Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Hemagiom i uspavljivanje

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Hemagiom i uspavljivanje

Bok, moja malena ima hemagiom na nozi i jučer smo bili u Klaićevoj, doktor nam je rekao da moramo obaviti sve pretrage i ako sve bude ok bebu će uspavati i laserom joj to ukloniti. Malo me strah tog uspavljivanja, jer beba ima 3 i pol mj, pa vas molim ako netko zna nešto više o tome da mi kaže.

I imam još jedno pitanje, još uvijek kad je na trbuhu ne odiže baš glavicu, jel se trebamo brinuti?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jana ima na trbuhu mali hemangiom, bili u Klaićevoj, ali tada je bilo ok, trebalo pratiti, i doći za 3 mj. na kontrolu (neš spominjao lasersko uklanjanje :shock: ). H. se normalno povlači tak da u dogovoru s pedicom nismo ni išli.

Što se glavice tiče, mislim da nema mjesta za paniku, ali svakako vas je pedica trebala na zadnjoj kontroli uputiti fizijatru. Jana u toj dobi nije držala samostalno glavu, potrbušno ju nije odizala od površine, a kad bi ju pedijatri dizali za ruke glava je visila i nije pratila trup. Da li je nešto od toga i kod tvoje bebe? Mi odonda idemo na Goljak na vježbe - dijagnoza hipotonija (slabiji tonus mišića).

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

H. joj je dosta ispupčen pa zato se mora ukloniti. A glavicu ona lagano digne od površine a kad ju ja dignem da podrigne samo ide glavicom, izgleda ko antena sutra idemo kod pedijatrice pa ćemo vidjeti šta će reći.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam imala ispupčeni veliki hemangiom na ruci. mamu plašili da ću morati na operaciju i onda joj jedna doktorica dala neku kremu - s time me mazala i potpuno je prošlo, danas se više ni ne vidi

je da je to bilo prije 30 i nešto sitno godina

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja nečakinja je imala veliki hemangiom na nozi ali nisu ga dirali i on se smanjivao i povukao se...ja bih tražila možda još jedno mišljenje prije zahvata :/

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je djevojcica imala hemangiom na vratu, ispupcen.

s godinu dana smo bili na pregledu kod kirurga u klaicevoj. odmah su sugerirali operaciju, i to odmah, sad, istog trena :/

ja sam inzistirala da mi kazu postoji li ikoji zdravstveno opravdani razlog za operaciju osim - estetskog (i njihove zelje da upotrijebe alat ). nije ga bilo.

odbili smo operaciju.

sad ima sedam i pol godina, hemangiom se skoro skroz povukao, izblijedio i vise se gotovo ne vidi...

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Nice prvotno napisa
    ja bih tražila možda još jedno mišljenje prije zahvata :/
    Svakako se slažem!

A i ovo kaj litala veli, baš su takvi u Klaićevoj, odmah bi sve pod nož.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala na odgovorima, ma najviše se bojimo tog uspavljivanja, jer prva beba nam je umrla pa sad pušemo i na hladno Potražit ćemo i drugo mišljenje pa ćemo vidjet šta će reći.
    Jel znate kojeg privatnika???

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ajoj, nina

Sretno i samo hrabro!

lugo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nina u svakom slučaju potražite i drugo mišljenje.
    Ja ti mogu preporučiti dr. Sabola.
    Mi smo totalno oduševljeni s njim.
    Ako on i nije kompetentan da ti da drugo mišljenje vjerujem da će ti moći preporučiti nekoga tko je ok.
    ~~~~~~~~ da sve bude ok.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nina, Meri ima 2 hemangioma. Jedan na potkoljenici, taj je u ravnini s kozom, ali i jedan na ledjima koji je ispupcen i cak je mrvicu narastao u zadnjih par mjeseci.
    Nama je isto pedica dala uputnicu za Klaicevu ali ja to odgadjam, U puno slucajeva sam cula da se to oko trece godine povuce samo od sebe i upravo zato ne zelim dijete dat pod punu anesteziju bez potrebe.
    Mislim da je najveci problem kod hemangioma opasnost od ozljede jer je onda teze zaustaviti krvarenje (neka me netko ispravi ako grijesim), i ako je tako, ja planiram radije malo pripaziti ali pricekati da vidim hoce li se sam od sebe povuci.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nina ja bih isto to odgodila, možeš uvijek kasnije to dati operirati kod estetskog kirurga koji ima laser (ukoliko se ne povuče). Ja sam kao mala imala mali hemangiom na vrhu gornje usne, kao mala malina. Na kraju sam s 5 godina išla na spaljivanje koje baš nije bilo uspjelo, ali se nakon toga počeo povlačiti da bi u dobi od 10 godina potpuno nestao.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kod nas je problem što je to na koljenu, a kad krene puzati mogla bi ga negdje probiti, a to je opasno, pa ga zato treba maknuti, ali potražit ćemo mi još kojeg doktora, možda postoji nekakva druga terapija.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo i mi da se prijavimo. Nadja ima jedan bas veliki (velicine pupka) na 2-3cm od pupka i u obliku srca je Bas takav i jako crven. Na prvom pregledu sa mesec dana pedijatrica nam je rekla da je to beleg :? i da ga ona prati. Sa dva meseca je rekla da ce on malo rasti sa njom, pa ce malo stati, pa malo izbledeti, ali nije pominjala uklanjanje. A druga doktorica na pregledu kukova je rekla da je to 100% hemangiom. Ja sad ne znam da li da brinem jer je on kao malo ispupcen, oseca se malo pod prstima a tacno je tu gde je rub pelene. Kako to da zastitim? I da li je mozda bolje pitati dermatologa, ili nekog drugog doktora?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I mi imamo hemangion na trbuščiću s lijeve strane. Pedica rekla da ga pratimo, da će on malo rasti kako beba raste i ako bude velik i ispupčen da ga onda treba maknuti, više iz estetskog razloga. Ja ga ne bi dirala bez opravdanog razloga.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •