-
sad se i mi možemo potajno nadati da će nam na kontroli maknuti remenčiće. naša dijagnoza je isto llb na ljevom kuku. kod vježbanja nogice dodiruju podlogu na kojoj ležimo. vježbamo i do 40 puta kod prematanja pelena.
-
-
pa kad mijenjamo pelene pritiskamo nogice prema podlozi i do 40 puta.naravno ne odjednom. uz kratke pauze. sestra u klaićevoj nam je rekla čim više tim bolje. mi kad mjenjamo pelenu budemo na stolu po pola sata pa kroz igru koristim priliku da puno i vježbamo.
-
Mi nismo dobili nikakve upute za vježbe iako malo vježbamo samoinicijativno kod kupanja i to kružni pokreti koljenima. Kontrola za tri dana pa ćemo pitati za vježbe.
-
ja se pohvalim kako dosta vježbamo, a sad u nazad par dana mučimo muku.mala mi tako upire nogicama da ne možemo vježbati.ako uspijem par puta, super. mi imamo kontrolu za devet dana. anđelina, neka vam je sretno i želim vam dobre vijesti od doktora.
-
upiranje nogicama riješila sam odmah tako da bih se tijelom nagnula nad marino i igrala se s njom - ona bi se opustila i sama raširila nogice - dakle, ništa na silu - ja bih nogice primila i lagano potisnula, i to je to!
-
josephine, hvala na savjetu. probati ćemo onda i mi tako. nadam se da ću uspjeti.
-
Mi se vratili s kontrole. Doktor kaže nikakve vježbe nisu nužne. Znatno poboljšanje desno IIg na IIb a lijevo IIb sad je OK. Još šest tjedana remenčića.
Eto mi se nadam da će to biti posljednjih šest. :D. Tako Mamica Anica možeš se nadati za 6 tjedana da bi moglo biti OK, mi vam držimo fige.
-
anđelina, to su super vijesti!!!:D č
itajući ih i ja sam se poveselila da bi i naš miš imao dobar nalaz nakon nove g. naime, mi imamo dijagnozu IIa-, i IIIa (displazija i subluksacij) pa se nadam da bi displazija mogla biti potpuno ispravljena dok bi se sa subluksacijom još morali boriti...
-
anđelina
:D
-
-
Hvala cure na pozitivnim vibrama sad nam je još i lakše. Dobro je znati da netko zna kako nam je i da suosjeća.
Mamica Anica i mi jedva čekamo 27.12. da se veselimo vašim dobrim vijestima.
Josephine ne znam baš redom kako idu te oznake, da li vam je netko to objasnio. Koliko je to IIIa. To je pretpostavljam najlakši oblik subluksacije ili ???
Tajana pusa slatkoj mišici.
-
znam da ovo nije post za čestitke, ali ipak sretan Božić i puno zdravlja Vama i vašim bebačima u 2008. od mene i mojih cura.
-
-
-
evo, mi se vratili sa kontrole i skinuli smo remenčiće. :D :D
:D :D kontrola za tri mjeseca,a barem još dva široko pomatati.
-
Drage mame,
I ja sam jedna mama s bebom u remenčićima...
Čitam vas nešto manje od tjedan dana koliko smo u remenčićima, stari smo 2 mjeseca. Beba ih je bolje prihvatila od mame, trebalo mi je 2 dana da sve prihvatim pozitivno, a sve vi ovdje ste mi u tome puno pomogle. Hvala vam! =)
Dijagnoza nam je displazija lijevog kuka (nema nikakve dodatne klasifikacije) uz pozitivnu obiteljsku anamnezu, kukovi klinički stabilni.
Beba je nešto poput Mama Aničine Gracije... plačljiva nakon kupanja za spavanje...
Mama Anice, napisala si da si i široko povijala uz remenčiće i vježbe. To je i nama sestra rekla da nije na odmet, ali nije se baš izjasnila koliko široko poviti. Na to pitanje nije mi konkretno odgovorila. Da li je dovoljna npr. jedna tetra+pelena na čičak ili koliko? Kako si ti povijala Graciju? Preko dana i noći? Kod koga ste se kontrolirali u Klaićevoj? Je li vam isti dr bio/bila i na kontroli? Hvala ti unaprijed na odgovorima!
Kontrola nam je za mjesec dana, mama odbrojava... =)
-
bok mama_28! i mi smo bili stari 2 mjeseca kad smo dobili remenčiće. moja Gracija ih je isto bolje prihvatila nego ja. jedino je bila koma poslije kupanja.naša dijagnoza je bila displazija ljevog kuka llb. kaj se tiče širokog povijanja stavljala sam pampers pa tetra i onda švedsku pelenu, a može i ona na čičak. široko sam je povijala svako drugo preslačenje a po noći uvijek. prvo nas je pregledao Dr. Čuti, a danas Doktorica Miličić. nama je danas bilo pet tjedana kako smo nosili remenčiće i UZ je pokazao da je sve o.k. držim vam fige da na kontroli i vama bude sve dobro i da vam maknu remenčiće. pozdrav.
-
drage mame, i od nas čestitke (malo zakašnjele zbog puta) za božić i novu i da svi što prije skinemo remenčiće!!!
mamica anica
bravo! to su krasne vijesti
imam pitanje: na zadnjem pregledu nije vam bio vrdoljak? samo ćuti i doktorica?
mi imamo kontrolu 3.01., nadam se da će ipak biti on i da će ovog puta biti komunikativniji :/
anđelina
taj IIIa bi trebao biti najblaži oblik subluksacije - inače, po graf-u (on je utemeljitelj tablice s kategorijama nepravilnosti) stupnjevanje ide od br. I (normalan kuk) do broja IV (luksacija tj. potpuno iščašenje), a svaka kategorija ima podkategoriju koje su, svaka zasebno, označene slovima i + ili -, i predstavljaju ''težinu nepravilnosti''. po tome je npr. IIa+ bolje od IIb- ili IIg. nisam sigurna što znače + i -, ali pretpostavljam da + označava nešto bolju situaciju od -.
inače, gledam sad tvoj post s dijagnozom - nadam se će nam IIa- sad već biti ispravljeno, ali zbog subluksacije (IIIa) ćemo sigurno još morati nositi narednih 6 tjedana - ja nekako vibram da nam kaže: remenčiće sad još samo noću... uffff!!
vibram.. vibram.. vibram ~ ~ ~ ~ ~
-
mi kad smo bili na kontroli 27.12. jedino od doktora je bila doktorica Miličić. evo, mi vam držimo fige i vibramo da na kontroli bude sve o.k. javite se.
-
-
danas smo bili na kontroli, vrdoljak je na god. pa nas je pregledala dr. milišić. nalaz je jako dobar
, lijevi kuk je u redu (na tom je bila displazija IIa-), a desni (na kojem je prvotno dijagnosticirana subluksacija) sad ima displaziju IIb - dakle, vidni napredak naše male m.!
ipak, i dalje nosimo remenčiće, kontrola za 6 tjedana.
ne znamo koliko ćemo ih još nositi jer nam je doktorica rekla da displazija nakon subluksacije duže traje...
mi ćemo i dalje biti optimisti i nadati se da će nam sljedeći nalaz biti sasvim uredan.
otpustili su nam malo remenčiće i rekli da vježbe nisu potrebne jer su kukići super pozicionirani.
eto...
-
:D Josephine to su odlične vijesti. Pomak na IIb je odličan, nama se IIb ispravio nakon 6 tjedana ako te to šta tješi.
-
Hvala anđelina! :D Nama jučer naša pedijatrica rekla isto što i ovaj ortoped i za vježbice i za široko povijanje pa mi je ovo baš došlo ko potvrda.
-
Josephine, krasne vijesti. bravo :D .nadam se da će vam za 6 tjedana na kontroli doktor reći da se pozdravite sa remenčićima.
-
Mama 28 ako sam dobro shvatila pedijatrica vam je rekla da ne treba vježbe i široko povijanje ili?
-
Pozdrav svima!! Odlučila sam se uključiti na ovu temu jer je i moja beba u petak dobila remenčiće. "Montaža" u bolnici je prošla dobro, ali kad smo došli doma... Ena je tako neutješna plakala
da mi se srce slamalo. Dijagnoza glasi: Dysplasio coxae con. 1. sin. Mora ih nositi 6 tjedana, kontolu imamo 15.02.08. To je tako dugooo. Rekli su nam u bolnici da prvih par dana ne skidamo remenčiće dok se ne navikne. Kad ste ih vi prvi puta skidali za kupanje?
-
anđelina, pedijatrica nam je rekla da široko uz remenčiće, što se tiče displazije, ne treba jer remenčići drže cijelu nogicu u položaju koji "liječi" tj. beba se opire stopalima o njih što i je svrha remenčića. za vježbe nije tako izričito rekla da ne treba nego je rekla da ne pretjerivati, kod prematanja odraditi nekoliko puta. a opet, čitam mamicu anicu koja je jako vježbala, široko povijala i vidi ih... skinuli remenčiće nakon 5 tjedana! da li je to zbog vježbanja i širokog povijanja ili bi to bilo i bez toga? kako god, blago njima, rješili su se. što čim prije želim svima nama...
TinaB, mi imamo istu dijagnozu, i beba se jednako ponašala kao tvoja. i suze su pale kroz prva 2-3 dana, ali svaki dan manje. sad nam je prošlo 2 tjedna i sve 5, jučer smo se okupale i vratila sam remenčiće bez protesta - imali smo dobar dan, inače se buni kad ih vraćam poslije kupanja. ja ću ti samo reći da sam ja to teže prihvatila nego beba, ali kroz par dana i to legne i remenčići budu pod normalno. želim vam da ih već na prvoj kontroli skinete i čim prije zaboravite! gdje ste vi bili, u kojoj bolnici?
-
Mama 28
Bili smo u Klaićevoj. UZV nam je radio dr. Ćuti, a remenčiće je stavljala neka žena, ne znam da li je ona doktorica - ima plavu kosu ravno odrezanu ispod brade (malo starija gospođa). I ja Enu široko povijam i vježbam pri svakom povijanju. Mislim da ne može škoditi, a stvaarnooo želim da 15.02. dođemo doma bez remenčića. I u pravu si... meni je to puno teže palo nek njoj. A ne mogu si pomoći. Prva beba...
-
Drage moje, mi u petak idemo na prvi UZV kukića i jako me je strah. Čitam dijagnoze vaših bebica i educiram se polako. Nekako mi "smrdi" da i nas čekaju remenčići.
Široko se povijamo, redovito vježbamo, pa, vidjet ćemo.
Pusa svima i želim vam što prije skidanje remečića vaš mrvicama.
-
TinaB koliko je stara beba? Što je beba mlađa displazija se brže liječi, al to si pretpostavljam već pročitala na forumu. Mi nismo imali takvu dijagnozu nego samo oznake po grafu. To je valjda kod svakog pedijatra različito. Beba se brzo navikne, ali istinu ću ti reći, ovisi i kakve remenčiće imate. Mi smo preko socijalnog dobili one kožne sa velikom metalnim tokama koje potpuno zarobe dijete i urezuju se na potkoljenici i ramenima, užas. Te je remenčiće moja cura mrzila zato ih i nismo nosili. Nabavila sam joj platnene na čičak sa čarapicom, potkoljenica je slobodna za pokrete. Kopčaju se visoko ispod pazuha tako da je mijenjanje pelena super. S njma nismo nikad imali problema, moja je cura sad već i veća, uskora 6mj. i ne buni se čak ni nakon kupanja. Što se tiče skidanja prvi put ODMAH ISTI DAN.(preporučam, jer moraš vidjeti da li ju negdje žulja ili smeta). Našoj curi se prvi dan onaj kožni remen urezao na potkoljenici do krvi.
-
Pozdrav svima uključenima u ovu temu!
A. nosi remenčiće već 8 tjedana i to nam uopće nije bilo prestrašno iskustvo. Remenčiće smo dobili dosta rano (sa 1mj, preporučena nam je rana kontrola zbog stava zatkom) i A. kao da nije niti primijetio promjenu. Mislim da je u cijeloj priči s remenčićima bilo ključno što MI to nismo strašno prihvatili, već dapače, kao nešto što je dobro da se dogodi prije nego kasnije. Vježbice za kukove radimo iz jednostavnog razloga što radimo i sve ostale vježbice i masažu, i A. uživa u tome.
Ana29, nemoj se uopće brinuti da li će dobiti remnečiće ili ne. AKO ih dobije, malo će ti duže trajati mijenjanje pelene i to je sve. Ako ti to dobro prihvatiš, niti N. neće zbog toga biti nesretan/tna. Zato, samo hrabro na taj pregled!
-
Ana 29 postoji li neki poseban razlog zbog kojeg misliš da vas čekaju remenčići?
-
anđelina
Ena je stara mjesec i pol. Išli smo dosta rano na pregled zato jer je MM kao beba imao iščašena oba kuka i prošao je 7 operacija. Dobili smo remenčiće preko socijala - one grozne smeđe. Za sada joj se nisu nigdje urezali. Njoj su oni remenčiči oko koljena jako labavo namješteni pa ju ne steže. U biti to mi je i čudno da su tako labavi, ali valjda doktorica zna... A gdje si ti nabavila te pamučne remenčiće?
-
zhang to je super kad već mora nositi da je što manja, jer onda i ne zna da ih nosi, lakše se prilagodi a i brže se liječi. Problemi su kad je beba veća i kad puno više radi nogicama a onda joj staviš okove. Nije isto beba stara 1mj. ili npr.3mj. ali u svakom slučaju naviknu se i jedni i drugi. Vaša sreća da ste rano radili UZV.
-
www.wheatonbrace.com/products/wpharness.html
Živa muka dok smo ih naručili i dobili (iz Engeske) ali ne žalim truda.
Kopala sam po cijeloj Hrvatskoj ali nigdje nisam ništa bolje našla od onoga što smo već imali. Ne urezuje vam se zato što je malena još mala pa možda ne upire nogicam toliko. Naša je cura bila preko tri mjeseca i već je dosta bila živahna.
-
-
TinaB, po opisu bi rekla da nam je ista žena "montirala" remenčiće. To je sestra Nevenka. Rijetko doktori stavljaju remenčiće, to je zadaća sestara - već je netko to ovdje i napisao.
-
anđelina
Hvala na linku.
mama_28
A to je sestra... A dobro. Nadam se da će nam ih ona i skinuti
-
Ne znam što da radim više. Od kad je dobila remenčiće Ena navečer jako plače. Gotovo histerično.
Jučer je čak i bez zraka ostala. Nosimo ju, ljubimo, znam da nije gladna, ima suhu pelenu, ali ona plače i plače. Da li tko od vas ima takva iskustav?
-
vjeruj mi da to nije od remenčića. i ja sam za sve krivila remenčiće, a sad kad smo ih skinuli situacija je i dalje ista kaj se tiče plakanja.proči će je i to. samo se mazite i ljubite i biti će bolje.
-
A nadam se da hoće. Jedva čekam kontrolu...
-
ja te shvaćam u potpunosti.i ja sam bila u totalnoj komi , a na dan kontrole doslovno luda. kad su nam rekli da više ne trebamo remenčiće pukla sam od veselja. doktorica me je samo pogledala. nama ti isto piše u nalazu Dysplasio coxae cong. 1. sin. i uz puno vježbe skinuli smo remenčiće za 5 tjedana. remenčiće nam je stavljala ista sestra i ona mi je rekla neka vježbam čim više, da vježbe puno pomažu.
-
A. je isto plakao navečer nakon kupanja i prvo smo mislili da je zbog remenčića. Međutim, nakon nekog vremena smo shvatili da se radi o večernjoj nervozi i da plače zbog umora. Do tada je "išao" na spavanje oko 23h, kada bi zaspao sam od sebe. Naravno, prije toga je bilo plakanje, nošenje, nunanje,...i zapravo bi sve to pomoglo privremeno da se umiri, ali ne i da zaspe. Dapače, što je duže tako bio budan, plač je bivao sve gori. Onda smo ga počeli spremati za spavanje oko 19h i situacija je daleko bolja. Počne plakati kada se oblačimo i čim se obučemo i krenemo cicati, umiri se i zaspe. Malo se i budi, ali je svaki dan sve bolje i svaki dan je sve mirniji navečer.
A sigurna sam da večernji plač nije zbog remenčića jer ih mi u ovoj fazi preko dana smijemo tu i tamo skinuti :D i kada mu ih nakon toga oblačim, uopće se ne buni.
-
I mi vježbamo pri svakom prematanju. 10 puta joj stisnem koljena prema podlozi i svaki držim po 10 sekundi. Jel to dobro? Ma Ena je i prije bila nervozna navečer, ali sad je to puno gore. Nikad nije tako plakala da bi bez zraka ostala. A kad zaspi onda spava po 7 sati u komadu. Ma proći će i to.
-
Kad smo bili kod pedijatra da mu malo desni kuk "šteka", pa ćemo vidjeti na UZV.
-
TinaB možda ima grčeve. Da li ste to uzeli u obzir? Od remenčića vjerovatno nije jer bi plakala i preko dana a ne samo navečer. Mi smo imali grčeve naveče obično u isto vrijeme i to od pala sata do dva, kako kad.
-
Ana29 želim vam svu sreću. Nama je pedijatricana prvom pregledu kad je desni kuk bio jako loš čak rekla da su kukovi OK. Sad kaže da su labavi a situacija je bolja nego prije. Eto toliko o njihovim pregledima. Klinički oni baš to i ne znaju, zato nemoj previše očajavati. UZV će pokazati svoje.
-
E i mi ćemo početi sa vježbama još ovaj nepuni mjesec do kontrole, neće naštetiti. Samo da ih skinemo.
-
anđelina
Možda su i grčevi, ali ona se ne izvija i ne grči tijelo kod tog plakanja. Sam lupa sa ručicama i pokušava izravnati noge. Ali moram se pohvaliti jučer je zaspala u 22 sata i spavala je do 4:30. Još uvijek ne mogu vjerovati... :D
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma