bitno je da vodiš računa što piješ i jedeš od skrivenih diuretika i nadraživača mjehura)
    osim kave kad imam ujutro predavanja (a razmak izmedu kave i dojenja je 2-5 sati) ne znam koji su jos diuretici/nadrazivaci koje koristim.

ima tetu čuvalicu ( kolko ona provodi komunikaciju eliminacije ili se na to ne obazire, nego stavi samo pelenu?)
    ona joj za sada samo mijenja pelene, ali sam uvjerena da ce kad joj objavim da krecemo s odvikavanjem suradivati u potpunosti.

pokušava se sporazumjevati govorno ( u njenoj dobi vrlo često mješaju ne i da i mješaju pipi i kaka što nas mame zna zbuniti )
    pokusava se sporazumjevati i cini mi se da zna razliku

ne koristite wc nego pokušavate s kahlicom ( mislim da joj je wc jako zanimljiv iako ju je strah zvuka vode i veličine rupe, ali fascinantnost wc-a treba iskoristiti)
    ne zeli ona ni na wc. pokusala sam sa onom sjedalicom za bebe za wc, pokusala sam ja sjest s njom i pokusala sam je samo drzat. nista od toga nece.

Djeca nama NE asistiraju kada idemo na wc, ali dobra je škola da i naš odlazak na wc bude jedan društveni događaj tj. da i mi objavljujemo odlaske na wc kratke (piškenje) ali i one malo duže...makar mirišu u drugom smjeru...
    to prakticiramo odavno. u pocetku je to bilo zato da je mogu drzat na oku, sad joj objasnjavam sta ja radim i zasto

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kod nas je takva situacija.
    Kad je moj imao 15mj,susjedov mali je tada imao 20 mj i u roku 3 tjedna se odviknuo od pelena.mislila sam si pa ajde idemo mi i našeg malo polako pripremati za to.Sa tetom u vrtiću sam se dogovorila da ga stavlja na tutu .Prošlo je 4mj ,sada ima 21 mj, a od toga ništa ,on sjedi na tuti ali ništa ne obavlja-znači shvatili smo da definitivno još nije spreman ,svako dijete je razlićito.

_________

D

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Div da ideš s mamom tog dječaka u produbljivanje razgovora oko skidanja pelene u tri tjedna sigurno bi se iznenadila. Ili ukratko po meni su djeca vrlo slična u svojim potrebama ( pričam o pelenašima), međutim one koje se razlikuju su majke i njihov način i učestalost mjenjanja pelena, a recimo na to utječe i broj "učitelja" u kući, recimo druge djece, baka, teta i sličnog i hrpa okolnosti tako da spremnost djeteta je vrlo diskutabilna stvar. Bez obzira što sam provodila bezpelenaštvo i smatram ga jednostavnim i poželjnim itekako mi je jasno da ono nije uvijek provodljivo zato ne treba pelenu u tom momentu podcijeniti. Isto tako mislim da se treba pozabaviti hrpom stvari u momentu kad se počnu "skidati" pelene, a ne samo to učiniti i očekivati da se stvar odvije sama od sebe jer je "spremnost" tu ili ona "zakaže" pa se još čeka itd....

Cuckalica , dok ne uspijem par stvari pojasniti ti možeš provesti slijedeće. Izbaci kavu ujutro...da se probudiš ujutro popi veliku čašu vode. Ona također diže tlak, a nemaš toliko kofeina u mlijeku. Ako to već nisi u wc-u postavi igračke i ne koristi wc da se dijete na njega sjedne ili slično nego da dijete ode tamo obaviti nuždu recimo na pod. Ugrij wc prostor ako je hladan. Neki ne griju wc pa zato. Svi sokovi su manje više diuretici u slučaju da ih koristiš. Koristi rađe friško voće koje dijete jede u komadima. Mi smo koristili wc tako da sam se ja posijela na wc, a Karlo namoje butine kod kakanja. u toj dobi kao što je tvoje dijete Karlo je isključivo kakao stoječki i nikako drugačije. Kad mu je bila sila, a on počeo čuvati i hodati okolo kao patkica onda bi ga skinula što je za njega značilo kakanje. Trčkarao bi okolo, ja bi se sjela na wc i čekal, onda bi on doša i pokakao se tako da se držao meni za nogu ili bi dozvolio da ga posjednem na moje butine. Fora je u tome da sam mu skinula uvijek gačice...Kući je komunikacija povezana vrlo često sa kućnom komocijom, zato je dobro naučiti koristiti wc prostoriju za obavljanje nužde makar u tome nije obavezno obavljanje nužde u wc-školjku, ali prostorija je.
    Javit ću se ponovno ne stignem više pisati, a ti probaj par detalja promjeniti i da...pazi na čokoladu ili kakao ili čaj i promatarj svoj menstrualni ciklus jer kod dojenih za vrijeme mamine menstruacije je zapišavanje ful programirano....ali zato prije menstruacije milina, ali može biti začepa...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

samaritanka hvala
    Kavu cu pokusat izbacit ali tesko je pratit predavanja bez kave
    Sokove l ne pije, samo vodu. U wcu ima dosta igracaka, a i voli se igrati sa rubljem, stavljat ga u masinu i vadit, dosta vremena provede u wcu. Sta se tice mog ciklusa jos ne mogu pratit nista, prosli mj sam imala prvu m nakok poroda, mozda je ovo sad vrijeme za zapisavanje.
    Inace, danas je provela citavi dan bez pelene. Popiskila se na hodnik i zvala me da dodem vidit. A poslije spavanja smo sjele na wc i citale katalog gm, inace njeno omiljeno stivo , pa se popiskila. Primjetila sam i da je produzila razmak izmedu piskenja. Prvi dan je bilo 15min do maks 45, a danas su razmaci bili pola sata do sat. A jednako je jela pila i dojila.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cuckalica ovo sa kavom shvati vrlo ozbiljno i imaj na umu da ne traje vječno. Pokušaj vježbati ujutro da se razbudiš ili slično. Velika količina kofeina ostaje u dojci kao u skladištu naravno dok ne bude podojena...i ovisno o pražnjenju ostaje i čitav dan ako si popila ujutro.
    Ne znam koji ti je dan ciklusa, ali ako si tjedan pred menstruaciju možeš sad pratiiti kako zadržavaš vodu i to primječuješ na vagi. Taj antidiuretički hormon dobiva preko mlijeka tvoja djevojčica i ona također manje piški. Što dobivaš time? Dobivaš time fazu uspjeha i samokontrole za dijete što je u fazi učenja skidanja pelena vrlo bitno. U tom periodu je i otežana malo defekcija tj. usporena pa može izgledati kao začep. Recimo moj Karlo je tada i manje jeo.

Jesam li ja to dobro razumjela da nisi imala menstruaciju godinu dana?

Ako to s wc-prostorijom sve provodite i pokušavate obaviti nuždu uvijek tamo to je ok. Stavljanje na wc nije potrebno jer ga se mnoga tako mala djeca boje.

Pokušaj tetu čuvalicu malo instruirati.

Što radite kada ste vani i kava vam je noć?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

jesi, dobro si shvatila, prvu menstruaciju nakon poroda sam dobila nakon 15mj. to je bilo 1.11. i od tada jos nista, tako da mi to jos nije pouzdan parametar za pracenje.

ona se ne boji wca. cak mi se cini da je poprilicno fascinirana njim i njegovom sposobnoscu gutanja stvari. cak pokusava igracke svoje bacat unjutra, vice buc! i onda im mase papa! (mi tako masemo kad ona nesto obavi prije nego potegnemo vodu)

kad smo vani nos pelenu. mislila sam najprije doma mlo uvjezbat odlazenje na wc prije nego se upustim u tu avanturu vani. pogotovo jer je sad prepreprehladno u zagrebu. da je barem ljeto, ponijeli bi viska hlace i nikakvih problema. al je stvarno hladno pa me strah. jos i ona ima obicaj svako malo sjesti na pod pa me je i zato malo strah.
    po noci je od 9-7 u istoj peleni. ona se ne budi po noci u smislu da se razbudi nego samo malo kenjka dok joj se sisa ne stvori u ustima pa joj ja zato ne mijenjam pelenu da je ne razbudim (iskreno, puno puta se ja ni ne probudim nego je samo u snu prikacim na sisu )

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

po noci je od 9-7 u istoj peleni. ona se ne budi po noci u smislu da se razbudi nego samo malo kenjka dok joj se sisa ne stvori u ustima pa joj ja zato ne mijenjam pelenu da je ne razbudim (iskreno, puno puta se ja ni ne probudim nego je samo u snu prikacim na sisu )
    i kod nas je isto ovako, s tim što ona ne piški po noći. Ne znam kako je kod vas, ali njoj je pelena redovito suha, eventulano je smoči ujutro ako ne stignemo do wc-a dosta brzo.Većinom djeca ne piške dok spavaju, nego kad se malo razbude. Par puta sam je nosila i noću kad mi se činilo da hoće, ali u zadnje vrijeme ne traži. Ujutro čim se razbudi i ja skačem iz kreveta i nosim na tutu, i to ti je najsigurnije doba za uspješno pražnjenje savjetujem da ne propuštaš piškenje rano odmah nakon buđenja, tako da stvori naviku.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

njena pelena bude skroz mokra, ponekad i procuri.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cuckalica prvotno napisa
    njena pelena bude skroz mokra, ponekad i procuri.
    ali moguće je da je to napunila nakon buđenja, rano ujutro. Vidiš prema tome kakve je temperature i mirisa pelena
    Ako ti se čini da to radi ujurto, isplati ti se neko vrijeme skakati iz kreveta odmah nakon buđenja da je odvedeš na tutu što prije. Kad se na to navikne kasnije će se moći suzdržati par minuta.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pelena bude topla. pokusala sam par puta odmah nakon budenja je odvest piskit i svaki put je bio cirkus. mislim da sam jedan dogadaj i opisala na ovoj temi. ona se voli 15ak min nakon budenja mazit i valjat po krevetu a onome tko je sprijeci u tome crno se pise. dakle, suradnja je apsolutno iskljucena s njene strane a ne vidim smisao u tome da je silim.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Molim vas za pomoć! Moja Nika ima 2 god i 1 mjesec. Već otprilike pola godine govori kad ide kakati i piškiti ali odbija ići na tutu jer kaže da se boji. Kupili smo i nastavak za wc ali ista stvar. Ako sjednem ja na wc ili tutu onda ona sjedne meni u krilo i sve je ok. Probali smo je podmititi i sa biciklom koji želi (veliki za sve velike cure bez pelena) ali neće. Ne želim je previše forsirati ali ne znam kako da joj pomognem da prevlada taj strah od tute. Ako imate kakva iskustva pomagajte!!!!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivana nika po mom iskustvu ako prijavljuje i ona obavlja sve kako treba doći će zasigurno momenat i to vrlo brzo gdje će ona pokušati sjesti direktno na wc i pridržavat će se za tebe. Do tada bez forsiranja jednostavno joj asistiraj kao i dosad. Normalno je da se djeca boje sjediti sama na wc-u toj dobi jer je wc gutač svega pa zašto ne i djeteta...kužiš...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Da i ja sam se tomu nadala al ona meni to prijavljuje već više od pola godine. A kad se beba popiški u tutu sva sretna odnese u wc i pusti vodu. Inače je jako plašljiva stvari koje su joj nepoznate (zadnje sv. Nikola). Pričala sam s doktoricom i ona mi je rekla da probam kad dođu djeca na igru dati im tute da se igraju i sjednu na njih pa da vidi da to nije ništa strašno. Probat ću to, možda uspije. Ako ne onda još strpljenja!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Karlo je tek u toku treće godine počeo sam sjediti na wc-u. Tutu nikada nije volio. Sjedio je od kraja drugog mjeseca njegova života uvijek meni na krilu i tako kakao i piškio...Pretpostavljam da ako i kod tebe dijete sjedi na tvom krilu kad obavlja nuždu kao nekoj tampon zoni, da onda neće preći na tutu. I moj Karlo se igrao sa tutom i wc-om gutačem, ali tako mali nije htio sjediti na njima...

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hm, hajde mi polako objasnite kako sjednete na WC s klincem? Raširite noge sa strane? Kako im guza bude u rupi a da im nije neudobno? Malisa sve prijavulje, ima suhu nocnu pelenu, al sjedanje na tutu il WC je "nece" i udri u plac, izvijanje, katastrofa... Mozda upali sjedenje na meni, ak skuzim kako da to izvedem?

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

EvaP, tako je bilo i kod nas, sve je najavljivala, ali nije htjela ni na tutu ni na WC. Ja sam ju nagovarala i skidala, a ona je namjerno piškila u gaće. Prije cca. 3 tjedna skinula je dnevne pelene samoinicijativno. Samo tako - neću pelenu, hoću gaće. Nije bilo ni jedne nezgode u 3 tjedna. Noćnu joj još uvijek stavljam jer strašno puno pije prije spavanja. Popodne spava bez pelene.

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Pretpostavljam uz puno verbaliziranja?
    Koliko je mala stara?
    Hvala na podršci

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo da se prijavimo u klub bezpelenasa. Ahmed je vec 7 dana suh. Niti jdnu noc nije popiskio krevet. Sve smo pelene poklonili nekih 100njak komada. Uf, starim...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj EvaP prvotno napisa
    Pretpostavljam uz puno verbaliziranja?
    Koliko je mala stara?
    Hvala na podršci
    mislim da ti je djeci najbolja motivacija da vide neko drugo dijete

ni dorian nije htio sjest na kahlicu do prije par dana. na wc je sjeo prije nekih pola godine, na onaj nastavak. iznenada, samo se jedan dan sjetio da hoce sjest na to, isto isprva niti cuti. na wc je sjeo zato sto je vidio starije necakinje da piske na wc, pa je htio i on, a na kahlicu je sjeo nakon posjete frendu vrsnjaku koji je piskio na kahlicu kad smo bili kod njega.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi smo imali tjedan dana pauze i prosli tjedan smo se opet upustili u avanturu skidanja pelena. uglavnom, pd doma je u babylegsima ili tatinim carapama u peleni. ali, kad ima pelenu ne najavljuje nego samo sve obavi u nju. i onda presvlacenje i moj monolog o tome kako je to bezveze svako malo se presvlacit, bilo bi ljepse sjest na tutu, popiskit se i samo hlace navuc i bit stalno suh, pelene su bljak, tuta je draga isl
    i prije dva dana izvucem ja odnegdje iz ormara puste haljinice koje je dobila na poklon a ne nosi ih, skinem joj pelenu i stavim haljinicu i zenska ni pet ni sest nego se odseta do tute, sjedne kaze psssss i popiski se. ja ostala ovako :shock: :D i sad imamo mali ritual. ona se popiski, mi to idemo bacit, dobije maramicu da se obrise, bacim, masemo papa, peremo ruke i svi sretni!
    primjetila sam da se povecao razmak izmedu piskenja. sad je od sat do dva. cak je jedno popodne neplanirano zaspala i spavala bez pelene i kad se probudila par minuta mazenja i hop na tutu.
    i zavolila je tutu. stavi je na sred dnevnog boravka i ponekad je podraga u prolazu.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi od ljeta nismo probavali.
    U zadnje vrijeme prijavljuje što radi u pelenu.
    Neboji se ni none ni wc-a, više voli sjesti na nastavak za wc ali problem je u tom što ona neželi sjediti dugo, max.pol minute/minutu i onda se ustaje.

