Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Kašalj, bezvoljnost i umor - sad se već zbilja brinem!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Kašalj, bezvoljnost i umor - sad se već zbilja brinem!

Već sam pisala o tome kako je Andrej prvo bio prehlađen, pa je zakurio, pa je dva dana imao 40, pa još jedan dan 39, kako dr nije ništa čuo na plućima, kako je CRP nizak, dakle bakterije nisu, itd, itd.
    Ali sad sam stvarno zabrinuta. Temperatura mu je pala na ispod 38, ali ne na normalu (vrti se oko 37,5-38), a danas cijeli dan spava, a kad ne spava, plače i tuli kao da ga nešto jako muči. Kašlje grozno (usprkos Prospanu). Nisam navikla gledati ga takvog. Uopće ništa ne priča (ni slogove, ni riječi), ne pokušava hodati ni puzati, kad sjedne, odmah legne. Slabo jede (ručak je nekako pojeo, ali inače ništa). Sisao bi stalno, i u snu. Dudu ne vadi iz usta, osim kad zaplače. Danas se još nije nasmijao.
    Je li moguće da se obična "viroza" tako dugo vuče? Koliko to može trajati? Ne znam ni da li da ga opet vučem pedijatru, svaki put kad dođemo je užasna gužva, a sad nema ni tako visoku temperaturu. Je li moguće da se nešto zakompliciralo?
    (Bivao je on i dosad prehlađen, ali nikad nije bio u ovakvoj apatiji!)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja bih ga svejedno ponovno odvela. Nekad temperatura nija jedini pokazatelj bolesti. A posebno je ta apatičnost problematična. Vjerojatno mu nije ništa, ali svejedno bolje da odete... čisto da se ne brineš

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

odi molim te ponovo kod dr neka urade rengen pluca
    necu da te strasim ali je puno upala pluca
    bolje provjeriti
    ne mogu se sve upale pluca cuti stetoskopom, pogotovo ako su virusne.
    hajde pa javi, i ja sam se sad nasekirala

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Odite negdje privatno gdje nema gužve da ga netko još posluša ili odite u dežurstvo na Srebrnjak popodne da ga poslušaju (ne znam mogu li poslikati pluća u dežurstvu). Ne znam kad ste zadnji puta bili kod doktora ali te stvari sa plućima se mogu zakomplicirati u roku dva dana, možda mu je krenulo na bronhitis (da li hropće?, kako kašlje, suho ili iskašljava?).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

tanja_b Dora je 2-3 dana imala temperaturu preko 40 vodila je u polikliniku Sabol sve ok krvna slika uredu uz napomenu da je dovedem za 3-4 dana da je opet poslušaju jer da ima jako puno upala pluća.Temperatura pala ostao zreli kašalj odvela je na kontrolu čuje se u bronhijima i plućima dobila sumamed!Bolje ga odvedi da ga poslušaju

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i ja sam htjela preporučiti da se zaletite na srebrnjak, držim fige da je samo gadna viroza ali čisto da budete mirni. pusa siročeku kilavom!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Od Srebrnjaka imam ružne uspomene :mrgud:

Otišli smo ponovo našem pedijatru koji je odlučio da više nema smisla čekati da prođe samo od sebe. Dao mu je Sumamed i rekao da dođemo sutra opet da ga vidi još jednom prije vikenda.
    S tim da je mali prasac, kako smo ušli u čekaonicu, živnuo i počeo brbljati i hodati okolo (već sam mislila da sam digla lažnu uzbunu), ali vrlo brzo se umorio i nastavio kunjati na rukama, s dudom u ustima. Plus to što opet ima 38,9. Nisam baš sretna zbog antibiotika, ali ako treba birati između zračenja rendgenom i antibiotika... možda je ovo ipak bolje rješenje. Samo što opet ne znamo što mu je. Još uvijek se ništa ne čuje na plućima.

lidac2004

Početno

nadam se da ce antibiotik djelovati.
    pusa malom misu

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vibriram da je sve ok.

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Od Srebrnjaka imam ružne uspomene :mrgud:
    stare ko ti ili novije?
    nase iskustvo sa srebrnjakom je takvo da ja mislim ubuduce tamo ici moliti da nas prime i ako prst poreze.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam ti spomenula Srebrnjak i privatnog doktora samo radi čekanja, znam kako je grozno kad naletiš na punu čekaonicu :/ ja bih najradije svaki puta kad me nešto brine išla doktoru ali me te čekaonice još više brinu. Na SRebrnjaku je gužva očajna, ali je možda u dežurstvima nešto bolje, no istina je i da se dobro držati podalje od bolnica. Inače ne sumnjam da bi vaš doktor čuo da ima nešto na plućima. Nadam se da će Andreju brzo biti bolje, ja volim presjeći te tzv. viroze antibiotikom (za sebe). Ne znam kako kašlje, ali možeš ovlaživati zrak, mazati ga balzamom sa eukaliptusom dr. Theissa, dati sirup od bijelog sljeza i sljezov čaj .. itd. itd. možda nešto malo pomogne.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    stare ko ti ili novije?
    Stare ko ja, otprilike. Nikom nije lijepo ležati u bolnici
    Iako, baš ovdje sam pročitala puno dobrog o toj bolnici, ne sumnjam, da nam je stvarno potrebna, da bi bila dobar izbor. Ali zasad ne bih jurila onamo ako nije stvarno frka.

Prvu dozu Sumameda je podnio, a sad spava (za promjenu), valjda će ujutro biti bolje. Ma samo da živne i počne brbljati i jesti, već to bi mi puno značilo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Je li tata ozdravio?
    Pitam zato jer najvjerojatnije imaju istu stvar. Ako je i tata još uvijek bolestan nije ni čudo što se Andrej toliko muči.
    Bolje da je dobio Sumamed. Spontani pad temperature pa opet porast obično znači bakterijsku komplikaciju.
    Nadam se da će već sutra živnuti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tata je, kao, zdrav, a zapravo i on kašlje, ali ide na posao i sve to.
    Pretpostavljam da u samom početku njih dvojica nisu imali istu stvar, ali da su si onda uzajamno razmijenili viruse (ili što već), pa se kod Andreja to zakompliciralo, jer nije naviknut na toliki izbor virusa i ostalog smeća.
    Jedino me frka, ako je ipak virusna npr. upala pluća (puj,puj - nije valjda!), onda od sumameda nikakve koristi. Nisam baš ljubitelj antibiotika, pogotovo ne tako jakih, a kad ne znam točnu dijagnozu. Ali sad je i doc rekao da je dosta čekanja.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno re

Mojem sinu je baš dijadnosticirana virusna upala pluća.imao je niski CRP i visoke leukocite pa su ga slikali i ispalo je početak upale pluća.Dobio je antibiotik da se ne bi nešto dodatno zakompliciralo.Od simptoma najupečatljivija je bila bezvoljnost,nervoza i brzo umaranje,kašalj i temp oko 38,5. Na slušalicu se nije ništa čulo.sad ne smije van,sirup je već pri kraju a on i dalje svako malo klone.Baš me brine.al valjda se neće dodatno zakomplicirati.
    I vama želim da brzo ozdravite.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

anasumi, ovo što pišeš mi zvuči totalno poznato! Samo što Andrej nije bio na slikanju pluća ovaj put, nego je odmah dobio antibiotik.
    Držim vam fige da se oporavite što prije i da ne pokupite još neku takvu beštiju ove zime (rano je počelo...)

Inače, Andrej je već jutros, samo nakon prve doze sumameda, sasvim drugo dijete - tj. ono staro, živahno, brbljavo, veselo stvorenje... samo je još malo pospaniji po danu, a i podočnjaci su tu. Za svaki slučaj ostaje još cijeli sljedeći tjedan kod kuće "na čuvanju".

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Tanja, drago mi je cut da se Andrej vraca na staro.
    Evo vam jedna velika

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Pusa Andreju, valjda će sve to proći već jednom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad vidim na papiriću koji mi je sestra ispisala za bolovanje, piše šifra dijagnoze J01.
    Ako ima netko iz medicinske struke tko zna koja je to dijagnoza? Kad sam pitala doktora što mu je zapravo, nekako mi je neodređeno rekao da je to jaka viroza, itd, itd, a na kraju je ipak dobio sumamed, pa mi to baš i ne ide skupa s virozom.
    (Btw, na prijavi bolovanja prvi put je pisala šifra B33, to znam da je "viroza". A sad je šifra promijenjena, pa me zanima u što).

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nisam medicinske struke , ali našla sam na ovom linku:
    http://www.rfzcg.cg.yu/dokumenta/PDF/07.pdf

J01 sinusitis acuta - Akutna upala sinusa

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Morwen, hvala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja ću pozvizdit!!! Opet ima temperaturu, i to 39,6 Otkud sad, nakon sumameda?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa ima li još kakvih simptoma? kašlje li još uvijek, da li je posebno plačljiv?

I Lea je prošli tjedan bila bolesna, i kad je već prošlo vratila se temperatura i cijelu noć je plakala - buknula joj je upala uha, pa smo dobili antibiotik. Ali valjda kod vas nije uho, to bi Sumamed sigurno pokrio.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma cijeli dan je bio super raspoložen, čak je i jeo normalno, kašlje još samo malo, ali nos mu radi (čujem kako hroplje u mirovanju, sve mu struže iz sinusa, a ništa ne curi van!). Popodne mi se učinio nekako vruć, izmjerim temperaturu, a ono 38,3. A navečer 39,6.
    Istina, bio je prilično živahan i jurcao je cijeli dan, možda se pregrijao. Ali do tako visoke temperature? A popio je najjači antibiotik koji postoji, onda valjda nisu bakterije.
    Već mi je muka od te temperature. Godinu dana bio je savršeno zdravo dijete bez ijedne prehlade, a sad... jedan virus lijepi se na drugog.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uh i taj sumamed!

Mrzim kad se ide odmah najjačim antibiotikom - kao da raketnim bacačem gađaš muhu (ovo je usporedba moje doktorice).

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sumamed se toliko često koristi da se dosta javlja bakterija koje na njega nisu osjetljive. Može biti to, a može biti i da je bio virus. Ili nova infekcija (virusna, vjerojatno). Sumamed se uzima 3-5 dana, ali djeluje puno duže (mislim nekih 10) jer se "vrti" u tijelu - izluči se sa žuči u crijevo pa se opet apsorbira u cirkulaciju,kao da si pojela novu dozu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ovo za sumamed sve znam, nije ni meni bilo drago kad ga je pedijatar prepisao, ali Andrej je tada bio tako loše da sam bila sva sretna da mu je dao bilo kakav lijek. Uostalom, već sljedećeg dana mu je temperatura pala, on je živnuo i izgledalo je kao da će posve ozdraviti. Do sinoć.
    Bili smo opet kod pedijatra, ponovio je CRP i opet je nizak. I leukociti su normalni. Nalijepio mu je onu vrećicu za urin, pa sad čekam da se popiša, ali ni tu ne očekujemo nešto spektakularno. Rekao doc da ako temperatura ne padne do prekosutra, da ga šalje na daljnje pretrage.
    I, da, pipanjem je ustanovio da su blago povećane jetra i slezena, ali da je to, citiram, "uobičajeno kod virusnih infekcija". Što sad pak to znači?
    (Ja jesam učila puno fiziologije, ali ne sjećam se priče o povećanju jetre i slezene u virozi - trebam stručno tumačenje od medicinara!)

Inače, Andrej se dosta dobro drži, osim što kuri. I što je opet počeo spavati prijepodne, a već se bio toga odvikao.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozda mononukleoza, kao sto sam ti jos juce napisala na pp. Nadam se da nije ali ipak pitaj. Slezena je obicno natecena kod mononukleoze a i mono je virus.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Đizus, ja ti samo mogu poslati koju dobru vibru. Držite se i ti i malecki...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I Lei se lani nakon bronhiolitisa pipala jetra i slezena, i doktor nam je rekao da je to normalno nakon preboljene virusne bolesti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Za promjenu, danas nema temperature. A i jučer je bila oko 38, ne više, a da nije bilo toga, rekli bi: zdravo dijete. Ponašao se najnormalnije, čak je počeo i jesti kao inače, sve super.
    Izgleda da je to ipak "viroza na virozu". Kako god bilo, ja sam danas opet na poslu (da me ne zaborave), a tata je uzeo bolovanje do kraja tjedna da ga još malo čuvamo doma.
    Ide to nabolje, ipak, samo sporoooo...

(Mima, bronhiolitis je virusna bolest? Ja sam mislila da je bakterijska)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tanja, ja mislim da bronhiolitis može biti i virusna i bakterijska bolest, ovisno o tome što je izazvalo upalu tih kanalića u bronhima. Moj Oliver je bio kao mali u bolnici zbog bronhiolitisa, on je imao pneumokok i dobivao je antibiotik. U sobi je bilo još djece s bronhiolitisom, ali je njima bio virusni.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa da, može ga izazvati npr. i virus gripe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •