Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Bravo za Rijeku i Varaždin

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Bravo za Rijeku i Varaždin

...to kažem nakon odgledanog priloga u Dobro jutro Hrvatska.
    Riječ je bila o humanizaciji poroda nakon posjeta američkog pedijatra Wagnera koji je zaključio ono što sve mi znamo, a to je da nam bespotrebno medikamentima požuruju porode pretvarajući ih u medicinske zahvate.
    Pristupom se izdvajaju riječko i varaždinsko rodilište. Baš je bilo lijepo vidjeti novoopremljenu riječku rađaonu i lijepo je bilo vidjeti legendarnu primalju Barbaru.
    Nadam se da će im se u što skorije vrijeme početi pridruživati i ostala rodilišta. Neka humaniji porod ne bude privilegija samo rodilja tih dvaju gradova.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Prekrasno.
    Ja sam plakala čitavo vrijeme priloga...

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

bome i ja sam plakala..

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a mene spopala želja da zatrudnim...

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uvijek ja propustim takve priloge!
    Baš mi je žao što nisam gledala!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja sam plakala!
    Prilog je bio kao da su ga Rode radile,i totalno me dirnuo!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jako mi je žao što nisam gledala, ali mi je drago da su spomenuli varaždinsko rodilište :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Super prilog, drago mi je da se ljudi trude i da se medicina humanizira.
    Jedino ne bi htjela biti na mjestu one buduće mame na lopti u trudovima i da me snimaju .. u stilu - nasmijte se za gledatelje HRT-a

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

e, pa stvarno, propustila prilog
    ali sam bila jučer na promociji knjige dr wagnera i bila je barbara i čini mi se 5 primalja iz varaždina
    a iz zagreba samo iva podhorsky štorek, stvarno tužno

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nažalost propustila prilog...

I moram još jednom reći nažalost, jer i u vž rodilištu je pristup tradicionalan - od pripreme rodilje za porod, preko lijekova tijekom poroda i pristupa porodu. Nuđenje alternative će biti eventualno ako naiđete na prirodnjački orjentiranu ekipu ili ako sami tražite - u tom slučaju dobite sve što tražite (pa ne morate uzeti lijekove - ja sam živi dokaz), ali je poanta da vi morate sve znati i znati da ulaskom u rađaonu to morate i tražiti.

A jako, jako puno trudnica nema pojma o tome - vjerujte mi, sve oko mene se čude kad spomenem tako nešto, neke misle i da sam luda kad sam odbila lijekove...poanta je da su needucirane i da će edukaciju dobiti ako same to traže, premalo se radi na edukaciji budućih roditelja. Ja se ipak trudim širiti svoje dobro iskustvo i spoznaje.

Ipak, unatoč tome, vž rodilište po mnogočemu odskače od ostalih (i po pristupu osoblja, opremljenosti rodilišta itd.) i zahvaljuje pohvale, a i ovakvi prilozi ipak pridonose proširivanju horizonta nekih budućih mama.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I moram još jednom reći nažalost, jer i u vž rodilištu je pristup tradicionalan - od pripreme rodilje za porod, preko lijekova tijekom poroda i pristupa porodu. Nuđenje alternative će biti eventualno ako naiđete na prirodnjački orjentiranu ekipu ili ako sami tražite - u tom slučaju dobite sve što tražite (pa ne morate uzeti lijekove - ja sam živi dokaz), ali je poanta da vi morate sve znati i znati da ulaskom u rađaonu to morate i tražiti.
    Ovako i u Rijeci, ja htjela roditiu kadi, zadnji čas mi rekli da ne može, pa sam predložila stolčić samo da ne ležim na stolu, ali da ja to nisam sama rekla nitko mi ne bi predložio.A bilo bi logično pošto sam izabrala alternativni način...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa logično, NAŽALOST. zašto da ponude alternativni porod nekome tko očekuje drip, epiduralnu i rezanje i nije NIKADA čuo za kadu, stolčić izbjeganjanje nepotrebnih intervencija...naravno da moraš naglasiti, tj. napisati plan poroda. ponavljam NAŽALOST.

treba rodilje unaprijed educirati, ako se već same ne educiraju, pa neće biti toga.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma i kad si educiran i dođeš s planom poroda i naglašavaš da želiš prirodan porod, opet se moraš boriti rukama i nogama protiv pojedinih zahvata (bušenje vodenjaka npr, ili drip...)
    daleko su oni još od slike koju predstavljaju javnosti

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

U Rijeci se konstantno hvale brojevima poroda u kadi i na stolčiću, a najviše mi ide na živce jer te porode tretiraju kao alternativne.

Oni bi trebali po dolasku rodilje odmah već po iskustvu sugerirati rodilji koji bi porod možda njoj odgovarao (ja sam htjela stolčić, no na kraju jednostavno nisam mogla kontrolirati tiskanje, no te noći je sigurno bila barem jedna rodilja koja bi mogla), a ne da ti moraš mahati papirima i voditi još i sa njima borbu u takvim bolovima.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

napredak ide sporo, ali napretka ima. bolje i to nego ništa. na nama, trudnicama i rodiljama, je da mijenjamo stvari.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    ma i kad si educiran i dođeš s planom poroda i naglašavaš da želiš prirodan porod, opet se moraš boriti rukama i nogama protiv pojedinih zahvata (bušenje vodenjaka npr, ili drip...)
    daleko su oni još od slike koju predstavljaju javnosti
    U potpunosti potpisujem!
    Nisu ono cime se prezentiraju,cast iznimkama!

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I da ja nisam dobila nista sto sam trazila,a "vikala" sam svoj plan poroda od kako sam usla u bolnicu!
    Sva iscrpljena od trudova da izbjegnem drip(koji je naredila pametna doktorica) iako cu roditi svaki tren, trazim stolcicali naravno da nije spreman i da moram "prirodnim pute?!
    Drip sam izbjegla zahvaljujuci predivnoj primalji koja je samo na glipu naredbu napravila ovo-
    Sve sto oni obecaju na tecaju je glupost .

DAŠA

Početno

CHOKO

daj mi molim te objasni šta je to bilo kod tebe sa pripremom stolčića??? :? Ja bih na stolčić, ali nisam znala da mi može izmaknuti jer nije spreman, što moraju spremati?? I još jedno pitanje za tebe: Jel mi se može desiti da diđem iz Pule u Rijeku na stolčić, a kad ono još jedna žena želi stolčić u isto vrijeme :? :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

DAŠA, teoretski može se desiti da se nađete dvije u isto vrijeme, to sam i ja pitala kad sam htjela u kadu (a završila na stolčiću) ali u praksi je toliko malo žena koje se odlučuju za takav porod pa je vjerojatnost vrlo mala.
    Meni je već par cura koje su se oduševile mojim porodom na stolčiću reklo kako, kad su došle roditi, su im rekli da se nema vremena za na stolčić, ili da je bolje klasično itd a one u trudovima naravno da se nisu dugo premišljale nego naivno pristale.
    Stolčić je spreman za 5 minuta( mora se prostrijeti strunjača ispod njega.)

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj choko prvotno napisa
    trazim stolcicali naravno da nije spreman i da moram "prirodnim putem?!
    a "prirodni" put je naravno ginekoloski stol na kojem radjas uzbrdo. ne postoji manje prirodan put osim toga, jedino mozda dubljenje na glavi
    ahhhhh nasa rodilista kako se stvari sporo mijenjaju
    treba biti uporan, uporan, uporan, gnjaviti i pitati, i onda uz malo srece mozda uspijes u svom naumu....

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

u rijeci su novi porodni kreveti/stolovi kojima je svaki dio pomičan. moja cimerica je rodila na tome, kaže da je bila u čučećem položaju. tako da tamo ne mora biti "uzbrdo" ako nisi na stolčiću

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Hady prvotno napisa
    U Rijeci se konstantno hvale brojevima poroda u kadi i na stolčiću, a najviše mi ide na živce jer te porode tretiraju kao alternativne.
    I mene živcira ta definicija. Kako se nešto najnormalnije i najprirodnije može nazivati alternativnim, dok se istovremeno skup agresivnih porodničarskih intervencija naziva "normalnim" porodom. Zar ne bi trebalo biti obrnuto?

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

u vž vele da im za pripremu stolčića treba 1-2min - da ga donesu, stave na tu malu strunjaču i dezinficiraju, zašto rijeci treba onda dugo, stvarno ne kužim..

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i bio je spreman doslovce za 1 minutu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •