-
Trazim savet
E ovako moram otvoriti novi topic jer mi treba konkretan savet, ja vise nisam pametna. Moja Kiki je stara 24 dana, rodjena sa 3050g, iz bolnice izasli sa 3020g, tamo su je hranili adaptiranim (na kasicicu), od kad smo kod kuce iskuljucivo je na sisi. Od pocetka se malo mucili sa tehnikom jer su mi grudi prevelike, skoro da ih moram pridrzavati sa obe ruke da bi ona sisala.
Nas problem: dobila je 240g od kad smo dosle iz porodilista. OK, sitno je dete, MM i njegovi su sitni, jos u trudnoci su je "optuzivali" da kasni u razvoju, a ispala samo malo sitnija beba. Dojim je na zahtev, svaka pelena popisana, pokakanih nekad 4, nekad samo 2 u 24h. Ja mislim da ona ne dolazi do masnijeg mleka jer u pocetku lepo sisa, cujem gutanje i sve to, a posle nekih 10 min ona gnjavi cicu a ja nisam sigurna da li guta. Probala sam kompresije, nekad pocne da guta, a nekad ne (ili ja samo ne cujem to gutanje) Isto tako nekad kad joj izvucem cicu curi mleko niz bradu, nekad ne. Nema pravila. Ja ne osecam let down, niti neku razliku, gad god u toku sisanja pritisnem dojku mleko curi u mlazu.
Nekad posle puno vremena na dojci (preko sat vremena) ona pocne da pusta sisu, mase glavom, nervozno place. Mada vidim da cica nije prazna, nekad je prebacim na drugu, jer ne mogu vise da se natezem i ona tada zadovoljno vuce, guta i zaspi posle 5 min.
U principu je zadovoljna, zivahna beba, jedino me brinu te pokakane pelene i to sto ne cujem gutanje. Ima li sanse da ona ipak guta?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma