Vidim da ovdje ima sličnih problema kao što su i naši.
Moja P. dobro zna kad joj se piški ili kaka, jednom se pokakala u tutu i ja sva sretna mislila da je to - to, krenulo je.
Ali gadno sam se prevarila. Nakon toga više nije htjela biti bez pelene niti sjesti na tutu. Na wc neće ni u ludilu. To je bilo negdje u 6. mj.
Prije par dana skinem ja njoj pelene i stavim gaćice, sve bez problema, voli biti u gaćicama.....ali.....kad treba piškiti ili kakati hoće pelenu. Sjedne ona na tutu, ali neće ništa da obavi, kad joj se počne piškiti paničan strah, skoči sa tute i ne obavi ništa
Stalno trpi, jednom je pola dana trpila i onda više valjda nije mogla pa se popiškila u stoječem stavu, sva panična, prestrašena....ma grozno.

Uglavnom da zaključim, hoće gaće, hoće sjediti na tuti, ali neće da obavlja nuždu (ni u kojem slučaju) osim u pelenu.
Usput u 9. mj. ide u vrtić, a osnovni uvjet je da je bez pelene. To mi je dodatni stres, jer će ju ispisati iz vrtića (rekli su mi kod upisa).

Dakle, što bih tebala napraviti? Da ju pustim još u pelenama i molim se Bogu da sama odluči ili da ju skinem i pustim ......

Inače ima 2 god. i 7 mj.

Zahvaljujem na svakom savjetu