Kad vidi nećaka da obavlja nuždu na wc onda i ona hoće i ponekad stvarno piški ili navečer pred kupanje je isto ponudim, nekada neće nekada hoće....

Noćna pelena bude puna, zato što pije puno pred spavanje i noću isto.

Neki dan je htjela biti bez pelene, i kad sam je nudila je išla na wc, međutim nakon 15ak minuta se upiškila i počela ljuto plakati "mokra saaaaaam" i kad sam je presvukla je inzistirala na peleni.

Vjerujem da je sad spremnija nego ljetos (onda nije ništa kužila) ali nekako nemam volje početi, jer će sigurno biti puno nezgoda a sad nikada dočekati da se veš osuši....s druge strane gdje je ljeto, tko će dočekati 6.mj

kako vi to rješavate sa mokrom odjećom?
    i što mislite jel bi vrijedilo pokušati?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i zavolila je tutu. stavi je na sred dnevnog boravka i ponekad je podraga u prolazu.
    umirem

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Ivany prvotno napisa
    Po ovome sto si napisala isplatilo bi se pokusati .

Mokra odjeca - mi imamo radijatore pa se sad brze susi nego ljeti - kad je doma nemoj ju oblaciti u vise slojeva vec samo gacice i stramplice - to se lako pere i susi.
    Prema ovome sto si napisala vjerojatno ce odvikavanje kratko trajati (ispod tjedan dana).

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj EvaP prvotno napisa
    Hm, hajde mi polako objasnite kako sjednete na WC s klincem? Raširite noge sa strane? Kako im guza bude u rupi a da im nije neudobno? Malisa sve prijavulje, ima suhu nocnu pelenu, al sjedanje na tutu il WC je "nece" i udri u plac, izvijanje, katastrofa... Mozda upali sjedenje na meni, ak skuzim kako da to izvedem?

Ja sam malo sira pa nisam mogla sjediti na wc-u i da Maja piski u njega nego je ona piskila u kantu koju sam postavila ispred. Mozes probati i manju kanticu drzati ispod njegove guze (dok se ne privikne na prostor wc-a).

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

EvaP, 28 mjeseci. I nije bilo puno verbaliziranja, zapravo je prije. Ali ona je odlučila skinuti pelenu baš kad sam ja odustala od pokušavanja. Mislila sam ponovno pokušati tek na ljeto, ali ona odlučila sad :D
    Prvih par dana nije htjela piškiti u vrtiću nego je čekala da dođe doma (ostaje do spavanja), a sad ide na wc i u vrtiću.
    Tako da je istina da će skinuti pelenu kad oni budu spremni.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Karlo je tek u toku treće godine počeo sam sjediti na wc-u. Tutu nikada nije volio. Sjedio je od kraja drugog mjeseca njegova života uvijek meni na krilu i tako kakao i piškio...Pretpostavljam da ako i kod tebe dijete sjedi na tvom krilu kad obavlja nuždu kao nekoj tampon zoni, da onda neće preći na tutu. I moj Karlo se igrao sa tutom i wc-om gutačem, ali tako mali nije htio sjediti na njima...
    Hvala Vam na savjetu. Još to nisam probala, uvijek sam je tražila da sama sjedne. Budem to probala. Vjerovatno je i to pomak, za nas veliki, što me tražila da sjedne na tutu. naravno u robici na 2,5s ali mi je i to super.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja je počela s tutom, u koju je piškila prije kupanja, a sad iz fore. Kupika sam joj onu malu dasku, ali to je koristila jako kratko. Sama je tražila da sjedne na wc bez pomagala.
    A jako je ponosna na to što je upala u zahod svima to priča.
    Bila smo u Lisinskom i nije mi dala da je držim, ona će naravno sama, ali je ušla curica koja je imala neku igračku. A moja g obje ruke u zrak za igračkom i pljus u zahod. Odvalila sam od smjeha kad sam skužila da se nije udarila, ona zbunjena faca

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Ariens prvotno napisa
    Citiraj Ivany prvotno napisa
    Po ovome sto si napisala isplatilo bi se pokusati .

Mokra odjeca - mi imamo radijatore pa se sad brze susi nego ljeti - kad je doma nemoj ju oblaciti u vise slojeva vec samo gacice i stramplice - to se lako pere i susi.
    Prema ovome sto si napisala vjerojatno ce odvikavanje kratko trajati (ispod tjedan dana).
    Arienshvala ti na pozitnom razmišljanju!!!
    Ja sam bila uvjerena da ćemo se napatiti i da će trajati duuuugo pa nisam imala volje ali zbog ove tvoje 2 rečenice ja sam se ipak usudila probati i super nam ide!!! :D Ni ne znam te ali beskrajno sam ti zahvalna.

U ponedjeljak smo počeli, ona je to super prihvatila, ugl. sama traži, dogodi se nezgoda tu i tamo, ali maksimum u jednom danu do sada je 2 puta u gaće, tako da ni nemoram sušiti po radijatoru.
    Ja sam pripremila hrpu odjeće, pa i trenerkice od proljetos koje su joj prekratke (neka se nađe za svaki slučaj) ali nije nam uopće potrebno jer su nezgode rijetke!!

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ha, skocila sam sebi u stomak! Nakon 10 suhi noci Ahmed preksinoc upiski krevet. Ok no big deal, mislim se, odbio je popiskiti se prije spavanja. I sinoc opet upiski krevet unatoc praznjenju mjehura prije spavanja. A u kuci nemam ni P od pelene...

Moram ga buditi veceras pa na tutu. :/

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ivany super :D

Kako je po noci? Jesi probala i po noci bez pelene?
    Ne nagovaram te samo me zanima
    Kod nas je ovako: Maja piski prije spavanja (u recimo 21 sat) i piski tek ujutro nakon mazenja u krevetu (izmedju 7 i 8 ujutro). Jos prije tri mjeseca se budila za piskenje po noci (oko ponoci).
    Ako zelis odmah i po noci probati - piskenje prije spavanja i ukoliko se budi onda joj ponudis (tiho da se ne razbudi do kraja). Krevet zastiti gumom i preko toga debeli rucnik pa samo njega promijenis ako se nezgoda dogodi.

Joj malo sam zabrijala, ali toliko sam sretna sto si ti sretna :D .

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    Ha, skocila sam sebi u stomak! Nakon 10 suhi noci Ahmed preksinoc upiski krevet. Ok no big deal, mislim se, odbio je popiskiti se prije spavanja. I sinoc opet upiski krevet unatoc praznjenju mjehura prije spavanja. A u kuci nemam ni P od pelene...

Moram ga buditi veceras pa na tutu. :/
    Ovako T. ima... mjesec dana sve ok, a onda se zaredaju 2-3 noći kad se popiški, uopće ne razumijem o čemu ovisi. Ja ga ne budim, to prođe samo od sebe. Možda mu je zima ili je preumoran pa čvrsto spava ili sanja da piški...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mejras kad je kakao ili bolje kakav mu je ritam kakanja? Dojiš li i što je sa zubićima? Da li je na pomolu neka prehlada? Sve uzmi u obzir? Ima li promjena u kući ili u načinu čuvanja?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja J odbija ići prije spavanja na wc :/
    Onda je malo nagovaram "ajde, ide i seka, koja će na nonu, koja na wc" i tako...
    I kad se popišli prije spavanja, mirno spava cijelu noć, ne piški, ne traži sisati , a npr. sinoć nije htjela, rasplakala se, nije htjela sjesti, ne mogu je niti želi siliti... i onda se popiški :/

Ajde, jel ima netko savjet?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anci ako odbija navečer ići na wc glupo ju je siliti, ali onda znaš da neće izdržati noć ili je to različito?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ako ju stavljaš neposredno prije odlaska u krevet, vjerojatno se radi o nekom nesvjesnom otporu prema odlasku u krpe, pa bojkotira rutinu. Ili je preumorna, pa joj i olakšanje mjehura otežava život.
    Ako bi piškila pola sata prije toga, bez sugestije "trebala bi" mislim da bi jednako bila mirna do jutra.
    Ili, kako to već ide kod vas?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa popiški se u krevet ako odbija piškiti prije spavanja.
    A htjela bih da nekako ima i tu naviku popiškiti se prije odlaska u krevet.
    Onda još sisa za uspavaljivanje i onda ako još i nije piškila prije, valjda joj je puno to pa se popiški :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ako ju stavljaš neposredno prije odlaska u krevet, vjerojatno se radi o nekom nesvjesnom otporu prema odlasku u krpe, pa bojkotira rutinu. Ili je preumorna, pa joj i olakšanje mjehura otežava život.
    Pa i ja mislim da je u tome stvar...
    Jedino da pomaknem na pola sata ranije i prilagodim tuširanje i ostalo tome.
    Jer... u kadi kad krene voda , uvijek viče da bi piškila.
    Jedino da je tuširam neposredno pred spavanje, ona se ujedno i popiški pa smo mirne.
    Thx

A najbolje je kad ima napunim kadu i one obje uđu,a J počne vikati da bi piškila. Onda ova starija poludi

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ariens, mislim da ćemo s tim još sačekati, ona dosta pije prije spavanja (oko 3dcl mlijeka) i noću isto popije dosta tekućine (oko 2dcl) pa joj pelena ujutro bude baš jaaaaako puno....
    nećemo zasad još s tim, malo dok usavršimo ovo

jučer je dobro krenulo ali ostatak dana je bio koma, ni sama ne znam koliko se puta upiškila (da nam je jučer bio prvi dan vjerojatno bi odmah odustala) ali danas smo krenule u nove pobjede!! :D

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    A najbolje je kad ima napunim kadu i one obje uđu,a J počne vikati da bi piškila. Onda ova starija poludi
    Ja podmetnem jogurt čašicu.
    Neugodan joj je osjećaj sjedit mokra na WC-u, a neće piškiti u vodu.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mejras kad je kakao ili bolje kakav mu je ritam kakanja? Dojiš li i što je sa zubićima? Da li je na pomolu neka prehlada? Sve uzmi u obzir? Ima li promjena u kući ili u načinu čuvanja?
    Ma sad kada pitas nesto se mislim. Ova dva dana dok je piskio po krevetu je kakao ko veliki i po par puta na dan. Jucer je kakao manje par loptica (st je normalno za njega i po par puta na doan ovako) i sinoc nije piskio u krevet. Ne, ne doji a sve zube ima vec preko godinu dana.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

danas se L nijednom nije popiskila u pelenu. dosla sam se hvalit
    doduse, jednom se popiskila na pod pokraj tute, al to cemo zanemarit jer vec je bilo kasno i koncentracija je popustila. da li se i vasoj djeci dogada da im koncentracija popusti predvecer?

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

da li se i vasoj djeci dogada da im koncentracija popusti predvecer?
    Kad je bila stara kao L. uvijek sam pazila vise navecer .

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa i meni je koncenteracija najgora navecer, jer sam jutarnji tip

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    pa i meni je koncenteracija najgora navecer, jer sam jutarnji tip
    pretpostavljam ja da je tako kod svih, al lijepo je procitat da i drugi peru tepih dok radni ljudi i postena inteligencija spavaju

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Danas nam je 6.dan odvikavanja, ja sam prezadovoljna.
    Mokrenje je skoro pa skroz svladala, nezgode su rijetke, od prvog dana max. 2dnevno.
    Ono što me brine je kakanje. Prva 2 dana je išla na wc, i od tad više neće tj. drži se za guzu i kaže da mora i stavim je na wc i nemože, imam osjećaj da trpi dok joj nestavim pelenu za popodnevno ili noćno spavanje i onda obavi posao u pelenu. Neku se noć probudila u ponoć da je previjem :shock: nije se ukakala noću već skoro 2 godine.....

Čitala sam da je normalno da duže traje ali eto zanima me da li možda ima tko kakav savjet ili neki trik kako je navesti da netrpi?? :?

Sorry ako je ovome već pisano ali nit imam vremena nit volje čitati svih 14stranica.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ivany
    Mi smo imale "slican" problem pa ti mozda pomogne nase iskustvo.
    Za pocetak Maja je bespelenas od cca 6-og mjeseca. Od tog doba se nije pokakala u pelenu ili gace (cca godinu i pol). Nas problem je poceo kad je imala 23 mjeseca i zelucanu virozu koja je trajala tjedan dana. Jako su je boljela crijeva kod kakanja i vise nije htjela sjediti na tuti. Piskenje je i dalje normalno obavljala, ali kad bi kakanje bilo na redu obicno bi trcala gore - dolje po stanu i vikala "buba tibica, buba tibica". Istovremeno je prestala kakati svaki dan vec je to obavljala svaki treci dan (to je naravno pojacavalo bolove u tibici). Jedini nacin da se ona pokaka u to vrijeme je da stoji kraj mene i ja joj masiram tibicu s kremicom, a s drugom rukom drzim papir i hvatam kakicu. Mislim da je Samaritanka opisivala slican slucaj. Za dva tjedna je taj problem preko noci nestao. Taj dan je isto panicarila, trcala po kuci i pricala "buba tibica". Ja sam joj (kao i ne znam koliko puta do tad) rekla "bit ce ti lakse kad budes kakala na wc" i to je prihvatila. Bez panicarenja je sjela na wc i pokakala se. Odonda nemamo vise nikakvih problema s kakanjem.
    Samaritanka je isto vise puta napominjala - bitno je pricati s djecom i cim vise im objasnjavati.
    Isto tako pomaze ako vide drugu djecu kako idu na wc (tutu).

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ariens tako se i moja ponasa kod kakanja. samo sta ne vice da je boli i kaka svako 5 dana. al trcanje, panika i stiskanje guze su meni ociti znak da se ona toga boji. u pelenu ne kaka vec 6mj, jedno vrijeme je iznad umivaonika, jedno vrijeme na tutu, ali nakon crijevne viroze trci po stanu, uzvere se na mene i ja je zagrlim, tjesim i pokusavam naciljat skoljku. s tim da mi ciljanje ne ide bas najbolje
    i da, pricam joj i objasnjavam ali ona je toliko izbezumljena da nista ne pali.
    sad ide malo hvaljenja: kupili smo gacice i sad je po doma u njima i danas smo imali jednu nezgodu a jucer dvije. od toga jednu dok je bila s mojim bratom pa su se valjda malo zaigrali i ona se zaboravila i tek kad je pocela piskit trazila je tutu. danas smo bili u setnji (imala je pelenu) i objavila je da piski u nju. jos par dana da se naspavam i nabavim veliku gumu za krevet i skidamo i nocnu!
    jos jedna stvar: trazeci gacice br 86/92 nasla sam na jedne br 86 crvene s cipkom. tko je tu lud ja kojoj je to vrhunac debilizma i neukusa ili onaj tko ih je napravio? pitanje je retoricko, ofc 8)

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma ona je cak pricala neko vrijeme "necu kakati, necu kakati" koliko ju je to smetalo. Jadno dijete. Dobro je sto na kraju ipak prodje ta faza. Pazla sam da ne jede stvari koje zatvaraju kako bi joj bilo lakse.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •