Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: tandem u ležećem položaju

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno tandem u ležećem položaju

Kako me jako skoro očekuje tandem, a ako će bebač biti ko ovaj, onda će jaako puno cicati, najzgodnije bi mi bilo dojiti ga na ležečki. E, sad, to ne bi uopće bio problem, da ne očekujem da će i stariji u to vrijeme htjeti cicati. Ima li tko kakvih ideja, ili još bolje sličica, na kojima bi bile poze jednog ovakvog tandema (znači razlika 20 mjeseci), u kojoj bi svi troje mogli prikopčani spavati? Nadam se da ne tražim previše .
    Posljednje uređivanje od spajalica : 11.05.2021. at 21:45

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam sigurna za spavati, ali evo par ideja:
    1. mama na boku, mlađe dijete na boku u klasičnom dojenju ležećki, starije dijete okomito na mamu i preko njenih rebara leži i prilazi na dojku kao "ispod ruke"
    2. mama na leđima, klinci na trbusima (ili opet bočno) doje.
    Mi noću nismo vozili tandem pa ne znam iz prve ruke.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hvala Maja, stvarno si brza.
    Stariji se uspavljuje na cici, pa nisam baš sigurna koliko bi ovo pod 1 bilo zgodno za to. A pred jutro voli biti prikopčan neko duže vrijeme
    Ovo pod 2 je i meni palo na pamet, ali ne znam koliko je to zaista izvedivo u praksi, zanima me da li je to nekome uspjelo.
    A što se tvog neiskustva s noćnim tandemom tiče, mogu ti samo reći blago tebi
    Posljednje uređivanje od spajalica : 11.05.2021. at 21:45

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    2. mama na leđima, klinci na trbusima
    Mislim da je ovako ~lex~ dojila blizance kad su bili mali, pitaj je.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nina, bas nocno spavanje ce te tesko izvoditi dojeci, a i vrlo je vjerojatno da ce se buditi odvojeno sto je bolje... ionako dojis spavajuci, ili spavas dojeci, jel tako?

Ali, onako za uspavljivanje se da naci ugodnih polozaja za svo troje tako da je moguce i otspavati malo.

Dobro se je malo pridignuti na jastuk, namjestiti bebu na jednu cicu, a stariji ce se vec sam namjestiti kako mu odgovara, eventualno mu pomozi s jastucima.

Meni je najugodnije kad se lagano pridignem i prebacim teziste na lijevu stranu, namjestim Malu na desnu cicu, a na lijevu se namjesti Velika i to obicno tako da leze paralelno. U pocetku je Velika cak naslanjala glavu na bebine noge, sad se i ona usavrsila u trazenju polozaja tako da njoj ne smeta (a i sad Maloj ne smeta velika glava na malim nogama).
    Posljednje uređivanje od spajalica : 11.05.2021. at 21:44

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj dijanam prvotno napisa
    Meni je najugodnije kad se lagano pridignem i prebacim teziste na lijevu stranu, namjestim Malu na desnu cicu, a na lijevu se namjesti Velika i to obicno tako da leze paralelno. U pocetku je Velika cak naslanjala glavu na bebine noge, sad se i ona usavrsila u trazenju polozaja tako da njoj ne smeta (a i sad Maloj ne smeta velika glava na malim nogama).
    ajme koja vratolomija! Ne mogu si opće zamisiti kako to točno izgleda, ali zvuči kao da ste obitelj kineskih akrobata

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj dijanam prvotno napisa
    Meni je najugodnije kad se lagano pridignem i prebacim teziste na lijevu stranu, namjestim Malu na desnu cicu, a na lijevu se namjesti Velika i to obicno tako da leze paralelno.
    ovako je i kod nas upalilo par puta. kada je B bila skroz mala a P se jos uvijek uspavljivala na ciki. nakon nekog vremena P se prestala uspavljivat na ciki pa nam nisu trebale vratolomije te vrste.

da preduhitrim pitanja . P se prestala uspavljivat na ciki jel joj vise nije bilo udobno. naime ja bi namjestila sebe pa Beu pa bi se onda ona nekako. kad bi se pocela opustati i kliziti iz polozaja skuzila je da bi joj bilo lakse kad bi se jednostavno legla i spavala. otprilike je ista situacija bila i po noci.

uglavnom, klinci rasti i oni se prilagodjavaju novonastaloj situaciji.

sto se tice poze ninaXY saljem ti pp

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hvala cure, znači te vratolomije uglavnom pale :D
    Jer, sve što bi meni dosad i palo na pamet, nisam baš bila sigurna da se to stvarno i može izvesti. Još kad bi stariji pametno zaključio da mu je lakše zaspati bez cice dok ga recimo tata češka po vratu ko teta u vrtiću, gdje bi nam bio kraj .
    Ja baš nemam aluzija da bi stariji mogo tako skoro smanjiti noćne podoje, pogotovo zato što će ga beba stalno podsjetiti na to. Jedino što bi možda moglo upaliti je da se stvarno zasiti s podojem, pa da onda od toga mirnije spava.
    Imam za kraj još jednu "tandemsku" provalu od moje mame, koja nije znala što bi rekla na to da će stariji dojiti i dalje, njoj je to naravno čudno, i onda smišlja, smišlja, što bi rekla (a zna kakva sam ja, nedokazana), i kaže "ali mogao bi se udebljati"
    Posljednje uređivanje od spajalica : 11.05.2021. at 21:44

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •