Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 379

Tema: remenčići za kukove

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Negdje sam čitala da se tijekom nošenja remenčića bebi remeti probava. Ako se još sjetimo da ta naša mala stvorenja ni nemaju potpuno zreli probavni sustav (otud i grčevi) onda neko remećenje još u dodatku sigurno komplicira cijelu situaciju. Remećenje probave opisuju kao nemogućnost urednog kakanja (tad bebe počnu npr. kakati često po malo jer im je teško skroz se "isprazniti") zbog ograničenih pokreta nogica u remenčićima. Ako se uz to još nakaleme i grčići... pa budu još cendraviji. Cendravije beba, tužniji i uznemireniji roditelji... stvorimo začarani krug... ma, znate o čemu pričam.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja m. se zadnjih pet, šest dana odupire nogicama o podlogu podižući guzu prema gore (leži na leđima). ''krivac'' za to je otpuštanje remenčića (na ukaz doktorice otpustila nam ih je sestra u klajićevoj prilikom zadnjeg pregleda) pa je sad mogućnost za lamatanje i istezanje nogica maksimalno povećana.
    bojimo se da to nije dobro za kukove, a nikako je ne možemo u tome spriječiti...
    jednostavno je prebrza.
    ima li tko istih ili sličnih iskustava?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ana29 I kako je prošao UZV???

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mogućnost za lamatanje i istezanje nogica maksimalno povećana.
    bojimo se da to nije dobro za kukove, a nikako je ne možemo u tome spriječiti...
    jednostavno je prebrza.
    ima li tko istih ili sličnih iskustava?[/quote]

josephine
    meni je doktor jednom prilikom rekao da sve što beba može u remenčićima napraviti, da smije. Bitno je samo valjda da ne izvlači nogice iz remenčića što se nekima događalo (čitala sam na ranijim postovima). Ako misliš da je previše otpušteno, samo odi neka ti doktor pogleda (ne sestra), za pregled se ne mora naručivati, tako je bar kod nas u Os. samo dođeš da pogleda.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ena mi je svakim danom sve nesretnija. Jedino kad navečer skinemo remenčiće kod kupanja onda postane vesela beba. Tek onda se smije... Jedva čekam kontrolu.. još 32 dana...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi smo isto nesretni. Trebali bi na kontrolu početkom drugog mjeseca. Možemo se tek naručiti krajem ovog i to ne rade UZV prva dva tjedna tako da htjeli ne htjeli nosit ćemo remenčiće 2 tjedna duže minimalno. A u stvari možda i duže jer tko zna kad će nas naručiti.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jučer kod kupanja sam primjetila da se Eni jako urezao onaj zadnji remenčić koji ide oko gležnja bez obzira na to što dam ga obložila gazom u nekoliko slojeva. Sestra nam je namjestila u zadnju rupicu taj remenčić i ja sam sad to pomaknula za jednu rupicu da ju ne reže tako jako. Inače u bolnici nam nisu ništa rekli o tome da li smijemo sami pomicati rupice ili ne pa me ipak malo strah jer sam to pomaknula. Kaj vi mislite o tome?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ti remenčići oko gležnja u biti samo drže nogicu da ne isklizne iz remenčića i smiju se pomicati rupice. Ne smiješ dirati one što idu na ramena i koji podižu nogice (sprijeda i straga). Onaj oko struka isto možeš otpuštati. Tako su nama rekli, nama je tehničar kemijskom olovkom označio šta se ne smije pomjerati do kontrole a sve ostalo rekao je da možemo.

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

I nama je ovaj oko gležnja urezan jako, baš se stvorila brazda od njega. Meni su mame čije su bebe dulje nosile remenčiće rekle da se to povuče, ovisno o duljini nošenja naravno, u 15-30 dana po skidanju remenčića. Isto mi je potvrdila i pedijatrica. Ja uvijek stavim ispod remenčića dokoljenke koje se ne urezuju, ne stavljam gaze jer bi definitivno morala otpustiti remenčić kod gležnja (mi smo jako buckasti, volimo papati =)), a i smanjila bi joj mogućnost pokreta.

Jel vam se dešava ponekad da kad vježbate, beba bude skroz opuštena? Onako, nogice raširene ko u vježbici, do podloge, i kao da mi govori: "Ma, samo ti mama daj... kako god hoćeš?". Ja se uvijek igram dok vježbamo, pjevam, pričam... Beba se smije i onda mi se ovako opusti i guguće.

Brojimo još sitno, u ponedjeljak na kontrolu.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala curke!
    Ma i ona nosi dokoljenke i gazu i opet joj se urezalo bez obzira na sve. Al sad mi je lakše kad znam da se taj remenčić može otpuštati.

mama_28
    Držimo fige da vam skinu remenčiće!! Kod nas je kontrola tek za 30 dana... šmrc...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mama 28 držimo fige. Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

potvrđujem da se oni oko gležnja i struka smiju otpuštati ukoliko počinju smetati bebi (rekli nam u klajićevoj)!

mama 28
    sretno! i mi držimo fige

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pitanje: da li ste primijetile pri vježbanju škljocanje kukića?

Naime kad vježbam Enine kukiće u lijevom (na kojem je displazija) stalno čujem to škljocanje. Nekad mi se čini da joj i u koljenu škljoca.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

:? Nikad nisam primjetila škljocanje. Da li to čuješ od početka ili tek sada? Možda ne bi bilo loše da nazoveš doktora ili sestru i pitaš. Mislim da nikako ne bi smjelo škljocati.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

To joj je bio i prije nego što je dobila remenčiće, ali nije bilo tako izraženo. Sad se baš jako čuje.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Stvarno ne znam. Ja bi nazvala stručno osoblje.
    A da li ti malena još plače naveče?

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nazvala sam Klaićevu. Javila se sestra koja je bila dosta bezobrazna - nije mi dala niti da dovršim rečenicu nek je samo pitala koliko je beba stara i naručila nas je u srijedu u 7:30 ujutro. I sad sam sva u panici jer islim da mi je bar mogla reći "da to je normalno" ili "ne to nije normalno". Sad ću se nervirati do srijede.

Plače još uvijek, ali ne tako jako.Dosta je i kroz dan cendrava. Najbolje je volje kad joj skinemo remenčiće kad je vrijeme kupanja. Al bitno da je prestala onako plakati da poljubičasti i ostane bez zraka.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja ću zvati da vidim šta će mi reći ovi u Osijeku pa ti javim. Moram svakao provjeriti za ona prva dva tjedna da budem sigurna.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Evo zvala sam pa mi je rekla da su doktor i sestra u ambulanti da rade i da mi se nitko ne može javiti te da najbolje nazovem pedijatricu. Pa probaj onda ti nazvati svoju da vidiš šta će ti ona reći.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

anđelina

Puno ti hvala!! Pravi si

U ponedjeljak ću nazvati pedijatricu jer danas radi samo do 14 sati.

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Cure moje, bila sam u pravu i imala sam dobar osjećaj. Moj bebač u utorak idem na "montažu" remenčića. Ja sam sva u šoku iako sam to i očekivala. Dijagnoza je dysplasio coxae IIb. Dr kaže da će nositi cca. 1,5-2mj. Dosta sam čitala vaša iskustva, ali toga ima jako puno, pa vas molim da ne zamjerite ako vas još štošta pitam.

Puno pusa

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

I da, nisam pitala koliko okvirno traje prilagodba-za bebu naravno, jer za mame je i nema

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nama se IIb ispravio nakon 6 tjedana. Kao što vidiš što se prilagodbe tiče nije kod svih isto. Neki se brže naviknu od drugih. Moram priznati da puno zavisi i od remenčića. Mi se na kožne nismo mogli naviknuti jer su bili užasni. Ovi koje imamo su super i nikad se nije na njih ni bunila, osim zadnjih nekoliko dana nakon kupanja. Ona je sad prošla 6mj. i već jako dobro kuži kako je biti bez njih.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i mama_28 jeste bili na kontroli? kako je prošlo? šta su vam rekli?

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Skinuli remenčiće!!! Ne moram vam ni opisivati tu sreću, a svima želim TAJ dan što prije!!!

Kontrola prošla super, uzv dobar, ne treba široko povijanje, vježbe nisu neophodne, ali neće smetati. Dakle, vježbat ćemo i dalje, ponovna kontrola za mjesec dana.

Hvala svima na podršci i savjetima, posebno prvih dana kad je beba već zaboravila da ima remenčiće, a mama ih nikako nije mogla preboljeti!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mama 28 :D :D :D

Veselimo se.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bravo mama_28 :D :D . baš nam je drago da ste se i vi riješili remenčića. uživaje. javite se kad dolazite za zagorje pa da se nađemo.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mama 28

Još jednom :D :D :D :D

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi imamo samo jedno pitanje i unaprijed se ispričavam ako je o tome već bilo riječi... mogu li se bebači s remenčićima nositi u klokanici? trenutno muku mučimo sa zubićima, pa se stalno nosamo...klokanica bi nam bila spas!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

curly mama mi smo baš neki dan pokušali i uspjelo nam. Mi doduše imamo remenčiće sa slobodnom potkoljenicom pa normalno proturimo nogice. Malo je tijesno obzirom na zimsku garderobu ali čim zatopli bit će lakše.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Klokanice su lose jer nogice vise, ako zelite nositi bebice nosite ih u maramama u duplom kriznom vezu - za svaki slucaj kontaktirajte ortopeda je li to OK za vasu bebicu.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ariens
    kako misliš da nogice vise :? , u remenčićima je to nemoguće.
    Naime onda djecu ne bi trebalo ni nositi na rukama.
    Možda griješim?!
    Ipak pitaj ortopeda (nama je jednom prilikom rekao da sve što može u remenčićima da smije).

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ću upasti kao padobranac, ali baš me zanima što vi mislite jer sam ja danas ostala zetećena, naime bila sam na kontroli s Andrijom i zajedno s nama je bila beba, curica, od nepuna 4 mjeseca na prvoj kontroli kukova. Dr je napravio ultrazvuk cirka 3 sekunde, beba je plakala i on je rekao - remenčići!
    Nije je niti pipnuo, a na čuđenje majke kako je tako brzo odredio remenčiće rekao je citiram: "Pa bolje par mjeseci da ih nosi nego da je široko povijete!"
    Zar je?
    Nikad nismo imali problema s kukovima, niti jedna beba, ali sam uvijek mislila da se širokim povijanjem rješava neko prelazno stanje, ono - ne bilo većeg zla, a da za remenčiće ipak treba lošija dijagnoza. Zar sam u krivu? :?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pa ako je napravio UZV (stvarno ne traje dugo) onda mora postojati nekakva dijagnoza, ne vjerujem da je tek tako dao remenčiće.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anđelina prvotno napisa
    Ariens
    kako misliš da nogice vise :? , u remenčićima je to nemoguće.
    Naime onda djecu ne bi trebalo ni nositi na rukama.
    Možda griješim?!
    Ipak pitaj ortopeda (nama je jednom prilikom rekao da sve što može u remenčićima da smije).
    Klokanice se razlikuju od marama po tome sto dijete sjedi, a nogice slobodno vise - kukovi se podizu prema "gore", u marami (duplo krizno vezanje) su nogice rasirene u pravilan polozaj oko tijela onoga koji nosi + marama podupire nogice od koljena do koljena i ledja.
    U kojem polozaju nosis dijete? Ja sam M. cak i kad nije bila u marami nosila u takvom polozaju da su joj noge oko mene, koljena (ogranicene remencicima) nesto vise od kukova i uz to sam ju cvrsto priljubila za sebe. Nadam se da sam malo pojasnila

Sve sto moze u remencicima smije - to se treba ipak uzeti s rezervom jer je M. mogla stajati vec s pet mjeseci, a ortoped joj je to zabranio sve do osmog.

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nazvala sam ortopeda i sestra je rekla da se možemo nositi kako god želimo ako su bebine nogice skroz raširene.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ni to mi baš nije jasno kako dijete može stajati u remenčićima.
    Moram priznati da mi to ništa ne možemo, a bome i nećemo moći dok god nosimo remenčiće.
    S maramom nemam iskustva, dijete nosim normalno kao da i nema remenčiće. Nisam dobila nikakve drugačije upute.
    Pretpostavljam da marama ide na remenčiće?
    Možda ne bi bilo loše probati.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anđelina prvotno napisa
    Ni to mi baš nije jasno kako dijete može stajati u remenčićima.
    Toliko se upirala u njih da ih je strgala - tako sam ju nasla kako stoji uz kindic.

na slijedecoj kontroli su nam rekli da ne mora preko dana nositi remencice - ali se ne smije nikako oslanjati na nogice - i tako je slijedeca 3 mjeseca provela na meni

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi smo jučer stavili remenčiće. N. je cijeli dan prespavao. Danas je cendrav kad želi protegnuti noge. Dr. je rekao da ih smijemo skinuti kod kupanja, ali mene je strah, jer imam osjećaj da će biti još gore kad ih skinem, a taman se malo navikuno na njih.
    Kontrola za 7 dana, nekako mi se to čini jako brzo?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ariens A tako , pa kontam nekako da ne može baš u njima stajati. Sad mi je puno jasnije. Živahna je onda Maja bila. Moja cura nema teorije da strga remenčiće, ona i ne pokušava previše. Kao da zna da tako mora biti i nogice uglavnom miruju osim naravno kod kupanja, onda su u zraku non stop.
    Ajme nije ti bilo lako. Teško je to kad je dijete već starije, nadam se da ćemo mi ubrzo skinuti jer i ona je već prošla 6mj. i sve je teže. Sad hoće sjediti a to je tako nezgodno s remenčićima.

Ana 29 Debelo prerano, ali možda je samo pregled da se vidi kako stoje remenčići.
    Ne znam šta bi ti drugo rekla.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma bilo i proslo na srecu sad je sve ok

Ana29 nije neuobicajeno da je prva kontrola nakon samo tjedan dana, kasnije kontrole mogu biti svakako rasporedjene - od svaka tri tjedna do svakih 6.

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Čini mi se da smo se već polako priviknuli na remenčiće.
    Moram priznati da me je jako strah skinuti ih, jer se bojim reakcije nakon ponovnog stavljanja. Čitam da vi vježbate s bebicama, pa me sad zanima kako i kada vježbate s njima. Meni je dr rekao da ne treba nikakva vježba, da beba sama odupirići se nogicom vježba.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ena je juče ostala u bolnici na istezanju. Strašno...

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa
    Ena je juče ostala u bolnici na istezanju. Strašno...

baš mi je žao, ali ja sam nova u svemu ovome i zanima me zbog čega je to?

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ana29

Ena ima displaziju lijevog kuka. Dobila je remenčiće i nakon 3 tjedna stanje se uopće nije popravilo - a vidiš beba mame_28 je s istom dijagnozom skinula remenčiće nakon 4 tjedna. Kako se ništa nije popravilo prof. Vrdoljak je odlučio da mora ostati na istezanju da kost dobro legne u čašicu. I nakon toga ćemo ponovno nositi remenčiće. A moja mala beba ima tek 2 mjeseca i morala sam je ostaviti u bolnici ( smijem biti tamo samo preko dana)...

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ajme baš mi je žao i jako te razumijem. i moja beba ima 2 mjeseca. koja je vaša točna dijagnoza?

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ana29

dijagnoza glasi: Dysplasio coxae con. 1. sin. Kukovi klinički stabilni. Abdukcija ograničena lijevo.

Koja je vaša dijagnoza?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

TinaB pa to su stvarno žalosne vijesti. koliko dugo mora ostati? ne kužim zašto ne možeš biti sa njom. mislim da na to imaš pravo. trebala bi se raspitati. vidim da ti je muž kao dijete imao velikih problema. nažalost to je sve povezano. nadam se da će mala brzo kući, i da će te se brzo oporaviti.drž te se.

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

cure, bok!
    neki dan sam uletjela onako bezveze s pitanjem iz vedra neba.
    sorry, bila je frka sa zubićima i nije bilo vremena za predstavljanje i "pristojan ulet".
    naša cura sada broji skoro 3 i pol mjeseca. rodila se na zadak i odmah su nas upozorili da bi moglo biti problema s kukovima. Prvi uzv je bio odmah a na pregledu kod ortopeda brzo smo s osmjehom izašli van. "Šoroko povijati i dalje...sljedeći"(oblačile smo se na hodniku). do sljedeće kontrole duplo smo široko povijali i svakodnevno radili vježbice s baby fitnesa.
    druga kontrola, drugi doktor. odmah su se iz ladice vadili kožni remenčići i sestra ih je počela instalirati. nisam se ni snašla :? i ,a onda i (do doma, pa doma ...pa sutradan i dan nakon...)
    smatrao je novi doktor da se već na prvom pregledu trebalo nešto poduzeti... gaćice bi tada bile dovoljne, a sada je kao prevelika!
    onda sam našla vas s istim problemima i bilo je malo lakše. tnx svima koje su podijelile svoju priču. sada smo već o.k. brzinski i ko od šale skidamo i oblačimo remenčiće...

od prvog dana pa sve donedavno naša je cura sve to super podnosila. sad je već svjesna razlike i plače kad joj ih poslije kupanja ponovo nakalemimo. Glasno se smije kad se puni voda u kadici, proteeežeee se a u vodi maše nogicama iz sve snage. Kao da u tih desetak minuta hoće nadoknaditi cijeli dan...

naša je dijagnoza dysplasio coxae cong (na uz- lijevo smanjen kut alfa, zaobljen koštani ugao)
    kontrola za 6 tjedana. a to je za točno 11 dana. nadamo se da ćemo ih se tada i riješiti. rekli su nam 2 dana prije uzv skinuti remenčiće (znači 9 dana!!!) Ne smijem se samo prerano radovati. Vidjet ćemo...
    sreća u nesreći je to što je zima. po ljeti bi sigurno bilo puno teže zbog vrućina...na proljeće ćemo valjda biti već u haljinicama :D .
    svim našim bebama to želim! (dobro dečki, može i bez haljinica )

eto, toliko za sada od nas. (da ne budemo samo čitači)

p.s. inače, i nama se desna peta izvlačila pa sada vežemo vrpcom svaki put... i još jednom na prsima jer remenčići "bježe širom"

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ana29, i nama su rekli da možemo i ne moramo vježbati, da možemo i ne moramo široko povijati... na početku sam bila skroz zbunjena.
    Mi smo odlučili vježbati kod svakog prematanja. 10-15 kružnih i isto toliko otvaranja prema podlozi. Pretvorili smo to u igru, zezamo se i uživamo. Kod kupanja kad skinemo remenčiće radimo i vježbe za ruke, masiramo se...sve kao i prije.
    Preko dana joj stavim jednu pelenu (tetra + švedska), a po noći 2. Svu onu krasnu, šminkersku robicu ne može nositi već samo široke hlačice...ali, bit će vremena za to.
    Frendica mi kaže da je i ona kao beba nosila remenčiće. Sad ima straašne noge! 8)

Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •