Kćer mi sada uskoro slavi rođendan i naručila je baribie tortu a mene lagano hvata panika jer sam katastrofa u izradi kolča pa ako imate nešto jednostavno a fino pošaljite recept i pripermu bilježim se s štovanjem
:D:D :D :D
Kćer mi sada uskoro slavi rođendan i naručila je baribie tortu a mene lagano hvata panika jer sam katastrofa u izradi kolča pa ako imate nešto jednostavno a fino pošaljite recept i pripermu bilježim se s štovanjem
:D:D :D :D
pošto je vrijeme jagoda ima super jednostavan recept....
biskvit... koji god želiš ali da je lagan... prerežeš ga na 2 ili 3 dijela
ovisi o veličini
fila.... pola litre vrhnja za šlag izmiksaš u šlag, unutra ubaciš tri jogurta
od jagoda (ja najviše volim bioaktiv od jagoda) + dva kremfiksa i unutra nasjeckane jagode (znam nekad i banane ubaciti al prije toga ih pošpricam limunom) uglavnom to mi je fila za tortu od tri dijela, za samo dva bilo bi previše file....
i na kraju staviš i izvana šlag, odeš do dućana, kupiš jestivi pokriv u obliku barbi (košta cca 20-50 kn ovisi kakav izabereš) i torta gotova....
nadam se da sam ti pomogla
Bravo, mlukacin.
Isto tako, možeš Barbiku (golu) umetnuti u sredinu torte a Barbie "obučeš" u haljinicu od šlaga obojanog jestivim bojama i curica će pasti u nesvijest od sreće.
Ako ti je frka praviti biskvit, kupi ga (makar to nije to..) a za kremu si daš oduška tipa gore navedenog.
Sretno. Javi i poslikaj nam što si smisila.![]()
meni je najbrža i najlakše napraviti tigar tortu.
Ispečeš biskvit, i režeš na kockice, kremu zakuhaš u jednom loncu, ubaciš kockice biskvita, lagano promiješaš, uliješ u kalup-duboku zdjelu s užim dnom i ostaviš preko noći. Istreseš na pladanj i ukrasiš šlagom ili čokoladnom glazurom i šljokicama.
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=22605
evo ljudi nešto sam našla na coolinarici pa ću skinuti par recepata nadam se da je super poslikam pa vam se javim nadam se da će uspiti iako ja nisam tata mata od kolača:D
:D
![]()
Ja sam pred n godina Barbiku "zidala" od kockica biskvita s čokoladom i čokoladne kreme. Na dno sam stavila podlogu od biskvita (3 jaja+ostatak), ispekla sam dosta istog biskvita i rezala ga na kockice pa polako slagala "ciglice". Izvana sam omazala kremom i šlagom, a gornji dio "haljine" sam napravila sa šlagom uz pomoć šprice za ukrase. Ispala je fenomenalna: bijelo-roza. Mora ti netko držati lutku dok je ne zazidaš do iznad koljena. Dalje stoji sama. S kosom je mali problem kad radiš haljinu pa je kvačicom podigni u pundžu. Kad završiš haljinu samo raspusti kosu.
Ustvari, to mi je bila jednostavnija torta za raditi. Najbori je bio cvijet u 2 boje s laticama, a sve skupa na dva kata i filom od oraha. Radila sam skoro 4 sata samo ukrašavanje i modeliranje.
To je bilo prije digitalaca, za 4. rođendan, a vidi mi potpisskviki prvotno napisa
. Sad, da ispečem Barbiku, M. ne bi sa mnom razgovarala tjedan dana
. Dok se ne odlučim za skeniranje starih fotki morat ćeš mi vjerovati na riječ da je bila lijepa i prefina za jesti.
Inače, uvijek se trudim da torta bude i fina pa si s tim zakompliciram stvari i krenem modelirati od tijesta s orasima koje lako puca ili si natovarim na vrat trokatnicu od parfaita s 3 okusa.
E, da, s Barbikom je problem mjesto u frižideru pa odmah makni jednu policu da ti stane.
Ma vjerujem ja tebi na riječ.
Da se iskupiš za slike,
priznaj recept za tu tortu na 3 kata i 3 okusa.
Pliiiiz![]()
Metoda pečenja mojih kolača je odokativna tako da recepta nema. Napravila sam tri različita tijesta: jedan običan biskvit s puuuno limunove korice, prerezala na dva dijela i između utrpala parfait od vanilije (6 jaja, šećer, želatina....) i sira (umiješa se u gotov parfait). Drugi dio je bilo čokoladno tijesto (biskvit s malo maslaca i rastopljenom čokoladom)-opet na dva dijela i između parfait od čokolade, a gore je bilo opet žuto tijesto (bez limuna) i između parfait od vanilije s brdom miksanih kupina. Izvana šlag u 2 boje i to je to.skviki prvotno napisa
Problem je bio kako da se te tri mekane torte drže jedna na drugoj. Kad se peče torta na katove najsigurnije je raditi neka tvrda tijesta s teškom kremom, ali to nije moj stil.
Usput, čitam vaše recepte i stalno mislim kak ću nešto isprobati, ali ja se tako strašno mrzim držati recepta pa uvijek ispadne da improviziram.
i ja sam jednom napravila uspjesnu Barbie tortu mojoj necaki...![]()
svi su otkacili...
Ja sam pravila svojoj kćeri za 4. i za 5. rođendan.
Recept sa slikom: http://www.kolaci.net/forum/viewtopic.php?t=423
Jel se napila?Rene2 prvotno napisa
![]()
Btw. super izgleda, svaka čast![]()
Ove godine namjeravam kćeri za rođendan raditi barbie tortu. Imam jednu zdjelu koja izgleda kao polovina lopte, i prošle godine sam je koristila za izradu torte u obliku nogometne lopte - biskvit sam ispekla u kalupu za tortu, razrezala na tri vodoravne šnite, a šnite sam sa strane odrezala svaku na različitu širinu, i stavljala u zdjelu: fila, najuža šnita, fila, srednja šnita, fila, najšira šnita. Kad se fila stvrdnula u frižideru (a treba uzeti neku koja bude čvrsta da sve ne sjedne, ja sam kupljenu smjesu za parfe pomiješala sa svježim sirom), zdjelu sam prekrenula, izvana premazala šlagom i ukrasila čokoladnim peterokutima (kako sam njih radila to je priča za sebe) i onom šećernom smjesom za crtanje po kolačima smeđe boje što ima kupiti u tubici.
Dakle, da se vratim na temu, ove godine imam namjeru raditi na istu foru, samo ću u na vrh upiknuti polovicu barbike, kupit ću u Krašu one cvjetiće kao od hostije, nekakve perlice, i tubom za šlag nacrtati volane, možda jedino neće šlag biti bijeli nego kupim kakvu jestivu boju pa umiješam u šlag, da bude npr. roza haljina.
Ljdi treba mi hitno crno-bijeli biskvit (jean kalup crn jedan bijel za tortu) recept molim a da je jednostavan i ako imate koju parfe kremu :D![]()
Evo ljudi uspijela sam nisam bila sama al sam naprvila baribie tortu evo i vama slikice nadam se da izgleda ok pozdrav
Ja ću puknut ako se ne pohvalim:
http://public.fotki.com/Audrey1/klinci/img0648.html
Pretpostavljam da je ovo komentar na rum.devet_mjeseci prvotno napisa
Ja ne koristim pravi rum, nego samo aromu. I to na kapaljku.![]()
Audrey odlično ti je uspjela!