Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Boravak 2 ili 3 razreda?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Boravak 2 ili 3 razreda?

Zanima me kako je moguće da je u Zagrebu razlika od škole do škole u organizaciji cjelodnevnog boravka za djecu? Naime jučer mi kaže prijateljica koja upisuje dijete u OŠ da kod njih imaju boravak i 3. razred, u našoj i većini škola samo 1. i 2. razred. Znam da roditelji mogu tražiti da se boravak organizira i u 3. razredu i da je Ministarstvo dužno to osigurati ako ih većina traži, ali kako to da neke škole to imaju pod normalno?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam ti odgovoriti, ali mislim da ima škola u Zgb-u koja imaju boravak i duže.

Koliko su obavezne, stvarno ne znam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isto znam da se roditelji moraju izjasniti za 3. razred. Ali ne znam na osnovu kojeg broja odlučuju da se boravak nastavi. Recimo nama troje treba boravak, ostali ga više ne žele i što će onda odlučiti.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Produženi boravak postoji iskljkučivo u prva tri razreda OŠ. U nekim školama PB organiziran je samo za prva 2 razreda, a negdje se nastavlja i u trećem. Organizacija PB u 3. razredu ovisi o potrebama/interesu roditelja s jedne strane i prostornim mogućnostima Škole s druge strane (i još nekim detaljima kao npr koliko ukupno odjeljenja s produženim boravkom već postoji u školi).
    Gradski ured za obrazovanje organizira i financira rad PB, tako da su učitelji/ce koji/e rade u PB - za razliku od svih ostalih učitelja- plaćeni iz lokalnog proračuna. Dakle, Ministarstvo nema ništa s organizacijom i odobravanjem rada PB-a.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa
    Produženi boravak postoji iskljkučivo u prva tri razreda OŠ. U nekim školama PB organiziran je samo za prva 2 razreda, a negdje se nastavlja i u trećem. Organizacija PB u 3. razredu ovisi o potrebama/interesu roditelja s jedne strane i prostornim mogućnostima Škole s druge strane (i još nekim detaljima kao npr koliko ukupno odjeljenja s produženim boravkom već postoji u školi).
    Gradski ured za obrazovanje organizira i financira rad PB, tako da su učitelji/ce koji/e rade u PB - za razliku od svih ostalih učitelja- plaćeni iz lokalnog proračuna. Dakle, Ministarstvo nema ništa s organizacijom i odobravanjem rada PB-a.
    Gotovo sam sigurna (ali ću provjeriti) da je u školi mog kumčeta boravak do 5tog razreda. Znam da mi se to toliko dojmilo da bi najradije vozila djecu tamo u školu

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo u jednoj maloj podrucnoj skoli koja ima nastavu samo od 1-4. razreda i svi imaju pravo na produzeni boravak...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je samo bilo čudno da u jednom te istom gradu (Zagrebu) u startu imamo različite uvjete. Kada bi bilo organizirano da sva djeca imaju boravak samo 1. i 2. razred i onda ako želiš 3. moraš organizirati roditelje, tražiti, pisati peticije...OK, znaš da je to put (naravno ako želiš da ti dijete i u 3. razredu ide u boravak). Ali, kako je moguće da neki u startu to imaju organizirano, a drugi ne?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovisi o mogućnostima škole (prostor) a vjerojatno i potrebama roditelja.

Ja sam se već susrela sa sličnim problemom još u vrtiću. Nema mjesta za svu djecu a onda pola djece dovode bake i dede u 9 i skupljaju u 12, a siroti zaposleni roditelji, koji nemamju baka servis, voze djecu u vrtić npr. u drugi kraj grada.

pa ona "smješna" dežurstva u vrićima - čim su školski praznici u našem vrtiću je dežurstvo

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas 1. do 3.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nano, ne bih rekla da su u pitanju potrebe roditelja jer oni ne znaju u 1. razredu za te potrebe nego su nam odmah rekli kako je u našoj školi. A ja tek sada čujem da je u drugim školama drugačije. Isto tako i prostorne mogućnosti škole, ako škola može organizirati boravak u prva dva razreda prostorno, onda nema prepreke ni za treći.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U većini slučajeva ovisi o prostornim mogućnostima škole:

ako primjerice škola ima 2 odjeljenja s PBom u 1. razredu
    + 2 odjeljenja s PBom u 2. razredu

za to je potrebno - od svih drugih aktivnosti ili nastave - osloboditi 4 učionice.

Nastavlja li se s boravkom i u 3 razredu:
    + 2 odjeljenja s PBom u 3. razredu

za to je potrebno - od svih drugih aktivnosti ili nastave - osloboditi 6 učionica.

Što znači da se "oduzima" prostorija razredima koji su imali smjensku nastavu u toj učionici. (Radi li škola u 2 smjene, bez učionice ostaje 1 razred; ako se radi o 3 smjene bez učionice ostaju 2 razreda)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zvala sam danas Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport. Kaže žena da su lani odobrili 15 razreda da bude boravak i u 3. Ako to želimo, trebamo u školi izraziti te naše želje, napraviti zahtjev prema njima (Gradski ured) i onda oni to odobravaju u ovisnosti o tome da li ima sredstava ili ne, mogućnostima škole...Kaže da se još nije dogodilo da odbiju. Ove škole koje to imaju i sada su, dakle, škole u kojima su roditelji to jednom tražili i tako je ostalo. Veli žena da bi se ukinulo kada bi roditelji rekli da to više ne žele, a to nitko, naravno, neće reći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •