Citiraj LeeLoo prvotno napisa
..kako ste ih naučili na -tutu?meni Karlo neće na tutu..a ni na WC školjku.Eventalno obučen.
Moja je Emina htjela na tutu, sjedit i igrat se. A ako naiđe da se nešto obavi, dobro i jest. Meni je to zaista dodijalo i vidjela sam da ona zapravo ne razumije šta se od nje očekuje. Napravili smo pauzu od 1-2 mjeseca, i onda skinuli pelene. Piškila je na početku u gaćice i rijetko stizala da kaže da joj treba tuta, onda je sve krenulo naprijed, malo po malo.
Želim sad objaviti da su "nezgode" sad zaista nezgode i rijetke, sad dođe i sama traži tutu, vidim da razumije šta se dešava, nema potrebe da se sjedi na tuti po 5-6 minuta, već se posao obavlja odmah :D . Noćna je još na snazi i mislim da još nije vrijeme da se makne.
Da nisam skinula pelene i pustila je da piški neko vrijeme svuda ništa od ovoga ne bi bilo. Zato cure, ide ljeto, dignite ćilime i tepihe i samo hrabro
I naravno, uvijek imajte na umu da je svako dijete posebno i da su sve metode individualne. Nama je trebalo oko 2 sedmice, a Emina je stara 2g. i 4 mjeseca.