Stranica 6 od 22 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 1065

Tema: odvikavanje od pelena

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo bez dnevne vec dugo....Nocnu jos ne skidamo (moja komocija)
    Nadam se samo da cemo je skinuti prije bebe 2, da ne bi opet stavljali i dnevnu, kako to vec ide...

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Citiraj paci prvotno napisa
    fućkaj ga, skinuće se kad-tad
    Ovime sam se i ja tješila... Dok nisam upoznala dečka koji je krenuo u školu s pelenama... :/ Sad mi više nije svejedno.
    I da, Lovre ne pokazuje ni najmanju želju/namjeru da skine pelene.
    Mare-zaista nemaš razloga za paniku
    Tvoj Lovre će vjerojatno samo iznenada i odjednom skiniti pelenu,nije da te tješim
    Malo te ganjam po forumu

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj paci prvotno napisa
    fućkaj ga, skinuće se kad-tad
    Ovime sam se i ja tješila... Dok nisam upoznala dečka koji je krenuo u školu s pelenama... :/ Sad mi više nije svejedno.
    ne tješim se jer nisam nesretna, a ekstrema uvijek ima i biti će ih .

starija curka je skinula točno na treći rođendan u dva dana.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mi smo skinuli pelenu pred 4 mj. Pišanje odmah nakon 3 dana počeo pitat. Kakali 2 mj. u gaće i samo odjednom pita. Nije htio tutu ni onu plastiku za na wc dasku, sjedi normalno na dasci i drži se. Samo kada ide kakit uzima sa sobom katalog od lego obavezno i sjedimo po 15 min. mene muči noćno pišanje. Skinuli smo pred 15 dana pelenu i 5 dana je bio potpuno suh. Sada je stalno popišan. Kontroliramo unos tekućine. Pije jako malo navečer. Dali bi ga trebali probudit i odnes u toku noći na wc ili i to dođe polako samo od sebe kao i sve ostalo? Kako ste vi to riješili?

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i Kristijan je do prije mjesec dana bio nezainteresiran i onda je dosao ponedjeljak i ja probala...on se nije bunio niti protestirao i eto 8)
    pelenu imamo za spavanje
    juce je kakao u wc :D

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kod nas je trajalo neko vrijeme, a ovako je izgledalo protekla dva mjeseca:
    najprije je samo piškio u wc ili kahlicu
    onda počeo i kakati, ali samo doma
    u vrtiću se znao i popiškiti i pokakati u gaće
    onda je i u vrtiću svladao piškenje
    kakao je samo doma u wc ili kahlicu
    onda je počeo tražiti piškiti i po noći
    sad je već i čitav tjedan "suh" i u vrtiću

uglavnom, traje to, ali sve se savlada.

moje iskustvo kaže da je najvažnije odrediti pravo vrijeme i kad se jednom krene, ne posustajati pa makar i pod cijenu stalnog pranja gaća.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    moje iskustvo kaže da je najvažnije odrediti pravo vrijeme i kad se jednom krene, ne posustajati pa makar i pod cijenu stalnog pranja gaća.
    Ovo je moj glavni problem. Jer, svekrva bi bila ta koja bi stalno prala gaće a ja stvarno nemam srca, pored svega što za nas radi, tražiti još i to. :/

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo i nas u tom klubu pokusaja odvikavanja od pelena. ja sam doma i nije mi tesko prati i susiti . imamo susilicu pa je sve za tren oprano i osuseno. kupila sam 10 gacica, jer to bas i nije tako laka misija za decke, bar ljetos kad sam krenula u pripreme. ovih 10 sam izvukla kao na lutriji.
    e sad u utorak popricam s njim obajsnim mu da cemo sad skinuti pelenu i da ce biti u gacicama. na sve klimnuo potvrdno glavom i nakon sat dotrcao u cudu MAMA MOKO JE!!!! presvucem ga i kazem mu da je piskio i da sljedeci put kaze da mu se piski i da cemo trkom do tute ili WC- skoljke (kupila sam i nastavak). nakon sat vremena opet dotrci mama mokro je. da sad ne duljim cijeli dan je bilo tako. nisam se obeshrabrila, ali niti jednom nije htio sjesti na tutu. taj dan su isli i na bebe ribe, bila je poplava natrag, jer se gospon naguta vode na bazenu , a ja sam im rekla da ne stave pelenu ni u povratku . e da kad mu je MM stavio pelenu za bazen odmah se u nju pokakao. uglavnom svelo se na trckaranje po bazenu i wc-u.
    jucer smo startali po istom scenariju. znaci objava kad je vec piskio. onda sam ga nagovorila da jsjedna na tutu, ali kad je krenuo piskiti zaustavio se i pobjegao je s tute. objasnila sam mu da je to OK, vratio se na tutu i nista. poslije ga je i teta cuvalica pokusala staviti na tutu. nije se dao i cim ga je obukla popiskio se. kako je bio lijep dan a meni ga zao da cijeli provede doma, a na osnovu ovog zakljucim da je mozda ipak rano.
    ono sto me sokiralo jutros je da se igrao, u jednom trenutku se digne, rasiri noge i kaze MAMA MOKO JE :shock: :shock: , sad sam ja u 100 cuda i nevolja. sta da radim. da nastavim s odvikavanjem ili da sacekm jos neki period? ima 26 mjeseci. svi mi u familiji kazu da ako je spreman da ce se odvikuinuti u dva tri dana. mislila sam da nije nista shvatio, ali ipak izgleda da nije tako. sinoc prije tusiranja, kad se obavezno popiski u kadu, trazio je da ga se stavi na WC skoljku. sjedio je neko vrijeme i nije nista napravio, a onda je trazio da ga se spusti. otusiran je i nije se popiskio ni u kadu.
    dakle ici dalje ili ne pitanje je sad.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo da malo podignem i svečano objavim

MALA CURKA JE SKINULA PELENU U 2 (DVA) DANA, DNEVNU I NOĆNU, 2 tjedna prije trećeg rođendana. :D :D

Trudili smo se i poticali ju već duže vrijeme, ali prošli četvrtak je došla i rekla "mama, ja više neću nositi pelenu". Skinula ju je, obukla gaće, po noći je još imala pelenu, u petak u vrtiću suha cijelo vrijeme, popodne se dvaput popišala, po noći tražila na wc (budila se), u subotu još 2-3 nezgode, vani je cijelo vrijeme suha, i od jučer ne nosi ni noćnu jer neće, budi me po noći i traži da ju stavim na wc.

još jednom :D
    vidite da ipak skine kad-tad

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo probali na ljeto ,nije išlo odustali. čekat ćemo prolječe tada će imati 2,5 godine pa ćemo probati i inzistirati.
    Najgore je kaj on sve zna. Obavezno kad kaka obavjesti čak i kada piški, ali neće na vc i kahlicu.
    Tete u vrtiću ga forsiraju i inzistiraju iako nijednom nije ništa obavio, a mi doma pitamo hoćeš nećeš obično neće. E na proljeće najkasnije na ljeto će morati onda ćemo i mi inzistirati.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

domy od forsiranja i inzistiranja nikakve koristi, mi smo obje curke poticali u više navrata, ali ako u par dana nema nikakvog pomaka, bolje pustiti pa probati ponovo za mjesec-dva.

ili čekati da sami odluče, a odlučiti će sigurno. evo, mala je u tih par dana kad je odlučila skinula i dnevnu i noćnu. a da je kužila šta radi već više od godinu dana, jest, samo nije htjela.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa
    Sad pokušavamo opet i opet ista stvar.
    A ako ju koji put podsjetim kaže da joj nije sila i onda se popiški za minutu-dvije. ako ju pokušam skinuti i posjesti na tutu povremeno, onda se ljuti i protestira pa sam od toga odustala.

Neznam kaj da radim? Ne bih joj htjela stvarat pritisak ak nije spremna, a opet žao mi je odustati kad imam feeling da smo tak blizu.
    Pogotovo kaj se nije pokakala u pelenu već skoro godinu dana.
    treba joj jos malo da shvati kako se u tutu moze i popiskiti.
    nemoj forsirati, nece ona zaboraviti
    malo po malo
    ti nudi, ona neka kaze svoje

dosad ste mozda i skinuli pelenu

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi prošlo ljeto bili skoro skinuli i nakon par dana nošenja pelene (radi moje komocije na putovanju) potpuno se vratili na staro i još gore, 20 dana bez pelene,nije niti jednom tražila tutu.
    Sad smo počeli ponovo i samo se pitam da li da ju s vremena na vrijeme stavljam da piški ili da ju pitam pa ako nece, nece. Mislim da ako ju stavljam ja, bez njenog traženja (iako se i tad odmah popiski) da to usporava proces i odugovlači trenutak kad ce sama tražiti.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo i nas konačno u klubu odvikavanja od pelena. L. je počeo "davati znak" prije kakanja. Jednostavno počne skidati hlaće!!!! :D
    Pokušali smo ljetos riješiti se pelena (još dok sam bila trudna s A), ali jednostavno nije išlo i ja sam odustala.
    Sad mu je to nekako fora, a čini mi se da je tome pridonio i vtić jer dosta djece tamo nema pelene i on ih stalno gleda kako idu na tutu i one male dječje wc školjke.
    Nadam se da ćemo uskoro uspjeti jer dvoje djece s pelenama .... ah šta da vam kažem ... znate i same!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo da se malo pohvalimo. u utorak je BC rekao da nece pelenu. malo sam bila skepticna, ali OK. u otprak nam se prijepodne nije dogodila niti jedna nezgoda, ali popodne kad je dosla teta igralica izgledalo je kao nam to nece uspjeti, u srijedu niti jedna nezgoda, sem za popodnevno spavanje, danas je i drekec stigao u WC skoljku :D , popodnevno spavanje suho. bili smo i dva puta vani. tek na stepenicama za doma se dogodila nezgoda, sto znaci da je trpio, iako mu je bilo ponudjeno da se popiski. eto u dva tri dana i mi smo super :D :D :D
    joj bas sam sretna i ponosna na svog malo tvrdoglavca.
    i inace sve sam radi. ode na WC, skine se, ali se pipiski na bide, mene pozove da mu pomognem oprati ruke i pocistit bide. sad jos da mu objasnim da se to radi na WC skoljci, ali mislim da cemo i to supjeti.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i mi da se još malo pohvalimo, sa 1,5 je skinula pelenu, sada ima 2 godine i skinula je nocnu pelenu :D :D :D :D :D :D
    tako sam sretna!!!!
    jednostavno sam jedan dan bila preumorna i zaboravila joj stavit pelenu za noć , a ona se u noći probudila i vikala: mama, tata, pisa.... i od onda spava u gacicama i budi se ako joj je sila pisat, vec tjedan dana tako... divna je :D :D
    kako sam sretna!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Topic je zaista dugacak i neda mi se citati a ja molim savjet.
    Moj mali ima 28 mjeseci. Ljetos sam kupila tutu i pocela mu pricati o njoj, stajala je u cosku sobe, ponekad bi se popiskio, ponekad ne i ja odustanem. Onda je prije par sedmica trazio sam da piski u tutu, popiskio se i poceo traziti pred svako piskenje. Pa je poceo traziti i kad kaki i tako nekoliko dana dok mu se nije desila tvrda stolica (vjerovatno ga zaboljelo i vise jer je sjedio), prepao se i sad na tutu nece nikako ali nece ni u pelene. Trpi, place, po citav dan je zivo kino sa njim. malo ga stavim u kadu i poljevam vodom, na solju nece nikako. Na tutu sjedne ali kad dodje momenat da to obavi ustane i pocne po kuci trcati i plakati. Bojim se da se ne prehladi tako po citav dan na tuti i zivci mi popustaju od stavljanja na tutu po cijeli dan a on trpi pa trpi, pa sam ga pocela i galamiti. Znam da je pogresno ali sta da radim. Help pliz. PS jos uvijek je pelena nocu i kad idemo van.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Topic je zaista dugacak i neda mi se citati a ja molim savjet.
    Moj mali ima 28 mjeseci. Ljetos sam kupila tutu i pocela mu pricati o njoj, stajala je u cosku sobe, ponekad bi se popiskio, ponekad ne i ja odustanem. Onda je prije par sedmica trazio sam da piski u tutu, popiskio se i poceo traziti pred svako piskenje. Pa je poceo traziti i kad kaki i tako nekoliko dana dok mu se nije desila tvrda stolica (vjerovatno ga zaboljelo i vise jer je sjedio), prepao se i sad na tutu nece nikako ali nece ni u pelene. Trpi, place, po citav dan je zivo kino sa njim. malo ga stavim u kadu i poljevam vodom, na solju nece nikako. Na tutu sjedne ali kad dodje momenat da to obavi ustane i pocne po kuci trcati i plakati. Bojim se da se ne prehladi tako po citav dan na tuti i zivci mi popustaju od stavljanja na tutu po cijeli dan a on trpi pa trpi, pa sam ga pocela i galamiti. Znam da je pogresno ali sta da radim. Help pliz. PS jos uvijek je pelena nocu i kad idemo van.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mozda jednostavno nije spreman. A da mu vratis pelenu i po danu?!
    Mozda mu pelena zasmeta pa se bude trazio na tutu ili wc.
    Uglavnom budi strpliva, vjerujem da ce mu doci odjednom-tako je i mom D. doslo samo od sebe...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma stvar je u tome da vise nece niti pelenu, pokusavala sam. Kad samo pomislim da su nedavno dvije moje kolegice djecu odvikle u nekoliko dana tako sto su ih svaki put kad se upiske dobro istukle. :?
    A ja hocu najbolje djetetu pa se opet zakomplikuje. Uglavnom, sad je bolje - kombinacija prica, zagrljaji, ohrabrivanje pa galama i prijetnje imaju pozitivne rezultate (jos se pomalo boji ali ne trpi mokracu toliko dugo). Bice to ok.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i mene s problemom. Kaleb mi se ne čini spreman za odvikavanje (ima ravno 23 mjeseca i uopće ne registrira niti prijavljuje niti kad piški niti kad kaka niti naknadno, a ni ne govori baš previše), ali u zadnje vrijeme ludi kad treba presvući pelenu - ja mu kažem "idemo presvući pelenu", a on u plač. Opire se i svako presvlačenje je borba. S druge strane, osim što je totalno nesvjestan svojih fizioloških funkcija, neće ni čuti za tutu niti za WC - šizi ako ga pokušamo posjesti. Kad ja piškim gleda me i komentira "pišššš", gleda i pola godine starijeg frenda, koji mu je uzor, kad "zalijeva drvo", ali sam da bi nešto učinio - nema šanse. Je li netko imao takvu situaciju? NIje mi preša vaditi ga iz pelena, mislila sam probati na ljeto, ali ovo s presvlačenjem je užasno frustrirajuće za oboje.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja imam pitanje... N. mi se čini spremna na skidanje pelene iako sam ja to iz nekih sebičnih razloga htjela odgoditi do ljeta. Prijavljuje kakanje (nekad stignemo, nekad pobjegne u pelenu). Čim je bez pelene trči na tutu i redovno se popiški, prospe tutu sama i to joj je super. Sada je već počela skidati sama sebi pelenu i ići piškiti.
    Jedan dan sam pokušala da bude samo u gaćicama i upalilo je. No, problem je u tome što sam je ja svakih 10 minuta stavljala na tutu i pitala želi li piškiti, nekad bi se popiškila u tutu, nekad ne, ali uglavnom nije piškila u gaće. No niti jedan put nije zatražila sama da ide piškiti već uvijek na moje inzistiranje.

Zanima me: Je li bolje početi malo sa privikavanjem, npr. bez pelene par sati ili kad se toga primimo trebamo se držati bez pelena dok ne nauči?

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Malo vas čitam, meni se čini da ćemo mi do škole.
    Ni klinci u vrtiću nisu neki motiv, ni moje nuđenje.
    I što ako se dijete boji tute i wc-a? M. se počne tresti kad ga stavim na tutu ili zahod. I ne želi više ni pokušavati.
    R. hoće sjesti na zahod i čitati novine, ali neće ništa napraviti. I 100x se popne na školjku pa siđe, pa se namješta. Čini mi se da samo hoće biti gol.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislila sam Zaru krenuti bez pelena tamo u 5-6mj kad bude onako fino zatoplilo. Tad ce imati 1 i 5-6mj, pa se cisto pitam je li to ok doba za skinuti pelene?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja cu ti samo reci SRETNO. Mislim da ce spremnija biti nagodinu, ali tko zna- mozda su curice zrelije od decki-TO CU I JA TEK VIDJETI.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo odavno skinuli dnevnu (i za dnevno spavanje), ali noćnu niti blizu.

Kod nas je to izgledalo otprilike ovako: do 2 g. i 3 mj. povremeno sam ga pitala ide li na wc i naravno dobivala očekivane odgovore - ni blizu - znači 0 bodova. Povremeno bih ga stavila na wc, ali nikada ništa nije napravio..........dok mi tamo negdje krajem ljeta, zadnji tjedan na moru nije prekipilo i samoj sam sebi rekla da idemo probati, pa makar i skužili da je prerano, pa odgodili.

Po meni je puno bolje oboružati se živcima, robom i krpama i skinuti odjedanput i ne vraćati, ma što bilo...........tako smo i mi krenuli. Jednog dana samo smo skinuli pelenu, uz naravno prethodno pojašnjenje kako, zašto, što će se dogoditi i što se, eventualno, od njega očekuje.

Pišanje je skužio isti dan i čak i sam tražio na wc, kojiput se zapiškio, ali odmah alarmirao....za tjedan dana preživjeli smo 5satni put s mora bez pelena i zapišavanja i stajanjem samo jedanput pred kraj kad je rekao da mu se piški i uredno obavio uz cestu.

S kakanjem je išlo malo sporije, ali imali smo strpljenja sa zakakavanjima jer mu radi toga nisam htjela vraćati pelenu. Radi kakanja sam mu kupila kahlicu koju prije nismo imali, jer sam mislila da će se nekako lakše osloboditi i stvarno je počeo sam tražiti.

Danas i jedno i drugo obavlja isključivo na wc bez ikakvih pomagala, čak se sam i popne, "obriše", siđe i pusti vodu

Sve u svemu moram reći da je to kod nas bilo relativno bezbolno i brzo, ali s obzirom da sam bila 100% sigurna da je spreman, nisam posustala i vraćala mu pelenu bez obzira što je kojiput izgledalo beznadno, ali to samo tako izgleda, u sljedećem trenutku je posve drugačije!
    I dan danas ga zna ćopiti dan, dva da se zapišava, odnosno 5 puta traži, 6. se zapiški, ali to je isto samo faza, koja dođe i prođe i za sada nije značilo ništa posebno.

Noć je druga priča, ne namjeravam ga forsirati dok god mu u glavi ne klikne ona blokada da dok vlasnik spava, ne piški se, iako će puno roditelja reći da su dnevnu i noćnu skinuli u isto vrijeme. Meni iskreno, sad kad sam konačno dočekala da malo bolje spavamo svi skupa, ne pada na pamet da ga budim radi pišanja. Kad bude spreman, jednog će se dana probuditi suh. Gumene plahte ne znače da je dijete spremno.

Zato hrabo naprijed, ako mislite da su vam djeca spremna (ja se iskreno nisam usudila prije 2 godine, ali to je isto jako individualno), naravno da je idealno u ljeto kad je toplije i po vani ste pa nije bed ako se i zapišava, ali kad se jednom skine, ukoliko ipak postoji i najmanji napredak, treba biti ustrajan!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja neznam kad ćemo mi biti spremni za maknuti pelene :/
    ona javi kada se već ukaka ili kada počne ali nezna javiti prije..ne javi kada piški.nekada traži na nonu ili na wc ali iz radoznalosti i to joj je simpa ali ne često! :/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Luna ako si sigurna da ne kuzi nista o cemu se radi, onda nastavi s presvlacenjem. a sad, kako? ne znam, mozda da to pretvoris u neku novu igru ili u jos jedno dugacvko objasnjavanje :/
    donna dva mjeseca ste mladji od nas, BC-u je doslo odjednom. dan prije bih stavila ruku u vatru da ne zeli skinuti pelenu. radio je iste stvari kao i tvoja klinka. ponudi joj, pa ako zeli skinuti pelene reci ce ti, a tad ste gotovi u dan, dva
    josjednaMAMA ja bihj ostala ustrajna i ostavila ga bez pelene, jer mislim da ce mu sjesti sve ponovo na svoje mjesto. ono sto bih jos pripazila, da mu kakica ne bude ponovo tvrda i probaj popricati o tome, znam da je frustrirajuce. sretno [/b]

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moja kćer se odvikla pelena sa točno 24 mjeseca. Već sa 18 mjeseci počela sam je stavljati da sejdi na tuti i pohvalila kada bi bilo uspješno.

Luciana 32

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Samo da se javim, sada je puno bolje, nema ni nezgoda ili su vrlo rijetke. Popiski se i pokaki uz jedan veliki zagrljaj i uz malu dozu straha ali i to ce proci. Ja zaista na prste jedne ruke mogu nabrojati kad mu je stolica bila tvrda i potpuno razumijem njegov grc i strah kad se spojila tuta sa tim bolom i neugodom. Nije ni cudno da je nije ocima mogao gledati. Srce moje malo
    I ja mislim da majka najbolje moze procijeniti da li je dijete spremno ili ne (uz sve one generalizirane smjernice koje imamo ) i da se ne treba odustajati osim u nekim ekstremnim slucajevima. Mogu reci da smo i ja i muz bili na kraju zivaca- nece ni tutu, ni pelenu, ni solju.... ali sve se hvala bogu sredilo.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Samo da se javim, sada je puno bolje, nema ni nezgoda ili su vrlo rijetke. Popiski se i pokaki uz jedan veliki zagrljaj i uz malu dozu straha ali i to ce proci. Ja zaista na prste jedne ruke mogu nabrojati kad mu je stolica bila tvrda i potpuno razumijem njegov grc i strah kad se spojila tuta sa tim bolom i neugodom. Nije ni cudno da je nije ocima mogao gledati. Srce moje malo
    I ja mislim da majka najbolje moze procijeniti da li je dijete spremno ili ne (uz sve one generalizirane smjernice koje imamo ) i da se ne treba odustajati osim u nekim ekstremnim slucajevima. Mogu reci da smo i ja i muz bili na kraju zivaca- nece ni tutu, ni pelenu, ni solju.... ali sve se hvala bogu sredilo.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Evo i mene s problemom. Kaleb mi se ne čini spreman za odvikavanje (ima ravno 23 mjeseca i uopće ne registrira niti prijavljuje niti kad piški niti kad kaka niti naknadno, a ni ne govori baš previše), ali u zadnje vrijeme ludi kad treba presvući pelenu - ja mu kažem "idemo presvući pelenu", a on u plač. Opire se i svako presvlačenje je borba. S druge strane, osim što je totalno nesvjestan svojih fizioloških funkcija, neće ni čuti za tutu niti za WC - šizi ako ga pokušamo posjesti. Kad ja piškim gleda me i komentira "pišššš", gleda i pola godine starijeg frenda, koji mu je uzor, kad "zalijeva drvo", ali sam da bi nešto učinio - nema šanse. Je li netko imao takvu situaciju? NIje mi preša vaditi ga iz pelena, mislila sam probati na ljeto, ali ovo s presvlačenjem je užasno frustrirajuće za oboje.
    Luna, i kod nas je isto ovako.... doduse ponekad ga uspijem presvuci bez natezanja, ali rijetko. Skuzila sam da pali kad mu dam kremicu ili pelenu da ju on nosi od mjesta gdje stoji do mjesta gdje ga presvlacim (ali ni to ne pali svaki dan). A da dijete ima temperament ima (na mamu )

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Stijena, gotovo si od riječi do riječi opisala našu situaciju, osim što smo mi imali jedan povratak u pelenu, ali je trajao 2 dana.

Ni mi dnevnu pelenu nemamo od kraja ljeta (a djeca su nam podjednako stara), ali je noćna i dalje tu, i to puna, natopljena, ni blizu suhoj.

Ponekad se pitam, hoće li se ikad odreći komocije piškenja bez buđenja :/

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mi smo za foru probali kahlicu kad jee Dora imala 1,5 g.
    I njoj se jako dopalo. Stalno je bez pelena. Ima ih samo za spavanje.
    Kahlicu ima i doma i kod čuvalice i kod bake. :D
    I jako smo sretni kak je to naša curka sama odlučila piškiti i kakati u kahlicu.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nikako batine....

mi smo to pretvorili u igru, ona bi sjedila na tuti i ja bi pjevala nešto ili bi s njom čitala knjigu dok čeka da kaka... wc joj je kao svojevrsna mala igraonica.... tako sam je bar u početku učila, više ne...
    i ona toliko uživa u tome da svim svojim prijateljima (2godine) pokazuje kako ona ima wc, da tu piški, da su ti prijatelji počeli doma tražiti da i oni hoću na wc, a sva djeca koja su u pelenama kad dođu k nama mole me prvo da idu piškit
    mame ne mogu vjerovat

ja mislim da treba djetetu dati osjećaj da je to nešto dobro, lijepo kad obavi a ne nužda, ili sila na koju te život tjera... kako će onda zavolit...

a svi oni koji teško kake, moje mišljenje je da dok teško kake treba pustit da se pokakaju gdje god žele... i kako god žele... ali nakon toga ili dati sirup od šljive , ili planinski čaj, malo promijeniti prehranu (riješiti taj problem u samoj srži i dugoročno) i dijete će opet zavoljeti svoju kahlicu...
    tako je bilo par puta kod nas...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

prošli mjesec je napunila dvije godine i već se sama skida i čak posprema iz kahlice sadržaj u wc...
    to joj je tako normalno da ne mogu zamislit da bi mi dijete bilo u pelenama...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da malo podignem temu...

Mislim da smo mi spremni za odvikavanje, ima 27 mjeseci.

Tuta mu je poznata stvarčica, nabraja male frendove iz vrtića koji je koriste, zna za što služi, sve savršeno razumije, govori kako se u nju piški i kaka, ali ne želi sjesti, ili sjedne iz fore na par sekundi.

A kad se popiški, u gaće, udri u plač uz komentar kako je zabojavio tutu.

Imate li kakav savjet?

Sutra namjeravam kupiti nastavak za wc. Možda to prihvati.

Ili da strpljivo nudimo tutu dok konačno ne sjedne?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mozda ne zeli na tutu, ali zeli na wc, kupi nastavak pa ces vidjeti...

mi smo vec 10 dana bez pelene, samo ih koristimo za nocno spavanje, sama je odlucila da vise nece pelenu i nije bilo sanse da joj ih stavim, jos se tu i tamo popiski i preferira vise wc nego tutu

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Još uvijek ne želi sjesti, ali mi je uspaničeno dotrčao kad je trebao kakati...nismo stigli do tute, ali bar je znao da ne može samo tako to pustiti.

Rekla sam teti da smo polako krenuli... Znala sam kako će reagirati, znala - ma pričekajte još malo, još mjesec ili dva, da otopli, bit će lakše kad bude samo u kratkim hlačicama, djeca su vam spremna sa 2,5 godine... Rekla sam da mu ipak malo skine pelenu i nudi tutu, da sam ponijela dosta rezervne odjeće...kao ajd dobro. Sumnjam! Sve ćemo vjerojatno sami odraditi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Stavi tutu na vidljivo mjesto a njega pusti par dana samo u gaćicama. Nek se popiški - pitaj ga jel mora piškiti ali ga nemoj forsirati... Još bolje ako može biti bez gaća tako da može sam sjesti. Kada sam Ivoru prije 2 mjeseca maknula pelenu više ju nismo stavljali osim kada smo bili duže vani - počeli smo u nezgodno vrijeme kada je bilo prehladno da se vani popiški. Noćnu smo skinuli pa vratili kada je bio bolestan ali sada ćemo opet skroz ukinuti pelenu. Ako mu i stavim pelenu stavim mu onu pelenu-gaćice da ipak ima osjećaj da se može sam skinuti ako treba.
    Možda si trebala početi za vrijeme proljetnih praznika. Čisto da ga imaš par dana cijeli dan na oku... poslije je sve lakše....

I Ivor više voli WC. Fora mu je što smo mu napravili stepenicu da sam sjedne i jako je sretan jer je onda kao vejiki.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Skužila sam da je gola guza najbolji put...

A pod proljetnim pr. bili na moru, tako da ništa. A palo mi je napamet. Bio je i bolestan.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E pa treba se malo žrtvovati
    Mi, čini mi se, 2 tjedna nismo išli nikamo da ga ne zbunjujem. Prošetali bi kada piški ali se nismo duže zadržavali vani. A i bilo je brrrrrrrr........

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kod nas je situacija nepromijenjena
    Kristijan i dalje kaka u pelenu
    cekamo "klik u glavi" pa da pocne ici na wc

prespavati noc ili odspavati popodne bez pelene jos ne pomisljamo
    pelena bude ili propisana ili prepuna

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kod nas slicno kao kod haribo - vec preko 6 mj. piski u tutu...
    ali kakanje - nista, nece u tutu ni wc...
    ni u pelenu, samo u gace :bljuc:

nocnu i za dnevno spavanje isto skinuli 'odavno' - i NIJEDNA nezgoda :shock: :D
    ajd bar to - al me ovo kakanje u gace vec umara...

mama mi kaze da je brat bio identican i, bas kao sto haribo pise - kaze 'cekaj 'klik''...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I mi se isto mucimo,al i sa piskenjem i sa kakenem.Jednostavno nece i nece.Filip vec ima 2,5 god.i po mom misljenju bi vec trebao da se trazi na nosu,al on samo kaze "NECE NOSU"i pobegne.Poludecu vec!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj filip.mm prvotno napisa
    I mi se isto mucimo,al i sa piskenjem i sa kakenem.Jednostavno nece i nece.Filip vec ima 2,5 god.i po mom misljenju bi vec trebao da se trazi na nosu,al on samo kaze "NECE NOSU"i pobegne.Poludecu vec!
    mozda ce te ovo smiriti: niti jedan dvoipogodisnjak u mom RL okruzenju jos nije skinuo pelenu (samo jedna dviopogodisnjakinja koju znam, i to u hr)...
    luka je jedini koji je tako 'rano skinuo' i eto, kakanje je jos uvijek 'nesvladano'...
    cak i medju trogodisnjacima ima jos pelenasa...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mi smo na odvikavanju i ide nam OK, cca koliko popišanih gaćica toliko pišanja u tutu, ali smo probali wc školjku, nastavak i samo tuta pali, ali kakali još nismo -osim u gaće i kako je na amoxilu još je i dobio i proljev, pa sam mu vratila sinoć pelenu, a on leži u krevetu i dere se: mama, moram piškit u tutu :D

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam E skinula iz pelena zbog ojedina i osipa koji je počela dobivati i već je 3 mj bez pelena.Prvo je više piškila po svuda nego u tutu a sad možemo reći da piški 7 puta u tutu 3 u gaće,kakamo najčešće u tutu. Nekad i sama traži,ali još moramo paziti mi-dakle gledati kad se skoncentrira i brzo podmetnuti tutu Mislim da je to kod nas sve preprerano ali što ću kad joj koža ne podnosi.

Pelenu ima kad spava ,a ako je cijeli dan u pelene(npr-moramo nekamo ići gdje ne možemo sa tutom i da ne piški okolo) naveče guza bude crvena.Dakle nema nam druge,nego polako se odvikavati...

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja kad ovo čitam osjećam potrebu pohvaliti svog sina!
    on je skinuo pelene prošlo proljeće!imao je tada 2god i 10 mj!

ja sam dobila savjet od teta u vrticu(išli samo na druženje u vrtićko dvorište),da odmah skinem obje,i tako sam napravila,par noći sam se budila(bila u visokoj trudnoći pa sam i ja morala) i nudila mu nonu!
    nakon toga više ni to!kad se prvi puta probudio i tražio nonu,skoro me lupio
    infarkt
    nona nam je bila u susjednoj sobi,pa je možda i to pomoglo(nije morao trapati do wc-a!)sad piški u wc,a kaka u nonu,jer je nemajka, još nisam nabavila ono za podmetnut za noge

Stranica 6 od 22 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •