Results 1 to 9 of 9

Thread: FANTAZIJA ZA MESOLJUPCE

  1. #1
    Ari's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Vinkovci - Osijek
    Posts
    165

    Default FANTAZIJA ZA MESOLJUPCE

    Od kad sam otkrila ovaj super jednostavni recept, sve češće mu ne mogu odoljeti pa ga odlučih podijelit s vama:

    NEMA NAZIV

    1. cca 500-600g malenih šniclica (svinjskih ili telećih) nasoliti vegetom i naglo prepržiti na ulju (naravno da ne budu tvrde) te ih poslagati u vatrostalnu posudu prethodno samo mrvicu nauljenu (ja ulje razmažem papirnatim ubrusom da upije eventualni višak) - moja je ovalna veličine 20x30cm

    2. na ispečene šnicle poslagati red buđole (najbolji je kraški vrat od podravke)

    3. na to red sira dimsija

    4. sir ponovo prekriti s buđolom

    5. na kraju preliti s malim (2dcl vindija) vrhnjem za kuhanje

    6. za peći u zagrijanoj rerni 15 min na 150-170°C

    7. ubiti se u klopi i obavezno malo odmoriti poslije

    P.S. vjerujem da bi bile odlične i razne varijacije na temu ali ovo je isproban recept kojem kod mene još nitko nije odolio


  2. #2

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    336

    Default

    Evo upravo ručali i odličnooo je

  3. #3
    devet_mjeseci's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    679

    Default

    Ima negdje na ovom pdf-u vrlo sličan (gotovo isti) recept samo sa puretinom ili piletinom. U nauljenu tepsiju poslagati filee (sirove), posuti vegetom, staviti buđolu, sir (ja stavljam Gaudu) i preliti vrhnjem (osobno pomiješam vrhnje i mlijeko). Peče se oko 45 min, najprije na 180, a kasnije na 220 stupnjeva.

    Baš danas to pripremam. mmmmmmmmmmmmm

  4. #4

    Join Date
    May 2004
    Location
    varaždin
    Posts
    1,226

    Default

    Što bi se moglo staviti umjesto buđole? Šunka?

  5. #5

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    336

    Default

    Quote Originally Posted by brigita2
    Što bi se moglo staviti umjesto buđole? Šunka?
    sigurno da možeš probati i sa šunkom
    ja sam recimo ovaj put radila sa piletinom i stavila sam malo više vrhnja nego što je rečeno.
    i u trgovini su mi sir dimsi izrezali sa korom :/ ,tako da su nam kod jela malo zapinjale niti al isto nisu smetale da se sve pojede

  6. #6
    xenia's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    214

    Default

    ja sam isto radila ovo s puretinom i piletinom i umjesto buđole stavljala dimljeni suhi vrat bitno je da ima nešto dimljeno da da malo tog okusa i mirisa
    recept je super
    baš ću probati i ovaj sa svinjetinom ili teletinom, volim svo meso

  7. #7
    devet_mjeseci's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    679

    Default

    Quote Originally Posted by brigita2
    Što bi se moglo staviti umjesto buđole? Šunka?
    Osobno ne bih stavila šunku. Naime, piletina i puretina su meso koje prilično teško upija začine, pa može ispasti nekako neutralnog okusa. Kao što je xenia napisala, ako stavljaš te filee ipak je bitno da ide nešto dimljeno

  8. #8
    Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    966

    Default

    Mi sami doma sušimo/dimimo puretinu i tom dimljenom puretnom zamijenim sve drugo dimljeno u receptima (ne jedemo nikakvo drugo meso osim peradi). Tako mislim da bi se i ovdje buđola mogla zamijeniti i dimljenom puretinom. :D

  9. #9
    Amelie32's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Zagreb
    Posts
    839

    Default

    To sam ja bila stavila davno isti recept samo s puretinom ili piletinom. :mrgreen
    meni ej dobro bilo kakvo meso na taj način

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •