Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Kuća u nizu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Kuća u nizu

Bok svima!

Kratko pitanje odgovori na kojeg bi mi puno značili.
    Dakle, ima li netko iskustva življenja (svoja ili informacije od drugih) u kući u nizu? Prednosti, mane.

Planiramo kupiti jednu staru 30-ak godina. Čini mi se solidna, a meni se uvijek sviđao taj stil interijera. Ali iskustva nemamo.

Hvala!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

MM odraso u jednoj takvoj. u principu je sve ok, samo kaj njihov niz kućica ima ravan krov koji je prošle godine počeo curiti. problem je u tome kaj bi svi stanari trebali pristati da se to sanira (jer se ne zna di točno curi), ali sad jedan nema love, drugog baš briga jer njemu trenutno ne curi...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

živim u takvoj.

prednost - na grijanje se manje troši, nego u samostojećoj kući.
    mane - susjedi su jako blizu, dogovaraš se oko "zajedničkih" stvari, tipa zid, spojevi...

to mi prvo pada napamet, ak se sjetim čega dopišem

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala na odgovorima!
    VIPmama odgovorila si mi ono što sam htjela čuti! :D
    Naime, sada na grijanje trošimo ogromno, ali pomirili smo se s time da u samostojećoj kući na vrh brega okruženoj šumom i rijetkim susjedima koju brije neiskvareni zrak divne zagrebačke okolice i ne može biti drugačije. Pa eto, sada se nadamo da ćemo ipak uštediti s lateralnim susjedima, a taj novac potrošiti na plaćanje kredita.

Ako se još netko može sjetiti neke mane neka kaže, još smo u pregovorima oko cijene!

Samo da uspije, to mi je kućica iz snova! :D

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Često puta su te kućice nadograđivane bez predhodne pismene suglasnosti oba susjeda sa strane.To može rezultirati tužbom i rušenjem.
    Mi živimo u kvartu sa puno takvih kućica pa smo čuli i pozitivne i negativne strane. Razmišljali smo o kupnji,ali im je cijena,po našem mišljenju ,nerealno visoka.
    Inače,mislim da su one idealna kombinacija kuće i stana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Uh, a meni se cini da je to kombinacija mana stana i kuce.
    Ovdje si vrlo svjestan svojih susjeda koji su ti vrlo blizu. Naime, ako si u stanu, mozes ih i ne moras sresti na hodniku i ulazna vrata su jedino mjesto gdje mogu virkati. Ovdje je uvijek komad dvorista koji vas "spaja", unatoc ogradi koja vas "dijeli",ako kuzite kaj hocu reci. I to je ok i super ako su vam susjedi dobri, a ne kao moji s desne strane koji su totalni horor u svakom pogledu (da ne ulazim u detalje). Susjedi s lijeve str. su ok - s njima redovno vodimo spike "o vremenu", jer ne znam kaj bi drugo s ljudima koji su od mene dosta stariji i ne poznajemm ih dovoljno da kazem koju pametnu. Naravno da se namece pitanje "a kaj uopce imas pricati? - dobardan.dobardan.kakste?dobro.vi?...ajbok" E tu je recimo drugi problem - vrijeme je lijepo, za rostilj dusu dalo, pecete vi, peku oni, zvacete vi, zvacu oni, fino se smjeskate jedni drugima punim ustima uz obavezno "i?kako je?a evo, kao sto vidite..a vama?.." NIKAD NISI SAM! Tu su i kuca (s normalnom velicinom okucnice naravno) i stan definitivno u prednosti. Mogu, naravno dici ogradu do neba, ali se onda mogu pozdraviti i sa suncem i biljkama u vrtu.
    Dalje, kuca se treba samostalno odrzavati - ovdje imate zajednicke raznorazne instalacije i kajgod treba popraviti, obnoviti isl. treba suglasnost svih susjeda. Nema nekog "predstavnika stanara", ni pricuve kad nes kihne. I onda, kao sto je Anki rekla - jednog boli djon, jedan nema love, jedan neznamkaj. Racun za vodu nam je oko 300kn jer su olovne cijevi kojima dolazi voda pocele pustati valda jos za Kraljevine SHS, a mozemo se lijepo slikat jer baba na cosku ne vidi smisao u mijenjanju.
    I tako... jedva cekam da pobjegnem odavde.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam odrasla u kući koja je između još dvije.Dijelili su nas zidovi u mojoj sobi i u dnevnom boravku a a s njihove strane tamo je bio wc i spavaća soba.To je stravično-Izolacija nikakva,sve se čuje,uvijek netko nekome lupa na zid,utišava,čuješ vodu,čuješ dreku,za sve se moraš dogovarati,zajednički parking pa uivjek nešto nekome,smeta....grozno,OK,sad vjerojatno rade malo deblje zidove ali ja nikad nebi živjela u takvim uvjetima da mogu birati

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

...meni se to, iskreno, ne svidja, toje ipak tvoj dom, a ja ne volim da su mi stranci/susjedi preblizu, a i stvarno se cuje sve, ne osjecam se opusteno...

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno kuća u nizu

U mom kvartu (prečko) su navodno prilično kvalitetne što se tiče debljine zidova i izolacije. Samo što nemaju dvorište. Meni to izgleda kao stan na kat. A moraš se brinuti o fasadi, krovu, svemu..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobardan.dobardan.kakste?dobro.vi?...ajbok" E tu je recimo drugi problem - vrijeme je lijepo, za rostilj dusu dalo, pecete vi, peku oni, zvacete vi, zvacu oni, fino
    a ako si u stanu, onda uopće ne roštiljaš.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa
    Često puta su te kućice nadograđivane bez predhodne pismene suglasnosti oba susjeda sa strane.To može rezultirati tužbom i rušenjem.
    Na ovo svakako obrati pažnju. Mi živimo u kući u nizu koja ima tri etaže, na najdonjoj su garaža i podrum, a iznad njih dvoetažni stan. Sve super, međutim, neki susjedi su od garaže i podruma napravili još jedan stan, a da pritom nisu zatražili prenamjenu garažnog prostora u stambeni - pretpostavljam da dio razloga leži u tome što je naknada koja se plaća gradu za stambeni prostor viša od naknade za garažu. Dakle, u slučaju tužbe moguća je obveza povrata u prijašnje stanje. Ako ti netko tvrdi da prodaje kuću u nizu od npr. 150 m2 (3x50), moguće je da se od toga samo 100 m2 vodi kao stambeni prostor, to svakako preporučujem provjeriti kako bi se izbjegle eventualne neugodnosti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •