Stranica 16 od 22 PrviPrvi ... 61415161718 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 1065

Tema: odvikavanje od pelena

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

On hoce bit na tuti, ali ne u smisli da sjedne pa se popiski, nego sjedne pa za 10 sek. ustane, pa opet sjedne, pa se pravi da kaka (onako kao tiska) pa se smije, pa opet ustane da vidi jel "kakao" i tako sve dok mu ne dosadi, pa ustane i popiski se na pod uz smijeh.
    A eto, tjedana dana je kakao u tutu bez problema.
    Zato ja ne kuzim jel spreman ili nije, jel mu je to odjednom ustvari postala igra a ja ne znam jl pametno da on to tako shvaca ili ga trebam pustit jos par mjeseci dok ne bude "zreliji".
    Bas me to izluduje jer je s njim obicno ili je ili nije, ovo je prvi put da sam se nasla u nekoj sredini i da ne znam procjenit situaciju.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Miha će skoro 2 godine a skoro 3 tjedna smo bez pelene i po danu i po noći...

od svojih 16 mj me tražio povremeno da skinem pelenu da kaka i piški tutu ili wc...sad smo bili doma 3 tj pa reko idemo probat...
    1. i 2. dan super, kaka i piški u tutu ili wc, 3. dan ni čut za wc još manje za tutu , navečer vraćam pelenu jer je cijeli dan pišao u gaće...u četvrtka opet skinem pelenu (jer je srijeda i meni i njemu bila neki mrzovoljni dan) i navečer je prvi put sam tražio ići piškit .

Kakanje ga zezalo još 3 dana jer nema vremena sjedit na wc-u pa dođemo i ne krene odma i on ode onda trčimo kad krene, al i to skužio i sad kaže idemo kakati i ljepo se pokaka...

po noći se 2 puta malo popišao oko 3 ujutro kad je tražio cicati (možda je tražio i piškiti al ja u polusnu nisam čula)...

sutra ide u vrtić nakon duže stanke pa ćemo vidjet kako će tamo ići.....

ugl bilo je puno lakše nego što sam očekivala...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

trebam koju pametnu
    mi se poceli odvikavat proslo ljeto i do jeseni usavrsili
    no evo nas opet
    rijetko kad kaze da treba pikiti ili kakati pa to obavi u gace
    ponoci se cak ni ne probudi nego pred jutro skuzi
    zasto sve ponovo?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

jeste možda krenuli u vrtić ili se dogodilo nešto što bi moglo utjecat na to?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

u vrticu je od 9mj
    al i tamo je sve bilo ok do nedavno
    a bracu je dobio u 11mj i isto sve ok do sad
    nije ljubomoran i jako ga voli
    odmah ujutro ga trazi a kad dodje iz vrtica odmah legne do njega da se pomaze

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Molim vas za savjet, L je već godinu dana bez pelene (ima 2,5 godina), ali zadnjih 10 dana piša i kaka u gaće. Na početku smo reagirali, ok, svakom se dogodi, reci malo ranije drugi put, sve će biti u redu.
    Ali sad je već prešlo svaku mjeru. Više je nemam u što presvući, mašina radi svaki dan, robica se ne stigne osušit. Inače pelenu ima samo za spavanje. Ne želim joj je vračat i za dan.
    Neznam više kako reagirati, sad sam stvarno ljuta kad to napravi i to joj i kažem.
    U čemu griješim, što se događa?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj mlađi sin je imao takve dvije faze regresije, pedica nam je savjetovala da ne reagiramo nikako, nego da samo bez komentara presvučemo dijete, jer ono na neki način time privlači pažnju.
    Bila sam malo sumnjičava, ali sam je poslušala i oba puta je sve prošlo brzo.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi u ljeto krećemo s odvikavanjem od pelena. do onda bude već 100% spreman, 2,5 godine star. Polako kuži, tj . može kontrolirat npr . stolicu - neki dan je bio u kadi, reko da ide kakat, mi njega odmah na wc i pokakao se. S time da s vremena na vrijeme traži da mu skinemo pelenu pa da ide na tutu ili wc. Ne opteećujem se previše s time, niti ne opterećujem njega. Tako smo radili i sa kćerkom i prošlo super.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Znači, pravilna reakcija je ne reagirati, tj.ono nema veze reci ranije drugi put? Tako je i bilo u početku, ali već sam počela gubit strpljenje.
    Pokušat ću se skulirat, hvala na savjetu.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Znam da zna biti frustrirajuće, no ne smiješ se ljutiti na nju zbog toga. Samo je presvuci, napomeni da drugi put kaže ranije da, da ne bude mokra i sl. i kreneš dalje.

Imali smo i mi takvu dugotrajnu fazu pa se najbolje pokazalo biti skuliran, bez previše objašnjavanja.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma većinom sam ok s tim, ali malo mi je problem u zadnje vrijeme. A onda se još više grizem kad vidim da sam pretjerala.
    Inače sam hladnokrvnjak, ali sad sam trudna pa me pucaju hormoni.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

trudna!!! cestitam ti od srca, draga

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala ti!! OT baš sam te se sjetila neki dan, našla sam cd s uputama za maramu.

Inače, ide nam nabolje s pišanjem i kakanjem. Čim sam se ja malo zbrojila i ona je došla na svoje. Pobjegne joj još koji put kad se zaigra, ali to je sve. Hvala još jednom na savjetima.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pošto je zatoplilo, i to dobrano, odlučila sam malca polako početi odvikavati od pelena, tj. učiti ga da kad je u peleni mokro, ili kakao, da kaže, pa da mu je makne.... za početak, mislim da će i to biti dovoljno... ima 14 mjeseci, pa krećemo s osnovama.... znam da je pravo odvikavanje još daleko, ali mislim da možemo početi s ovim "sitnim" stvarima, tipa objašnjenje zašto se pelena mora maknuti s guze.....

sve se bojim kako će to ići

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Joj- pocela sam iscitavati temu od pocetka pa mi se pomalo zamantalo ali jos uvijek nisam nasla niti na jedan konstruktivan savjet.
    Mom malom ce ubrzo 16 mjeseci. Kako ide ljeto- odlucila sam da cu ga vec lagano poceti "uciti" jer mi se recimo 2,5 godine cine nekako previse da bi se tek tada pocelo uciti. Prije su djeca mnogo ranije ucila na tutu. Mislim da je glavni problem u jednokratnim pelenama odnosno u cinjenici da dijete ni ne skonta kada se upiskilo ili ukakalo jer ima cijelo vrijeme osjecaj suhoce (zbog gela u pelenama).
    Sta mislite da se mi pocnemo lagano presaltavati na platnene pelene....i ubacimo koju training pelenu- cisto da mali pocne uciti razliku suho- mokro.
    Inace sam (teoretski) za opciju totalnog skidanja pelene- znaci bez nekih medjufaza....danju nema pelenu a nocu da- jer bi takav rezim i mene zbunio.
    Ima li ko sa kakvim savjetom za mene?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    trudna!!! cestitam ti od srca, draga

OT

čestitam!!!! :D

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moja ce napuniti za tri mj. dve godine.Pocela sam je stavljati na tutu,nekad se popiski i cinim joj: Bravo.Kada pitam da li to kaki,hoce li tutu,ona: Ne,Ne.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Imam jedno pitanje - mali će još mjesec dana pa 3 godine. Ne nosi pelene već godinu dana.

Dakle tu godinu dana mi konstantno lovamo njegovo piškenje i kakanje, s manjim ili većim uspjehom. Njemu je skroz svejedno obavio on to u gaćice ili na WC (na tutu se nikada nije naučio). Ne zna (ili ne želi) javiti da mu se piški ili kaki. Nismo radili frku oko toga i strpljivo čekamo taj sramežljivi "piški/kaki mi se". Do kada ? Je li ovo već predugo (godina dana), s obzirom da se neka djeca izvade iz pelena u tjedan dana ?

Još 2 tjedna pa će u vrtić, i pojma nemam kako će to tamo izgledati. Meni nije problem ga izmijenjati i oprati u kadi, ali me strah da ga tete ne stave natrag u pelene. Ipak tamo imaju i drugu djecu, ne mogu samo njega lovati i gledati kada će se popiškiti/pokakiti. Pokušat ćemo popričati s njima.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nažalost, ne mogu prijavit neki napredak.
    čak me i počeo molit da mu ne skidam pelenu, a kad je pokakani, jedino kada mi da da ga presvučem je kad mu zaprijetim da ću mu skinut pelenu i obući gaće. Onda veli 'Molim te mama, daj mi pelenu!'

Katastrofa!

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj amrinoo prvotno napisa
    Joj- pocela sam iscitavati temu od pocetka pa mi se pomalo zamantalo ali jos uvijek nisam nasla niti na jedan konstruktivan savjet.
    Mom malom ce ubrzo 16 mjeseci. Kako ide ljeto- odlucila sam da cu ga vec lagano poceti "uciti" jer mi se recimo 2,5 godine cine nekako previse da bi se tek tada pocelo uciti. Prije su djeca mnogo ranije ucila na tutu. Mislim da je glavni problem u jednokratnim pelenama odnosno u cinjenici da dijete ni ne skonta kada se upiskilo ili ukakalo jer ima cijelo vrijeme osjecaj suhoce (zbog gela u pelenama).
    Sta mislite da se mi pocnemo lagano presaltavati na platnene pelene....i ubacimo koju training pelenu- cisto da mali pocne uciti razliku suho- mokro.
    Inace sam (teoretski) za opciju totalnog skidanja pelene- znaci bez nekih medjufaza....danju nema pelenu a nocu da- jer bi takav rezim i mene zbunio.
    Ima li ko sa kakvim savjetom za mene?
    Mi smo probali skinuti pelene kad je imao 18 mjeseci. Bilo je ljeto i bio je u gaćicama ili gol. Pokušavali smo cca 2 tjedna. Nije htio sjesti na tutu, kad bi i sjeo, sjedio bi 2-3 sekunde digao se i popiškio negdje sastrane. Trpio je kad je morao kakati i molio je da mu stavimo pelenu i tek onda se pokakao. Jednostavno nije bio spreman iako je znao prepoznati da mu se kaka i znao je to izgovoriti.

S 24-25 mjeseci je počeo protestirati pri mjenjanju pelena (ni prije nije baš volio presvlačenje). Iako je bila zima, skinuli smo mu pelenu. Dogodile su se 2 nezgode dnevno prvi tjedan, drugi tjedan 0-1 nezgoda i to je sve. Noćnu pelenu sam mu stavila prve 2 noći, vidjela da je suha pa smo i nju izbacili.

Oduljila sam, a zapravo sam htjela reći da kad dijete nije spremno, možeš se truditi i truditi i nikako ne ide.
    Nama je naš sin sam pokazao da je spreman i prošli smo odvikavanje bezbolno. A možda smo imali ludu sreću. Malo je teže s puno slojeva odjeće, pogotovo kad ste vani u parku, ali ako dijete pokaže spremnost, ne čekajte ljeto.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U svakom slucaju- treba cekati da dijete pokaze neki "znak". Kod nas toga jos uvijek nema. Negoduje kada se presvlaci i pelenu mu uglavnom stavljamo tako sto ga stavimo u krilo da sjedi...Ono lezeci je nemoguca misija ponekad. Ali to negodovanje je uvijek bilo tako da to nije nista novo. On uvijek kaka u skoro isto vrijeme tj. ujutro kada ustane. I na tuti isto tako- par sekundi i dize se. Nikada ne kaki navece- mada mislim da je tako kod sve djece u tom uzrastu.
    Ma samo mi niko nije rekao sta da radim u vezi pelena? Dal da prelazim na pamucne ili da ostane ovako na jednokratnim? Kontam - mozda bi pomoglo a mozda mu je mnogo i ta promjena?

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da ti je preskupo ići sad potpuno na platnene.
    Ja sam kupila 4 kom rabljenih platnenih pelena i jedne trening gaćice. Tjedan dana prije odvikavanja sam mu stavljala platnene, i kad bi piškio bi zastao i rekao da je mokra pelena. On je meni dopuštao da mu promijenim jednokratnu samo ako je ukakan ili je jaaako upišan. Platnene sam mogla presvuči odmah. Tako da su nam vjerojatno malo pomogle u tom prepoznavanju mokrenja.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj amrinoo prvotno napisa
    Nikada ne kaki navece- mada mislim da je tako kod sve djece u tom uzrastu.
    moj ce isto sada 16mj, i kaka i ujutro, i popodne i navecer - sta ces, brz metabolizam, jede vise od mene, a ne mice se od 11kg

pratim temu, jer i mene zanima, mozda nesto pametno zakljucim. iako mislim da ce i oni u vrticu krenuti ovo ljeto s odvikavanjem (sutra idemo na razgovor s tetama pa cu i to pitati), pa cemo se mi samo prikljuciti

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa
    Ja sam kupila 4 kom rabljenih platnenih pelena i jedne trening gaćice. Tjedan dana prije odvikavanja sam mu stavljala platnene, i kad bi piškio bi zastao i rekao da je mokra pelena. On je meni dopuštao da mu promijenim jednokratnu samo ako je ukakan ili je jaaako upišan. Platnene sam mogla presvuči odmah. Tako da su nam vjerojatno malo pomogle u tom prepoznavanju mokrenja.
    Jeftina varijanta: 2 kom zaštitnih gaćica, i tetra pelene koje ionako imate doma složiti u pravokutink kao za široko i položiti u zaštitne, koje zatim zakopčate djetetu na isti način kao jednokratne. Ako želite što prije iz pelena, ovo je dobro za dijete da osjeti kad je piškilo.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa
    Kajsa, gdje ste kupili trening gaćice?

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kupila sam ove: http://www.kadulja.hr/Bambinomio/gaciceodvikavanje.html

u ljekarni iznad Mercatora na Zagrebačkoj aveniji

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kajsa, hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

dugo je prošlo od odvikavanja prve curice od pelena (s 15mj je to sama htjela polako ali sigurno) pa do sada ove druge. Ona jednostavno ne ajmo tak reći " ne priznaje autoritet tute" . Kaj učiniti? Pustiti ju još malo da ne ide na tutu? Redovito stavi svoju bebu da kaka na tutu ali ona ju samo šutne i neće ni za živu glavu da sjedne na nju. Obična je tuta. Ona jako voli glazbu pa smo mislila možda ju staviti na još jednu tutu koju imamo od starije ali koja svira...fakat nisam pametna......

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

N. je već godinu dana bez pelene....i zadnja dva mjeseca je počela intenzivno piškiti u gaće, a zadnja dva tjedna i kakati...zaista ne znam zašto to sada kada smo se baš lijepo uhodale...imam svaki dan tonu robe za prati!!....zašto to?? Ima li tko slična iskustva???

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Na izmaku sam zivaca i snaga......Mala ima 2.5 godine i poceli smo sa odvikavanjem pre 3 nedelje, ona je sve to vreme bez pelena ali....... ona trpi! Nece ni da piski ni da kaki. Luda sam od brige. Sta sve nismo pokusavali......... Piski kad vec vise nemoze da izdrzi i to pusti malo u tutu i gotovo ponovo zadrzava. Za kaku sam joj stavljala cepice i kad stavim ona se iskaki a kad ne stavim 2 dana nista. Sta da radim? Kako da pomognem i njoj i sebi. Izludjuje me sto trpi pa se uzvrpolji, pa nema mira, stiska se a nece da se ispiski. Nikada mi u zivotu nije bilo teze,,, pomozite mi iz vaseg iskustva ima li neko slicnih problema?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dragana ne znam sta bi ti odgovrila. po opisu meni djeluje fakat frustrirajuce za sve. vidim da ne zivis u HR, ali na tvom mjestu ja bi je odvela kod ljecnika. kod nas postoji poliklinika Helena. vjerujem da se moze i kod vas naci nesto slicno.
    nasi rezultati problema skidanja BC iz nocne su prosli ovako:
    Arii sam skinula i nocnu i dnevnu u isto vrijeme i to je proslo super. nakon dva dana kad je skuzio da je sestra i nocu bez pelena trazio je i on da mu skinemo. skinuli. prvu vecer se probudio u placu da se popiskio. presvukli ga i do jutra je bio suh. drugu se prbudio i zvao nas da ga odvedemo na wc. sad uglavnom ga dovedemo kad se probudi i iz svoje sboe dodje nama u krevet. ostalih problema nema.
    hvala tiwi na savjetu da nju skinem bez obzira na njega

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Zadrzavanje stolice

Dragana, jedva sam uspela da tiposaljem poruku, nesto me zeza....nego, imamo isti problem, pisala sam vec o tome u nekoliko tema. Evo i jedne koju sam ja otvorila, ima dosta korisnih tekstova:

http://www.forummojabeba.com/viewthread.php?tid=4410

pozdrav, i pitaj sve sto te inteesuje....

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nadam se da si dobila moj PP....

Na onom forumu koji sam navela nekih korisnih tekstova koje sam ovde nasla....Pa mi se pridruzi ,

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo mi smo se pridružili bespelenašima.Cijeli vikend smo bez pelene i mogu reći da sam ja zadovoljna...u sub je poslijepodne bilo par nezgoda, no u nedjelju puno bolja situacija, još ne stigne uvijek kad osjeti da će piškiti do wc, a nego joj pobjegne malo dok se skida al i to ćemo uvježbati.Danas je u jaslicama prvi put bez pelene, sad sam zvala kaže teta do sad sve 5 :D

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bravo za seficu

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

J.J. je suh cijeli dan,sam ide na wc, sam se skine, piški stojećki (to stvarno treba vidit, kad cilja u wc školjku, pošto je još malen, mora se nadić na jednu nogu), dakle uopće nema problema što se tog dijela tiče. Čak ga ne moram ni podsjećat na pišanje, već kad on osjeti, odmah kreće u akciju.
    Ali - imamo problem s kakanjem - vidim da ga muči, kaže kad mora kakat, ali neće na wc nniti na tutu. Pokaka mi se vani na travi što mu neću dozvoliti, ili tek kad mu stavim pelenu. Kako to riješiti?
    Kao da se boji pokakat na wc, ne znam.
    Kako se postaviti? Pustiti ga na miru pa će se sa vremenom to samo od sebe izregulirati ili šta da radim?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

O našem skidanju pelene sve sam rekla tu:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...212&highlight=

Nisam napisala da sam joj ( u utorak) donijela slikovnicu na slovenskom Velika knjiga o kahlici
    ( http://www.didakta.si/eknjigarna/otr...o_kahlici.html )
    a od ranije imamo Hoću svoju tutu ( http://216.122.175.95/web/index.asp?str=930470 ) i to je, barem ja mislim, jako pomoglo da uopće sjedne na tutu.
    U ovoj slovenskoj knjižici dječak kaka, dok princeza piški. I sad kad želi kakati, K. kaže na slovenskom

Jedan od boljih savjeta je, za koji usput budi rečeno sam mislila da je nemoguće izvesti, da skinem odmah i noćnu pelenu. Pročitala sam to u zadnjem broju časopisa " Moje dijete." Iskustva mojih prijateljica je da su klinci neko vrijeme imali noćnu pelenu, ali eto mi smo odmah obje skinuli.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kod nas nema šanse da još skinemo noćnu pelenu, jer maleni dosta pije navečer i pelena mu je ujutro skroz napunjena. Tak da on još piški nekoliko puta na noć.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

smajlić i moja K. pije (cca. 3 čaše rižinog mlijeka na noć), ali se probudi i traži tutu. Zapravo obavi sve u polusnu. Ja je skinem, stavim, obrišem kad obavi i vratim u krevet.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam pocela da kupujem pamucne gacice...Na more idemo pocetkom jula pa cu vas izvjestiti kako se stvari budu odvijale... .
    Meni je sega sto se on, kada ga presvlacim, istrgne meni iz ruku i otrci onako gologuz i popiski se...I onda zove mene i pokazuje mi i kao cudi se...

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo da vas utješim

Mi još uvijek imimo noćnu pelenu i ne znam kakp ćemo je skinuti.
    Probali prošlo ljeto, spavao je 2 mjeseca upišan i mokar.
    Sve sam probala i na kraju odstala jer očito nije bio spreman.
    Sad je cijelu jesen i zimu nosio pelenu koja je ujutro prepuna, a po noći ne pije niti se budi, spava cijelu noć.

Sad ćemo na Šoltu pa ću probati ponovo, al nisam sigurna, on kaže da želi pelenu jer se ne želi popiškiti u krevet.
    Ped kaže da ćemo na preglede ako se nakon ljeta ne skine.

Uglavnom, planiram mu kad potrošimo sve pelene reći da nemamo više kuna za nove i pokušati sa skidanjem.
    Njemu čak ni training pants nisu pomogle, prepiškio bi ih i sve smočio jer je in skužio da to nisu obične gaćice nego isto pelene.

Eto, sad kad pogledam unazad, čuini mi se da sam pogriješila što mu odjednom nisam skinula i dnevnu i noćnu, al tako sam postupila jer mu noćna pelena baš nikad nije bila suha...tako je i do danas.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo prvo skinuli pelenu za po doma, onda i za po vani, i sad i za po noci.

sve to je trajalo nekoliko mjeseci. za kakanje ide na wc vec od godine i nesto, a za piskenje je bilo muka, nekoliko neuspjelih pokusaja. al sad je sve super.

moram reci da je imao malu krizu kod skidanja pelena za po vani, odbijao je ici piskiti i trpio bi i onda se hladnokrvo popisao kad vise nije mogao trpiti nakon cijelog dana gdje god. znam da se uvijek mora biri strpljiv i smiren, al ja sam kad mi je to par puta napravio popizdila i rekla da sad ide doma mokar i popisan, ako nece ici piskiti u travu ili wc, pa je htio da ga skinem, skinula i rekla nema sad vise robe, ides doma gol i to si je zapamtio i sad nema vise takvih problema (na kraju sam ipak izvukla gace i hlace, koje uvijek nosim i sad sa sobom)....nadam se da mi se to nece obit u glavu za jedno apr godina

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam odgađala skidanje pelene do mora iako mi je G. davala signale
    prije popodnevnog i noćnog spavanja je piškila u lonku a i sve češće po noći.
    Moram prizanti da baš i nisam obraćala pažnju na to jel joj pelena suha ujutro ili poslije spavanja ili ne, skinem i promjenim....
    I danas šmizla u parku skine tajice, bodi otkopća, skine pelenu, čučne i popišk ise i kaže meni- neću mama pelenu.
    :shock:
    i sad ja malo posramljena jer je dijete spremno a mama ne... odlučim ju u gačicama staviti na popodnevno spavanje.
    Pila je soka prije engo je išla spavati i malo piškila na lonku, nakon pola sata me zvala, sva je bila zapišana.
    presviukla sam i nju i psoteljinu, odvela ju na wc i vratila u krevet.
    E sad!
    Jesam li trebala odmah iste sekunde skinuti i pelenu za spavanje ili ne?Kako ćemo za van?
    Jel vam se klinci popiške u sjedalicu?
    kak oćemo za kakanje, danas nije uopće kakala,
    i do sada je samo jednom kakala u lonku.... uvijek u pelenu.,...
    ajde kome nije lijeno i tko se sjeća nek opiše rituale prvih nekoliko dana...tenks

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

dok nisam bila sigurna hoće li joj pobjeći, ja sam stavljala zaštitne i jednu tetru za spavanje i za u grad. Ali možeš to riješiti i tako da zaštitiš krevet nekom nepropusnom plahtom. Nemoj prebrzo odustati, daj malo vremena i sebi i djetetu, promatraj kod kuće kako vam ide! Ja osobno ne vjerujem u ona pravila "ako se ne odvikne u roku od tjedan dana, dijete nije spremno" :/
    Mi smo s odvikavanjem počeli puno ranije, tako da ne znam da li bi ti pomogli naši rituali. Jedino mogu savjetovati da budeš što opuštenija i ne živciraš se ako bude zapišane odjeće i posteljine, sve se to opere

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tnx,
    nemam problem s tim...
    odjeće imamo na pretek a i detrđenta za veš
    sa živciranjem zbog takvih stvari sam na vi, tak da me mokra odjeća ili namještaj ne mogu izbaciti iz takta....
    jedino sam znatiželjna
    i kontam jesam li dosadna što svakih pola sata nudim wc?
    upravo je gole guze gledala tv i pokakala se na pod i u čudu nas pitala- šta je sad to???
    onda smo pokupili govno i išli ga baciti u wc i pustiti vodu...rekla sam joj da drugi puta može odmah u wc il ilonkicu kakati da ne moramo pretresati... i to je to.
    za noć ipak ostaje pelena- za sad

Jonna avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Eto i mi smo bezpelenasi vec mjesec dana...
    bilo je pisanja u kolica i u DM-u i liftu ali sada smo to sve prosli...bilo je ponekad kakanja i u gace ali ne toliko da bi se sekirala...

Bili smo skinuli i nocnu pelenu... dok je bilo toplo znala se po noci probuditi i traziti na wc ili lonku...ali sada kako je zahladilo znala mi se upiskiti jednom ili dva puta po noci... a ja kako sam trudna pocelo mi je biti tesko ju dizati iz krevetica i presvaciti tako da imamo nocu pelenu...

danas je prvi puta trazila da mora kakati i kakala je...inace je i kakanje bilo trebam piskiti...tako sam ponosna na svoju princezicu malu a jos nema ni dvije godine...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ivaa prvotno napisa
    i kontam jesam li dosadna što svakih pola sata nudim wc?
    To ćeš vidjeti po djetetovim reakcijama

ako odbija sjesti na tutu (premda je prije htjelo) znat ćeš da si mu malo dodijala, u tom slučaju pusti da se malo odmori. I prati ritam. Ja sam u prvo vrijeme nudila svakih 45 min, kasnije su se intervali produživali... (ali kako sam rekla mala je bila puno manja)

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo se uspješno riješili dnevnih pelena prije nekih 2 mjeseca, no I. se još nije naviknuo na tutu, niti na wc ... kako stvari stoje još neko vrijeme ni neće jer ih odbija usprkos svim knjižicama o tuti. Čak je u društvu i drugo 3-je djece koja sjede na wc-ui na tuti no on ne želi ni slušati ni gledati o tome.
    Kad hoće kakati dođe i traži pelenu da se pokaka :/ ..nadam se da će u vrtići nekako riješiti tu naviku uz svu ostalu djecu...
    A noćnu imamo samo zato jer je sa dedom i bakom na moru pa čekamo da dođem ja na go. i onda ćemo riješiti i tu pelenu, nadam se.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi smo još za sada u peleni,ali u 8 mj kad idem na go definitivno je skidamo.
    JEDVA ČEKAM: 8)

D 1998.
    I 2007.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ivaa mi smo odma maknuli i noćnu, da ga ne bunim, nema pelene i gotovo..

za van sam pitala prvih 2-3 tj prije ulaska u atuo hoće li pišat travu i ako nije htio onda nakon izlaska iz auta pitam opet..to mu je bilo fora..
    nije se nikad popišao u AS...nedavno smo stali na autobusnoj stanici jer je rekao da mu se piški...
    brzo će počet sama ti javljat što i kad treba pa nećeš uopće mislit o tome

za kakanje nam trebalo duže al u smislu da je u početku išao 3 puta na wc za kakanje...prva 2 dođe i kaže neće (jer se nije dogodilo iste sekunde a tko je još vidio sjedit bezveze na wc-u) i onda 3. put,mama brzo, brzo...i govance bi već bilo malo vani al nije se pokakao u gaće...trebalo mu ekih 7 dana da kaže ide kakati i da ode i obavi to..
    vani tražimo drvo i sl...kod nekog ga ja držim iznad wc-a ko da vani kaka..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •