Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Ne znam dojiti na zahtjev!

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Ne znam dojiti na zahtjev!

Prvih mjesec-dva sam dojila stalno, cim bi on zakmecao nudila sam mu sisu i prihvacao ju je. To je valjda bilo na zahtjev. A sad...nekad mi se cini da se nikad ne bi sjetio da je gladan da mu ja ne ponudim sisu, a nekad pocne kmecati a nece sisu ni za glad ni za utjehu. tako da ja dojim na 'otprilike'. Kad mi se ucini da bi mogo biti gladan ponudim mu, nekad hoce, nekad nece, i eto. Ne gledam na sat, ali razmak je otprilike 3 sata (otprilike 7-8 podoja u danu).
    Trpanje rukica u usta kod njega nema veze sa glađu jer su njemu rukice stalno u ustima (osim kad nagura nesto drugo unutra).
    Zapravo i ne trazim savjet jer mi sasvim dobro funkcioniramo i ovako, nikad nisam imala nekih pravih problema sa dojenjem, samo me zanima kako vi dojite i sto tumacite kao zahtjev. Voljela bi da mi netko kaze 'da, i kod nas je tako'

I da, malo me brine dal bi ga na ovaj nacin mogla previse uhranit (mislim, naravno da ga nikad ne tjeram da jede kad nece, ali mozda on nekad i nije gladan a kad vidi sisu povuce reda radi :/ )

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da, i kod nas je tako.
    Zadnjih petnaestak dana nije vise zainteresiran za cicu kao nekoc. Ako mu dam, jede, ako mu ne dam rijetko kad pita. Mozda je 2 puta u danu bas sam gladan, ovo ostalo mu dam otprilike kad mislim da bi mogao. Inace, prije je znao jesti (ali bas jesti) svakih sat vremena, sad jede svaka 3-4 i jako malo izmedju. Cak se cesto ne zeli uspavljivati na cici. Sad je u điru nosenje po kuci na rukama. (zato dolazim u napast da kupim maramu...). Tako bi cijeli dan i bez cice. E da, ima dana kad jedva ista pojede (pelene mu budu duplo lakse nego inace) i uopce nije gladan. A ima dana kad bi samo jeo i spavao.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo, i kod nas je tako
    i tek sam nedavno skužila i zašto; njezin je ritam hranjenja svaka četiri sata. postalo mi je jasno dok smo bili na putu, cijeloga ga je prespavala. ali se budila svaka 4 sata, točno ko urica

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da, i kod nas je tako

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

YoungMummy, mali val više i nije tako mali i izgleda da su mu druge stvari barem podjednako privlačne kao i cicanje, svidjelo se to tebi ili ne osim toga, on je sada već iskusni sisavac i podoji su mu puno efikasniji pa mališa ne želi gubiti slobodno vrijeme cicajući.

Citiraj YoungMummy prvotno napisa
    I da, malo me brine dal bi ga na ovaj nacin mogla previse uhranit (mislim, naravno da ga nikad ne tjeram da jede kad nece, ali mozda on nekad i nije gladan a kad vidi sisu povuce reda radi )
    i sama si rekla da ga ne tjeraš da jede kad neće jer to i nije moguće pa možeš bez straha slobodno nastaviti dojiti na zahtjev kao što si dojila i do sada. od toga što potegne reda radi neće se previše uhraniti.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I kod nas je bilo tako...još i gore, ja moju curu nisam mogla nagovoriti da cica. Ona je jedan period jela svakih 4-5 sati, a ja umirala od brige da li je gladna, hoće li dehidrirati, i tako, znaš već što se mota po glavi.
    Znaju klinci kad su gladni i jedu kad im se jede, tako da...ne opterećuj se time uopće.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Karlo nikad nije dobio više od 800g/mj, a non stop je na cici. Iznimka je kad idemo u šetnju pa i po 4 sata zna ne tražiti. Mi smo cijeli dan doma, na krevetu, ja, on i Max tv tako da mu je cica često u ustima. Zapravo, ne znam kome dojenje pričinjava veći gušt njemu ili meni??

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I kod nas je tako... Ja više nudim nego što on traži papati a i podoji traju puno kraće, barem oni po danu, po noći mu je cica valjda non stop u ustima, ne znam ni sama jer zaspem...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

YM, u ovih naših skoro 10 mjeseci, Andrija je možda 5 puta tražio papati, ono baš tražio cicu. Sve ostalo ja nudim, a on hoće ili neće. Meni je tako super kad cure kažu da se bebe raduju kad vide ciku, čupaju majicu i sl. , ali ja to još nisam doživjela.

Kad je bio beba, čim kmekne ja sam nudila cicu, a sad procijenim je li mu vrijeme za jesti, a ako vidim da je nervozan onda mu ponudim cicu za umirenje.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

YM,i kod nas je tako.
    mi ne dojimo "na zahtjev" već "na otprilike".kad mi se učini da bi sad već mogo biti gladan,onda mu ponudim,ponekad to bude baš papanje,ponekad samo povuće par puta i okrene glavicu.i ja imam osjećaj da kad mu nebih tako ponudila da on nebi nikad tražio.trpanje ručica i inog u usta definitivno u našoj dobi(5,5mj)ne znači glad.nadam se da radimo ispravno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •