Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 130

Tema: ZPB 2005. (15. dio)

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Maruška i traktorka jeste vi sigurne da spadate k nama s tim mjerama :?
    a i yasmin je nešto prije navodila da ivan nosi broj 98 :?
    haloooo, ja nisam nešto sad friško vagala niti mjerila Patrika, iako sam kao htjela za 2. rođendan da znam, ali kolko mi je poznato (od nedavno s cijepljenja) bili smo visoki 86 cm i teški 13 kg.
    Iako mi u familiji imamo i jednih i drugih i niskih i visokih, ali očito se bacio na obojicu deda.
    A da ne kažem kad se rodio sitan s 2.600 g (u 40. tjednu, najnormalnija trudnoća s procjenama i od mog ginića i od doktora u rodilištu tog jutra kad sam došla roditi od 3.500 g) nismo znali na koga je.
    Jest da su me sad svi za ročkas pitali jel nosi broj 92 ili 98, a ja ono, gle moooože 92, al ako kupiš i 86 sad će mu bit dobro

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Stijena-misliš na mene i wanu,jelda ? Čini mi se da je Lovre u zlatnoj sredini. A što se nas tiče ja jesam visoka,ali mm nije, a moj djeda je bio 2 metra pa je valjda taj gen zalutao,a i Roko je dalmatinsko ime pa je možda i zato visok

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    Stijena-misliš na mene i wanu,jelda ? Čini mi se da je Lovre u zlatnoj sredini. A što se nas tiče ja jesam visoka,ali mm nije, a moj djeda je bio 2 metra pa je valjda taj gen zalutao,a i Roko je dalmatinsko ime pa je možda i zato visok
    da, mislim na one čija djeca imaju 97/17, a curke iz splita se neće naljutiti što ih stalno miješam jer stalno jedna drugu spominju i više ne znam čiji je koji, i samo me zbunjuju, i idem si na živce....

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Stijena

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ivan nosi bodiće 98, 92 mu je premalo, druga robica je uglavnom 92, ima još i par stvari 86 ali i 98
    nije on visok ali ima dugački trup
    ima 14 kg
    cipelice 24

još je super visok s obzirom na meni i ćaću mu
    imamo i mi i dalmatinskih i slavonskih korijena, možda kakav gen
    a i ivan ima plave oči, na pradedu i prabaku (ja zelene, MM smeđe)

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hm,hm...kad smo već kod boje očiju malo mi je ovo nejasno da ne kažem čudno ;
    Roko ima smeđe oči a SVI u obitelji zelene - dakle pod svi sam mislila na moje i mm roditelje,njegov brat i moja sestra i naravno nas dvoje
    Ne kužim,zna li netko genetiku ?? :? :?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Cure, ja ću se ubiti....definitivno.
    Šefica me šalje u Grčku na 4 dana u lipnju i to bi sve bilo ok da nemamo pir na koji bi morala otići u tom terminu. E, požalih se šefici i ona mi na to reče nek onda idem idući tjedan u Tunis na 7 dana umjesto toga! :shock: 7 dana je meni vječnost! Želim vidjeti svijeta ali 7 dana bez Lee ću poludjeti ma kako taj svijet lijep bio....... Lijepo sam se pokupila u wc i isplakala frustraciju.
    Želim svuda ali zapravo želim da mi se ništa ni ne nudi da ne moram dolaziti u ovakve situacije....
    Koma sam trenutno, mm-a sam probudila pa ne može ni razmišljati, prijateljica koja se udaje je tužna jer misli da joj neću doći na pir i tako, sve mi je sivo.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

zna li netko genetiku ?? :? :?
    Ja ne znam, al ću se praviti da znam .
    Dakle (koliko se sijećam iz osnovne), roditelji zelenih očiju mogu dobiti dijete smeđih jer zelene oči nose u sebi i smeđi (mislim) gen ili nešto sl. Ali, roditelji plavih očiju mogu dobiti dijete isključivo plavih očiju. A roditelji smeđih, zelenih, mogu dobiti dijete plavih očiju.
    Ako sam ispala glupasta, ispravite me!

Uz J. gabarite, navela bih samo da sam mu kupila Primigi trike-trake preeeeedivne, br. 28 (al imaju manje kalupe), probavala sam mu ciciban, ljetne 27.
    Robica 98, čak i HM-ova.

Nadam se da će bar brzo proplivati, jer mu neće trebati peraje
    Traktorka bilderima, svima do sutra.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

točkić: muž na godišnji i vas troje svi skupa zajedno u tunis na 7 dana.
    odradiš poslić i ostatak slobodnog vremena uživaš.

to bi ja.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    Cure, ja ću se ubiti....definitivno.
    Šefica me šalje u Grčku na 4 dana u lipnju i to bi sve bilo ok da nemamo pir na koji bi morala otići u tom terminu. E, požalih se šefici i ona mi na to reče nek onda idem idući tjedan u Tunis na 7 dana umjesto toga! :shock: 7 dana je meni vječnost! Želim vidjeti svijeta ali 7 dana bez Lee ću poludjeti ma kako taj svijet lijep bio....... Lijepo sam se pokupila u wc i isplakala frustraciju.
    Želim svuda ali zapravo želim da mi se ništa ni ne nudi da ne moram dolaziti u ovakve situacije....
    Koma sam trenutno, mm-a sam probudila pa ne može ni razmišljati, prijateljica koja se udaje je tužna jer misli da joj neću doći na pir i tako, sve mi je sivo.
    Samo ću ti reći da sam prije 5-6 mjeseci iz objektivnih razloga morala na seminar u Zg koji je trajao 13 dana. Nakon toga sam, opet iz obj. razloga Juru poslala na 15 dana kod mojih na Šoltu, a onda ponovo još 7 dana kod njih. Svo to vrijeme nisam ga vidjela i bilo mi je OČAJNO, ali, svi smo preživjeli.

Takve stvari prihvatim zdrvo za gotovo i odlučim da tako mora biti.
    Dakle, izaberi opciju koja ti više odgovara, ufilmaj se u to i da će sve proći ok bez tebe (jer i hoće) i odradi stvar. (prvi put je najteže i znam da ti je grozno)

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj josie prvotno napisa
    točkić: muž na godišnji i vas troje svi skupa zajedno u tunis na 7 dana.
    odradiš poslić i ostatak slobodnog vremena uživaš.

to bi ja.
    Slažem se sa Josie,ako ste ikako u mogućnosti to organizirati odite svi skupa,to je najbezbolnije za sve,i obitelj i karijeru...nadam se da budeš zadovoljna na kraju jer situacija baš i nije zavidna

Wana-ma dobro si ti to objasnila , sad si me prisjetila,ali svejedno mi je malo bez veze
    I da...,mi smo kupili ciciban sandale broj 27 ,a ja sam ostala :shock: na veličinu noge svoga djeteta....

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Skulirala sam se i spremam se pričati sa mm-om večeras. Opcija da idemo svi 3 nažalost otpada zbog mm-ova posla.
    Šefica mi se čudi, kao, tko normalan odbija ovakve stvari.... To su sve inače studijska putovanja, sa kolegicama iz firme, razgledavanja i sl., šteta za propustiti.....
    Baš rekoh kolegicama da jedva čekam da mi Lea kaže jednog dana "daj stara odi, uživaj, bit će sve ok!"

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Splićanke-pozvani smo kod našeg prijatelja u svatove u Split :D 2.6. i iskreno se nadam da se neće nešto izjaloviti i da ćemo ići na pir. Zato imam malo pitanja za vas ....
    Gdje se nalazi hotel Consul tj. restoran Šumica i jel daleko od rive,zato jer smo mi uvijek smješteni kod naših prijatelja koji žive na rivi u blizini hotela Marjan (ako se još tako zove ) ??

I zanima me,pošto nikada nisam bila na dalmatinskoj svadbi, kakvi su vam običaji i jel ima nešto posebno,kod nas je ples sa mladom ,slikanje i dernek do zore....

Točkica-znam da ti je koma,i meni bi bilo,ali vjerujem da će Lei biti super i sa tatom,bakom....,a ti se probaj opustiti i uživati u prekrasnoj Grčkoj, a joj što bi ja s tobom rado na put !!!!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    haloooo, ja nisam nešto sad friško vagala niti mjerila Patrika, iako sam kao htjela za 2. rođendan da znam, ali kolko mi je poznato (od nedavno s cijepljenja) bili smo visoki 86 cm i teški 13 kg.
    Iako mi u familiji imamo i jednih i drugih i niskih i visokih, ali očito se bacio na obojicu deda.
    A da ne kažem kad se rodio sitan s 2.600 g (u 40. tjednu, najnormalnija trudnoća s procjenama i od mog ginića i od doktora u rodilištu tog jutra kad sam došla roditi od 3.500 g) nismo znali na koga je.
    Jest da su me sad svi za ročkas pitali jel nosi broj 92 ili 98, a ja ono, gle moooože 92, al ako kupiš i 86 sad će mu bit dobro
    Koja poznata prica. Filip ima 90+cm (ne znam tocno) i 12,6 kg-vagali ga zadnja dva mjeseca kad je isao na cjepljenje-dobio je cak 100 grama unutar 6 tjedana. Obzirom na omjer trke i kolicine hrane i to je puno. Cipelice nosi broj 23.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Koja poznata prica. Filip ima 90+cm (ne znam tocno) i 12,6 kg-vagali ga zadnja dva mjeseca kad je isao na cjepljenje-dobio je cak 100 grama unutar 6 tjedana. Obzirom na omjer trke i kolicine hrane i to je puno. Cipelice nosi broj 23.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

izgleda da smo i mi dalmatinci jer dino je visok oko 100 cm, a o kilama ne bih sada, jer bi mislili da ga šopam

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Gdje se nalazi hotel Consul tj. restoran Šumica i jel daleko od rive,zato jer smo mi uvijek smješteni kod naših prijatelja koji žive na rivi u blizini hotela Marjan (ako se još tako zove ) ??
    Hotel Consul - širi centar grada, pješice 10 min od centra/rive, 15 min od hotela Marjan.
    Restoran Šumica - na Ovčicama, blizu 'naših' Bačvica. Pješke - 20 min od entra/rive.

I zanima me,pošto nikada nisam bila na dalmatinskoj svadbi, kakvi su vam običaji i jel ima nešto posebno,kod nas je ples sa mladom ,slikanje i dernek do zore....
    Slikanje s mladencima, podvezica, buket...Klasika!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Maruška hvala ti na informacijama,jedino još ne razumijem zašto je na dvije lokacije(tako piše u pozivnici,okupljanje u hotelu,pa vjenčanje,pa večera u restoranu) !?

Bera-tvoj sin je zaista velik,a ja mislila da je moj ogroman :?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I da...,mi smo kupili ciciban sandale broj 27 ,a ja sam ostala :shock: na veličinu noge svoga djeteta....
    ahaaa, a mi kupili ciciban sandalice brooooooooj.......23 i još su mu malo velike, taman da ih nosi cijelo ljeto
    točkice, mislim da je najbolje da odradiš to što moraš pod geslom - ugodno s korisnim, a tvojoj leici će sigurno biti dobro i s tatom i bakom.
    ja bih uvijek napravila tako i uopće se radi toga ne smtram manje boljom mamom jer kad sam sa svojim djetetom dajem mu 155% sebe, a kad ne mogu biti iz ovih ili onih razloga (bilo posao, bilo uživancija neke druge vrste), nadoknadim mu to drugom prilikom!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Maruška hvala ti na informacijama,jedino još ne razumijem zašto je na dvije lokacije(tako piše u pozivnici,okupljanje u hotelu,pa vjenčanje,pa večera u restoranu) !?
    Nije ni meni isprva bilo jasno, ali slično je napravio i moj rođak u Zadru.
    Naime, klasika bi bila da se mladini gosti okupe kod nje, mladoženjini kod njega, malo se klopa, pjeva a onda mladoženja sa svojim gostima ide po mladu. Zanisli koja je to gomila ljudi u/ispred stana! Onda svi skupa idu na vjenčanje (gdjegod bilo).
    'Moderna' varijanta je to izbjeći i goste okupiti na neutralnom terenu (ili taj neutralni teren zamjenjuje mladenkin dom gdje bi inače bila najveća gužva) gdje ih se pogosti. Pa onda na vjenčanje.
    A gdje im je vjenčanje?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

uopće se radi toga ne smtram manje boljom mamom jer kad sam sa svojim djetetom dajem mu 155% sebe, a kad ne mogu biti iz ovih ili onih razloga (bilo posao, bilo uživancija neke druge vrste), nadoknadim mu to drugom prilikom!
    Također.
    (mi smo na 24)

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da,ovo što si napisala sa neutralnim terenom ima logike,mladu ne poznam,mi smo gosti od mladoženje.
    A vjenčanje je samo kod matičara,malo sam se razočarala jer sam baš htjela vidjeti kako to izgleda u crkvi kod vas,no dobro......

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

He,he sandale broj 23 nosili smo prošlo ljeto

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mi kao Roko 27, sve ovisno o vrsti cipele, tene su nam 26

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I mi isto

Javit ćete se kad dođete u Split, jel da?! Bar za kavicu

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A vjenčanje je samo kod matičara,malo sam se razočarala jer sam baš htjela vidjeti kako to izgleda u crkvi kod vas,no dobro......
    Paaa, valjda kod crkvenog vjenčanja ne bi trebalo biti neke bitne razlike u odnosu na kod vas. Ali mislim da i to opet puno ovisi o svećeniku. Npr. kad se ženio gorespomenuti rođak, svećenik nije dozvolio da se mladenci poljube u crkvi. :/ To je išlo tako daleko da čak nije dopustio ni čestitanje u crkvi.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj wana prvotno napisa
    Javit ćete se kad dođete u Split, jel da?! Bar za kavicu

Pa ja se iskreno nadam,sve ovisi kad krećemo i kad stižemo ali ja bi voljela,pogotovo vidjeti klince i popiti kavu na rivi.....

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i popiti kavu na rivi.....
    Trenutno još uvijek ne možemo piti kavu na rivi. :/
    Naime, projektom je određeno da svi štekati moraju biti jednaki opremom, stilom i veličinom a dobavljač još nije isporučio stolove i stolice. Službeni deadline je 31.05.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I mi isto
    Dobro, curke, dobro, mi smo sitni, ali bitni
    a isto tako i mlađi koja 3 mjeseca....

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I mi isto
    Dobro, curke, dobro, mi smo sitni, ali bitni
    a isto tako i mlađi koja 3 mjeseca....
    I mi smo bitni!
    (iako ne i mlađi..)

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Maruška -šta je to štekati :? (jel kafići ?). Eto oni taman čekaju da ja dođem !!!

Stijena-ma budi sretan što nije tako težak,meni otpada kičma od kad se rodio,mislim,ne dižem ga više baš često,ali posljedice su koma,još na moju težinu,izgledam ko suha savinuta grana

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Izvješće iz 'vrtića'
    (detaljna verzija)

Misao vodilja: želim da Lovre krene u vrtić slijedeće proljeće, s navršene tri godine. Ne želim da krene na jesen jer a) mislim da mu je prerano a ima ga tko čuvati, b) ne želim da ide u jaslice gdje će biti među najstarijima te neće (iz objektivnih razloga) dobivati pažnju koju bi trebao.

Opcije: (1) državni kvartovski vrtić i (2) privatni 'waldorfski' vrtić totalno van ruke.

(1) Ponuđeno nam je da na jesen krene u stariju jasličku grupu (2-3g). Opcija 'rezervacije mjesta' u vrtiću do trećeg rođendana ne postoji. Jedino možemo na blef čekati veljaču te vidjeti ima li koje slobodno mjesto.

(2) Javimo se iza rođendana, od cca. svibnja kreće s prilagodbom da bi se na jesen 2008. 'aktivno' uključio u program.

Zaključak: odgađamo finalnu odluku do zime pa ćemo onda vidjeti državni ili privatni. U međuvremenu nastavljamo s kombinacijom baka/teta-čuvalica.

Komentar: razlika pristupa na razgovoru je ogromna. Tipični odnos državno-privatno. U državnom vrtiću zapravo nisam dobila nikakve informacije o samom vrtiću - uglavnom se raspituju o djetetu i (valjda) podrazumijevaju da moraš biti sretan ako te uopće hoće primiti. U privatnom su objašnjavali što i kako rade i zašto baš tako. (možda nije baš najrelevantniji primjer je gospođu iz priv. vrtića 'poznajem').

Ako vas zanimaju neki detalji, pucajte!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Štekat je 'vanjski' dio kafića. :D

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Odluka je pala......)
    Tunis 23.05.-30.05 pa idem i na vjenčanje u 6.mj.! :D
    Program je fenomenalan, 2 dana safarija, razgledavanja, dnevnice....
    Ali mislim da nakon ovog ne mrdam godinu dana....

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Odluka je pala......)

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Go, Točkica, go! :D

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    Super odluka, opusti se i uživaj, pa kad se Leici vrati mama puna pozitivne energije i super dojmova, priča...da vidiš sreće :D

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Odluka je pala......)

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ode ovo 3 puta, sorry

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Maruška kako ti se činio waldorfski vrtić, jer Dino ovdje u Sarajevu ide u jedan takav, ni nama nije na ruku, ali po njemu vidim da mu odgovara, pogotovo što je ovdje jedna grupa djece od 2-6 godina, jer isto tako mislim da Dino ne bi mogao u jaslice, nekako imam osjećaj da mu je to previše pasivno, a ovdje je stalno u pokretu :D

Točkice kako ti zavidim na Tunisu (opusti se, odmori se i sve u svemu uživaj) [/b]

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bila sam u jednom maaalom vrtiću. Koliko znam, nemaju 'službeni' certifikat za waldorfski vrtić ali prate tu filozofiju. Samo je jedna grupa, 3-6 godina, 25 djece u grupi (u praksi ih bude cca. 20).
    Od 'tehničkih' stvari mi se svidjelo: sanitarni čvor samo za njihovu grupu (a ne kao u velikim objektima), kuhinja - samo njihova, jelovnik - puno bolji nego u državnom vrtiću, vlastita 'mikroklima' - nema 'miješanja' s drugim grupama.
    Što se pristupa tiče: mislim da znam premalo o cijeloj toj filozofiji (ono što znam mi se sviđa!) a nekako mi nije relevantno komentirati samo na osnovu onoga što mi je ispričala gospođa koja je 'u tome'.
    Sviđa mi se što imaju raspored, što nisu prepušteni sami sebi, što nemaju televiziju, što puno rade s rukama, što je grupa mješovita. Na spomen dojenja - smiješak (u državnom: jede li on normalnu hranu? :? ); na spomen homeopatije - 'treba naći vlastiti put'... i zapravo još molijun takvih malih sitnica...

(sad kad ovo čitam, mislim da je odluka zapravo već donešena.. )

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Bila sam u jednom maaalom vrtiću. Koliko znam, nemaju 'službeni' certifikat za waldorfski vrtić ali prate tu filozofiju. Samo je jedna grupa, 3-6 godina, 25 djece u grupi (u praksi ih bude cca. 20).
    Od 'tehničkih' stvari mi se svidjelo: sanitarni čvor samo za njihovu grupu (a ne kao u velikim objektima), kuhinja - samo njihova, jelovnik - puno bolji nego u državnom vrtiću, vlastita 'mikroklima' - nema 'miješanja' s drugim grupama.
    Što se pristupa tiče: mislim da znam premalo o cijeloj toj filozofiji (ono što znam mi se sviđa!) a nekako mi nije relevantno komentirati samo na osnovu onoga što mi je ispričala gospođa koja je 'u tome'.
    Sviđa mi se što imaju raspored, što nisu prepušteni sami sebi, što nemaju televiziju, što puno rade s rukama, što je grupa mješovita. Na spomen dojenja - smiješak (u državnom: jede li on normalnu hranu? :? ); na spomen homeopatije - 'treba naći vlastiti put'... i zapravo još molijun takvih malih sitnica...

(sad kad ovo čitam, mislim da je odluka zapravo već donešena.. )
    iskreno i ja još uvijek učim o samoj toj pedagogiji i dugo sam "varila" čitav taj aspekt. Sada u principu samo posmatram Dinu, puno mi pokazuje prstima i rukama (prstne igre), počeo je pjevati (sam od sebe), iako ne bi rekla da je ovaj standardni w. vrtić, ali najbolje od svega je da više uopšte ni kući ne gleda TV i da se sada puno bolje igra...zaista nama je adaptacija prošla super. A neki dan sam se iznenadila kada sam srela jednu majku sa Dininim drugom i pitam zašto nije u vrtiću, a ona meni kaže "Zvale su me tete, jer im je izgledao tužan, pa nisu htjele da tako provede cijeli dan" :shock: Znači pokušale su ga razveseliti nije išlo i dok bi negdje tako presjedio cijeli dan, one su pozvale mamu....veoma dobro komuniciraju sa roditeljima....ih i ja odužih, ali vrtić mi je slaba tačka

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj bera prvotno napisa
    ...veoma dobro komuniciraju sa roditeljima....
    Ovome se i ja nadam....

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Iako ne znam kako će to kod nas izgledati ,mislim da je jedan od bitnih stvari odnos roditelja i odgajatelja ,te ako oni pokažu iskreno zanimanje za djete (djecu) onda sve to skupa prođe puno bezbolnije. Važno mi je da je toj osobi svako dijete jednako drago,da ga potiče na zajedništvo,da ga utješi,da ga usmjeri što je dobro a što ne ( baš kao i roditelj).
    Sviđa mi se ideja o kreativnim radionicama, stranim jezicima, pozitivnom poticaju bilo koje vrste...
    Ako ću ostaviti svoje dijete u tom vrtiću ja zaista želim da ono bude sretno......

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

točkice :D ja o ovome uopće ne bih bila u nikakvoj dilemi, pa i tvoje dijete sigurno želi (iako još nesvjesno) da ti budeš sretna i zadovoljna majka, a s ovakvim programom ne vidim zaista, zašto ne bi bila.
    što se tiče privatnih i gradskih vrtića, nažalost tu zaista nema nikakve garancije da je onaj privatni bolji od gradskog, iako puuuuno više košta.
    Znam to iz vlastitog iskustva jer smo naravno i mi prošle godine imali ovakve analize svega i svačega i ispostavilo se da jaslice koje koštaju 1.000,00 kn više od gradskih (a što u konačnici i nije baš malo veća cijena), ničime baš ne opravdavaju tu cijenu.
    Isto tako, u gradskima isto zna biti super teta i lijepih sadržaja, ali za to svaki roditelj treba naći vremena ispititati i sam se uvjeriti jer druge garancije nema.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Iako ne znam kako će to kod nas izgledati ,mislim da je jedan od bitnih stvari odnos roditelja i odgajatelja ,te ako oni pokažu iskreno zanimanje za djete (djecu) onda sve to skupa prođe puno bezbolnije. Važno mi je da je toj osobi svako dijete jednako drago,da ga potiče na zajedništvo,da ga utješi,da ga usmjeri što je dobro a što ne ( baš kao i roditelj).
    Sviđa mi se ideja o kreativnim radionicama, stranim jezicima, pozitivnom poticaju bilo koje vrste...
    Ako ću ostaviti svoje dijete u tom vrtiću ja zaista želim da ono bude sretno......
    iz mog iskustva ovo je zaista najbitnije i zbog toga sam spremna malo zažmiriti kad se radi o vrtičkoj prehrani (koja se navodno mijenja od listopada) prostoru (mogao bi biti i veći) i nekim sitnicama
    i mi smo obilazili vrtiće, raspitivali se no najbitnije je upravo ono što zatekneš kad dijete krene, kad mu teta otvori vrata, poljubi i zagrli na ulasku, kad dođeš u vrtić onako nenajvljeno a jedna teta viče ovoj drugoj u prostoriji pored: daj mi posudi onaj svoj CD/igračku..moji je obožavaju
    kad sva ushićena govori d ajoj fali samo još mali komad trapera za izradu neke igračke pa zamoli da se to pribavi, a da ne pričam da svaka dva tjedna na oglasnoj ploči osvanu nove slikice klinaca i da teta čuva sve slike koje će nam na kraju spržiti na CD
    što je meni vrijedilo što sam išla u jednu od najrazvikanijih JEZIČNIH gimnazija kad su najbolji i i prepuni entuzijazma bili profesori grupe PRIRODNIH predmeta
    mi imamo sreću d aje kolegica naših teta jedna naša susjeda koja nas je uputila na prava vrata!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

iz mog iskustva ovo je zaista najbitnije i zbog toga sam spremna malo zažmiriti kad se radi o vrtičkoj prehrani (koja se navodno mijenja od listopada) prostoru (mogao bi biti i veći) i nekim sitnicama
    i mi smo obilazili vrtiće, raspitivali se no najbitnije je upravo ono što zatekneš kad dijete krene, kad mu teta otvori vrata, poljubi i zagrli na ulasku, kad dođeš u vrtić onako nenajvljeno a jedna teta viče ovoj drugoj u prostoriji pored: daj mi posudi onaj svoj CD/igračku..moji je obožavaju
    kad sva ushićena govori d ajoj fali samo još mali komad trapera za izradu neke igračke pa zamoli da se to pribavi, a da ne pričam da svaka dva tjedna na oglasnoj ploči osvanu nove slikice klinaca i da teta čuva sve slike koje će nam na kraju spržiti na CD
    što je meni vrijedilo što sam išla u jednu od najrazvikanijih JEZIČNIH gimnazija kad su najbolji i i prepuni entuzijazma bili profesori grupe PRIRODNIH predmeta
    mi imamo sreću d aje kolegica naših teta jedna naša susjeda koja nas je uputila na prava vrata!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da, sve to stoji, ali u svakoj grupi se dogodi (jer se naprosto mora tako dogoditi) da je jedna teta super, a druga baš i ne. Pa je tako i kod nas. Jedna ih sve grli, ljubi, djeca klikću od smijeha i veselja, ni jedno dijete nisam vidjela zaplakano dok je ona u smjeni. A s onom drugom, kad god dođem, djeca plaču, ona ih ni ne gleda, a o njoj kruže svakakve priče. Ali to valjda mora tako biti jer bi bilo užasno ne fer kad bi jednoj grupi dali dvije super tete, a onoj drugoj (joj jadna djeca) dvije ovakve :/

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ni ja ne vjerujem u to da veća cijenu nužno znači veću kvalitetu.
    Vjerujem da je svaki program onoliko dobar koliko su 'dobre' tete koje ga provode.

U našem konkretnom slučaju, imamo još 6 mjeseci za 'saznati' više o vrtićima i tetama koje u njima rade.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

da, sve to stoji, ali u svakoj grupi se dogodi (jer se naprosto mora tako dogoditi) da je jedna teta super, a druga baš i ne
    to sam već puno puta čula, mi smo onda imali sreće, naše se tete super nadopunjuju i po nekim su pitanjima totalno različite
    iako su obje tople ali drže do strukture kod jedne je izraženije jedno kod druge drugo, jedna je mlađa i kreativnija, druga je pred penziju, iskusnija i puna iskustava i onako tip bake

na prošlom sastanku koji su uglavnom komunikacijskog-radioničarskog tipa pitanje za uvod je bilo
    "što ste danas učinili za svoje dijete?"
    mnogi su se zamislili, bilo je odgovora , ali i onih
    menne naše tete uvijek uspiju poz. iznenaditi...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •