Results 1 to 9 of 9

Thread: pomoć

Riana's Avatar

Default pomoć

sestra mi je rodila u nedjelju navečer - predivnu curicu Eneu, 3 kg i 51 cm. u merkuru. dobila ju je na prvi podoj. došla u sobu iza 11 navečer, a bebu opet dobila tek ujutro.
    e sad, jučer je hranjenje - dojenje išlo dobro, mada je shvatila da mala baš i nije pregladna, ali ok, još se privikavaju. podvečer se mala dosta plakala kad je vukla - valjda mlijeko još nije nadošlo. pa su joj sestre opet uzele bebu k sebi preko noći.
    ujutro curica najbolje papa. dojke je ne bole, osim kad malo ispočetka beba povuče. moja sestra osjeća male kvrgice, ali se masira i kao za sad je dobro.
    rekla sam joj (mob nam se stalno nešto prekida ) nek malu stavlja što više na prsa i češće i nek reče sestrama da bebi ne daju ništa za jesti, osim na njen pristanak.
    kaj još da velim? ona stvarno želi dojiti i ne misli olako posustati. sutra/prekosutra ide doma. tamo ima šogoricu koja je dugo dojila i mi idemo tam u nedjelju - da je ohrabrimo i pomognemo.

NatasaM...'s Avatar

Isprintaj joj s portala ispravne polozaje pri dojenju, tekst o mastitisu, rucno izdajanje, daj joj broj SOSa ako ga nema.

Riana's Avatar

ima to sve, jer i surfa po rodi, nego sam mislila za sad dok je u bolnici.
    a valjda bu noćas beba s njom.
    popodne bum opet zvala da čujemo kaj se zbiva.

ja sam malo , jer je početak bio super kaj se tiče dojenja...

tenx

Lukina mamma's Avatar

Neka zamoli sestre da ne daju mlijeko iz bočice i da beba papa samo na prsima. Prvih nekoliko dana je najvažnije za uspostaviti laktaciju i nažalost, tad smo uvijek u tim nesretnim rodilištima kad ne znaš šta ti rade bebi kad ju odnesu od tebe.
    I ako nema odmah mlijeka, neka se mama ne brine. Beba neće "umrijet" od gladi. Ionako se prvih par dana "čisti" i ne treba puno kalorija. A dok beba nije s njom, neka masira dojke, misli na bebu (to znam da radi , ali, fakat, miris bebe i slika bebe odmah potiču curenje mlijeka - vidjet će kasnije ).
    Mlijeko nadođe nakon par dana (to je dosta individualno). Meni je bila doslovna suša, a ono 3. dan- navala! :D
    Želim Vam da beba i mama izađu što prije iz bolnice i puno, puno strpljenja i ljubavi. I mlijeka, naravno.

Riana's Avatar

hvala lukina mamma,

evo nakon jutarnje smjene sestara, došle su neke bolje i pomogle joj namjestiti bebu i cura je papala po 10 minuta sa svake strane.
    seku malo boli pa joj je teže ležati na boku, ali ide na bolje, hvala Bogu!

Riana's Avatar

jedva cekam da mi sestra i nećaka dođu doma iz bolnice!
    Krenulo je na bolje, a sad mi veli da su bebu sestre opet nahranile u 5 popodne jer se plakala, i mala se ne može probuditi, a cice su joj već pune.
    rekla im je nek joj ostave dijete s njom preko noći da je može normalno nahraniti i rješiti se napetosti.
    sad se malo izdaja i ništ je ne boli, ali ipak...

nije tip koji bi zahtijevao nešto i sve joj je to novo i boji se da beba ipak ne bi bila gladna - i tu vjerujem sistem (sestre) zakazuje i da ne velim iskoriste priliku nahraniti formulom.
    ljuta sam ko ris!

Lukina mamma's Avatar

Samo neka beba doji. :D
    Javi kako su mama i beba. Do tad,

Riana's Avatar

tnx,
    mama i beba su dobro, beba danas ujutro dobiva zadnju injekciju antibiotika (imala je malo povišeni cpr u krvi), inače sad papa samo majčino mlijeko (iskreno se nadam). danas im je 5 dan i valjda idu kući, znat ćemo iza 13 sati, kad budu gotovi nalazi od bebe.
    inače lijepo papa curica - sad kad je gladna i seka nema nikakve čvoriće...

a Merkur je u stanju dezinfekcije prostorija. Moje su očito još dobro prošle, jer su druge bebe na infuziji iz istog razloga

Riana's Avatar

Beba i mama su doma. I puno zizazju i spavaju.

Hvala na pomoći i prilici da se malo ispušem

možete brisati topic...