Citiraj Romina prvotno napisa
i naravno moj prvi post se odnosio na pitanje kad se beba dobije nakon carskog a ušli smo u čisto druge vode...kao po običaju
Mislim da su iskustva stvarno različita. Ja sam imala carski rez u 11 sati ujutro, a nakon carskog sam odmah bila smještena na odjel za babinjače. MM je došao u moju sobu odmah nakon poroda, a bebu sam vidjela već nakon sat i pol po carskom. Istina, sa nekim sestrama sa pedijatrije sam se morala boriti da mi ostave bebu, iako sam imala infuziju, pa čemu na kraju služe ti krevetići u sobi?? No, uspjela sam se izboriti za bebicu, tako da je bila samnom u isto vrijeme kada su donosili ostale bebice i to odmah nakon poroda carskim rezom. Curke, to što sam završila odmah nakon carskog na odjelu za babinjače je zaista fantastično, mislim da se puuno brže oporavljaš nego na intenzivnoj. Ja sam se bez pol frke digla iz kreveta nakon 24 sata (spinalna je bila u pitanju, pa sam morala mirovati da me ne bi puknule strašne glavobolje), od glavobolja ništa, a jurcala sam po hodniku i bolje se osjećala od pola žena koje su rodile vaginalno.
Ovaj porod je bio odličan za razliku od prvog carskog, nakon kojeg sam imala sepsu.

Ja mislim da je pozitivan stav vrlo vrlo važan, zato curke glavu gore i osmjeh na lice. Bebica je uz vas, a bolje je imati lijepa sjećanja na porod i boravak u bolnici, nego biti u ljutnji i depresiji!!!

Naravno, sve ovo se oigralo na SD, a veliko hvala svim babicama i sestrama, a posebno hvala i puno pusa dr. Blagaiću, bio je fantastičan!!! I morati ću na SD ponovo po jednu curicu, budući da sada imam 2 dečka, a jedino kome bi voljela otići na SD je dr. Blagaić!!! I svaka čast i anesteziologu Žalcu, zaista je jedan divan, blagi, strpljiv i pozitivan čovjek!!! Bravo ekipi sa SD!!!