lezala sam u petrovoj prije poroda, na patologiji trudnoce i cure koje su vegetarijanke dobivale su bezmesnu hranu. nije bila bas uravnotezena, ali ni hrana za nevege nije kao doma, jel. nakon poroda ne znam kako je s vegetarijankama jer u mojoj blizini nije bilo nijedne, ali pretpostavljam da je isto kao i dolje na PT1, ista je kuhinja, dakle mislim da se vodi racuna o tome. na PT1 leze cure s dijabetesom (izmedju ostalog) i to one koje ga imaju otprije trudnoce... e pa ako one "smiju" biti vegetarijanke u trudnoci, onda stvarno ne vidim zasto bi to bio problem s potpuno zdravim trudnicama, rodiljama i dojiljama. bila je cak jedna cura koja je imala ostecene bubrege pa je bila na dijeti koja je sadrzavala minimalne kolicine proteina... i rodila je potpuno zdravu curicu.

Citiraj mlukacin prvotno napisa
no to bi se trbalo zanemariti kad je dijete u pitanju
možda si čitala neki dan u novinama o bolesnim roditeljima vegetrijancima čije je dijete umrlo od gladi... davali mu samo sokiće i mlijeko od soje... dal je to normalno???
nije to bas tako bilo. ti ljudi su vegani i izbjegavali su sve sto je zivotinjskog porijekla u SVOJOJ prehrani. dijete je imalo 6 tjedana, dakle nema govora o tome da je moglo jesti meso u toj dobi. problem je bio u tome sto majka navodno nije mogla dojiti, a oni, umjesto da nabave formulu od soje (jer adaptirano se radi od kravljeg mlijeka pa su to valjda zeljeli izbjeci), davali su djetetu obicno mlijeko od soje i sok od jabuke, sto mu je naskodilo. jednom rjecju: ludjaci, koji su se pokusali izvuci od zatvorske kazne izgovarajuci se veganizmom. postoji puno vegana koji imaju djecu, i jos vise vegetarijanaca, i njihove bebe zive su i zdrave, majke ih doje ako mogu, a ako ne mogu dojiti, postoji formula na bazi soje.

disclaimer: nisam vege.