-
Moja prijateljica je malu pokušavala skinuti oko 2godine, i trudile su se oko 20-mjesec dana, i onda su odustale jer nije bilo nikakvog napretka, jednostavno nije bila spremna. Par mjeseci kasnije, odučila se bez početnih poteškoća - ovo vis a vis da kad se skinu pelene, nema povratka.
Ja sam krenula sa stavom, ako ne bude išlo, nazad u pelene na 20-mjesec dana i onda opet.
I ja sam mišljenja da su djeca puno spremnija nego što mi mislimo. Nekad su se djeca ranije skidala iz pelena, znam više mojih vršnjaka koji su se skinuli iz pelena upravo nedugo nakon prvog rođendana. Danas se to razdoblje produžilo zbog jednokratnih pelena.
Mi smo krenuli s vježbanjem na tutu kad je malecka imala godinu dana, tako da mi se čini da je to razlog zašto bismo sada mogle proći odvikavanje ranije i brže, upravo jer ona već mjesecima javlja kad će kakiti, naravno, ne uspijemo uvijek uhvatiti u tutu, malo pobjegne, ali bitno da je skužila princip.
Evo danas je situacija puuuuuno bolja, tj piškila je samo 2x u gaće i to prvi put kad je bila zaigrana, a drugi put kad se igrala s djedom, dok sam ja radila neke kućanske poslove - čula sam je kako me zove i tek mi je na treće:- Mama?!, kliknulo da možda zove jer želi piškiti, no dok sam došla, već je obavila svoje. Cijeli dan je piškila u razmacima od oko dva sata. Više puta dnevno bih je pitala hoće li piškiti, a kad bi napokon sjela, onda bismo čitale slikovnice ili se igrane kockama i tad bi se popiškila. Imamo i Petra je piškila u gaće, gdje i Branka piški, osim Petre, pa je moja curka ljubi jer plače - suosjeća.
U svakom slučaju od jučer do danas veliki napredak. A najslađe mi je bilo kad je 5minuta prije kakanja prvo tražila tutu, onda se sjela 2,3 puta i pljeskala sama sebe te se otišla igrati da bi na kraju donijela tutu u kuhinju, bacila je kraj mene, sjela i obavila žemska posao te konstatirala: bljak!
Kod kakanja se upravo vidi da baš razumije "situaciju", dok s mokrenjem još treba izvježbati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma