Uputstva za apaurin:
http://www.tegobe.com/vademecumi/krk....html#TRUDNOCATrudnoća i dojenje
Ne preporučujemo uzimanje Apaurina tijekom trudnoće. Indiciran je samo u slučajevima kada očekivana korist od liječenja opravdava rizik. (D) Izlučuje se u mlijeko pa ga dojiljama ne dajemo ako to nije neophodno, a tada ne smiju dojiti.
Poanta je u ovome što sam boldala.
Moja prijateljica je zbog povraćanja strašno gubila na kilaži i od konstantnog grčenja želudca joj se stvotio hematom. Apaurin je dobila da joj umiri organizam.
U takvim slučajevima pa u slučaju kao što je tryhyin ili recimo kod žena koje su imale jedan ili više spontanih pobačaja - daje se apaurin (ili normabel)
da se izbjegne gora posljedica od one koju apaurin može učiniti.(ne kao prevencija spontanog nego da umiri ženu koja prolazi kroz veliki strah za svoju trudnoću)
Što se tiče AIH - nisam čula da iko u postupku AIH pije neke tablete za umirenje.
Ali IVF je daleko stresniji, kompliciraniji. Žene su jako emotivne i nakljukane su raznim hormonalnim preparatima
tako da ta sredsva za umirenje imaju svoje opravdano mjesto u svemu tome.
I predpostavljam da doktori to ne propisuju serijski već ovisno o ženi i o tome kako ona sve skupa podnosi.
Sve su tablete štetne. Ali nekada je njihova štetnost beznačajna naspram koristi.
A sada vezano uz stres. Dora, da li je tebi liječnik propisao tablete za umirenje?
Jer one se ne uzimaju na svoju ruku. I da bi imala korist od njih nije dovoljno čvaknuti jednu dvije kad ti je puna pipa svega.
Niti je dovoljno niti je pametno niti razumno. Čitaj= korist nikakva!
Ja sam prije 2 godine imala dosta problema sa hormonima štitne žljezde. Ti hormoni jako utječu na psihičko stanje.
Doktor mi je dao tablete za smirenje (jer opet bla bla bla..., nihjova je korist u mom slučaju bila veća nego štetnost) i rekao mi da ih pijem minimalno mjesec dana.
I ako se za 7 dana budem osjećala bolje da ne prekidam terapiju. Treba je dovesti do kraja.
Dakle kod tableta za smirenje nema magičnog učinka - dva dana i depra je gotova.
Može eventualno pomoći kod nekih trenutnih strahova, ali dublje probleme nikako nemože riješiti.
A najgore od svega je uzimati takve tablete na svoju ruku.
Ako ti je doktor sa određenim razlogom i na određeni način dao da piješ normabel - tu nemam šta reći.
Ali ako nije - mislim da se stres oko posla i još neostvarene želje da postaneš mama da rješiti šetnjama sa mužem, toplim kupkama,nekim aktivnostima,sportom,
razgovorom sa prijateljima, razgovorom sa psihijatrom.....milijun je načina.
(malo sam ga odužila ali.....)

)
Odgovori s citatom