Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: solin madic - kalamiri

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno solin madic - kalamiri

Planira li netko kupnju kuce u novom naselju? Nama se bas svidjaju "Kanadjanke", ali nam je vec dojadilo cekati pocetak gradnje novog naselja.
    Znate li mozda neke detalje?

tnx

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Gdje me nađe!!!!
    Kćer i ja smo se zaljubile u te kuće, prošle godine u trećem mjesecu rezervirali jednu i bili sretni, presretni. Već sam u mislima uredila svaki dio kućice. Ipak nije dobro previše maštati, jer na kraju ostaneš
    Međutim oni se nisu javljali do neki dan kad su nas zvali da dođemo potpisati predugovor. U međuvremenu cijena narasla sa 125,000 na 137,000 eurića (na žalost rezervacijom kuće nisi rezervirao i cijenu), nikakva isprika ono tipa "pa eto žao nam je što ste čekali više od godinu dana, imali smo problema, blablabla...", onaj gospodinčić u prodaji narogušen do bola.
    Pošto nam je ta cijena iskočila iz nekih naših financijskih okvira, pokušali smo naći rješenje i zamomlili narogušenog da nam da malo vremena da odmah riješimo stambeni kredit sa zamjenskom hipotekom (u drugom gradu), a on nam velikodušno dao dvadeset dana.
    Samo smo rekli hvala i doviđenja!
    Sve u svemu iznenađena sam tolikom količinom neljubaznosti, kao da prodaju tratinčice pa im nije bitno hoće li ili neće prodat
    Al nema veze, mislim da smo našli još bolju i jeftiniju varijantu.

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo izgleda pali na nos.

Na ovom forumu pise da se vodi spor oko vlasnistva zemljista. A oni uredno potpisuju predugovore i uzimaju 20% predujma

Cekali smo godinu dana, sad bumo jos koju godinu dok se rijesi spor pa dok se izda gradjevinska...i cijelo to vrijeme budu imali nasu lovu u dzepu. Ma nema sanse!

Steta kaj nismo uletjeli u prvu rundu. Stvarno mi se svidja naselje.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dio ovoga sam znala, ali nisam imala pojma da potpisuju predugovore bez građevinske. Pitam se u kojem trenutku bi nam to spomenuo.
    Čini se da su ljudi postali dosta oprezni, a vidim da nitko nema lijepe riječi za gospodina prodavača, a ni za gospodičnu .
    I da nam je dao duži rok za rješavanje kredita, u ovim okolnostima nema šanse da bi potpisali predugovor.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I mi smo se raspitivali za stanove a gospodin prodavač je bio prilično nezainteresiran. I čekali smo odgovore na neka pitanja, i čekali... Na kraju smo kupili stan drugdje, srećom. Jer dok su sredili papire mi smo već 2 godine stanovali u našem stančiću.
    Kako se u kvartu priča - oni čak imaju i neku podršku grada (Zaprešića) ali im se postavljaju razno, razne prepreke (oko dozvola i papira) od strane tamošnjih privatnih građevinskih firmi. Da li je to istina, ne znam...
    Ima ljudi na forumu koji žive u kanadskom naselju, možda su upućeniji...

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa dobro, imao je on i svoja natezanja sa Zapresicem (sjediste firme je iz Zagreba morao prebaciti u Zapresic..).

Izgleda do sada nije ni postavio zahtjev za izdavanje gradjevinske dozvole. A uredno uzima 20%. S tim da se u predugovoru ne obavezuje bas na nis. Moze te kuce graditi i 10 godina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •