-
traktorka, mene je zapravo najviše zabrinjavalo kad je Patrik trebao krenuti u jaslice kako će on zaspati jer sam ga za popodnevno spavanje morala doslovce ljuljati, nositi, voziti i razno. nikako nisam mogla zamisliti da bi mogao zaspati, nedajbože, sam.
Čim sam ga počela ostavljati na spavanju, tete su mi rekle da je noramlno sam zaspao (naravno uz flašicu, i dan danas mu nosim tetrapak mlijeka svaki dan za spavanje) i otada više stvarno nemamo nikakvih problema niti u vrtiću niti s uspavljivanjem doma, što si do unatrag nekoliko mjeseci nisam mogla niti zamisliti.
i na to mi je to trebalo ukazati: pa jedino na to da je moje dijete već odavno bilo spremno i znalo je zapati samo, ali je iskorištavao taj jedan vid dobrote svoje majke i svaki dan znao da će za uspavljivanje dobiti i više pažnje nego je to uobičajeno i potrebno. kad je skužio da u vrtiću toga nema (jer nema ni mame, abožemoj), prestao je to tražiti i doma. Tako da te uvjeravam da se ne radi o stvarnoj potrebi naših klinaca, već o tome da znaju da će od nas dobiti sve što požele.
Što se pak tiče hranjenja, u Patrikovoj grupi je oduvijek bilo relativno malo djece, pa su ih tete hranile jer su uvijek dvije za vrijeme raučka, pa nekako uspiju, ali u zadnje vrijeme Patrik sve više želi jesti sam i uvijek kad pitam kako je jeo kažu mi dobro, a kad dođemo doma pojede još jedan ručak (isto ko i kad pitam za spavanje kažu da je dobro spavao, onda mi zaspi na putu doma ili u 7 navečer), ali dobro, vjerojatno se i više istroši u vrtiću nego doma.
Za pelene gotovo isto ko bera - znam da ih mijenjaju najmanje 3put, ali naravno i kad treba, tako da nikad nije došao doma pokakan ili crvene guze. Ako je i bio pokakan kad bih došla po njega, odmahsu ga presvukle. A očito je njima tamo to takva rutina (moš mislit kolko se one toga naizmijenjaju u svom radnom vijeku) da im to vrlo brzo ide. Čak kad je Patrik krenuo imali smo problem mijenjanja pelena jer nije htio leći, sve se odvijalo mjesecima stojećki (otkad je valjda stao na noge), ali one su ga tako dovele u red, da nema šanse više da ne legne kad se mijenja pelena.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma