Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: ima nekakve flekice po nogama...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno ima nekakve flekice po nogama...

prvo sam primijetila jednu flekicu promjera cca pol centimetra koja je svijetlija od okolne koze, kao da je na tom dijelu izgubio pigmentaciju.

koza je na tome dijelu i hrapavija na dodir.

sinoc sam otkrila jos jednu, a usto i nekoliko crvenih hrapavih flekica nepravilnog oblika (kao tanka hrastica), koje su posebno vidljive na mokroj kozi.

ici cemo kod doktora, ali me zanima i vase misljenje.

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nisam strucnjak, ali mi se cini da je to sto si opisala lisaj. ja sam takve flekice imala prije trudnoce po rukama i dermatologica mi je dala Elocom 0.1. Razrijedjenu sa Belobazom nam je pedijatrica dala za bebu, za ojedine i kada nam se zacrvenila kozica oko pupka.
    Najbolje da odes do doktorice. Krema je dosta jaka i ne bi je trebala koristiti na svoju ruku.
    sretno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama se takve flekice pojave obavezno ako promijenim deterdzent ili omeksivac za ves. Pojave se na listovima nogu i na lijevom ramenu i nekad su manje, a nekad vece. Jednostavno mu koza reaguje na sve sto nije sensitive. Ne bih rekla da ga svrbi ili da ima neki neugodan osjecaj kada se flekice pojave, ali je jako ruzno na dodir i ne prolazi samo od sebe. Onda mu mazem Afloderm masti, koja je kortikosteroidna mast, na savjet pedijatrice. Mazem 4, max 5 dana i to se povuce. Ne treba mazati duze. Najbolje da se raspitas kod pedijatra.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hvala cure, zvala pedicu, radi tek u ponedjeljak popodne.

nedavno sam mu promijenila sampon za kupanje, onda on pravi pjenicu i tracka se u tome i sve se mislim da nije mozda od toga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obavezno javi sto je bilo.

Naime i kod Pal se tako nesto javilo prije ljeta. Ja se nisam htjela pretjerano zabrinjavati - ali je to naraslo i nije pocrnilo. (Dobro, nisam Pal slala bas na najvece sunce, ali ona jest malo potamnila - a ta fleka je ostala bijela i hrapava).

Bili smo kod pedijatrice nakon ljeta i ona mi nije rekla za to nista posebno. Kao - nije to neki bed.

Ja Pal masiram nakon svakog kupanja sa uljem - pa je vremenom ta hrapava koza prestala biti hrapava. Ali je jos uvijek to bez pigmenta.

...pa me bas zanima...

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je meni vrlo nalik na blagi oblik atopijskog dermatitisa (imamo i mi to ).
    Moguće je da mu ne paše novi šampon za kupanje pa da će proći kad se vratiš na nešto provjereno.

Kod Patrika se takve "flekice" obično pojavljuju na pregibima koljena, lakta i još ponegdje po nogama i to uglavnom u sezoni grijanja kad je zrak malo suši.

Ako ih nema puno i nemaš dojam da ga to jako smeta, pokušaj mu mazati nekom masnom kremom (npr. onom za guzu). Mi smo kod dermatologa dobili preporuku za jednu kremu koju koristimo kad je stanje ozbiljnije i dugotrajnije (kuc, kuc, nismo već jaaaaako dugo) ali to se daje baš na proporuku liječnika i NIJE kortikosteroidna krema (kao što su npr. ova Elo...nešto, Beloderm, Afloderm... ima ih još hrpa i pedijatri ih dosta olako prepisuju a nisu nimalo bezazlene ).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moguce da je zbog promjene sampona. Sad si me bas podsjetila da mu se to pojavljivalo ako sam ga prala sapunom ili bilo kojim Johnson samponom. Sada koristim Nivea-u i sve za 5.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imate li mozda u obitelji koga s psorijazom ? Pitam cisto iz radoznalosti . Nije jako vjerojatno da malo djete ima psorijazu.

Početno

Jao, Karlo ima istu stvar...i užasno me to brine, jer sam u srednjoj imala jednu prijateljicu koja je od malih nogu imala psorijazu, pa znam da je moguće, a ima je moj dida i nasljedno je... :/

Mi idemo do doktora idući tjedan isto da vidimo šta možemo napravit oko toga...iako se nadam da nije psorijaza...ali nisam mijenjala ništa od deterdženata već dugo... :?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni to liči na pitirijazu - to je gljivična bolest, ali mislila sam da se javlja tek nakon puberteta, kad koža postane deblja i masnija. Ne znam da li može biti kod djece. Obično se pokupi u pijesku i to na plaži.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Ako ih nema puno i nemaš dojam da ga to jako smeta, pokušaj mu mazati nekom masnom kremom (npr. onom za guzu).
    Barbi nemoj mazati masnom kremom, pogotovo ne onom za guzu. Krema za guzu se koristi isključivo za guzu i to zbog pišaline i kakača. Inače ta krema "zacementira" kožu pa ne može disati.
    Za tijelo se koriste hidratantne kreme koje zadržavaju vlažnost kože , a ne maste i to one s vitaminima. To ti pogotovo vrijedi kod neurodermitisa.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nuna, nitko nema psorijazu u familiji, stvarno se nadam da nije to .

znam ga nakon kupanja namazati niveinom kremom, kupa se u cistoj vodi, ali u zadnje vrijeme hoce pjenice i igra se s njom i mozda mu je to od nje. sampone i kupke smo cesto mijenjali, nedavno smo poceli s johnsonovim samponom za kupanje, ali nisam pametna jel to zbog toga.

znamo da je alergican na metal, od klapnica na bodicima mu se koza ljustila, hrapavila i crvenila, provjerila sam sve hlace da nam nije gdje promakla kakva zakovica ili nesto drugo metalno na pregibu hlaca, ali nije.

kao sto sam vec napisala - idemo popodne kod pedice pa cemo vidjeti...

javim sto je bilo

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam takve , samo crvene lisaje dobila mjesec dana prije svog vjencanja. Ni dan danas ne znam sta je to bilo Sumnjala sam na nekakvu djeciju bolest, alergiju na sampone ili deterdzente, kremice...., ili je jednostavno bio STRES

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inače ta krema "zacementira" kožu pa ne može disati.
    Brigita, možda se nisam dobro izrazila, ne mažem cijelo tijelo tim masnim kremama već samo te lišajeve, ta mala, suha, hrapava područja.

To mi je dječji dermatolog preporučio i zbilja mu brzo prođe. Ovom za guzu namažem samo ako nemam taj tren doma ništa drugo, inače Wolf Basis ili Eucerin Omega.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nazalost, danas nismo nista pametniji nego jucer.

doktorica nije bas prepoznala sto bi to moglo biti, koza je osjetiljiva, suha, misli da su gljivice, ali preporucila je odlazak k dermatologu.

tako da se sad spremamo k dermicu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Baš mi je žao što nemaš odgovor. Kojeg dermatologa ti je preporučila? Kada idete?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

imamo preporuku za dr Rozmanic u Kostreni. iskreno, nikad do sad cula... :?

ne poznam nikog ni u bolnici, ali kako cujem tamo se kadar pomladio pa ima puno mladih i nadobudnih (rijeci nase pedice). ne znam samo koliko se ceka i isplati li mi se uopce narucivati...

ne znam mozda direktan broj Dermatologije. na Centrali se poslovicno nitko ne javlja...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni je jednom netko preporučio dr. Vekaric....isto su bile neke flekice u igri....za nju znam da je jako dobar (i jako skup) pedijatar/alergolog a ne znam kako stvari stoje sa dermom....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bili danas u bolnici kod dr. Saftic, imamo nekakav djecji ekcem, nista strasno - kaze, smuckali nam kremicu u apoteci, kontrola za 2 tjedna s krvnom slikom i brisom grla i nosa.

krvna slika nam je ok, ima povecano nesto (znat ce doktorice) sto ukazuje da eventualnu alergiju, pa cemo uskoro i na alergo-testove. tata mu je alergican na sve i svasta...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

..pa šta se nije mali smješko mogao na tebe baciti, umjesto na tatu?!.... nadam se da će sve biti ok....na Kantridi preporučam alergologa (mislim) da je bio Banac ili slično....odličan doktor, normalan, simpatičan, sve lijepo objasni, posluša sva pitanja i da normalne, nama shvatljive, odgovore.....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Nani prvotno napisa
    ..pa šta se nije mali smješko mogao na tebe baciti, umjesto na tatu?!.... nadam se da će sve biti ok....na Kantridi preporučam alergologa (mislim) da je bio Banac ili slično....odličan doktor, normalan, simpatičan, sve lijepo objasni, posluša sva pitanja i da normalne, nama shvatljive, odgovore.....

thans Nani, vidjet cemo za alergologa tek nakon kontrole za 2 tjedna i nakon rezultata briseva.

apropos bacanja na kojeg od nas dvoje, nazalost - od mene je pokupio diplazicne kukice i klempavo desno uho. sve ostalo (i dobro i lose) na na oca.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sandraf prvotno napisa
    ..... klempavo desno uho. sve ostalo (i dobro i lose) na na oca.
    nisam primijetila....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

stigli su brisevi grla i nosa.

imam stafilokoka u nosu (puno) i grlu (nesto manje).

sutra idemo kod dr. sto mozemo ocekivati, kakva je to bakterija?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

čula sam za to....ali neka se jave neke iskusnije.....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo, ako nekog zanima - zavrsili smo s terapijom onom kremom koju su nam smuckali u ljekarni i rezultati su tako-tako...

one hrapave ljuskice i hrastice su se potpuno povukle, koza je glatka, mekana, nema hrapavih dijelova, ALI bijele flekice su i dalje ostale.

doktorica spominje djecji ekcem, nesto normalno, prolazno, mogucu alergiju na citricno voce i ponovnu kontrolu ako se flekice nastave siriti.

za njegu koze preporucila nam je kremu Exomega, posebna linija za tretman vrlo suhe koze, pa cemo vidjeti...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a niste bili kod alergologa...?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Nani prvotno napisa
    a niste bili kod alergologa...?
    ne jos. rekla je da nalazi alergotesta u ovoj dobi mogu dati krive rezultate zbog nepotpune razvijenosti imunosistema i da ONA to ne preporuca prije trece godine, OSIM u iznimnim slucajevima.

mi nismo iznimni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da vam je dobro savjetovala. Imam frenda kojeg je jedan ljecnik iz bolnice potjerao doma jer je htio svojoj kcerkici napraviti alergo-test. I jos ga je ljecnik nazvao muciteljem djece i da je to glupo prije x-te godine djeteta (sad se vise ne sjecam tocno koja je godina bila u igri). Oni su imali problema sa "gusenjem". Pa kako se to nije popravljalo - isli su ponovo. I opet ih je potjerao i rekao kako da to gusenje rjesavaju na neki drugi nacin (detaljno im je opisao kako) - i to je fakat pomoglo djetetu.

Lijepo je znati da i doktori koji put znaju sto stvarno moze pomoci.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Maurenu je dobio na nogicama par lišaja pa me zanima od čega dolazi do njih?kad mu mažemo sa Mustelinom kremicom crvenilo nestane ali ostaje ona hrapavost.za tjedan dana idemo pedici ali me ipak zanima vaše mišljenje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •