-
Ne želim otvarati novi topic, a ovaj mi izgleda najbliži onome što nas muči:
Bez pelena smo dva tjedna. Skinuli ih na godišnjem, dok sam bila stalno s njim. Odmah je skužio piškenje i od prvog dana tražio na wc. Svaki dan je bilo sve manje nezgoda, čak smo i s mora putovali bez pelene, tražio je - stali - obavili. S kakanjem je bilo nešto teže, rijetko bi se uspio pokakati u wc, više je kakao u gaće, ali zbog toga mu nisam vraćala pelenu.
Nažalost, baš upravo kad smo se vratili s godišnjeg, krenuli smo ponovno u jaslice. Bez obzira što je išao skoro čitavu prošlu godinu, ipak mu je to bila ponovno nova situacija jer je promijenio grupu, tete, prostoriju. Ova zadnja tri dana dogodilo se upravo ono čega sam se pribojavala: u vrtiću ne traži piškiti, popiški se ili u gaće ili čeka da mu se stavi pelena za spavanje, pa se onda popiški (doma čak ni nju nismo stavljali jer nije spavao dugo,pa je tražio kad se probudio). U vrtiću uopće ne kaka, kaka doma i to kako kada uspije reći. Doma i dalje uvijek traži na wc, čak i kad ima noćnu pelenu, čak i po noći i ujutro dok još ima pelenu, ne piški u nju već traži na wc. Još uvijek kad vidi pelenu odmah kaže da neće pelenu. U ova dva tjedna nikada mu preko dana nisam stavljala pelenu, a noćnu mu stavljam tek kad zaspi! Prošli tjedan ga je čuvala baka i tražio je na wc, sada se i kod nje popiški u gaće.
ŠTO MI JE ČINITI?
Nažalost povratak u jaslice je na njega djelovao traumatičnije nego smo očekivali. Tete isto ne znaju kako da se postavimo, prepuštaju meni da odlučim - jel da ga držim bez pelena i u vrtić (i nažalost zadnjih dana i sve češće bilo gdje vani) nosim nekoliko kompleta robe za presvući, ili da mu u vrtiću stavim pelenu
- Nažalost, ovo drugo mi se čini da jedino može voditi k povratku u pelene
Ne vjerujem da nije spreman jer dok nije ponovno krenuo u jaslice sve se odvijalo sve bolje i sigurna sam da nije krenuo, ovo se ne bi dogodilo. Sad kad je ipak situacija takva kakva je trebam odogovor jer ga sama nemam. Što se mene tiče, ja bih ga i dalje držala bez pelene, ali nažalost to više ne ovisi samo o meni. Intenzivno čak i razmišljam da organiziram neko drugo čuvanje, samo da se ne vrati u pelene.
Molim neku dobru dušu koja bi mogla imati odgovor za mene (jer ja ga nemam) da mi ga dobrodušno posudi na korištenje
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma