slika koja me ostavila bez daha: http://img100.imageshack.us/img100/9355/bezdahaiz7.jpg
predivna PPP. pravo predavanje
http://www.thebirthden.com/Breastfee...%20Toddler.ppt
slika koja me ostavila bez daha: http://img100.imageshack.us/img100/9355/bezdahaiz7.jpg
predivna PPP. pravo predavanje
http://www.thebirthden.com/Breastfee...%20Toddler.ppt
Trebat će mi kirurškim putem skidati osmjeh s lica![]()
Zaista prekrasna PPP. Triput hura za stričeka Newmana, sjajan je![]()
![]()
Wooooooooooooooow!!! :D Fantastična prezentacija!!!
Fotke su mi najbolje...i njihove usporedbe. (toliko o alternativi i kako mi to zovemo "produženom dojenju").![]()
super Leonisa![]()
E a ja otkrila savršen odgovor za sve koji me pitaju:"pa dobro do kad ga namjeravaš dojiti :shock: "??!!
- do kad budem imala mlijekato nekako ušutka ljude, valjda im zvuči razumno
a opet ne lažem - to što oni ne znaju da će mlijeka biti dokle god budemo dojili to je njihov problem
to mi je sad totalno super otkriće i zabavlja me kako prvotni izraz gađenja mijenjaju u oduševljeni zraz zabezeknutosti što ja sretnica još uvijek imam mlijeka!
hihihihi
Zanimljivo. Ali menij je opak predugačko i ponegdje zbrkano. Ne kužim onaj dio o dohrani. Znakovi da je dijete spremno? Spominje da treba pratiti dijete ako u dobi od 3 mjeseca gleda kako roditelji jedu? I kad bi onda trebalo uvesti dohranu?
klara mislim si krivo shvatila, odnosno taj dio o kojem pišeš spada pod mitove tj kakko je J.Newman naveo: "some bizarre notions"- to je ono što ljudi neuki misle da je znak da treba započeti dohranu zato što beba pokazuje interes i trpa ručice i sve ostalo u usta pa je kakti spremna![]()
Ja ne mislim da je klara krivo shvatila. I mada sam se i sama držala granice od 6 mjeseci vrlo striktno, kad se potrudim malo otvoriti um, moram priznati da mi je sasvim logično da dijete pokazuje kad je spremno za dohranu, kao što pokazuje i mnogo toga drugog. Beba toliko toga zna, što svi ovdje spremno tvrdimo, a onda odjednom, kad se radi o hrani, beba uopće ne može skužiti da odrasli to jedu zapravo i da je to drugačije nego staviti lego kocku u usta? Nisam baš tako sigurna...
Nice...probat ću i ja :D...iako, vjerovala ili ne, moj maleni ima tek 5 mjeseci, a već nailazim na nerazumijevanje...Sun prvotno napisa
![]()
Sun, odlican odgovor!!![]()
i dragi su mi komentari "dobro je, jos uvijek imas mlijeka pa je mozes dojiti". vidim neznanje ali i podrsku.
vertex ne rad se o tome da li djete zna ili ne zna, da li je spremno ili ne, da li zeli ili ne, vec da li je djetetov probavni trakt spreman ili nije. a beba to ne zna. ne zna ni roditelj ako se ne educira. i to je sasvim razumnljivo i normalno.
zbog toga navodi kako se granica pomicala sa 4 na 6 mjeseci.
i Sun je dobro rekla, radi se o "mitovima".
kada se radi o hrani i kada mi drugi vele "daj joj, vidis da zeli to jesti" ja im velim "zeli jesti i govno, da joj i to dam?" (o nasim dogodovstinama na tuti moglo se citati na proljetnim '06)![]()
Mene bas danas pitala starija gospoda,svekina susjeda do kad cu dojit. Rekoh dok cika ne presusi. Veli ona -pa nece presusit,mlijeka ce biti dok god ona vuce. Dakle,ne pali trik kod svakog,neko skuzi![]()
aaaaaaaaaaaaaaah, koja fotka!!!
a i prezentacija!
Nije Klara krivo shvatilaNewman ima malo drukčiji pristup dohrani.
Inače, prezentacija mi je baš, ono, wow.
sad si mi stavila bubu u uho. idem guglati.Maja prvotno napisa
Ovu bi prezentaciju trebalo mailati jednom nasem doktoru koji po nekim portalima pise tekstove o dojenju. A pojma nema.
Jedna moja frendica je imala jednu slicnu. Idem ju zicat da mi posalje.
brzinski sam pregledala, ali mi se pp cini jako dobra.
i bas mi je zapala u oko ona slika formule na kojoj pise do 18 mjeseci ili do 3 godine. znakovito, zar ne?
formula moze tako dugo, ali majcino mljeko ne bas. jerbo je to onda "produzeno dojenje" sa svim svojim "konzekvencama".
al mislim da je glavana "konzekvenca", da na maminom mlijeku nitko ne zaraduje, a to je u danasnjem svijetu konzuma i neogranicenog rasta gotovo neoprostivo.
a ovo:
Formula from birth to death
Soon we will all be on formula from birth to death
Already there are formulas for:
-Babies
-Toddlers
-Old people
-Pregnant women and nursing mothers
a Kundera me iznenadio![]()
“When she first felt her son’s groping mouth attach itself to her breast, a wave of sweet vibration thrilled deep inside and radiated to all parts of her body; it was similar to love…”
i nastavak citata:
“it was similar to love, but it went beyond a lover’s caress, it brought a great calm happiness, a great happy calm”.
--Milan Kundera, Life is Everywhere
opet sam se sva najezila
![]()
Kundera se očito razumije u oksitocin, barem intuitivno![]()
Odlična prezentacija, za pokazati svima koji još sumnjaju...
Jer moja Eva je već davno trebala prestati dojiti po mišljenju nekuh "upućenih".
ja cmizdrila na neke slike i rečenice...
ali sam se bome i nasmijala (is a 3 year old independent? should we encourage him to get a job?)![]()
I meni je ovoLutonjica prvotno napisa
![]()
ja jednostavno moram jos jednom: aaaah!![]()
a slika mi je pozadina na desktopu!
i ja isto!kloklo prvotno napisa
![]()
A zašto ja to ne mogu otvoriti?
Mozda je OT, no ovu sam lijepu sliku, snimljenu u Sorrentu, Italija, pronasla na jednom forumu i mislim da je ova tema zgodno mjesto za podijeliti ju s vama.
ornela_m - ne otvara se nikakva slika(?)...a baš si me zaintrigirala
branka1 - možda nemaš instaliran power point, pa zato ne otvara?
drndalica prvotno napisa
novi pokusaj ovdje![]()