Od kad sam otkrila ovaj super jednostavni recept, sve češće mu ne mogu odoljeti pa ga odlučih podijelit s vama:
NEMA NAZIV![]()
1. cca 500-600g malenih šniclica (svinjskih ili telećih) nasoliti vegetom i naglo prepržiti na ulju (naravno da ne budu tvrde) te ih poslagati u vatrostalnu posudu prethodno samo mrvicu nauljenu (ja ulje razmažem papirnatim ubrusom da upije eventualni višak) - moja je ovalna veličine 20x30cm
2. na ispečene šnicle poslagati red buđole (najbolji je kraški vrat od podravke)
3. na to red sira dimsija
4. sir ponovo prekriti s buđolom
5. na kraju preliti s malim (2dcl vindija) vrhnjem za kuhanje
6. za peći u zagrijanoj rerni 15 min na 150-170°C
7. ubiti se u klopi i obavezno malo odmoriti poslije![]()
P.S. vjerujem da bi bile odlične i razne varijacije na temu ali ovo je isproban recept kojem kod mene još nitko nije odolio
![]()