Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 97 od 97

Tema: Sveti Duh - ima li rooming in i kako je nakon carskog?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E baš je otkačen dr. B.!
    A mm neka ne brine, sva sreća da je on jako dobar i korektan dr. i da on inzistira da dođe mm na kontrolu! Nedavno smo kod pedijatra bili skoro izjureni (odnosno)mm, jer, nema on tamo šta tražiti. :shock: No to nije tema za ovaj topic.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Stari topic, ali uvijek aktuelan.
    Cure koje ste rodile na carski na SD-u u zadnjih nekoliko mjeseci, da li se ista promijenilo?
    Da li dozvole da muz bude u sobi i da vam pomogne? Jesu li bebe odmah sa mamama ili?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo ja sam rodila prije nepuna četiri mjeseca, ali ne mogu ti s apsolutnom sigurnošću odgovoriti na pitanja. Naime, ja sam rodila nešto iza ponoći u noći kada na odjelu babinjača nije bilo slobodnih kreveta pa sam umjesto na odjel do sljedećega jutra smještena na intenzivnu. Na odjel sam preseljena isti dan oko podneva, dakle kad su se prvi kreveti ispraznili i odmah su mi donijeli bebu, skinuli ga do pelenice i stavili ga na mene i tako smo proveli prvi sat, a nakon toga, kad su mi počupali sve žice (mislim na infuziju) sestre su mi ga pomogle namjestiti za dojenje. Od tada je bio sa mnom sve vrijeme osim ujutro kad sve bebe odnose na otprilike sat vremena (kupanje, pregledi). Čula sam da su iz drugih soba neke žene tražile da im se bebe češće odnose, ali ne znam kako to ide, jer sam ja mojeg mišića željela uz sebe. Nisam vidjela puštaju li muževe u sobu u drugo vrijeme osim u vrijeme posjeta (kad ih puštaju načelno samo onim ženama koje ne mogu ustati). Ja sam ustala nekih 7-8 sati nakon operacije pa mi ni to nije trebalo.
    Uglavnom, koliko ja znam, ideš na odjel odmah ako ima mjesta, a ne znam koliko brzo dobiješ bebu ako ideš odmah. Pretpostavljam nakon sat-dva.
    Pitaj ako te još štogod zanima.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala Freja, znaci nije sve tako crno kao sto sam mislila.
    Koliko vas je bilo u sobi i kako daleko je kupaonica?
    Svaka beba ima svoj krevetic? Koji stoji kraj krevetica od mame?
    Imala si carski?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da, drugi carski. I poboljšanja su značajna u odnosu na prije četiri godine što se tiče boravka beba s mamama. U sobi su tri rodilje koje dijele zajedničku kupaonicu, a onda je odmah pored ulaznih vrata. Ona koja leži do vrata joj je najbliža, ona kod prozora najdalja . Ja sam bila do prozora i od početka sam sama išla na wc. Krevetići za bebe stoje do zida kad uđeš prvi puta, ali ti si primakneš (ili ih zamoliš da ti ga primaknu) kamo god želiš, tj. s koje strane kreveta želiš (naravno, ako tamo već nije beba od tvoje cimerice). Sobe su dosta skučene za tri mame i tri bebe, ali nije tako strašno. S obzirom kako je drugdje u Zagrebu i da to nije privatno rodičište, meni je bilo sasvim ok. Pisala sam nešto o svojem iskustvu ovdje

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala Freja!!!!!

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ovako trudna sam 5 mjeseci i namjeravam roditi na Sv. Duhu. Od svih poznanika sam čula samo pohvale i lijepa iskustva.

Zanima me da li se mora proći njihov tečaj za trudnice?
    Da li muž ili bilo ko drugi kog odaberem može biti na porodu?
    Te, na koliko pregleda se treba ići i da li se naručuje?

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Adi prvotno napisa
    ovako trudna sam 5 mjeseci i namjeravam roditi na Sv. Duhu. Od svih poznanika sam čula samo pohvale i lijepa iskustva.

Zanima me da li se mora proći njihov tečaj za trudnice?
    Da li muž ili bilo ko drugi kog odaberem može biti na porodu?
    Te, na koliko pregleda se treba ići i da li se naručuje?
    ponovno ponavljam pitanja

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

- tečaj ne mora biti njihov, može bilo koji
    - s tobom na porodu može biti bilo tko
    - dovoljno je otići na jedan pregled (negdje u cca. 36. tjednu) i obavezno se moraš naručiti

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ok hvala, imam potvrdu iz tečaja od Petrove.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

JA SE ZELIM UBACITI SA SVOJIM DOZIVLJAJIMA S SV.DUHA.A ONI SU SUPER.MENI SE OSOBNO SVIĐA ROOMING IN.JA SAM OTISLA PRED KRAJ TRUDNOCE NA PAR PREGLEDA TAKO DA MALO DOKTORE UPOZNAM JER ONAJ KOJI TE PREGLEDA MOZDA TE I PORODI...ETO ZELIM RECI SVIM ZENEMA KOJE IDU TAMO RODITI IZ SVOGA ISKUSTVA DA JE TAMO SUPER!!! NADAM SE DA CE I VAMA BITI!!!

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

drago mi je da si zadovoljna.
    E daj reci kad ideš na preglede na Sv. Duh da li odmah ideš i na ctg ili je to samo zadnji tjedan?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

prilikom svakoga pregleda ides na ctg,ako se vide trudovi ili nesto drugo salju te u rađaonu odmah..,a po potrebi detaljan ultrazvuk iako ti doktor na pregledu napravi pregled ultrazvukom bebe i koliko se spustila...
    --malo ti je guzva tamo pa se oboruzaj strpljenjem,vodom a slodobno ponesi neko pecivo,sendvic......moras se naruciti pa nazovi tijedan dana prije i uzmi od ginekologa uputnicu....ako ides ujutro pij puno tekucine da se beba probudi da ne spava na ctg....pitaj ako te još šta zanima.... :D

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

e to mi je uredu da se ide na ctg. Koliko sam shvatila i za pregled se treba naručit. Mislila sam da se naručit samo za uzv.

super. znači ti si rodila na carski? nakon koliko si dobila bebu kod sebe?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    - s tobom na porodu može biti bilo tko
    Iako je ovo tem o carskom na SD i rooming-in-u, pretpostavljam da se ovo odnosi na prirodan porod.
    Mene stvarno interesira kako je kod poroda carskim rezom??? Smije li MM biti prisutan ako se carski radi pod spinalnom?

I kad tateki viđaju bebice? Kad su posjete ili ? Ako MMa ne puste blizu bebe mislim da će mu srce pući!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ZA CURE ISPRED MENE STO SU PITALE :ja sam rodila carskim rezom pod spinalnom ali nesmije biti muz u operacijskoj.muz vidi dijete odmah kad ga iznose na pedijatriju...a moze i otici na pedijatriju još malo vidjeti,a mama dobije tek drugi dan jer prvo ides na intenzivnu...ali ako rodis ujutro postoji mogucnost da te kasnije taj dan prebace na babijnace....posjete su od 4 do 5 .....a bebica je s tobom i tata je moze nositi,maziti,sta god hoce tih sat vremena jer ako rodis na carski u sobu ti moze samo muz uci a ostala rodbina preko stakla moze nakratko vidjeti dijete.... SLOBODNO PITAJTE AKO VAS STO JOŠ ZANIMA !!!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala Andrea!
    A što treba od stvari za bebicu ? Jel ti trebaš donijeti pelene, krpice za brisanje, maramice ... ili sve dobiješ tamo ???

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda se nešto promijenilo u ovih 10 mjeseci ali kada sam ja rodila MM i stariji sin su mogli samo prvi dan do mene i bebe u sobu. Već drugi su me sestre natjerale da prošetam do hodnika gdje su posjete.
    Rodila sam na carski pod spinalnom i odmah polije operacije su me prebacili na odjel babinjača, a pola sata nakon toga su mi donijeli i Leona koji je ostao cijelo vrijeme samnom. Odnosili su ga jedino ujutro na sat, sat i pol dok ih kupaju i traje vizita.
    Dakle, i nakon carskog reza se odmah može biti sa bebom

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Dream --- ja sam ti nosila par svojih pelena,maramice i kremocu...ali sestra ti dolazi svakih 3h presvuci dijete...aako ti zelis izmedju,misliš da trebas imas na hodniku stol ta presvlacenje i sve potrebno i presvuces...meni su dobro dosle moje stvari jer nisam dosta dugo mogla ustati tako da sam sve radila na krevetu...opet moje misljenje ati vidi kako ti zelis nije na odmet par pelena,maramice jedne i kremica...
    Brunda--vjerujem da je u tvome slucaju tako,samo govorim za mene i curke iz moje sobe mozda ima takvih slucajeva kao ti...mi smo se smjele ustati tek treci dan kad vade kateter,ali nismo smjele hodati samo do wc,tek 5 dan su govorili da malo setamo po sobi...sad znam sigurno da sve idu prvo na intenzivnu njegu a tamo nemozes dobiti dijete,jedino ako tamo nema mijesta (a ima ga malo samo za par zena) onda ides direkt na babinjace time znaci mozes dobiti dijete odmah....drago mi je zbog tebe....a za posjete znam sigurno da se nesmije van,mozda dopuste 5 dan...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

andrea, moja cimerica je rodila carskim, par dana nakon tebe, na intenzivnoj je bila par sati, dijete je stalno bilo s njom, dizala se, posjete su joj dolazile (muž u sobu, ostali na hodnik).

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

zena je pitala ja sam odgovorila iz svoga iskustva a svatko tko je imao drugacije moze podijeliti s njom.... svako iskustvo je individualno....ali i tvoj odgovor meni je izrecen tako doda sam ja izmislila...
    mozda je tvoja prijateljica bila u boljem stanju??moje cimerice i ja nismo tako mogla pa ja samo govotim u to ime...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a ovo za posjete govorim sigurno jer su nama tako rekli to nije moja zamisao...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ma nemoj tako, pa zbog čega bi ti nešto izmislila?

ja sam samo napisala kako je bilo u mojoj sobi (ja sam rodila 09.07.08), naravno da je svačije iskustvo različito.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ovako nespadam na Sv.Duh ali idem tamo rodit. E sad da li se za zadnja 3 pregleda potrebno naručiti kod određenog doktora ili se samo dođe?
    Na koji broj se naručuje?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

neznam jesi li vec razgovarala tamo s nekim jer oni inace ne primaju one koji tamo ne spadaju te salju u koju spadaju ili u Petrovu.......ali ima slucajeca naravno da prime.......ne narucijes se kod nikojeg posebnog doktora osim ako ti bas zelis pa mozes pitati kad taj određeni radi ako imaju mijesta taj dan...ja bi ti preporucila da odes i prije a ne samo tri zadnja nije na odmet.... broj ti je : 01/371-2111
    malo je nekulturna zena nekad ali imaj strpljenja....

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

frida: pa malo je zvucalo tako andrea.......
    ja sam još uvijek bila u bolnici kad si ti rodila.......eto slucajnosti.....

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

tko zna, možda smo se i srele na hodniku

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

moguce ja sam bila 8 dana ja sam bila u sobi kod sestara i tamo gdje se ide na pregled....

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj andrea2405 prvotno napisa
    neznam jesi li vec razgovarala tamo s nekim jer oni inace ne primaju one koji tamo ne spadaju te salju u koju spadaju ili u Petrovu.......ali ima slucajeca naravno da prime.......ne narucijes se kod nikojeg posebnog doktora osim ako ti bas zelis pa mozes pitati kad taj određeni radi ako imaju mijesta taj dan...ja bi ti preporucila da odes i prije a ne samo tri zadnja nije na odmet.... broj ti je : 01/371-2111
    malo je nekulturna zena nekad ali imaj strpljenja....
    ne znam probat ću pa šta bude

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ako imas vremena i mogucnosti odi tamo jer ce te odpiliti preko telefona...malo slusaj prodike ali nemoj odmah odustati......

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

e ovako naručila sam se i naručila me u 13 sati. Da li da dođem ranije ili će me primiti baš u 13h? Te da li idem i na ctg?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

dođi svega 5min ranije da predas uputnicu i to je to.jer ces mozda i cekati a na ctg ces ici prije pregleda ili poslije bude te tamo prozvala zena....

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Adi reci kako je prosao pregled?? jos malo pa se blizi termin....kako ti se sviđa ili nesviđa tamo???

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ovako bila sam naručena u 13h, a došla sam u 12i 30h. Na redu sam bila u 13 i 30h. Što mi se činilo uredu. Mislim da je veća gužva ujutro.
    Dr. Habek je ljubazan i nježan te me ohrabrio s obzirom da je prvi porod bio carski rekao je idemo na prirodni pa kako bude. Nije me puno pregledao i brzo sam bila gotova. Sestre su također ok. Nesviđa mi se što imaju 1 ctg u TA.
    12.3. sam ponovno naručena za pregled, a dr. je rekao da ćemo tad napraviti i uzv. Nadam se jer od 29tj nisam bila na uzvu.
    Zasad sam zadovoljna.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

danas sam bila na pregledu i uzv. Bili su neki specijalizanti pa ima je doktor sve detaljno objašnjavao. I baš im objašnjava prvi carski drugi da ili ne, kad im taman ja kao primjer upadam.

Vaginalnog pregleda nije bilo, ne znam zašto. Vjerojatno jer im je doktor odmah htio pokazati teoriju u praksi. Kako sam mislila ovaj puta ću prirodno, izgleda da opet ista stvar. Opet manjak plodove vode.
    Bebač je zasad ok. Dr. me naručio sutra za uzv na patologiji da vidi presjeke valda pupčane.

E sad ja sva mislim kako ću vaginalno roditi, kad ono li la. Pa se sad pripremam za carski. Odlučili ja i mm za opću anesteziju.

Zanimaju me vaša friška iskustva nakon koliko se dobije beba?
    U Petrovoj mi nisu dali 15 sati bebu nakon CR-a.

Silno želim odmah dojiti bebu i u potpunosti uspjeti u tome, pa me zanima jel postoji mogućnost da odmah dojim po buđenju ili ne?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Adi prvotno napisa
    Vaginalnog pregleda nije bilo, ne znam zašto.
    nema potrebe da te pregledavaju vaginalno; time se samo povećava mogućnost neke infekcije.
    pogotovo ako ti ne primjećuješ nikakve tegobe.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

naravno da odmah možeš dojiti bebu...samo izričito traži da je ne dohranjuju jer su ga meni s kupanja donosili nahranjenog...kad sam ih upitala za to,rekli su da ih oni ne hrane,makar je m.bljucnuo kad su mi ga donjeli...ne znam kaj se promjenilo u zadnjih 20mj...(i ne znam zakaj su ga oni hranili kad sam ja bila prepreprepuna)

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nakon carskog, beba se dobije na dojenje čim te smjeste na odjel a to ovisi o tome kada si bila na operaciji, kakva je gužva na odjelu, u kakvom si stanju nakon operacije itd...ja sam rodila prije 8 mjeseci u 21.50 h i došla na odjel idući dan nakon otpusta (oko 13 h) i bebu su mi donjeli malo nakon toga

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

cure ja naručena na carski u pon, te se iskreno nadam da ću odmah dobiti svoju bebicu.

Nego kako ću dojiti ležečki i kako ću je uzimati kad se nesmijem ustajati?

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

budući da je beba umotana u jastuk (kojeg sam ja osobno skidala jer je bilo vruće) slobodno ju možeš staviti na krevet pored sebe i tako ju dojiti...malo se nagneš, napraviš pokoju akrobatsku pozu i to je to meni su laktovi bili u komi dok nisam pronašla najbolji položaj...u svakom slučaju položaj je bitan da ti se ne naprežu mišići i da beba pravilno hvata ciku...ali ako ideš na SD, sestre će ti pokazati i podučiti te svemu...samo ih zovi bez srama (meni je žao da ih nisam više gnjavila, ja sam si čak sama podizala naslon na krevetu)....što se dizanja tiće, već drugi dan ćeš morat stat na noge i skidaju ti kateter pa ćeš i do wc-a morat sama, a wc je puno dalje nego krevetić od bebe koji je odmah pored tebe...al opet, ako zapne, sestre su tu da ti pomognu...samo hrabro i sretno...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

malo podižem temu.....
    budući da nisam rađala na sv.duhu a izgleda da ću ovaj put imam par pitanja...pa ako netko zna slobodno pucajte

- nosim blizančeke pa postoji neka realna šansa da ću roditi s.c.. Kako tada ide rooming in (pod pretpostavkom da pređemo 36tj trudnoće)? Da li su obje bebe sa mnom? Kako stvari stoje s apartmanom?

- ako bude vaginalni porod muž je samo za vrijeme izgona s nama ili?

- postoje li na sv.duhu samo boxovi za rađanje gdje te odmah smjeste (kao u petrovoj) ili kako je?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Stellita ne znam odgovor na prvo tvoje pitanje ali znam na druga dva
    - muz moze biti s tobom samo u boxu, a tamo te obicne sele na sam izgon ili malo prije
    - kad te zaprime smjestaju te u predradaonu, to je ustvari soba odmah do boxova

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

na prva dva poroda je mm bio od samog početka sa mnom...mislim kada je izgon nisam ni brinula jel tamo ili ne...više mi je vrijedio do tada.....šmrccc

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da na SD je to skoro nemoguce, jer dok si u predradaoni nemaju mogucnosti da ti puste muza ili pratnju jer ima drugih zena (to su njihove rijeci pa cak i ako nema nikoga)
    Ali kad te stave u box onda pustaju i pratnju, nekad se desi kao meni da smo MM i ja bili zajedno u boxu proveli gotovo 5 sati, a prije toga sam cijeli dan bila sama u predradaoni.

Ne znam koliko je to moguce sa blizancima u nasim uvjetima, ali savjet je da dodes kasnije kada je vjerovatnost da ides direktno u box veca i tako izbjegnes da budes sama u predradaoni.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

joj srecice da tko zna kako će biti......
    tako me muče te gluposti....

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

stellita - mogu ti samo drzati fige da, posto nosis blizance, te odmah smjeste u boks (gdje ce TM moci biti s tobom). to je ipak malo rizicniji porod od poroda samo 1 djeteta i ne vjerujem da bi si u bolnici dozvolili da i ti (kao ja i mnoge druge zene od kad su na SD uveli rooming in) rodis u predradjaoni.

sto se tice s.c. ne znam, zelim ti svu srecu i da sve prodje u najboljem redu i da ti i TM na ruke odmah dobijete svoja

i mislim da je svejedno kad dodjes, ja sam dosla otvorena 6cm, provela u predradjaoni 3 sata i tamo i rodila - nekak si razmisljam, da sam mozda dosla ranije, da bi stala u red za boks i ne bi rodila u predradjaoni

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

L hvala.....
    idući tj idem na kontrolu pa ću se tada sve detaljnije raspitati....

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •