Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Problem - ne želi voće

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Problem - ne želi voće

Imamo evo malo više od 10 mjeseci i već skoro 4 mjeseca ratujemo s voćem. Neće, pa neće, ni svježe, ni kuhano, ni gotove kašice, ništa. Ako umješam u neku mliječnu kašicu, onda ni nju neće.
    Mali je anemičan i uzima željezo, pa mu pokušavam uvaliti barem par žličica nekakve voćne kašice s lijekom.
    Povrće i meso i mliječne kašice jede ok, pa tu nadoknadim C vitamin, ali......
    Kako mu uvaliti voće :?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ni moja H nece voce. Ako pojede 3 kom u tjedan dana, super. Stiskam sokove od narance, jabuke, cikle...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Probala sam i ja sa sokom, ali neće - samo mamino miljeko i vodu (Janu sa sportskim čepom). Žličicu dvije kašice još i gutne, ali sok pljune i okrene glavu

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Daješ mu lijek s voćem? Možda mu se zato ogadilo?
    Tako su moje curke odbijale povrće Sad klopaju sve :D
    Nastavi mu davati po žličicu, ali češće..... jel baš nikakvo voće ne voli? Možda mu je kiselkasto, jel neće ni banane?

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zaboravih napisati da probaš narezati npr. banane, jako zrele kruške na sitne komadiće, možda mu bude zanimljivo samo uzimati? Ma ako dojiš, nema beda, dobije on sve vitamine preko mlijeka...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Srećom dojim, pa nisam tako zabrinuta. Hvala na savjetima.
    Što se banane toče, jednom je pojeo pola banane, ja :D , nakon toga više nije htio niti liznuti. Tako je bilo i s kruškom. Prvo je pojeo dva zalogaja, drugi dan, usta zatvorena i glavica okrenuta od žličice.
    Probat ću mu davati svježe voće u komadićima, samo da krene sezona. Nadam se uskoro i jednom zubiću, pa ga možda to potakne na dodatno žvakanje.
    Do tad

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi imamo isti problem. tek smo počeli s dohranom i do sada nije pojela više od par žličica (max pola staklenke, male) neke povrtne kašice i ev. puretinu. Voće neće ni pod razno.

Zubi još nemamo, pa me strah davati tako komadiće da se ne zaleti još....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj je u početku jeo sve i par mjeseci nije htio jesti ništa osim mliječnih kašica a imala sam točno određeni raspored kad je šta jeo.Nisam htijela da bude gladan i onda bi mu zamjenila voće i povrće mliječnom kašicom.To sam spomenula susjedi(koja uvijek sve zna,a nije uvijek u pravu a tu je bila)rekla mi je da ga pustim sat vremena više od predviđenog,da malo više ogladni pa da mu ponovo ponudim.Prvo sam se zgrozila,ali nakon toliko odbijanja sam probala i upalilo je i sad opet jede sve!!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja cura neće isto voće....jedno jutro vidi mene kak jedem grozđe pa ajd malo je jela ali inače ništa od voća ne voli i odbija čak i jabuke i banane što valjda sva djeca vole!!! voli pojesti od kašica gotovih onaj voćni duet

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da moj je htio bananu ali ništa drugo niti da čuje .Ja bih mu davala voćni jogurt ili dukatino,bolje išta nego ništa ali sada osim jabuke i kruške jede sve.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

andela poslušala sam tvoj savjet i dala mi da jede pola sata kasnije i ..... pojeo je cijelu malu gotovu kašicu :shock:
    :D (jest da je ručak lošije jeo, ali valjda nije stalo u želudac )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •