-
Problem - ne želi voće
Imamo evo malo više od 10 mjeseci i već skoro 4 mjeseca ratujemo s voćem. Neće, pa neće, ni svježe, ni kuhano, ni gotove kašice, ništa. Ako umješam u neku mliječnu kašicu, onda ni nju neće.
Mali je anemičan i uzima željezo, pa mu pokušavam uvaliti barem par žličica nekakve voćne kašice s lijekom.
Povrće i meso i mliječne kašice jede ok, pa tu nadoknadim C vitamin, ali......
Kako mu uvaliti voće :?
-
Ni moja H nece voce. Ako pojede 3 kom u tjedan dana, super. Stiskam sokove od narance, jabuke, cikle...
-
Probala sam i ja sa sokom, ali neće - samo mamino miljeko i vodu (Janu sa sportskim čepom). Žličicu dvije kašice još i gutne, ali sok pljune i okrene glavu
-
Daješ mu lijek s voćem? Možda mu se zato ogadilo?
Tako su moje curke odbijale povrće
Sad klopaju sve :D
Nastavi mu davati po žličicu, ali češće..... jel baš nikakvo voće ne voli? Možda mu je kiselkasto, jel neće ni banane?
-
Zaboravih napisati da probaš narezati npr. banane, jako zrele kruške na sitne komadiće, možda mu bude zanimljivo samo uzimati? Ma ako dojiš, nema beda, dobije on sve vitamine preko mlijeka...
-
Srećom dojim, pa nisam tako zabrinuta. Hvala na savjetima.
Što se banane toče, jednom je pojeo pola banane, ja :D , nakon toga više nije htio niti liznuti. Tako je bilo i s kruškom. Prvo je pojeo dva zalogaja, drugi dan, usta zatvorena i glavica okrenuta od žličice.
Probat ću mu davati svježe voće u komadićima, samo da krene sezona. Nadam se uskoro i jednom zubiću, pa ga možda to potakne na dodatno žvakanje.
Do tad
-
Mi imamo isti problem. tek smo počeli s dohranom i do sada nije pojela više od par žličica (max pola staklenke, male) neke povrtne kašice i ev. puretinu. Voće neće ni pod razno.
Zubi još nemamo, pa me strah davati tako komadiće da se ne zaleti još....
-
Moj je u početku jeo sve i par mjeseci nije htio jesti ništa osim mliječnih kašica a imala sam točno određeni raspored kad je šta jeo.Nisam htijela da bude gladan i onda bi mu zamjenila voće i povrće mliječnom kašicom.To sam spomenula susjedi(koja uvijek sve zna,a nije uvijek u pravu a tu je bila)rekla mi je da ga pustim sat vremena više od predviđenog,da malo više ogladni pa da mu ponovo ponudim.Prvo sam se zgrozila,ali nakon toliko odbijanja sam probala i upalilo je i sad opet jede sve!!
-
moja cura neće isto voće....jedno jutro vidi mene kak jedem grozđe pa ajd malo je jela ali inače ništa od voća ne voli i odbija čak i jabuke i banane što valjda sva djeca vole!!!
voli pojesti od kašica gotovih onaj voćni duet
-
Da moj je htio bananu ali ništa drugo niti da čuje .Ja bih mu davala voćni jogurt ili dukatino,bolje išta nego ništa ali sada osim jabuke i kruške jede sve.
-
andela poslušala sam tvoj savjet i dala mi da jede pola sata kasnije i ..... pojeo je cijelu malu gotovu kašicu :shock:
:D (jest da je ručak lošije jeo, ali valjda nije stalo u želudac
)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma