Slatkici sam skinula dnevnu pelenu s 19 mjeseci jer je tada počela tražiti "pipi". Prije toga sam ju kad je god htjela stavljala na kahlicu kod presvlačenja i obavezno ujutro. U kahlicu je počela kakati s 9 ili 10 mjeseci, piškila je kako kad. Nakon skidanja dnevne pelene bilo je nezgoda, ali ne previše. Kad se i dogodilo da se popiškila, rekla je čim je počela piškiti.
Prvi put smo autom nekud dalje išli dva tjedna nakon skidanja pelene. U sjedalicu sam stavljala one jednokratne podloge za presvlaćenje (DM). Uvijek nam je u prtljažniku rezervna kahlica, ali nosam ju i na WC, na travu i sl. (ne bi baš da mi do škole ne zna piškiti bez kahliceDal u autosjedalicu staviti nešto (što??) da ne promoči ako se slučajno dogodi nezgoda il pokušati sa tutom negdje pri stajanjima ili samo na travicu???Kako to riješiti?). Moram reći da do sada (23 mjeseca) još nije bilo nezgoda u sjedalici. pljuc, pljuc, pljuc.
Za šetnje joj nisam nikad stavljala pelenu da ju ne zbunjujem. Ispočetka su to bile uglavnom kratke šetnje i uvijek sam nosila sa sobom rezervnu odjeću (skinula sam joj pelenu još u ožujku, nisam čekala ljeto).
Ja bi na tvom mjestu čekala. Moja Slatkica često cijele noći nacicava i još traži vode. Dugo je noćna pelena bila par dana suha, pa onda opet par dana mokra skroz na skroz. Svaki put smo ujutro zajedno kratko prokomentirale da li je pelena suha ili mokra. Noćas treću noć spava bez pelene. Zašto? Dva tjedna je noćna pelena bila skroz suha i odlučila sam ju za probu skinuti. Ne znam da li je za sad sve ok radi ovih vrućina pa manje piški i sve iznoji ili je stvarno spremna za skidanje noćne pelene. Vidjet ću kako će joj ići - ako bude previše noćnih nezgoda, vratit ću noćnu pelenu.ja čekam sa skidanjem noćne pelene jer je ujutro obavezno puna,dok prek dana nema(vidi post prije malo više gore)
Stvar je u tome da ona prek noći ima tu naviku buditi me i tražiti malo vode...al ona ne popije par gutljaja- već ziher više od deci...
kako to mogu riješiti??
Mislim da ne mora biti. Ali, bez obzira, vrijedi probati. Ako upali - super!Uostalom,dok ima tu pelenu u nju će i pišati.Kad je ne bude velika je vjerojatnost da neće.