Stranica 8 od 22 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 1065

Tema: odvikavanje od pelena

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo bas kontam i mislim da moja Zaza nije jos spremna. Kupili smo mi tutu i tako to... Ali je samo gleda/zaobilazi ili trpa noge u nju
    Oces kakiz u tutu? Ne! I tako dalje....Stavim je je,ali neeeema sanse da sjedi,pocne jaukat i zavijat da je dignem...
    Imamo ovakve znakove:
    -Kad ide kakati kao cucne,
    -Ne smeta joj bas kad se ukaka :/
    -Mislim da ne konta razliku pelena-gacice
    -Ima samo 1god i 5mj (danas tocno),ali ono prica povezuje rijeci(buci picice - obuci cipele, ozi ato-vozi auto, papat abdu-papat jagodu....) ,konta neke stvari kao da ima vise god-tipa dodji okolo-pojmovi ispod,iznad,gore dolje, 4 osnovne boje zna prepoznati i reci, pa nemam pojma...

Pustala sam je u gacicama a ona pokazuje na njih i kaze "penena"

Iako evo jucer bili na kupanju i bila mi je u pamucnim gacicama po plazi i nikako se nije upiskila jedno 4h (vjerovatno je u moru ali nije vani)...

Ne znam, mozda jos jedan mj :? Bas bi htjela zbog nje same da se rjesi pelena sad dok je toplo iako ne zelim naravno nista forsirati...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja bih rekal da je dorian prilicno spreman, puno puta kaze da mu se kaka, pa trci u kupaonu i sjedne na wc. zna kad piski isto tako, puno puta kaze da piski, al najcesce kad sisa, pa ne dolazi u obzir da ga tad vodim na wc jer ne da se skinut sa sise

kad ima samo gace, hlace ili je gol gleda u pisu kad piski, cak ako je gol zaustavi

isto kad se pokaka u pelenu, kaze kaka i pokaze na guzu.

ali, on nikad nije htio kahlicu, kakoa i psikio je gol milijon puta u kadi ili u kupaoni, ili se poiski na krevetu kad mu ne da da ga obucem, tako da dobro zna o cem se radi.

zna i cemu sluze pelene, sve zna.

al mene je strah ga ostaviti bez pelene, nekako po ostalim stvarima koje ne klapaju mi se cini da ne bi uspio se skinuti, a ja bi imala samo komplikacije s ciscenjem i presvlacenjem. cekam da idemo na more, pa mozda tamo uspijemo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi smo bez pelene! Maleni ima 23 mjeseca i odvikavanje je trajalo doslovno 2 dana, treći dan smo izašli vani bez pelene i sve je prošlo super, niti jednom se nije upiškio, već je tražio na školjku kad smo došli doma. Evo, skoro 7 dana je potpuno bez pelene. Ne usudim se još noću ga pustiti golog, jer ujutro ipak bude malo mokra pelena.
    Ni sama nisam mogla zamisliti da će to tako brzo ići. Inače, ja sam svog bebača prije par mjeseci počela stavljati na wc školjku, sa nastavkom. Dakle, mi smo tutu skroz preskočili i mislim da je to super opcija.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo, potaknuta gornjim postom, i ja doriana skinula iz pelene prije par dana. bilo je uzasno puno nezgoda, mozda jednom je htio sjesti na skoljku, tako da sam mu jucer opet stavila pelenu, ali bez zastitnih gacica, tako da odmah presvudem ako se popiski.

bas sam zalosna, jer kakanje ide ok na skoljku, istina, on bas ne trazi, engo ja vidim da mu se kaka, i onda kad ga pitam hoce ici u wc najcesce ide. ali to piskenje nam nikako ne funkcionira :/

ne znam dal da sad opet nastavim s tim, ili da ga pustim u peleni. on inace uzasno mrzi to presvlacenje i oblacenje, pa mi je u biti lakse skinuti mokre gace i hlace, nego pelenu, jer ga ovo sve mokro vise smeta. makar sad i na to negoduje, da ga pustim bio bi cijeli dan mokar samo da se ne mora presvlaciti.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Tesko mi je savetovati jer smo mi stariji i to dosta,a tek sad smo skinuli pelene.Mogu samo reci da sam i pre pokusavala i vracala pelene sto je velika greska.Kad smo skinuli pelenu pre dve nedelje,par dana je bila avantura,al sad je puno bolje.Naravno i sad se desi da kasno trazi nosu al uglavnom je sve OK!Znaci moj savet je SKIDANJE U GACE!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    evo, potaknuta gornjim postom, i ja doriana skinula iz pelene prije par dana. bilo je uzasno puno nezgoda, mozda jednom je htio sjesti na skoljku,.
    meni je super savjet koji sam procitala od lutonjice davno: pripremiti se (u glavi i brojem gacica) na 7 dana totalnih nezgoda...
    i tek tada procjeniti...
    ako se vidi pomak na bolje izmedju prvog i sedmog dana - nastaviti...
    ako ne - nije spreman/na...

pokusati za mjesec-dva opet...

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...mi smo od ponedjeljka bez pelena!!!..Karlo sad već uredno pita za pipi i kake..čak je i dvije noći probudio se suh ali ostale noći bio je mokar do grla..-pa sam mu zato i vratila noćnu pelenu-što mislite?..da inzistiram i da po noći ima gaćice ili ipak neko vrijeme pelenu pa kad se počinje buditi suh-da mu uvalim gaćice? :/

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

a da mu ipak još koji dan ostaviš gaćice po noći, mi smo sada neko vrijeme suhi u jutro ali popodnevno spavanje zna biti mokro.
    Što on kaže za noćnu pelenu?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo vratili pelenu, nema smisla da se dijete zapisava svako malo. cinjenica je da je on svjestan kad piski, vice kaka, ili kaze da su pelene pune vode, ali najcesce sve na tome i ostane.

moja procjena je da on jos nije spreman, i za sad se zadovoljavam kakanjem u wc, i ponekim pisanjem. sve ostalo je prevelika gnjavaza. ja vjerujem da ce on sam malo po malo poceti traziti. inace je jako tezak za bilo kakve navike i promjene.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

JA sam probala prije par dana maknuti pelenu.
    Nisma u početku niti mislila tako rano ali ona mi je znala najaviti piškenje ili kakanje i reći : nona.
    Pa smo probali. Čini mi se da se prije sjeti tražiti vani nego doma :/
    Danas smo bile vani i piškila je u travu 3 puta a doma se popiškila popodne i i sad navečer ukupno 4-5 puta.
    Ne znam, od sutra je s čuvalicom. Ako bude išlo, super, ako ne, probat ćemo na moru za mjesec dana.

Mislim, i doma ona kaže "piškit", samo malo kasno, kad već počne i viče "brzo, brzo"

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ...mi smo od ponedjeljka bez pelena!!!..Karlo sad već uredno pita za pipi i kake..čak je i dvije noći probudio se suh ali ostale noći bio je mokar do grla..-pa sam mu zato i vratila noćnu pelenu-što mislite?..da inzistiram i da po noći ima gaćice ili ipak neko vrijeme pelenu pa kad se počinje buditi suh-da mu uvalim gaćice? :/
    ...malo podižem-što mislite? :/

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..i da,sad već uredno pita osim za pipi i za kake- i to na školjku!!! :D

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

koliko vaših 2,5 godišnjaka ima još pelenu? :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    koliko vaših 2,5 godišnjaka ima još pelenu? :/
    Na ovaj topic se javljaju vecinom oni koji je nemaju,tj. koji je upravo skidaju.

Al sudeci po citanju foruma,ima ih dosta

Mi smo skinuli dnevnu,al nocnu smo nakon 2 mokra tjedna vratili. Za dnevno spavanje ne nosi pelenu.

Sve to tako dode na svoje,nekom prije,nekom kasnije.

Dnevnu smo skinuli u sekundi,vjerujem da je to bilo samo pitanje da je ona u tom trenutku bila spremna.

Sigurna sam da ce tako uskoro doci na red i nocna. Sve cesce bude ujutro suha i cim se probudi vice-Hocu piskiti!

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Donna, moja curice je skoro 2,5 godine. Danas smo počeli s odvikavanjem i bilo je dosta nezgoda ... Jako je zaigrana i uopće je ne smeta ni kad je mokra ni kad je ukakana. Pustit ću par dana da vidim hoće li biti napretka.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi vratili pelenu.
    Čuvalica baš nije zainteresirana za "provedbu" skidanja pa mi nema smisla da joj ja skidam pelenu u 17:30 i vraćam u 20:30 pred spavanje :/

Čekat ćemo more

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi ponekad siknemo pelenu po danu i hoće gaćice.kažem joj javi mami kada moraš piškiti.naravno javi kada se upiški pa trči i sva važna viče mama moram na wc
    ali...u jaslicama ju teta ne skida pa je to nezgodno i samo ju bunimo....neznam kako početi :?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

donna

mislim da kad odlučiš skidati pelenu, dijete treba bez pelene biti cijeli dan.
    tako se kod nas pokazalo.
    mislim da sve ostalo dijete samo zbunjuje i ne zna kad ima gaćice, kad pelenu i gdje treba piškiti

baš iz ovog razloga koji si ti navela za jaslice, htjela bih svoju skinuti prije vrtića.
    a vidjet ćemo kak će ići :/

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo da se pohvalim,moj frajer se odvikao od pelena :D :D
    Ima godinu i 10 mjeseci,već 10ak dana je bez pelena i danju i noću :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svaka cast! :D Jel bez nezgoda?

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Evo da se pohvalim,moj frajer se odvikao od pelena :D :D
    Ima godinu i 10 mjeseci,već 10ak dana je bez pelena i danju i noću :D
    ovako je bilo i kod mene,sad već prije godinu dana!

htjela bih vam savjetovati,jednom kad se odlučite skinuti pelenu,NEMA POVRATKA!
    samo zbunjujete djete!pa šta ako se dva tjedna zapišava i ako ih prevlačite ko lude!proći će to!
    oni ne znaju šta hoćemo od njih!sad piški u nonu,sad kad si pred spavanje
    smiješ u pelenu,sad jutro moraš opet u nonu,sad smo u gostima pa piški u pelenu,ne teti po tepihu!

oni su :? ,a samo nam žele ugoditi!

to je moje mišljenje,a vi razmislite,zašto stavljate noćni ili vraćate pelene!
    zbog njih ili zbog sebe! :/

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a vidis, moje dijete se popisa i nakon tri presvlacenja njemu je puna kapa toga i on se jednostavno vise ne zeli presvuci. meni nije bio problem njemu mijenjati hlace svaki sat vremena, al njemu je. tako da ocito nije spreman

kad bi se ponasao kao i u vezi kakanja, da prijavi u 99% slucajeva i da onda voljno ide na wc, a ako mu pobjegne da sam trazi da ga presvucem pretpostavila bih da je spreman.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Nina prvotno napisa
    Svaka cast! :D Jel bez nezgoda?
    Pa evo u svo ovo vrijeme samo se jednu noć popišao,sve ostalo ide savršeno,iznenadio je i mene i sebe valjda.

Ovo za noćnu pelenu se i ja slažem,kad skidaš pelene moraš skinuti i noćnu i dnevnu.Ali isto tako znam da kod djece ne možeš ništa forsirati,oni stvarno moraju biti i fizički i psihički zreli za odvikavanje od pelena,inače ništa od toga.

Ja svog nisam imala namjeru još skidati ali dogodilo se to da mu se upalio pišulinac i jako ga je peklo pišati u pelenu pa kad bi on počeo skakutai i plakati,ja bi mu samo izvadila pišu i rekla nek piša vani,da ga tako neće ništa boliti.Nakon takva dva,tri puta on mi je sam počeo govoriti da mu se piša,pa sam shvatila da u dva dana nijednom nije ništa obavio u pelenu i onda sam mu je jednostavno skinula i stavila gaćice.A on se nastavio govoriti i sve obavljati vani ili u tutu.Eto.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    a vidis, moje dijete se popisa i nakon tri presvlacenja njemu je puna kapa toga i on se jednostavno vise ne zeli presvuci. meni nije bio problem njemu mijenjati hlace svaki sat vremena, al njemu je. tako da ocito nije spreman

kad bi se ponasao kao i u vezi kakanja, da prijavi u 99% slucajeva i da onda voljno ide na wc, a ako mu pobjegne da sam trazi da ga presvucem pretpostavila bih da je spreman.
    o.k možda nije spreman!pokušaj vratiti pelenu pa za par tjedana pokušaj ponovo!
    ja znam da je svako djete individualno u svemu tako i u ovome,ali samo tvrdim da je najčešča kvaka u našim glavama!
    poznaš svoju bebu i znaš gdje šteka!presvlačenje!možda će biti lakše kad bude hodao okolo samo u gaćicama ili još bolje bez njih!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa ja sam vratila samo zato jer ne može biti bez pelene cijeli dan već tek popodne kad je dođem s posla. Čekat ćemo još mjesec dana i onda idemo na godišnji pa ćemo probati.

Trina, super za mališana :D

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja sam u nedoumici...
    Mi smo dnevnu pelenu skinuli oko nove godine dakle sa nekih 27mj, ali još uvijek imamo noćnu.
    Odnosno vele da se nočna skida kad se par dana probudi sa suhom pelenom, ali imam filing da to kod nas neče nikad biti tako.
    NJemu zna pelena biti toliko puna i teška čak i nekada malo i procuri.
    Evo došlo je lijepo i toplo vrijeme pa sam mislila probati ali sve se bojim da to nebu išlo tak dobro.
    Šta vi mislite jel bi trebala forsati pošto mu je noćna pelena još uvijek toliko puna?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj domy prvotno napisa
    I ja sam u nedoumici...
    Mi smo dnevnu pelenu skinuli oko nove godine dakle sa nekih 27mj, ali još uvijek imamo noćnu.
    Odnosno vele da se nočna skida kad se par dana probudi sa suhom pelenom, ali imam filing da to kod nas neče nikad biti tako.
    NJemu zna pelena biti toliko puna i teška čak i nekada malo i procuri.
    Evo došlo je lijepo i toplo vrijeme pa sam mislila probati ali sve se bojim da to nebu išlo tak dobro.
    Šta vi mislite jel bi trebala forsati pošto mu je noćna pelena još uvijek toliko puna?
    m smo prcekali jedno 20 dana suhe pelene prije nego bi ju skinuli. no i prije toga joj je bila suha vise od mjesec dana sa malim "ispadima"- znalo bi se desiti upravo to sto ti velis- prepuna pelena. no desila b se onda kad bi ostala predugo u krevetu. kad bi prespavala.
    no meni je ona uredno cim bi se probudila govorila pipi ako b ju odmah digla, ta kolicina b zavrsila u tuti. ako bi se ljenili u krevetu zavrsila bi u peleni.
    sada zna kad se ustane odjuriti ne na tutu vec na igracke. znac naucila je "trpiti".

probaj nekako da ti veli kad mu se piski kad otvori okice.

zapravo nemam neki trik iz rukava. ja sa leom nisam nista radila po defaultu, jednostavno sam pratila njene sgnale i svoje instinkte :/

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Uh, i mi smo se nekako odlučili za probat odvikavat od pelena. Ali, meni je problem što je on cijeli dan u vrtiću (tek od jeseni će tamo počet odvikavanje, jer su tete na godišnjem), ja ga vidim dnevno 2-3 sata. I to sam ga sad za vikend počela skidat (uglavnom smo po vani u dvorištu) u gaćice, ali njega ništa ne smeta ak se popiša. Najgore je što je sad u opasnoj fazi NE i ne želi tražiti kakati i piškiti u nonu, mada je dosad nekad znao tražiti, ali uglavnom kad je već gotov u pelenu. Ja poludim na to, jer puno stvari već kuži, pa nekako očekujem da kuži i to. Ne znam, možda stvarno previše očekujem od njega. Problem je što nije stalno sa mnom doma i ne mogu biti dosljedna tome. Na moru ćemo biti isto samo tjedan dana. I šta ako i uspijem kad će mu tete u vrtiću nabiti pelenu. Ma, ne znam, a tako bih voljela da se toga riješimo...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hm, ja imam jedno praktično pitanje, i unaprijed se ispričavam ako ste o tome pisale, slobodno me uputite kam da odem čitat
    naime, Luka još očito nije spreman, al ja tak malo razmišljam. kak ste riješile problem kad ste dijetetu skinule pelenu a ono se popiškilo na krevet, trosjed, kauč, fotelju...mislim, ajde ak ste isti tren skužile, al ak niste, kak ste to oprale, jer to se upije, a i ne dogodi se jednom nego x puta? kak ste to riješile? :?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nikako
    Na kauču imam prekrivače koje perem.
    Noću sam imala nepropusnu onu podlugu ispod plahte.

A ako negdje fula, što sad

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi smo gotovi!!!! :D
    već 6 dana je bez nezgoda

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

leonisa, koja navijačica !
    mi se odvikavamo i ponekad traži, a kad se zaigra brišemo lokvice. sad obavezno piški ujutro i prije kupanja u tutu.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj happyness prvotno napisa
    hm, ja imam jedno praktično pitanje, i unaprijed se ispričavam ako ste o tome pisale, slobodno me uputite kam da odem čitat
    naime, Luka još očito nije spreman, al ja tak malo razmišljam. kak ste riješile problem kad ste dijetetu skinule pelenu a ono se popiškilo na krevet, trosjed, kauč, fotelju...mislim, ajde ak ste isti tren skužile, al ak niste, kak ste to oprale, jer to se upije, a i ne dogodi se jednom nego x puta? kak ste to riješile? :?
    mi smo mali u fazi ucenja nezgode na parketu to samo ako se zaigra. nje nikad bilo po kaucu.

no evo, dok jos nije bla ni blizu skdanja iz pelena, jednom prlkom smo se nakon kupanja igrale po krevetu, neposredno prije nego sto cu je obuci i stavti u pelenu, i ona se od smjeha popiskila...taman na uzgljavlju kod jastuka
    krpe, carobnica, ispiranje, rucnici...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja se uopće ne uzbuđujem oko toga kad se popiški negdje (ja velim k'o mali pesek) - obrišem i idem dalje. Desilo nam se na krevetu jednom. Ali, desilo se preko nekoliko puta i da kroz noć pelena procuri pa bude fleka na krevetu. Baš me briga za madrac, kad prestane piškiti i ako bude potrebe - dat ću ga na pranje, recimo dok smo na moru. Do tada, krpica i bok.

Inače, mi u zadnjih nekoliko dana zalijevamo travicu, more, plažu svašta i sav si je ponosan. Po terasi trči u gaćama. I naučio je gađati, drži pišu i cilja bakino cvijeće

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kako vam cure zavidim

Luka će uskoro 17.mj. i ovaj tjedan ga puštam bez pelena preko dana, pa u biti cijeli dan hodam i čistim lokvice po kući, vani me baš briga, ali tamo me zezne pa kaki

i sve on meni objavi "piki" i "kaki", ali kad je već gotovo

vidjet ćemo, ali nekako sumnjam da ću ga uspjeti odučiti od pelena ovo ljeto :/

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i mi skinuli pelenu!!! sad vec 6-ti dan! sve ide kao podmazano. cak je jadnicak imao proljev jer pije antibiotik i sam je vikao mama skini gace i obavio sve na tutu. jucer smo bili i u jednoj setnji i nije uopce bilo nezgoda. sljedeci tjedan krece u jaslice i tamo ce tete nastaviti istu praksu. inace njegova teta kaze da kad roditelji odluce krenuti s time doma onda treba nastaviti i u jaslicama. trazite tete da ih stavljaju i nemojte nositi pelene osim za spavanje.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam prije mjesec dana bila vratila pelenu, no ovaj vikend nije uopće dala da joj stavimo pelenu.

I tako da je od subote bez pelene, uspjeh zasad otprilike 50%.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam muku mučila kak bu moj mališa iz plena. Za tutu i WC nije htio ni vidjet. I onda došla prošla subota i ujutro ja njemu velim nema više pelena od danas nosiš gaće. Otiši u dućan kupli 20 komada .
    I od onda čovjek se popišao 4 puta u gaće. A u vrtiću isto tak ni jedna nezgoda. Ima 2 g. i 5 mj.
    A najsmješnije mi je bilo kad je trčao 500 m do kuće da se ide popišati u tutu jer ne želi pišati po travi. I stigao je nije mu pobjeglo.

sunašce avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moram se i ja pohvaliti svojom mišicom.Mi smo već tri tjedna bez dnevne pelene i još nam se nije desila nijedna nezgoda.Piški u tutu,a kad smo vani zaljevamo travu.Po noći još stavljamo pelenu,ali mislim da ćemo i to brzo skinuti jer me traži tutu kad se probudi piti čaj.I slažem se sa svima koji su rekli da kad skineš pelenu nema vraćanja.Mi smo probali prije par mjeseci,a kako je bilo 2 dana vruće,2 dana hladno ja sam joj vratila pelenu i onda nije htjela čuti za tutu(kad bi je u kući skinuli).

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I mi skidamo pelenu, ali nema šanse da ide na tutu ili WC, ili da kojim slučajem prijavi da se treba popiškiti ili pokakiti. Uglavnom mu je zanimljivo da zalijeva parket, bakin vrt, već šta se nađe u tom trenutku
    Nego, treba nam još gaćica - gdje ste ih uzele svojim dječacima ? Obilazim dućane po Zagrebu (MTČ-ove, TL, ...), ali često ne mogu naći broj (dvojka mu je već na knap). Pomozite, da malcu i sebi skratim muke po ovim vrućinama

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

evo i nas u klubu bezpelenasa,vec dobrih tri tjedna nemamo pelenu odnosno samo po noci al i to cu maknut skoro jel se vec par jutra zalomilo da je pelena suha i odma trazi piskit,tu i tamo joj se vani desi da joj malo pobjegne al odma kaze tak da odma piskimo negdje.u zadnje vrijeme doma zeli spiskit na wc tako da sad moramo kupiti onaj nastavak,jako sam sretna sto smo se rijesili pelena i sto je M to tako dobro prihvatila,samo ne treba forsirat...
    mi smo gacice kupili u TL i ok su nam...

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

topic je jako dugačak...uglavnom sam ga uspjela preletiti pogledom!

Ella je sa 22mj. počela tutu koristiti kao igru (stavljala je svoje bebe na pišanje i kakanje)
    U jaslicama je gledala starije od sebe kako to obavljaju na tuti i počela ih imitirati.
    Onda sam lagano prije dva tjedna joj na pelenu bez riječi navukla samo gaćice (da se privikne na njih i govorila joj kako je veeeelika cura)
    Onda smo prešli na drugu fazu...doma je nosila samo gaćice i počela sama ići na tutu.
    (tu nam je pomoglo čitanje priče o tuti )
    Sad je već faza da nosi samo gaćice (i u jaslice) i doma,jedino prek noći ima pelenu.
    Kad idemo van,nosim joj rezervne gaćice i hlačice i plan nam je to obaviti negdje u travi,al nismo imali još prilike...čim je došla doma otišla je na tutu.
    Ona je kužim,sva ponosna,jer kaže za sebe da nije mala bebica - već veeeejika cuja,mamina gofica (mamina grofica)

Moje pitanje je vezano za putovanje (spremamo se na more)
    Dal u autosjedalicu staviti nešto (što??) da ne promoči ako se slučajno dogodi nezgoda il pokušati sa tutom negdje pri stajanjima ili samo na travicu???Kako to riješiti?

i da,čestitam svim velikim curama i dečkima na gaćicama!!! :D

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam mu obično oblačila pelenu za duga putovanja tipa more iako se on bunio. Mislim da sada više neču jer je stvarno jako protestirao, nego ću staviti one jednokratne podloške i to je to.
    Ali mene muči još uvijek nočna pelena. Njemu je ona svaki dan puna ko šibica i to se ništa ne smanjuje a ima već 2 godine i 10mj. Ne znam šta da radim da mu oprobam par noći skinuti pelenu pa vidjeti kak ide? Iako ako mu je puna pelena mislim da to nema smisla jer će se vjerpjatno upiškiti. Dajte mi neki savjet?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo i nas kod vas
    Ivan ima 22 mjeseca i prije 4 dana sam ga skinula u gace. Mada smo mi i ranije bili dosta goli i u gacama tako da je bilo lakse krenuti ponovno.

Prvi dan je bio jako dobro sve smo uhvatili . Dok smo ja i muz bili u sobi dosao Ivan k nama i govori meni mama pis pis i gace mokre. Ja za njim a on sve ispisao oko tute nije znao skinuti gace. E rekoh sebi skuzio je sad nema nazad .

Drugi dan katastrofaaaaaaaaaa..sve upisano.od kreveta pa po parketu ma katastrofa pravi dan za odustajanje.

Treci dan opet sve super, sve uhvatili u tutu. Pitam ga ides piskiti i on kaze da i trcimo na tutu. Piski stojeci u tutu.

Kad smo vani u parku tu se redovno upiski jer mi ne zna piskiti u travu , to cemo uskoro rijesiti isto. A kakanje je u gace. Kaze mi mama kakakaka al ne zna kakiti u tutu ni na wc tako da cemo to u hodu rijesavati.

A nocna nam je isto vec par dana suha skroz i za dnevno i nocno spavanje.

pa valjda bude nesto od nas uskoro...

sunašce avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

La-mama imaš lijepe gaćice u Vrtuljku,pakiranje po 3 kom.vel 3,Disney,nama su preslatke(mislim da su bile oko 30 kn)

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja čekam sa skidanjem noćne pelene jer je ujutro obavezno puna,dok prek dana nema(vidi post prije malo više gore)

Stvar je u tome da ona prek noći ima tu naviku buditi me i tražiti malo vode...al ona ne popije par gutljaja- već ziher više od deci...
    kako to mogu riješiti?? :/

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo preselili tako da sada A. totalno nece da se popiski u tutu. U staroj kuci je skoro bio skinuo dnevnu. Bio bi po citav dan bez pelene bez ijedne nezgode. Sad smo na nuli. Obavezno se popiski u gace. Jucer smo se tiskali pola sta dok se napokon popiskio u tutu. I nakon toga pola sata opet u gace. :/

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj domy prvotno napisa
    Ja sam mu obično oblačila pelenu za duga putovanja tipa more iako se on bunio. Mislim da sada više neču jer je stvarno jako protestirao, nego ću staviti one jednokratne podloške i to je to.
    Ali mene muči još uvijek nočna pelena. Njemu je ona svaki dan puna ko šibica i to se ništa ne smanjuje a ima već 2 godine i 10mj. Ne znam šta da radim da mu oprobam par noći skinuti pelenu pa vidjeti kak ide? Iako ako mu je puna pelena mislim da to nema smisla jer će se vjerpjatno upiškiti. Dajte mi neki savjet?
    Pa baš radi ovakvih stvari treba odmah skinuti noćnu pelenu.Ja znam nekoliko djece čije nisu htjele skinuti noćnu da se ne upišaju u krevet,na kraju su tu noćnu nosili do 4,5 godina jer se nikako nisu mogli naučiti na gaćice po noći.Stavi najlonsku plahtu,skini mu pelenu i ajte leći.Za početak se probudi negdje usred noći i stavi ga na tutu.Kasnije vidi,neće ni njemu biti ugodno svaku noć biti mokar.
    Uostalom,dok ima tu pelenu u nju će i pišati.Kad je ne bude velika je vjerojatnost da neće.Pa pokušaj.

Frka,to njeno buđenje iskoristi za pišanje.Što se vode tiče,ne možeš joj to uskratiti.Ako je žedna nek pije.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo mi već par dana preko dana skidamo pelenu.tuta joj stoji stalno u sobi i shvatila je da kada mora piškiti sjeda na nju i obavi i uzme wc papira i obriše se.danas je čak i kakala na tuti :D :D oblačim joj pelenu na spavanju pa ćemo vidjeti

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Slatkici sam skinula dnevnu pelenu s 19 mjeseci jer je tada počela tražiti "pipi". Prije toga sam ju kad je god htjela stavljala na kahlicu kod presvlačenja i obavezno ujutro. U kahlicu je počela kakati s 9 ili 10 mjeseci, piškila je kako kad. Nakon skidanja dnevne pelene bilo je nezgoda, ali ne previše. Kad se i dogodilo da se popiškila, rekla je čim je počela piškiti.

Dal u autosjedalicu staviti nešto (što??) da ne promoči ako se slučajno dogodi nezgoda il pokušati sa tutom negdje pri stajanjima ili samo na travicu???Kako to riješiti?
    Prvi put smo autom nekud dalje išli dva tjedna nakon skidanja pelene. U sjedalicu sam stavljala one jednokratne podloge za presvlaćenje (DM). Uvijek nam je u prtljažniku rezervna kahlica, ali nosam ju i na WC, na travu i sl. (ne bi baš da mi do škole ne zna piškiti bez kahlice ). Moram reći da do sada (23 mjeseca) još nije bilo nezgoda u sjedalici. pljuc, pljuc, pljuc.

Za šetnje joj nisam nikad stavljala pelenu da ju ne zbunjujem. Ispočetka su to bile uglavnom kratke šetnje i uvijek sam nosila sa sobom rezervnu odjeću (skinula sam joj pelenu još u ožujku, nisam čekala ljeto).

ja čekam sa skidanjem noćne pelene jer je ujutro obavezno puna,dok prek dana nema(vidi post prije malo više gore)

Stvar je u tome da ona prek noći ima tu naviku buditi me i tražiti malo vode...al ona ne popije par gutljaja- već ziher više od deci...
    kako to mogu riješiti??
    Ja bi na tvom mjestu čekala. Moja Slatkica često cijele noći nacicava i još traži vode. Dugo je noćna pelena bila par dana suha, pa onda opet par dana mokra skroz na skroz. Svaki put smo ujutro zajedno kratko prokomentirale da li je pelena suha ili mokra. Noćas treću noć spava bez pelene. Zašto? Dva tjedna je noćna pelena bila skroz suha i odlučila sam ju za probu skinuti. Ne znam da li je za sad sve ok radi ovih vrućina pa manje piški i sve iznoji ili je stvarno spremna za skidanje noćne pelene. Vidjet ću kako će joj ići - ako bude previše noćnih nezgoda, vratit ću noćnu pelenu.

Uostalom,dok ima tu pelenu u nju će i pišati.Kad je ne bude velika je vjerojatnost da neće.
    Mislim da ne mora biti. Ali, bez obzira, vrijedi probati. Ako upali - super!

Stranica 8 od 22 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •