Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: FANTAZIJA ZA MESOLJUPCE

  1. #1
    Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Vinkovci - Osijek
    Postovi
    165

    Početno FANTAZIJA ZA MESOLJUPCE

    Od kad sam otkrila ovaj super jednostavni recept, sve češće mu ne mogu odoljeti pa ga odlučih podijelit s vama:

    NEMA NAZIV

    1. cca 500-600g malenih šniclica (svinjskih ili telećih) nasoliti vegetom i naglo prepržiti na ulju (naravno da ne budu tvrde) te ih poslagati u vatrostalnu posudu prethodno samo mrvicu nauljenu (ja ulje razmažem papirnatim ubrusom da upije eventualni višak) - moja je ovalna veličine 20x30cm

    2. na ispečene šnicle poslagati red buđole (najbolji je kraški vrat od podravke)

    3. na to red sira dimsija

    4. sir ponovo prekriti s buđolom

    5. na kraju preliti s malim (2dcl vindija) vrhnjem za kuhanje

    6. za peći u zagrijanoj rerni 15 min na 150-170°C

    7. ubiti se u klopi i obavezno malo odmoriti poslije

    P.S. vjerujem da bi bile odlične i razne varijacije na temu ali ovo je isproban recept kojem kod mene još nitko nije odolio


  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    336

    Početno

    Evo upravo ručali i odličnooo je

  3. #3
    devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Ima negdje na ovom pdf-u vrlo sličan (gotovo isti) recept samo sa puretinom ili piletinom. U nauljenu tepsiju poslagati filee (sirove), posuti vegetom, staviti buđolu, sir (ja stavljam Gaudu) i preliti vrhnjem (osobno pomiješam vrhnje i mlijeko). Peče se oko 45 min, najprije na 180, a kasnije na 220 stupnjeva.

    Baš danas to pripremam. mmmmmmmmmmmmm

  4. #4

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Što bi se moglo staviti umjesto buđole? Šunka?

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    336

    Početno

    Citiraj brigita2 prvotno napisa
    Što bi se moglo staviti umjesto buđole? Šunka?
    sigurno da možeš probati i sa šunkom
    ja sam recimo ovaj put radila sa piletinom i stavila sam malo više vrhnja nego što je rečeno.
    i u trgovini su mi sir dimsi izrezali sa korom :/ ,tako da su nam kod jela malo zapinjale niti al isto nisu smetale da se sve pojede

  6. #6
    xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    214

    Početno

    ja sam isto radila ovo s puretinom i piletinom i umjesto buđole stavljala dimljeni suhi vrat bitno je da ima nešto dimljeno da da malo tog okusa i mirisa
    recept je super
    baš ću probati i ovaj sa svinjetinom ili teletinom, volim svo meso

  7. #7
    devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Citiraj brigita2 prvotno napisa
    Što bi se moglo staviti umjesto buđole? Šunka?
    Osobno ne bih stavila šunku. Naime, piletina i puretina su meso koje prilično teško upija začine, pa može ispasti nekako neutralnog okusa. Kao što je xenia napisala, ako stavljaš te filee ipak je bitno da ide nešto dimljeno

  8. #8
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Mi sami doma sušimo/dimimo puretinu i tom dimljenom puretnom zamijenim sve drugo dimljeno u receptima (ne jedemo nikakvo drugo meso osim peradi). Tako mislim da bi se i ovdje buđola mogla zamijeniti i dimljenom puretinom. :D

  9. #9
    Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    839

    Početno

    To sam ja bila stavila davno isti recept samo s puretinom ili piletinom. :mrgreen
    meni ej dobro bilo kakvo meso na taj način

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •