Stranica 15 od 22 PrviPrvi ... 51314151617 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 1065

Tema: odvikavanje od pelena

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da, tako je i kod nas, ona kaže da je boli guza i hvata se i ja joj kažem da će je proći čim bude kakala i da je neće boliti a ona mi tužnim glasnom odgovori "boliiiii meeee"
    i ja pazim zadnjih dana što jede, jer sam se sjetila da je prva dva dana (kad je kakala na wc) imala mekšu stolicu a sad je par dana malo tvrđa (što je kod nje inače normalno)
    vidjet ćemo idućih dana, nadam se samo da zbog tog nećemo imati većih problema tj. da neide kakati pa nekoliko dana

inače da je pohvalim, od petka prijepodne se nije upiškila :D

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

dosla sam se malo hvalit
    tj ne sebe nego svoje pametno dijete
    od bozica smo stalno negdje na putu i bez tute pa sam joj stavljala pelene al po 1 ili 2 dnevno. ne zato jer sam ju odlucila maltretirat i drzat u mokrome nego zato jer kad bi joj isla promijenit pelenu ona bi skoro svaki put bila suha pa bi L isla na wc piskit :D
    a kad smo dosli doma s vrata je ugledala tutu i dreknila tuta, zatrcala se prema njoj i izljubila je. da su je bake vidile umrle bi od ljubomore

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ja sam se došla malo hvaliti
    Napokon je počela kakati na wc evo danas je 3.dan bez nezgoda :D

inače da vas pitam, kako vi koje imate curice, stavljate dijete na wc kad ste u gostima?
    mi neidemo ne znam gdje u goste,ali si mislim ako ja nigdje nesjedam nebi trebala ni ona
    najgore mi je što ona zanovjeta tko će je voditi na wc, pa je onda u gostima ugl. vodi ta osoba na wc
    nije mi to smetalo, ali sad mi se čini kao da je dobila gljivice pa pretpostavljam da je to od tog što svugdje sjedne

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

cuckalice - ono s tutom je genijalno...

Ivany - ja sjedam na tuđe školjke pa stavim i dijete na dasku, ja čučnem ispred i pridržavam je. Spojimo čela i odmah zažubori . Ali možeš i ponijeti tutu sa sobom ako idete autom, ili onu dasku za wc.

Znali smo imati tutu u gepeku recimo kad smo išli u Zagreb, pa je dijete sjedilo u gepeku ili pored auta na tuti.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja je stavim kad smo kod bake, sestre, nekih rođaka na wc. I ja sjedim.
    A u javnom wc-u je držim u zraku iznad wc školjke.
    Ne znam kako da objasnim kako... držim je za noge, okrenuta mi je eđim i naslonjena leđima na mene... npr. kao da čuči u zraku

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam postala čistačica wc-a u restoranima.
    nosim hrpe i hrpe vlažnih maramica pa dobro prebrišem dasku. inače sam grozno osjetljiva na higijenu wc-a i kupaone i doma i u gostima. tako da wc vani koristim ako baš ne mogu izdržati, ali to od nje još ne mogu tražiti, a i kod mene to već graniči s bolesti pa joj tu naviku baš i ne bi prenosila.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    A u javnom wc-u je držim u zraku iznad wc školjke.
    Ne znam kako da objasnim kako... držim je za noge, okrenuta mi je eđim i naslonjena leđima na mene... npr. kao da čuči u zraku
    Ovako i ja.
    Ali što radite kad ste vani u šetnji i slično? Idete u neki kafić ili što?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kad je hladno, da.
    Ljeti u travu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi i zimi piškimo u travu (dobro, mi smo u malo toplijim krajevima, ali ako nije baš ispod nule neće se valjda ništa dogoditi od minute bez gaća), imamo jedno omiljeno drvo kod tržnice gdje je mali zidić na koji ja sjednem (da mi ne pucaju leđa) i onda je držim u zraku u sjedećem položaju da piški na travu. Imamo i psa, koji kraj nas isto obavi svoje (nadam se da MC ovo čita i zgraža se ). Ne znam je li slučajno, ali jutros je baš tražila piškenje dok smo prolazili kraj tog mjesta.

Ako idemo u kafić, također odemo u zahod i obavimo bilo iz zraka bilo na dasci, ovisno o čistoći wc-a.

i osim toga u šetnji još imamo tetru i zaštitne, pa ako i pobjegne nije drama.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pročitala sam na www.trudnoca.net forumu da postoje neke specifične gaćice kao prijelazna faza pri odvikavanju od pelena. Pamučne su, a malo su pojačane između nožica tako da zadrže manju količinu mokraće. Ja sam Ivanu skinula pelenu jer je na "zimskim praznicima". Ne ide nam loše, sam se popiški, pokaka u kahlicu, inzistira da je sam i isprazni u WC-u nakon nužde, ali je problem što se dogodi da mu malo mokraće pobjegne, ne sjeti se na vrijeme. Lako nam je dok smo kod kuće, ali idući tjedan od srijede kreće u vrtić pa bi mi takve gaćice jako dobro došle. Cure, ako netko znade nešto o tome, gdje kupiti...molim vas, hitno mi je A ne da mi se registrirati na drugi forum samo zbog tog pitanja.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

to bi bile training pants, nije loš izum ali košta.
    Isti efekt možeš postići ako mu u gaćice umetneš frotirnu krpicu ili tetra pelenu (ako ne stane možeš ih prerezati na pola i porubiti), ili uložak iz platnenih pelena ako imaš. Cilj je da upije mokraću ako malo pobjegne, ako pobjegne više hlačice će također biti smočene ali neće biti lokve na podu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uložak iz platnenih pelena? Nismo koristili platnene pa ne znam. Pamučno je? Gdje to kupiš?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A i te training pants - ima li to kod nas u slobodnoj prodaji ili treba naručiti iz inozemstva? Više volim varijantu kupnje uživo.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma stvarno ti ne trebaju training pants. Prerezana tetra pelena je i vise nego dovoljno (i naravno rezervna odjeca za svaki slucaj).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne znam kako bi on sada reagirao da mu opet počnem stavljati pelenu nakon što sam mu danima objašnjavala da je on veliki i pametni dečko kojem pelena nije potrebna. Čak i spava bez pelene, problem je jedino danju kad se zaigra, a ja ga ne podsjetim. Žalostan je i jako svjestan kad mu pobjegne mokraće u gaćice, osjećam da ga trebam ohrabriti...ako mu stavim tetra pelenu, bit će to korak natrag.
    Već nekoliko tjedana bavim se mišlju da pitam na Rodi cure koje se bave šivanjem pelena može li se tako nešto sašiti...malo pojačanje između nogica kao integralni dio gaćica...i večeras sasvim slučajno nađem na trudnoći.net. Ma ja bih baš kupila, ali nisam spremna dati previše kuna za nešto što će trebati mjesec dana. Kolika je to cijena? Ili mi može netko sašiti?

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma nece vam trebati ni mjesec dana.
    Jednostavno presvuci gace i hlace.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nadam se da će tete u jaslicama imati volje. Bez njihove podrške nećemo uspjeti. One sada trebaju biti s njime nježne i strpljive inače nam sav trud ode u vjetar.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa
    problem je jedino danju kad se zaigra, a ja ga ne podsjetim. Žalostan je i jako svjestan kad mu pobjegne mokraće u gaćice, osjećam da ga trebam ohrabriti..
    Tete u vrticu obicno podsjecaju djecu na wc cak i one starije od 6 godina (bar je tako s onim tetama koje ja poznajem).

I sama kazes da je on svjestan - zato mislim da nece biti problema za tjedan dana.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa
    Ne znam kako bi on sada reagirao da mu opet počnem stavljati pelenu nakon što sam mu danima objašnjavala da je on veliki i pametni dečko kojem pelena nije potrebna. Čak i spava bez pelene, problem je jedino danju kad se zaigra, a ja ga ne podsjetim. Žalostan je i jako svjestan kad mu pobjegne mokraće u gaćice, osjećam da ga trebam ohrabriti...ako mu stavim tetra pelenu, bit će to korak natrag.
    Već nekoliko tjedana bavim se mišlju da pitam na Rodi cure koje se bave šivanjem pelena može li se tako nešto sašiti...malo pojačanje između nogica kao integralni dio gaćica...i večeras sasvim slučajno nađem na trudnoći.net. Ma ja bih baš kupila, ali nisam spremna dati previše kuna za nešto što će trebati mjesec dana. Kolika je to cijena? Ili mi može netko sašiti?
    meni je sašila teta šivalica uloške za platnene koji su zapravo frotirne krpice koje se preslože u duguljasti uložak, ali se mogu koristiti i za bilo što drugo - recimo kad skidaš đezvu s plamenika ili trebaš obrisati nešto. Ali kako se ne smije reklamirati šivalice, mogu ti poslati na pp detalje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vidjet ćemo od sutra kako će nam ići. Sutra kreće u jaslice.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

dosla sam se jos malo hvalit.
    po danu je super, danas smo imali skoro pa nezgodu al smo je sprijecili. sijedila je na meni i citale smo knjigu i ja sam osjetila kako pocinje piskit i pitala sam je normalnim tonom bez histerije ili zafrkancije "oces se radije pospiskit u tutu nego na mamu?" i ona se zaustavila i rekla "tutu tutu", ja je skinila and the rest is history
    zadnju nezgodu koja je bila prije 4 dana sam ja skrivila jer smo se zaigrale malo i ja je dignila i valjda prejako stisnula tako da smo obadvije bile mokre
    kad idemo van stavim joj pelenu, al se vecinom vrati doma suha, ili ako smo u gostima ide na "veliku tutu" (wc). danas je tako trpila skoro 4 sata.
    ni ujutro kad se probudi vise ne piski u pelenu nego u tutu, ali kad se nocu budi jos uvijek se popiski a ja nazalost pretvrdo spavam i dojim je u snu i koliko god ja odlucna bila da se bas tu vecer probudim nikad ne uspijem. al doce i taj dan kad cemo skinit nocnu

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

cuckalica :D

Kad ona ide spavati, a kad ides ti spavati? Ako je istovremeno onda ovaj savjet nema smisla .
    Kod nas je ovako islo - ona ide spavati u 21 sat, a ja oko 24. Kad bih ja ulazila u krevet ona bi se razbudila i trazila sisati - pa bih ja to obicno iskoristila za njeno piskenje.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo da javim da smo mi bez pelene od stare godine, simbolički, a nosila ju je suhu da grije guzu 10-ak dana prije, dakle sa 18 mj.
    mislim joj stavljat za šetnju olicima i dalje da grije guzu jer je vani zima pa da ne bi bilo nezgode i smrznute guze.
    noć je 1- 2 puta bila malo mokra, ali ne bi došlo do vreće, dakle stvarno malo.
    trenutno je i prehlađena pa ću vidit kako će ići dalje.
    nekad pita tutu, ali većinom je ja ponudim da ne bi predugo zadržavala pa još navukla kakvu infekciju.

kad idemo u šoping tuta ide s nama u autu, i prije izlaska iz auta ona piški, a ovisno koliko smo dugo van auta na povratku u auto opet piški, ili kad dođemo kući.

eto, ja sam jako sretna što je za sad to odvikavanje prošlo savršeno, nezgode očekujem i dalje, ipak je ona još mala beba.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Imam jednu nedoumicu. S je s 9 mj je govorio kaka kad je obavio #2,sa nekih 11 je prestao,sad kaže samo kad ga pitamo i to kojih 10ak puta za redom. nema određeno vrijeme. kad seka ide na wc on donese tutu, probava se skinuti,nemože pa ga ja skinem i stavim na tutu no on ne želi sjediti. Tako je bilo i danas,seka je otišla na wc,on je donio tutu i kaže "kaka",ja se naravno poveselila a kad ono,on već obavio u pelenu. Jel to on mene malo zeza ili? Znam da je još mali al vidim da kuži tu temu (zna on i pelene nosit kad ga teba motati),pa sam zbunjena jer je sa A sve to išlo lakše,htijela se zaigratiu prvo vrijeme pa je poslije doručkovala jer su se termini poklapali,al on baš kao da hoće reći "znam ja da da je sveto bolje i lakše al mi se neda". HELP WANTED :?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da te ne zeza, mojoj isto često pobjegne još dok govori kaka (istina, kakica joj više ne bježi, nego piškenje, ali i za to kaže kaka )
    Koliko je star? Moja 18 mj.
    Malo po malo i savladat će. Bitno da ti javlja da je svjestan što se događa. Možeš ga stavljati na tutu tako da on shvati da ćeš reagirati kad ti kaže da kaka pa će se s vremenom moći dulje suzdržati.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

14mj. Ne govori on da kaka dok to obavlja nego kad je već obavio. Mislila sam da će biti lakše s obzirom da je rano počeo obavještavat nas.Čak smo probali tak da ga pitam jel idena tutu i on ju pogleda i odlučno odmahuje glavom za ne,ne.probali smo i tako da seka sjedne na tutu pa on kraj nje,al jednostavno ne pali. kad vidi tutu ko da vidi vraga.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure pazite sta se nama dogada:

-N ima 18 mj
    -ljetos na moru kakala je na wc-u, sjedeci na nastavKu, super smo se uŠtosali, vratili se i -vise nece
    -sada, ima 18 mj, ja sam joj 2 dana skinula pelene, tuta vec duze vrijeme stoji u dnevnoj i par puta sam joj objasnila cem sluzi
    -dakle ta dva dana je hodala u gacicama, ali stalno piskala, na tutu nije htjela sjest NI POD RAZNO, a niti na wc -nastavak( ja mislim jer joj je hladno to pod nogicama), svaki cas je bila mokra
    -stavljala je medu i bebe da oni piske na tutu, samoinicijativno

-ja sam vratila pelenu

E, sad: ona od tada svaki dan navlaci sama sebi gacice ( ima neke sarene, pa mislim da joj se svidaju). Kako da to protumacim? Dali ona zeli gacice natrag, pa da opet u njih piska....malo je doduse negodovala zbog vracanja pelene. Ili ona gace navlaci samo iz fore ( preko hlaca i strampli)?

Sigurna sam 100% da kuzi kad joj se kaka i piski, i to mi govori (Neja kaka...sakriva se u kut, kaze mi kad piski cak i kad u kadi sjedi)

kako da je privolom da samo jednom sjedne na tutu? na taj nastavak? sto joj znaci navlacenje gacica?

mislim da je dosta toga razumjela, ali ima kocnicu sa tutom...
    STA BI VI NAPRAVILE?

dali ima pomoci od stavljanja medeka na tutu, da "njima skidamo pelene, stavljamo im gace i da idu na tutu"??

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

korny

mozda se buni, kad vidi da seka ide na wc, a on bi trebao na tutu...mozda je seki nosio tutu da u nju kaka :?

mah joooj, ajd ti znaj sta je u njihovom glavicama

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Neka djeca jednostavno ne vole tutu, druga ne vole wc...

Igranje s igrackama je jednostavan i dobar pocetak.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ni dorian nije do nedavno htio sjesti na tutu, ni za vraga. na nastavak za wc je rano poceo sjediti, mozda s godinu i pol, al ovo nikako.

i tako smo mi stalno nesto pokusavali, pa bio gol po stanu, pa sve zapisavao, pa bi ga nutkali, pa bi imao pelenu...i tak je to trajalo skoro godinu dana. prihvatio je sjesti nakon jednog duzeg perioda kad nismo ni spominjali tutu.

ja mislim d aje najbolje pustiti dijete par dana, nuditi mu, ako nece - nece. pokusat ponovo nakon nekog vremena. dok jednom ne prihvati.

nama je pomoglo da dijete vidi drugu djecu kako sjede, tako je bilo i s wc-om, vidio necakinje, i s tutom, vidio vrsnjake.

ni sad nije nesto bajna situacja, kakat trazi obavezno, ali piskiti je vecinom na moju inicijativu. u prosjeku jednom dnevno trazi sam piskiti. ne zapisava se previse, ne piski bas cesto i puno. za izlazak i noc imamo pelenu, za dnevno spavanje ne.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja isto mislim d aje dobro igrat te igrice s djecom. dorian je bas kad je poceo prihvacat tutu volio i te igrice, cak ih je i sam inicirao.

jedino sto ja nisam niti bih ikad pokusavala, makar to mnogima pali, to je citanje slikovnica i zabavljane na tuti!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

probali mi njega i seku istodbno stavit na tutu,ne pali.probali ga staviti na wc al se gospodin odmah baca u kadu (misli da se ide kupat).mislim da je najveći problem to kaj on nikad ne sjedi (samo kad jede) nego stalno hoda pa mu brzo (1-2min -ako i toliko) dosadi.jučer mi je opet donio tutu kad s pokakao.čim ga pitam jel hoće kakat on pogleda i donese tutu,ponekad se čak i potrudi tiskat.znam da kuži al da još mogu ući u tu malu glavicu i skužit zakaj neće bilo bi super.i dalje ćemo pokušavat kad je dobre volje pa se nadam da će ići se lakše.
    nama je pmoglo kod ady da se u početku(8mj) malo zaigrala s nečim,a kasnije je već imala neki ritam pa je bilo lakše (s ga nema).i to kaj sam ja nju stavljala jednom u sat vemena na tutu za piškit i skoro svaki put se popiškila.a kad smo krenuli skinut pelenu pitanja da li treba piškit su bila svkih cca 5-10min sve dok joj nije dosadilo i dok nije rekla : "mama,dosadna si,nemoj me tak puno pitat,znam se sama skinut i reći ću ti kad trebam na tutu".popiškila se svega nekih 10ak puta u periodu skidanja pelene i nakon kaj smo ju skinuli.nikada joj nismo stavljali pelenu za noć ili za van.pobjeglo joj je par puta al misli da je bilo lakše i brže tako nego ju zavaravati noćnom pelenom (od cca 16mj-noćna pelena je bila suha). pohisterizirala je kad je sa 2g i 3mj morala ostat u bolnici i staviti pelenu (temp 39,8 a ona sva u transu viče "mamice molim te nemoj mi staviti pelenu,ja sam ti nisam mala beba )

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

opet se ja dosla hvalit
    potpuno smo izbacili dnevnu pelenu. tj i kad joj je stavim kad idemo van (za svaki slucaj) ona ceka da joj je skinem da se popiski. nezgoda vise uopce nemamo.
    prije par dana je bila jedna. ima doma pipi kojoj se mogu skinuti gace. i L skine pipi gace, kaze meni pipi pisija tutu, sjedne pipi na tutu, ona cucne pokraj kaze psssss i popiski se na pod

nocna joj je isto polusuha (kako optimisticno od mene), tako da cu uskoro krenit i sa odvikavanjem od nocne mada me je malo strah jer u zadnje vrijeme se po noci popenje na mene i tako spava. s glavom medu sisama. a ja se ujutro cudim sta me leda bole
    zna li netko di mogu uzeti malo vece gume za pod plahtu? 1,80X2 po mogucnosti

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kika

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ariens prvotno napisa
    Ma nece vam trebati ni mjesec dana.
    Jednostavno presvuci gace i hlace.
    Evo me opet tu da dam malo podrške i ohrabrenja svima koji su u procesu odvikavanja. Za dva tjedna kod kuće Ivan se posve odvikao pelena i baš nikakvih problema nije imao po povratku u jaslice. Teta kaže da sam ide na WC, pusti vodu iza sebe, jedino što mu ona obriše guzu. Pelene smo obustavili odjednom i noću i danju. U ona prva dva tjedna kod kuće događalo se da se popiški, mi smo tada bili "žalosni", ali svaki put kad bi sam sjeo na kahlicu mi smo mu se divili i pljeskali. To mu je bio snažan poticaj da ustraje. Zaista je to brzo i efikasno savladao.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

:D

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam sva zbunjena...

još prošlo proljeće me počeo izvještavati kad kaka i probali smo ga na moru stavljat na tutu, ali on nije htio ni blizu. sad ne da niti da mu presvučem zmazanu pelenu. mislila sam da će s vremenom počet pokazivat želju za skidanjem pelene i svako tolko mu velim: sad bumo obukli gaćice da vidiš kak je to ljepše nego pelene, al onda trebaš piškiti u tuticu. gospon se lijepo sjedne i sjedi tamo deset minuta, ništa ne obavi nego ustane, traži da ga obučem pa stane i popiša se u gaće!

koristili smo platnene pelene, ali unatrag tri mjeseca smo na jednokratnima jer su mu sve postale premale i žuljale su ga... mislim da s jednokratnima nema toliku motivaciju za skidanje pelene kad nikad nije mokar...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i BC nije htio skunuti pelenu s dvije godine, ali zato par mjeseci poslije je skinuo u dva dana. mozda da ga jos ne forsiras. i imas brdo savjeta ovdje. trebas vidjeti da li on recimo kad se igra i ima gacice trci kad vec piski i obavjestava te ili pak mu ne smeta kad se popiskio i kad kasnije skuzi ti kaze. ako je ovo zadnje slucaj ostavi ga jos u pelenama neko vrijeme.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj janiczsa prvotno napisa
    ja sam sva zbunjena...
    koristili smo platnene pelene, ali unatrag tri mjeseca smo na jednokratnima jer su mu sve postale premale i žuljale su ga... mislim da s jednokratnima nema toliku motivaciju za skidanje pelene kad nikad nije mokar...
    a da mu staviš samo tetru u zaštitne? To je meni super kombinacija za odvikavanje.
    Ako misliš nabaviti veće zaštitne, probaj si naručiti i jedne od flisa. Mekše su i dišu bolje od pul-a. Pa ako je već unutra suha tetra, još da diše, i nema velike razlike da li je u gaćicama ili pelenama.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

čini mi se da nije još spreman. danas je rekao da neće pelenu i obukla sam mu gaće. U sat i pol pišao je četiri puta!!!

I nije komentirao pišanje...

Čekat ćemo proljeće...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Imam jedno pitanje - N. je sada u gaćicama, bez pelena. Suh je po noći i kroz popodnevno spavanje, nakon čega ga odvedemo na WC da se popiški.
    Ono što me brine je da on i dalje ne prijavljuje ni piškenje ni kakanje. Pokaki se uglavnom u gaćice, nakon čega komentira da se trebao pokakiti u WC. Piškiti ga periodički vodimo mi, i to obavi bez problema. Ukoliko ga ne odvedemo na WC, upiški se u gaće i opet iskomentira da se popiškio u gaće a ne u WC. Nema straha od WC školjke, ali svejedno nam ne daje do znanja da se treba popiškiti/kakiti.
    Kako mu pomoći da prijavi jedno i drugo ?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

slično je bilo i kod nas, ja sam stavljala krpicu u gaćice tako da baš ne procuri i vodila je na piškenje svako toliko a na kakanje kad bih vidjela suze u očima
    Malo po malo je počela prijavljivati, s tim da još uvijek nekad prijavi prekasno. Ali ide na bolje.

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa
    Imam jedno pitanje - N. je sada u gaćicama, bez pelena. Suh je po noći i kroz popodnevno spavanje, nakon čega ga odvedemo na WC da se popiški.
    Ono što me brine je da on i dalje ne prijavljuje ni piškenje ni kakanje. Pokaki se uglavnom u gaćice, nakon čega komentira da se trebao pokakiti u WC. Piškiti ga periodički vodimo mi, i to obavi bez problema. Ukoliko ga ne odvedemo na WC, upiški se u gaće i opet iskomentira da se popiškio u gaće a ne u WC. Nema straha od WC školjke, ali svejedno nam ne daje do znanja da se treba popiškiti/kakiti.
    Kako mu pomoći da prijavi jedno i drugo ?
    Ja sam L. poticala pitanjima tipa: Hoćeš mi reći kad budeš morao piškiti? Moraš mi reći kad budeš morao piškiti. I u tom stilu. Ispočetka sam te rečenice izgovarala 500 puta u sat vremena valjda i ne znam jesam s time više išla na živce sebi ili njemu. Ali kad nađeš neku mjeru, daje rezultate. Barem je kod nas bilo tako.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo da se i ja pohvalim

Luka eto navršio dvije godine i ne ferma lonku ni pola %

tu i tamo kaže : Ljuka mora piškiti i kakiti, Ljuka ide na wc i briše sam guzu, a onda se popiški na laminat u ćošku

i to je to

do kad, ooooo do kad tako?!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Stvarno nemam vremena citat svih 15 strana ovog topica pa da vas odmah pitam.
    Poceli smo s piskenjem u WC, stavila bi ga ujutro odmah poslje budenja i navecer prije kupanja, preko dana bi ga pitala ali uvijek je govorio da nece piskiti.
    To piskenje u WC je bilo uspjesno svega tjedan dana i onda odjednom vise nista. Skuzila sam i da mu nije udobno na skoljci tj. vjerovatno se malo boji.
    Pa sam ga pustila na miru jedno vrijeme.
    Pa smo poceli kakat u tutu, nije najavljivao ali sam vidjela na njemu da ce kakati, pitala ga dal zeli na tutu i on bi rekao da. I tako je kakao opet tjedan dana i onda opet nista.
    Skinula sam ga neki dan, pustila ga tako sat i pol, piskio je posvuda, strasno ga je to zabavljalo al na tutu nikako.
    Kad se pokaka u pelenu ja ga pitam dal je kakao i kaze da, znaci kuzi sta je kakanje.
    I sta sad? Da ga pustim jos neko vrijeme na miru? Ili da mu stalno dosadujem?

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koksy s njim razgovaraj o tome ali mu nemoj dosadjivati.
    Nemoj ga svako malo pitati "jel moras ici piskiti" pa za 15 minuta opet. Takvo ispitivanje obicno dovodi do strajka. Mozes s njim citati slikovnicu o skidanju pelena, a ako imate starije prijatelje koji idu na tutu ili wc neka i sam vidi kako to oni rade. Ako se popiski samo mu reci "popiskio si se, ajmo se presvuci u cisto" bez nekih prevelikih emocija.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo ja nabavila pelene za nocno spavanje jer je skoro svaku noc piskio u krevet. Ima neke 3 sedmice od nabavka pelena i upiskio je jedanput (naravno)...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Ariens prvotno napisa
    Koksy s njim razgovaraj o tome ali mu nemoj dosadjivati.
    Nemoj ga svako malo pitati "jel moras ici piskiti" pa za 15 minuta opet. Takvo ispitivanje obicno dovodi do strajka. Mozes s njim citati slikovnicu o skidanju pelena, a ako imate starije prijatelje koji idu na tutu ili wc neka i sam vidi kako to oni rade. Ako se popiski samo mu reci "popiskio si se, ajmo se presvuci u cisto" bez nekih prevelikih emocija.
    Jos je premali za smislene razgovore a i citanje slikovnica mu je totalno gubljenje vremena.
    Tako da mogu samo hodat za njim s tutom u nadi da cu ga ulovit "na djelu"

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

premali ti je da ga pitaš pa da ti odgovori, kod nas je to još uvijek bila "ne" faza. Tako da bih je svako toliko samo uzela i posjela na tutu, ako se nije dala posjesti to je značilo da neće. Nakon godinu i pol smo se počele dogovarati za pravo, premda je tutu počela tražiti s 14 mj.

Za sad ga stavljaj na tutu nakon spavanja, nakon jela, šetnje i kda ti se čini da već dugo nije piškio. I naravno, ako uloviš znakove ili sam traži. U međuvremenu može nositi platnenu pelenu ili krpicu u gaćicama. Ne ide to preko noći, računaj da ako ste sad počeli da će se potpuno riješiti pelene do druge godine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •