Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 55 od 55

Tema: Piju vodu direktno iz pipe!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    potpisujem apri!
    Također. Mislim da se tu radi o potrebi za potpunom kontrolom i da se od toga treba otkačiti. Moje dijete redovito pije iz čaše, ali kad dođe doma jako žedan, navali na pipu odmah nakon pranja ruku, jer ne može dočekati da ode u kuhinju. Ja se sjećam svog djetinjstva - pili smo iz pipe i iz onih vodoskočića po parkovima i nismo lizali pipu nego smo zapravo pili iz svoje ruke ili izravno iz mlaza. A što se tiče stroge higijene, kad gledam svog zmazanog "građevinskog radnika" koji puca od snage i zdravlja, sjetim se izreke moje pametne pokojne bake Z.: "Čistoća je pola zdravlja, a nečistoća cijelo".

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa zar se ne vidi po ovom topiku da se i medu samim roditeljima razlikuje misljenje o tome sto je zdravije/higijenskije?

zanima me, da se provede anketa u vrticu po tom pitanju, koji bi rezultat bio.

i jel bi nekom roditelju, koji ne zeli da mu dijete pije iz case vec iz pipe pak smetalo da se pocne forsirat pijenje iz case?

sve su ovo sitnice oko kojih stvarno ne treba razbijat glavu. ima puno vecih i vaznijih stvari u zivotu.

kako nam ono tonkica palonkica kaze...

u zivotu je vazno
    da ne skidas plocice za zida
    u kupijoni

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

tako i mi - izravno iz mlaza - usta na bok i cuclaj mlaz, njam.

Nismo ni špine stavljali drito u usta. Čemu?
    Fina djeca koja su pila iz ruke su mi (kao djetetu) bila čudna - pa tek se tako možeš zaraziti, ruke su tek prljave (ili treba piti iz ruke koja još miriše na sapun? bljak)
    Vodoskoka (ovih s pitkom vodom ) kod nas nije bilo.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ja sam jedna od onih benevolntnih mama...
    onoga trenutka kad sam odlučila predati dijete tetama u vrtiću, predala sam je (s predumišljajem) i cijelom folkloru koji vrtić sa sobom nosi: i zelenim "šmrkljima" iz nosa, i lizanju zajedničkih igračaka, i guranju, i čupanju, i pijenju iz iste čaše (pipa mi se čini kao puno manje zlo)...

pa koliko puta je strpala nešto "nedopustivo" u usta predamnom, a omjer je bio jedan naprama jedan?! a teta ih ima dvadesetak na oku.
    te sitne "nepažnje" mi uopće ne smetaju: meni je važno da znam da je teta utješi ako plače, da je svako jutro s osmijehom dočeka na vratima, da je ne tjera da jede ili pije ako joj se ne da, da ne viče i ne govori joj stvari koje bi je ugrozile kao osobu...
    sve ovo ostalo... ha, dobro došli u svijet zajedništva!
    mogu samo potpisat.
    ustvari, uopće se ne zamaram je li pije sa špine ili ne.
    pošaljem sa njom ujutro njenu bocu, a ko sve pije iz nje stvarno ne znam niti se zamaram s tim. kako apricot kaže: živilo zajedništvo.

a iskreno, i meni nema ništa slađe nego kad dobro ožednim navalit na vodu direktno iz špine ili još slađe uzet tetrapak mlika iz frižidera i pit iz tetrapaka. a i pijenje iz boce mi nije strano.
    a sitim se samo koliko puta sam se i ja uznojna i vruća napila hladne vode sa špine.
    ništa čudno i neobično, a pogotovo da bi radi toga teti rekla iti riječ.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    ... a i pijenje iz boce mi nije strano.
    Sta, zar se netko i zbog toga zgrazava!?!

Zivjela "partizanka" (to je ono kad iz jedne boce piju svi) ... mi to ne prakticiramo, no kad sam bio mali to je bila norma, i sa vodom i sa sokovima, kasnije pivom u parku i ne sjecam se da sam bio ista bolesniji.

Salu na stranu, ne zagovaram tu metodu, ali pijenje iz boce mi se cini sasvim higijenski, obzirom da se te boce peru prije punjenja, a cep i tako svojim dnom dotice tekucinu u boci.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •