Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: molom vašu pomoć

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno molom vašu pomoć

ćao curke ja imam jedno pitanj pa ako netko zna neka mi odgovori.
    ja i MM moramo krenuti za par dana u postupak i to u Petrovu i sada mene zanima nešto u vezi primanja injekcija, naime da li je bitno točan sat kada si moram dati njekciju ( pošto sam mislila sama) s tim da sam u petrovoj primala njekcije od 17-18 sati znači bio je neki određeni termin.

pa me sad zanima ako si dadnem njekciju danas npr. u 14 sati sutra dođem u petrovu a oni injekcije daju u 17 sati prestavlja li to neki problem???

oprostite nisam baš stručnjak za pisanje sve sam zapetljala.....

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Oprosti ne znam što uzimaš,ali ja znam da sam Gonale morala uzimati svaki dan u isto vrijeme.Mislim da je ipak najbolje da kontaktiraš sestru ili doktora.Sretno!

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam Menopur uzimala uvijek u isto vrijeme.....

Puno sreće vam želim!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pola sata do sat ne igra neku veliku ulogu, ali nemoj da bude više. Ipak ti nju sebi daj u određeno vrijeme. Ja sam se bockala čak i u autu na putu do ambulante samo da bude na vrijeme

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ma meni je najveći problem što u to vrijeme moram na posao

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni su tamo dali "Plan indukcije ovulacije za metode asistirane reprodukcije", uzimala sam Gonale i Decapeptyl i tamo piše da se Decapeptyl uzima svaki dan u 17h, a Gonal između 17h-18h.
    Sretno.
    Btw. ja sam se sama pikala.

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

zvala sam doc. i rekao je da je se najbolje oikat u isto vrijeme oko 17 sati e sad mene zanima pošto ću se sama pikat kako to ide je li problem naime moram uzimat 2 Gonala je li dovoljno uzet samo jednu vodu pa se pilat jednom ili kolko ima njekcija toliko se puta i piknuti :? :shock:

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

oikat=pikat

Početno

Maja mislim da je dovoljno uzet samo jednu otopinu,ali možda bolje da i to provjeriš kod doktora.Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ak uzimaš 2 ili više Gonala (ja uzimala po tri) koristiš samo jednu vodu, tj. samo jednu špricu otapala uštrcaš sa velikom iglom u ampulu sa Gonalom, zatim malo kružnim pokretima promučkaš, pri tom ne vadiš iglu sa špricom van, okreneš ampulu naopačke, izvučeš sadržaj natrag u špricu, zatim to sve uštrcaš u drugu ampulu Gonala, opet ponoviš postupak i onda STAVI MALU IGLU (da ne napraviš harakiri) i opali u tibu.
    Sretno!!!

Datum pristupanja
    Dec 2006

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Mariel prvotno napisa
    Ak uzimaš 2 ili više Gonala (ja uzimala po tri) koristiš samo jednu vodu, tj. samo jednu špricu otapala uštrcaš sa velikom iglom u ampulu sa Gonalom, zatim malo kružnim pokretima promučkaš, pri tom ne vadiš iglu sa špricom van, okreneš ampulu naopačke, izvučeš sadržaj natrag u špricu, zatim to sve uštrcaš u drugu ampulu Gonala, opet ponoviš postupak i onda STAVI MALU IGLU (da ne napraviš harakiri) i opali u tibu.
    Sretno!!!
    Hvala. Ali ja sam do sada primala u ruku pa ću i sada .Puno hvala na pomoći
    inače i ja prva tri dana po 3 gonala a ostale po 2 gonala

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ma možeš i u ruku, al meni je bilo lakše u trbuh, više sala pa manja mogučnost da pogodim neku žilu.
    Nema na čemu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno .

drage cure..... i ja imam par pitanja.
    Danas sam bila u VV i dobila moju prvu injekciju i sutra se opet moram javiti za pegled, molim Vas ako mi možete odgovoriti nakon sutrašnjeg pregleda kako ide dalje, mislim da li će mi doc. dati recept za Gonale ili već sta mi bude prepisao, pretpostavljam da ću si injekcije moći davati sama ili odlaziti u ambulantu i kada nastaje transfer, štoperica ????.... sve mi se to nekako smotalo i više i ništa ne kužim. Pomoć Molim Vas!!!!

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Re: .

ja sam u petrovoj ali mislim i da je na VV ista spika dakle nakon sutrašnjeg pregleda doc ti daje pismeno šta dalje koristiš a što se tiče aspiracije i transfera sve ćeš saznati nakon pregleda i doc. će ti reći nakon UZV!

Sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Lamai draga ništa se ne brini unaprijed. Sva uputstva dobit ćeš od svog dr.
    Šta se tiče samog tijeka postupka, najprije ide pikanje, ultrazvuci, vađenje estradiola, štoperica, punkcija, pa transfer.
    Kad će se što od toga događati reći će ti tvoj dr.
    Sretno

maja8 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Re: .

Curke drage da ja nebi otvarala novi topić evo podižem ovaj i pitam vas:

prošli mjesec menga kasni 15 dana testovi negativni ( 5 komada )
    dolazim kod svog doca i dobivam mengu i pita on mene zašto nisi vadila krv jer test nije mjerodavan a ja :? :? :? :?

i evo opet sad kasni 3 dana menge nema test negativan a trebala sam ovaj mjesec u postupak pa nemam pojma šta da radim! :?

u trećem mjesecu bila na pregledu vadila PAPU i briseve doc.kaže ko u curice i sada poslije svega ova spika.Šta vi mislite da li je možda neka promjena je li neko imao slično iskustvo?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ako ti je do sada bila redovita M, može biti da ti kasni zbog nervoze iščekivanja postupka, najbolje da se javiš svom ginekologu pa će on znati šta dalje, a možda je i....daj Bože.... mali anđelak...

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Maja8 želim da bude pokvaren test i bude pravi veliki + a ako nije zbog T onda je vjerojatno nervoza....kod mene je čest slučaj da čim sam nervozna kasni M..

pusa od mene

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno .

drage cure, prije svega puno hvala na odgovorima, baš ste super
    Krenula sam prvi put u potupak i naravno i meni je kasnila menga par dana, a to mi se nikada ne dešava i baš kada sam mislila da se možda i meni posreći, dobila sam i javila se doc. i opet ponavljam uz vašu pomoć nekako se smirila i sada am na gonalima do sutra i u ponedjeljak opet na ultrazvuk.
    Samo se nadam da sve ide svojim tokom.
    Sretno svim curama ....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj petrili prvotno napisa
    Lamai draga ništa se ne brini unaprijed. Sva uputstva dobit ćeš od svog dr.
    Šta se tiče samog tijeka postupka, najprije ide pikanje, ultrazvuci, vađenje estradiola, štoperica, punkcija, pa transfer.
    Kad će se što od toga događati reći će ti tvoj dr.
    Sretno

Draga petrili, ja još uvijek davim sa mojim pitanjima, danas sam opet bila na ultrazvuku i opet dobila injekciju za danas i sutra , u subotu opet ultazvuk i za ponedjeljak mi j doc. rekao da se spremim za punkciju, pa me sada opet buni kada se vadi taj estradiol,kada je štoperica i kada suprug daje svoju spermu , totalno sam u banabni sve mi se pomješalo, molim te za pomoć

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

lamai
    Ako ti može pomoći moje skormno iskustvo možeš to pročitati ovdje.
    Za razliku od tog stimuliranog IVF-a kad sam bila u prirodnom estradiol sam vadila samo jednom i to na dan štoperice.
    Pretpostavljam da će ti dr. nakon UTZ u subotu (ako bude procijenio da je vrijeme) reći da uzmeš štopericu i to, ako se ne varam, 36 sati prije planirane punkcije. TM mora dati doprinos na dan punkcije.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Draga Tia, puno ti hvala, ali očekuj još mojih pitanja.Pozdrav

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

OK, shvatila sam da Gonale si moram davati u isto vrijeme kroz čitavu stimulaciju, znaći kako počnem prvi dan, moram tako do kraja... Ali ne znam da je svejedno dajem si ujutro, popodne ili navečer... Mislim pitati, ima li neko najpovoljnije vrijeme za Gonale, ili je potpuno svejedno i mogu prilagoditi vrijreme pikanja koje god doba dana meni najbolje odgovara (radi posla, obaveza itd.)
    Hvala!

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Anyone :?

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Anyone :?

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Isabel
    ja sam na svojoj stimulaciji primala uvijek u 19:00 jer mi je tako najbolje pasalo. Znam da cure u Rijeci koje dolaze na inekcije u bolnicu pimaju ih negdje između 9 i 10.
    Dr. mi ništa nije rekla koje je vrijeme najpametnije

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala. Ja mislim da ću oko 20 ili 21h. Tako sam uvijek doma, imam dovoljno vremena, itd... Hvala!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je za menopur uvijek bilo rečeno između 17 i 18 h, ali neznam da li je to isto :?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sa Gonale morala primiti svaki dan između 17 i 18 sati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •