Stranica 5 od 8 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 379

Tema: remenčići za kukove

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Prvo da pozdravim sve Forumaše!
    Ja sam nova, čitajući vaše postove odlučila sam da se ukljućim u rasprave.
    Nažalost i moje djete u ponedjeljak dobija remenčiće, nadam se da će te me kolko tolko utješiti odnosno olakšati mi sve to sa savjetima.
    Povjest bolesti ide ovako:
    Anamneza: 2. porod, prezentacija glavom, osobna anamneza uredna, obiteljska anamneza pozitivna.
    Klinički nalaz: pokretljivost vrata simetrična, kralješnica uredno oblikovana, noge jednake, abdukcija lijevog kuka ograničena, stabilnost primjerena, koljena i stopala b.o..
    UZV: Desno nepotpuno koštano oblikovanje, lijevo displazija (IIB), jezgre vidljive
    Dijagnoza: Dysplasio coxae bill. p.p. sin.
    Terapija: remenčići po Pavliku

Inaće moja mala Gracija je rođena 25.9.2007. i Doktor u Klaićevoj i privatni ortoped Markovac Željko su nam rekli da mora se liječiti remenčićima, s tim da ovaj u klaićevoj nije niš objašnjaval a Markovac je prognoziral da bi 2-3 mjeseca bilo dovoljno da se to izliječi.
    Mene je strah kak bu ona to prihvatila jer je dosta plačljiva i bez toga pogotovo u fazi uspavljivanja poslije večernjeg kupanja.
    Dosta sam čitala o tome kaj ste pisale do sad ali nek se neko javi ak je imo isti slučaj, unaprijed hvala

p.s. ak sam bila preopširna nemojte zamjeriti jer mi je ovo prvi forum općenito

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mamica Anica prvotno napisa
    s tim da ovaj u klaićevoj nije niš objašnjaval
    a takav je

pozdrav od nas

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sutra idemo na kontrolu i skidamo remenčiće :D , nadam se samo da će biti sve u redu.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

-tajana- zelim vam puno puno srece

i zelim sretan rodjendan

sorry malo sam zakasnila

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

tajana drago mi je da je za vas došao tome kraj.nas to čeka tek od ponedjeljka.nego ,recite da li je koja od vas čula za firmu koja proizvodi ortopetska pomagala otto bock? nalazi se u samoboru. ima i remenčiće za kukove, pa me zanim da li znate kakve su cijene.

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Konačno smo ih skinuli :D :D :D
    kukić nije još potpuno ok, ali se nadamo (i mi i doktor) da će se s vremenom sam "popraviti", kontrola za 6. mj.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

:D
    super

a sad brzo prohodati

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dosad smo ju vijali po kući, a šta će tek sada biti kad ih više nema

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

eto, dijete napokon osjetilo malo slobode
    a s kukićem će sigurno sve biti u redu, jer u protivnom bi kontrola bila puno prije

a mi nakon kupanja i lamatanja nogicama bez remenčića jako plačemo kad ih ponovo stavljamo i jako smo žalosni, ni draganje ni ljubljenje ni papanje ne pomaže...

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Josephine prvotno napisa
    a s kukićem će sigurno sve biti u redu, jer u protivnom bi kontrola bila puno prije
    Ne znam da li si čitala moje postove, ali smo remenčiće skinuli jer je Nika napunila godinu dana i remenčići više ništa ne mogu napraviti kod nje. Dijagnoza je ostala IIb, znači nije baš dobro, tako da to što je kontrola za 6. mj. ne znači ništa. Tek će se za godinu dana znati kakvo je stanje, da li je sve ok ili je potrebna operacija. Mi se nadamo da će priroda učiniti svoje i da će sve biti ok.
    a mi nakon kupanja i lamatanja nogicama bez remenčića jako plačemo kad ih ponovo stavljamo i jako smo žalosni, ni draganje ni ljubljenje ni papanje ne pomaže...
    I kod nas je tako bilo svaki put, ali morate izdržati.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pokusaj joj staviti remencice kad zaspi - zahtijeva brzinu i spretnost no ako uspijes ustedjet ces puno plakanja (da sam bar to znala ranije)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

probat ću večeras mada se ona nakon kupanja sasvim razbudi pa bismo morali imati skinute remenčiće preko sat vremena, a ja se bojim da je to previše tj. da je bolje da ih što više ima...[/quote]

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi smo jučer dobili remenčiće, i mogu reći da je prošlo relativno dobro. cijeli dan je bilo podnošljivo ,sve do kupanja. inače rekli su da za kupanje slobodno ih skidamo. ne znam kad ih opet vraćam, da li prvo stavljam nogice u remenčiće, ili ruke.kaj se tiče preslačenja pelena ide nam dobro. na kontrolu smo naručeni za mjesec dana. nama inače nije bio nikakav doktor, već nam je remenčiće postavljala sestra.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sestre imaju vise iskustva sa stavljanjem remencica

Vracanje remencica nakon kupanja - prvo noge, pa ramena nakon toga zakopcati sredisnji remen i to je to

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

puno hvala ariens. zanima me od kad se bebe smiju nositi u maramama. moja gracija je u nedjelju navršila dva mjeseca. da li je to rano?

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Smiju se nositi u maramama od rodjenja.

Ali ...
    Citiraj anledo prvotno napisa
    sto tako, strogo su nam bile zabranjene: marama, sling, klokanica i svaki takav vid nosenja stoga je jako, jako dobro dodatno se posavjetovati s ortopedom prije nego se odlucite za nosenje u tim pomagalima (objasnjenje koje smo dobili da je preveliko opterecenje na kukovima kada u njima 'sjedi' sa ovako rasirenim nogicama u zaba poziciji
    Znaci pitaj ortopeda sto misli o tome. Ukoliko se ne razumije u marame mozda bi bilo dobro da mu pokazes kako to izgleda. Recimo klokanica ima potpuno drugaciji sistem nosenja od marame - meni takvo nosenje nimalo ne izgleda dobro ni za zdrave kukice dok mi djeca u marami izgledaju super... ja nisam ortoped to je samo moj dojam .

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Cure ,
    recite kako vam spavaju bebači sa remenčićima. Mi otkako smo ih stavili stalno se budimo po noći svakih cca 20min, do tada je cura super spavala po noći. Ne znam da li da to pripišem remenčićima ili zubićima( iako ih još nema na vidiku). Mislim da je vrijeme od tri tjedna (koliko ih nosi) dovoljno dugo vremena da se navikne. Inače preko dana joj ne smetaju, čak ni poslije kupanja se ne buni kad ih stavljamo.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Remencici i spavanje - nisam primjetila da joj smetaju. Oko njezinog cetvrtog mjeseca pocela je spavati od 8 navecer do 8 ujutro sa budjenjima i sisanjem (nikad budna do kraja uvijek u polusnu). Meni je najtezi period za spavanje bio kad je skinula remencice jer je pocela puzati po krevetu u snu. Bila sam uvjerena da mjesecari.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja to učestalo buđenje nekako povezujem s remenčićima, ne znam s čim bi drugim. A koliko dugo je Maja nosila remenčiće? Koliku je imala displaziju? Potajno se nadam da ih skinemo već na prvom pregledu nakon 6 tjedana, iako je to nadanje preoptimistično.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo ukratko jer se nasa prica provlaci kroz cijeli topic
    obostrano iscasenje kukova - 2 tjedna u bolnici + 6 mjeseci remencici (skinula remencice sa 8 i pol mjeseci starosti).
    - prohodala s 11 mjeseci :D

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anđelina prvotno napisa
    Potajno se nadam da ih skinemo već na prvom pregledu nakon 6 tjedana, iako je to nadanje preoptimistično.
    Moguce je

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi smo jučer dobili remenčiće, i mogu reći da je prošlo relativno dobro. cijeli dan je bilo podnošljivo ,sve do kupanja. inače rekli su da za kupanje slobodno ih skidamo. ne znam kad ih opet vraćam, da li prvo stavljam nogice u remenčiće, ili ruke.kaj se tiče preslačenja pelena ide nam dobro. na kontrolu smo naručeni za mjesec dana. nama inače nije bio nikakav doktor, već nam je remenčiće postavljala sestra.
    I nama nije bio doktor na postavljanju,mi smo ih stavljali kod tehničara u gipsaoni. Tip je bio strašan tako da je malena plakala i prije nego joj je stavio remenčiće. Baš je bio strašan. Nove remenčić kad smo dobili stavili smo ih sami, poslije smo ju noslili kod doktora da vidi i rekao je da je OK.
    IIb nije jaka displazija ako se ne varam a i malena je još dosta mala tako da sigurno nećete nositi dugo. Mi imamo na desnom llg što je dosta loše pa se isto nadamo brzo skinuti.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nama je danas treći dan da ih nosimo i mogu reći da je gracija za sad super. nadam se da će tako i ostati. čak i jučer kad smo ih vračali poslije kupanja bilo jo o.k. kaj se tiče spavanja,spava cijelu noć. imamo jedno hranjenje i do jutra za nju ne znam. naš problem je jedino to što je jako plačljiva.teško zaspi. uspavati je jedino uspijemo na rukama, a sad je to malo još teže. no izdržati ćemo i to. čitajuči postove šta mame sve proživljavaju sa svojom djecom ,ja sam sretna.samo se nadam da će na kontroli za mjesec dana doktor reći da nam remenčići više ne trebaju.stvarno puno vježbamo, široko povijamo. sestra je rekla da u pravilu ne treba ,ali nije ni na odmet.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

naša m. po noći spava kao i do sada - budi se jednom ili dvaput samo radi papanja jedina noć u kojoj je bila nemirnija je noć nakon povratka iz bolnice, ali pretpostavljam da je to bilo zbog šoka i ponovne prilagodbe...
    inače, mislim da po noći remenčići ne bi smjeli smetati jer bebe spavaju i u dubokom snu ne osjećaju da ih išta ''žulja''...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala cure,

ujedno sam se i uvjerila da tako jer nam se spavanje popravilo zadnja tri dana. Bit će da je to ipak bila smo faza koja je prošla, na sreću.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala cure,

ujedno sam se i uvjerila da tako jer nam se spavanje popravilo zadnja tri dana. Bit će da je to ipak bila smo faza koja je prošla, na sreću.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ljuta sam na klajićevu!
    naime, naša m. se u zadnjih mjesec dana ubucila i remenčić oko struka joj je skroz knap, nema više ni pola cm mjesta, i zovem klajićevu, tj. otropedsku ambulantu da pitam smijem li joj to otpustiti za jednu rupicu, tel. sekretarica izbifla da ''za nalaze zovemo od 13 do 15h'' - okej.
    zovem u 13.05, te. sekretarica kaže da ''naručivanje pacijenata vrše nakon 17.12. i da nazovemo tada''. :?
    i to je to! tete tamo sjede po cijele dane ali su uštekale sekretaricu i boli ih briga!!
    zar sad moram ići do tamo, maltretirat bebu i sebe i mm da ih pitam za tu jednu rupicu?
    ja sam je otpustila na vlastiti odgovornost, valjda je to u redu...

ima li tko ista iskustva?? (ili je o tome već bilo riječi a ja nisam čitala?)

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne brini se
    Mozes sama otpustiti ovaj oko struka.

One za nogice bi ipak netko trebao provjeriti, ako ti vec nisu u bolnici objasnili kako ih produzivati (nama je to sestra na hodniku objasnila u tridesetak sekundi - znas da kod njih sve mora biti brzo brzo brzo ).

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ariens
    savjet da se remenčići stave dok malena spava je S-U-P-E-R!!
    misija obavljena bez ijedne suzice, mi presretni, a m. spava i nema pojma što se dogodilo
    dosad smo se držali onog da se remenčići skinu samo na sat vremena, i kad bi došlo stavljanje remenčića ona bi bila mali budni zvrk ( na nju kupanje uopće ne djeluje uspavljujuće, baš naprotiv!) pa bi sve prošlo uz opiranje i plač. sad je prošlo oko sat i po', skoro dva... al bar nije za nju bio šok.
    inače, htjela sam te pitati nešto vezano uz jedan tvoj post u kojem si rekla da su jednoj bebi (koja je bila u isto vrijeme na istezanje kad i vi) kukići bili ''kruti'' pa su pucketali pri vježbanju, a tvojoj maji ''labavi'' pa vam je vježbanje kukića bilo lako.
    ni mi nemamo problema pri vježbanju, koljena joj bez problema dodirnu podlogu, sve ide jako lako i ne osjećam nikakvo ''prirodno zatezanje'' tj. neki otpor njenog tkiva (ne znam jesam li dobro objasnila)... pa me zanima, što si mislila pod time ''labavi kukići'' i ''lako vježbanje'' - da li je to dobro ili loše, jer nisam shvatila iz tvog posta, nisi ništa objašnjavala..

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ti nasi labavi kukici su bili prije istezanja u bolnici (bili su iscaseni - istezanje u bolnici ih je dovelo na pravo mjesto, a remencici fiksirali da se to opet ne dogodi). Posto ste vi bili u bolnici na istezanju i za ocekivati je da su se misici prilagodili i da kod vjezbanja sve ide lako (tako i treba).

uh sto sam losa u objasnjavanju danas.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dobro, utješila si me
    inače, imamo kontrolu 3.01., ne znam kakve će vrdoljak volje biti i da li uopće razgovorljiv, ali ne izlazim dok mi sve detaljno ne kaže.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ljuta sam na klajićevu!
    naime, naša m. se u zadnjih mjesec dana ubucila i remenčić oko struka joj je skroz knap, nema više ni pola cm mjesta, i zovem klajićevu, tj. otropedsku ambulantu da pitam smijem li joj to otpustiti za jednu rupicu, tel. sekretarica izbifla da ''za nalaze zovemo od 13 do 15h'' - okej.
    zovem u 13.05, te. sekretarica kaže da ''naručivanje pacijenata vrše nakon 17.12. i da nazovemo tada''. :?
    i to je to! tete tamo sjede po cijele dane ali su uštekale sekretaricu i boli ih briga!!
    zar sad moram ići do tamo, maltretirat bebu i sebe i mm da ih pitam za tu jednu rupicu?
    ja sam je otpustila na vlastiti odgovornost, valjda je to u redu...

ima li tko ista iskustva?? (ili je o tome već bilo riječi a ja nisam čitala?)
    Ja sam malenoj sama stavila remenčiće koje smo naknadno nabavili jer su oni koje je dobila bili katastrofalni. Naknadno sam ju vodila čisto da vidim da je sve OK. I bilo je. Što se tiče onih koje smo dobili preko HZZO-a isto su se kopčali u struku i rečeno nam je da to smijemo pomjerati. Nismo smjeli samo pomjerati one remenčiće koji drže nogice to jest one što idu preko ramena i nogica. Divim se svim mamama koje uspiju promijenti pelenu sa onim remenčićima što se kopčaju na struku. Nama to nije išlo nikako.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ariens bog,
    kako je tvoja malena sjedila s remenčićima da li je bilo problema? Kako liječnik komentira sjedenje? Mi cemo uskoro moćo sjediti pa me zanima da li uopće smijemo?

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anđelina prvotno napisa
    kako je tvoja malena sjedila s remenčićima da li je bilo problema? Kako liječnik komentira sjedenje?
    Nakon 3 mjeseca non-stop nosenja remencica dr. je odlucio da ih nosi samo po noci. Tad je imala oko 5 i pol mjeseci i sama se pocela posjedati uskoro (isto tako i puzati). Nije nam nista rekao da ne bi smjela. Ona je sama sjela iz cetveronoznog polozaja tako da se nisam brinula.

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovdje ima slika kako je Nika sjedila s remenčićima http://public.fotki.com/nutrice/10-11-mj-/

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno nema ih više,juhuuuuuuu

samo da se pohvalim da smo konačno skinuli remenčiće nakon duuuga tri mjeseca.Nina se preporodila a bogami i ja.Puno sreće svim ostalim remenašima i što brže skidanje svima

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

natasha75 :D

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj -tajana- prvotno napisa
    Ovdje ima slika kako je Nika sjedila s remenčićima http://public.fotki.com/nutrice/10-11-mj-/

Hvala cure,
    Tajana mala ti je preslatka.

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala anđelina

natasha75, odlično :D

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Natasha 75 drago nam je zbog vas. :D :D :D :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nataša 75 to su prekrasne vijesti :D :D

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Bila sam danas s Teom na kontroli na Šalati nakon četiri tjedna i kukići su ok :D :D

Jako sam

Hvala svima, a naročito anledo na opširnom savjetu i utjesi

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Fali "sretna" u drugom redu

Oću "edit" opciju, uf...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dobre su i hlače bez stopala koje se kopčaju među nogama!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

chris blue kakva vam je bila dijagnoza?jeste možda imale displaziju? zanima me jer mi nosimo remenčiće, pa da okvirno znam koliko dugo bi ih mogla nositi moja mala. na kontrolu idemo tek za dva tjedna i to mi se sad čini još jako daleko. inače bravo za teu. :D

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

chris blue :D super :D

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

chris blue

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

chris blue kakva vam je bila dijagnoza?jeste možda imale displaziju? zanima me jer mi nosimo remenčiće, pa da okvirno znam koliko dugo bi ih mogla nositi moja mala. na kontrolu idemo tek za dva tjedna i to mi se sad čini još jako daleko. inače bravo za teu. :D
    Jesmo, displazija IIb. Nama su rekli - 6 tjedana.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

chrisblue :D :D :D
    Ovo su i za nas jako dobre vijesti. Mi sa IIg nadamo se barem da će biti bolje nakon dva tjedna abdukcijske i šest tjedana remenčića.

Stranica 5 od 8 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •