Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 86

Tema: dojenje na zahtjev-ne vodi nikamo...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno dojenje na zahtjev-ne vodi nikamo...

nemogu dalje ovako,jer ovo nema smisla,kajem se što sam uopće počela eksperimentirati na svojoj 3.kćeri...
    prve dvije kćeri su po hranjenju i spavanju bile gotovo identične,ali su karakterno potpuno različite...
    obje su dojene na zahtjev prvih mj.dana,ali su počele sa 35 dana spavati noć(od 22-06 ili 07h) i tad sam im uvodila po malo sve veći razmak i ustabililo se na 3-4 sata i imale su po 6 obroka,prirast je bio 1300g u prvom i 1200 u drugom mj,1000 u trećem...nisam imala problema sa količinom mlijeka,sa upalama,bolnim prsima,grčevima...SAVRŠENE BEBE!!
    sada sam odlučila da ću jani pustiti i dojiti ju na zahtjev kada i koliko bude htjela...koja pogreška!
    ona ima po 10-12 obroka po danu i to traje 3 dana,navuče mi toliko mlijeka da se onda 2 dana budim sa tvrdim i bolnim prsima,pa onda kada ja imam previše,ona štrajka i jede svaka 4 sata i ima 5-6 obroka u danu i onda kad mi se količina počne smanjivati,nju uhvato opet deračina i traži svaki sat i tako se več dulje od mj.dana vrtimo u krug...
    ja nemogu 3-4 dana u tjednu po 12 sati dojiti i zapostavljati drugo dvoje djece,kućanske poslove...
    jedino što ona ima zajedničko sa prve dvije kćeri je da je od 3tj. počela spavati noć(od 21-06h)
    a i njen prirast je bio 800,pa 700g,sada još nismo bili na kontroli,ali me frka da neće bit pol kile...
    pokušavam joj napraviti razmak bar 2 sata,ali i to je nemoguće,jer ona počne vrištati na meni,čupa me,baca se,grebe,poljubičasti od hulje i sile,a čim ja dignem majicu-tišina
    neman snage ni ideje kako dalje...

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sorry ali to je ipak mala bebica....misliš da joj ne treba tvoja pažnja.
    Možda ona nije svaki put gladna ali želi se samo malo maziti sa tobom.
    Ne možeš očekivati da su ti sve cure iste...pa nisu svi ljudu isti, svi imamo neke drugačije potrebe ako razumiješ što ti hoću reći....isto i sa kilažom...sve je ok dok se doktori ne zabrinu i dok dobiva onoliko koliko je dovoljno za njenu dob.

Kažeš da ti spava od 21-6 ujutro...pa ja bi bila sretna da David toliko spaava. Možda ti ona po danu više cica jer ne cica po noći, ipak treba nekako stvoriti zalihu za noć

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i prve dvije su spavale noć...
    ja bi se rado mazila s njom,ali nikakvo ljubljenje,nošenje,ljuljanje,pjevanje...ne pomaže,čovjek bi rekao da ima grčeve,a čim ju stavim u krilo i dignem majicu,mir i tišina....
    moje dvije kćeri koje su se obožavale igrati i pričati joj bježe od nje i viču da je Obična Plačljivica... (koja im je uzela mamu na 24h)

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Tvoja starija djeca osjećaju kako se TI osjećaš prema bebici. Mislim da se ti trebaš prestati osjećati nezadovoljno i prihvatiti bebu takva kakva jest, isto kao što si prihvaćala svoju stariju djecu dok su bila bebe (samo što su bili manje zahtjevni, a bože moj, nisu svi isti).

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bar spava noć, moja jošđ nije niti jednom prespavala duže od 4 sata u komadu

a da one dane kad sisa malo , jednostavno održavaš količinu mlijeka izdajanjem
    mislim , pošto si u vremenu skokova u razvoju da izdržiš ovaj tempo još malo , mislim da će se poslije 4mj situacija stabilizirati , bar više neće biti skokova (osim još jednog u 6mj ako se ne varam)
    još malo

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Koliko se sjecam, na forumu je bilo nekoliko mama s tvojom situacijom, beba nabilda proizvodnju, onda jede manje, pa opet bilda, ...

Nakon onog skoka u 3. mjesecu bebinog zivota situacija redovito bude nesto bolja. Ali, ako i ne bude - mozes ti to!

Je li ti ima tko pomoci? Brinuti se o troje djece od kojih je jedno beba nije lako. Uspijevas li malo izici, prosetati se? Kako starije curice provode vrijeme?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mala je to beba i bebe ne doje uvijek isključivo samo zbog gladi, nego jednostavno trebaju i majčinu blizinu i fizički dodir.
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=1661

djeca su osim toga različita, bez obzira što si imala dva slična ranija iskustva.
    što se dobivanja na težini iskljuičivo dojene bebe tiče, pogledaj ovu zablicu http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=2301

i nešto o dojenju i nočnom spavanju http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=1964

sretno, umorna mama , možda je rješenje u tome da ti ostali odrasli ukućani pomognu koliko je moguće, barem sad dok je beba još tako mala, a tu su i dvije starije curke sa svojim potrebama.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Zašto ti uspoređuješ svoju djecu? Prvo i najosnovnije pravilo za svakog višestrukog roditelja je da nikada ne uspoređuje svoju djecu.

Ni svi prsti na ruci nisu isti pa tako ni sva djeca jednih roditelja ne mogu biti ista. Imala si dvoje savršenih i reci "Hvala Bogu na tome."

Ovo treće nije tako savršeno, pa šta? Ima svoj ritam, svoje potrebe, svoje muhe i možda već sada pokazuje da će u životu biti nešta posebno.

Ponašaj se kao da je prvo pa nećeš imati nikakvih očekivanja nego ćeš slijediti njegovu osobnost onakvu kakva je.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dojenje je prekrasno i najzdravije ( i potrebnije maloj bebi ) - slažem se.
    ali potpuno razumijem i osjećaj 'zarobljeništva' i nemoći, kad niti svojem djetetu možeš potpuno ugoditi (vjerojatno i ugađaš, ali čini se kao da nikad nije zadovoljna...), kad se ne možeš pomaziti na drugačiji način osim pružanjem dojke. meni se na početku dogodilo isto, kao da nisam 'mama' nego jedna velika 'duda' ...čim bi me vidio, čim bi ga primila, čim bi ga htjela uspavati ili poljubiti...plač i suze, dok ne bi dobio dudu, bar na par minuta. e sad će me cure satrati, ali ja nisam mogla (ni htjela) biti na takvom raspolaganju 0-24. prvo zbog obaveza, drugo zbog želje da sa svojim sinom ostvrim i drugačiji kontakt osim 'mama=duda'...htjela sam se igrati s njime i maziti kao što to može njegov tata, deda, baka.... Postigla sam to, sitnim 'prevarama' i lukavstvima....sad ima mjesec i pol i itekako razlikuje papanje od maženja i druženja

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad se ne možeš pomaziti na drugačiji način osim pružanjem dojke. meni se na početku dogodilo isto, kao da nisam 'mama' nego jedna velika 'duda'
    mama upravo to i znači, na latinskom mamma=dojka.
    pa nek si mi mislimo

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da se moja zadnja misao ne bi krivo protumačila... i 'papanje' (dojenje) smatram maženjem...al valjda ste skužile na što mislim

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ribica tina, meni je bilo katastrofalno dok T nije navrsio 3 mjeseca i 10 dana. Strpi se jos malo, nadam se da ce ti taj zadnji skok proci i da ce onda biti bolje. Meni je tek sad lakse (evo zadnjih sedam dana) i mislila sam da stvarno vise ne mogu i da cu naprosto odustati sto sam na kraju stvarno i htjela ali on nije htio bocu ni vidjeti. Taj zadjni skok je trajao tri tjedna i mislila sam doslovno da cu prolupat. A ni prije toga mi je mlijeko stalno kaskalo.

Malo prosetaj, ostavi svih njih na pola sata i ajde vani, provozaj se autom, istusiraj, bilo sta. Bit ce ti puno lakse kad malo das sebi oduska. Meni se na kraju svidjelo cak i pranje suđa, samo da ne sjedim u onoj sobi gdje dojim. Ajde drzi se!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    .. Meni se na kraju svidjelo cak i pranje suđa, samo da ne sjedim u onoj sobi gdje dojim. Ajde drzi se!
    Hehe ovo sa suđem potpisujem. Prati suđe i slušat muziku, nirvana

Sunčica nije nikad puno na ciki (mi nismo dojili u početku pa ciku vjerojatno ne povezuje toliko s utjehom i maženjem). Ali do prije tjedan dana je bila prava mala plačljivica, bojala se svakoga osim MM i mene, plakala u kolicima, autu, imala sam osjećaj da je cijeli dan samo mazim i tješim da ne plače. Bilo mi je stvarno dosta te stalne napetosti, osjećala sam da gubim strpljenje. Spasilo me je jedno subotnje jutro kada sam je ostavila MM na čuvanje (nikom drugom je ne bih mogla ostaviti ni na 2 minute jer bi bilo neutješnog plakanja) i otišla u kupovinu sama.

No unazada tjedna dana Sunčica se promjenila. Plače vrlo rijetko, smije se, dobro je raspoložena u šetnji, izdržali smo i nekoliko vožnji u autu bez plakanja, ček je dopustila nepoznatim ljudima da je drže. Mogu skuhati i pospremiti bez problema ako me Sunčica vidi i ako joj pričam. Čak se neko vrijeme sama zaigra pa mogu sjesti za kompjuter. Ne znam što je uzrokovalo promjenu. ribica tina nadam se da će i kod tebe uskoro doći do pozitivne promjene. Drži se

nelitza77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Tresnjevka u srcu, srce 2500 km sjevernije

Početno

Draga ribice tina!
    Pratim tvoju pricu vec dugo i htjela sam ti vec i prije odgovoriti na onaj stari post ali mogu i ovdje. Htjela bih ti na neki nacin probati pomoci jer smo u jako slicnoj situaciji, i meni neki put dodje da podivljam s njih troje na kupu i jedva cekam da se MM vrati doma s posla i da mu ih samo "iskipam" al samu sebe uvijek pokusavam utjesiti i natjerati se da budem bolje volje kad se samo sjetim koliko to brzo prodje (i koliko MORAM biti sretna sto su zdravi i dobro).
    Na zalost, mislim da je i ovaj problem s dojenjem samo dio "vece slike" tj. samo jedan od komadica koji sacinjavaju tvoju trenutno tesku situaciju i koji su upravo zbog opcenito lose slike isto teski i losi. Beba vjerojatno osjeca sve te tvoje nedoumice i konfuzne osjecaje koje imas (tezak porod, trece dijete, svi ocekuju da odmah "s poroda" skocis natrag u ulogu mame i zene koja drzi ne 3 nego 4 ugla kuce, sama doma sa svime time a pomoci niotkuda, nakon dvoje velike, poznate i vec dugo voljene djece bebica dodje kao neki nepoznati stranac koji te posesivno zeli samo za seba).
    Ali draga moja, NEMOGUCE je biti super zena i mislim da bi ti trebala (ponovo) sjesti s muzem i o tome razgovarati, traziti njega i starije cure da uvaze trenutnu situaciju i shvate, da iako nece uvijek biti tako, da slijedecih nekoliko mjeseci, bar dok beba ne pocne sama sjedit ili se kretat uokolo sama, u kuci ce vladati "izvanredno stanje".
    A ne vjerujem da ce se za 10 ili 15 godina itko sjecati npr. da se u vasoj kuci u proljece 2007. nosila neopeglana roba, ili da su se cesto jela pecena jaja ili pizza iz dostave ( dakle, vidis sto ti predlazem).
    zonglirati s troje kikaca sama po cijeli dan, bez ikakve pomoci (ili bez izgleda za ikakvu pomoc) je UBITACNO. ja ne mislim da bi iti jedna od nas trebala biti na to osudjena. ali mislim da si mozda mozes pomoci malim trikovima.
    dakle, kao sto sam rekla, znam da starija djeca trebaju jesti svaki dan, ali mozda to ne mora bas svaki dan biti svjeze skuhano, 100% zdravo i prirodno - ako ikako mozes naruci dostavu, kupi gotovo ili polugotovo ili uvecer ili vikendom, dok ti je MM kod kuce skuhaj par jela odjednom pa nesto zamrzni (i onda samo podgrijes kad treba, tj. to sigurno moze i tvoja starija - ako ide u skolu dovoljno je velika za to).
    i probaj sto vise NOSIT malenu, nabavi maramu, klokanicu, sling, bilo sto - mislim da ce ju sigurno smiriti ako osjeti da je uz tebe (moja prva kcer je bila "fussy baby" i htjela se stalno nosit al ja tad nisam imala nikakvo pomagalo , ali zato danas kad je debeljku dosadno odmah hop u maramu i odmah se smiri, pa makar samo isli prati ves).
    doduse, trebat ce ti vjerojatno nesto vremena dok ju naucis na to (nosanje i da si joj stalno dostupna), a onda kad se ona smiri moci ce i starije curice uzivati u njenom drustvu (debeljko samo gleda gdje su mu braco i seka i odmah se pocne buniti ak nas cuje, a ne vidi. ne moram ni reci da su oni s njim odusevljeni, pogotovo od nedavno kad je poceo sam nesto brbljati, loviti igracke, ritati se i okretati na podu).
    korak dalje k tome uspostavljanju povjerenja bio bi i zajednicko spavanje. za mene je to fenomenalna stvar, ja se odmorim (nema nocnih setnji, dugih uspavljivanja...)i uzivam u blizini svoje male struce (doduse, i ostalih potomaka, sad imamo co-sleeping u petero
    i naposlijetku, predlazem ti da sto je vise moguce "uposlis" starije curice (dakako, ne na nacin da im to bude tlaka, nego tako da se osjete vazne sto pomazu mami). one ti mogu pomoci u jaaaako puno kucnih poslova (moj skoro pa dvogodisnji sin mi npr. pomogne vaditi ili stavljati ves u masinu, pomogne usisavati ili mesti pod; skoro pa cetverogodisnjakinja uziva u kuhanju pa npr. cisti mrkvice onim nozem za guljenje, miksa tijesto za palacinke itd. mislim da je kljuc da ti kucne poslove ne shvatis kao tlaku pa nece ni one
    ali ako je ikako moguce svodi kucne poslove na APSOLUTNI minimum (to nece trajati vjecno, a tebe ce jako odteretiti), idite sto vise van (ak se one dobro istrce i umore bit ce i manje razdrazljive, bebacica ce na zraku vjerojatno lakse zaspati), probaj zamoliti TMa da ti pomogne malo uvecer i vikendom (znam da je i njemu tesko kad dodje umoran s posla al znas onu "najbolji odmor je aktivan odmor" ) i probajte bar jednom tjedno naci nekoga da ti malo pomogne u kucnim poslovima ili u brizi oko cura tj. probaj se barem jednom tjedno maknuti od SVIH (pa i od bebacice, al ne predugo!) ipak, makar i pola sata sama sa sobom, daleko od svih tih POTREBA za mamom (bar ih ja tako dozivljavam, kao da im moram svim cetvero udovoljiti...) mislim da tih pola sata cini cuda.
    mene lijeci shopping i u sitne sate surfanje i malo kreativnosti - radim nakit i cestitke, jest da sam onda ujutro obicno krepana, srecom moji dugo spavaju
    Draga, saljem ti puno, puno ljubavi, cesto mislim na tebe i nadam se da ce te barem malo utjesiti moje vibrice iz daleke Svedske!
    Pusa svim tvojim princezama od mame jedne princeze i dva hahara!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

nelitza77, lijep post.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja kažem

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nelitza77 kao 1. -lijepo si me rasplakala(ko da je mene teško rasplakati...)jer mi je drago da si upućena u cijelu moju situaciju-porod,ppd,daleko od roditelja i svih ostalih,24h posla mm,sindrom srednjeg djeteta...
    2.puno toga već uspješno uvodim...cure usisaju svaka svoju sobu-(to je natjecanje koja će biti bolja ),skuhamo nešto domaće,pa imam bar 2-3 dana sitne varijacije na temu,suđe pere mašina ,i kuć.poslovi nisu uvijek prioritet,jer korak po korak sve dovodim u red(ukljućujući sebe-to mi je još najteži dio),
    samo sam htjela reći da mi je žao jer sam počela dojiti na zahtjev...to mi sve više liči na cjelodnevno "cug-dva",a nema obroka...i ako je ovo skok,kako traje već 2,5mj. non stop???
    zašto se djeci od 2-3-10g ne pusti također "na zahtjev",pa nek imaju 10-12 "obroka" i kamo bi to dovelo??jel bi imali doručak?ručak? jel bi znali što je glad ili sitost?? ili je dijete od 2g preveliko? ili premalo? pa roditelji znaju bolje? ja ne uspoređujem svoju djecu,jer karakterno su potpuno različita,ali sam rekla da sam im JA počela po malo uvoditi razmak među obrocima i 5 po 5 minuta sa nepuna 2mj. su imale red i nisu se bunile,vrištale,bacale i sl.kao što radi jana jer sam ju JA naučila da će za svako beee dobiti cicu u usta=dojenje na zahtjev
    očito imam malu ovisnicu kojoj ću morati početi 5 po 5 min. uvoditi red...ali ona je već 3,5mj i to će biti puuuuno teže nego da ima mj.dana...ili puuuno lakše nego da ju pustim do 6mj?!
    nisam htjela zvučati grubo,ali su me neki napali,a ja se samo branim

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sori kaj se ovak ubacujem, ali bebač doji puno puta jer je majčino mlijeko lako probavljivo i kratko traje sitost. a ponekad valjda popapa samo ono prvo mlijeko, vodeno, pa je opet ranije gladno, nekad je to samo želja za blizinom, dodirom, ali to već sigurno znaš, na kraju krajeva imaš tri cure, a ja tek jednu.

mislim da te nitko ne napada, i naravno da nam je teško staviti se u tvoje cipele i potpuno te razumijeti, ali probaj još malo izdržati
    neće to još tako dugo

drži se!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je dečko prva beba...nismo nikad imali problem s odjenjem na zahtjev...čak, sad kad je aktivniji i sl...pomislim da je gladan..al, ne!! niš!! pa ispada da ga češće nudim, neg što hoće...nekad ispadne da ga ponudim, on neće, pa odjednom oće za 5min!! mislim da jede kad je gladan!! ja meni se isto ne sviđa dojenje po rasporedu... jer ni ja ne jedem po raporedu....jedem kad sam gladna...ako uopće što i pojedem, kad mačak ima fazu istraživanja i to iz mojih ruku !!
    opet, nije svatko isti i ne vrijedi za svakog isto!!...moj se sigurno ne bi mogao hranit po rasporedu...jer nekad jede svako sat, pa onda niš 4sata i sl...

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da osuda ne vodi ničemu, može se dati savjet, podrška a to je ono što tebi i svakoj mami u sličnoj situaciji potrebno
    Nelitza ti je sve lijepo napisala iako uvijek postoje izvanredne situacije kad te i starija djeca trebaju, nije ni njima lako, nekad se ni njima ne da pomoći...
    Ja sam odustala od nekih savjeta jer je jednostavno bilo nemoguće ih provoditi, nisam super žena, imam granice.... i ne grizem se zbog toga, jer sam 100% sigurna da dajem najviše što mogu, a vjerujem da i ti to možeš! Samo hrabro, napravi onako kako misliš da je najbolje za tvoju dječicu a i tebe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ribice, majcino mlijeko je lako probavljivo plus sto bebe imaju jako maleni zeludac. Nikako ne mozes usporedjivati obrok djeteta koje moze pojesti vecu kolicinu hrane odjednom i obrok bebe koji se svodi na dvadeset, trideset ili koliko vec ml mlijeka.
    Moja topla preporuka je nabaviti maramu ili sling pa da beba moze nesmetano dojiti kada i koliko hoce, a ti imas slobodne ruke za bavljenje starijom djecom i ostalim.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ribica tina prvotno napisa
    ...očito imam malu ovisnicu kojoj ću morati početi 5 po 5 min. uvoditi red...ali ona je već 3,5mj i to će biti puuuuno teže nego da ima mj.dana...ili puuuno lakše nego da ju pustim do 6mj?!
    eto ti murphyjevog zakona na djelu!
    bilo bi idealno da ti je takvo bilo prvo dijete dok je bilo jedino, a ne treće kada imaš gomilu drugih obaveza - roditeljskih, supružničkih, kućanskih...
    sve su to životna iskušenja.
    što se uvođenja reda tiče - on je potreban da bi ti lakše funkcionirala, ali to se moraš dogovoriti s malom ovisnicom i cicama. nadam se da će ti biti saveznici.
    drži se!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ribice, znam da ti je teško i da ti se sada čini da svemu tome nema kraja, ali vjeruj mi da će se stvari malo po malo srediti. Ja sam sa Martom bila u sličnoj situaciji

Moja je Sara bila super beba, uvijek nasmijana, čim bi se probudila, brbljala bi, smijala se, mogla sam s njom na kraj svijeta. U početku smo imali malo problema sa cicanjem ali uz podršku Roda smo stvari dovele u red.

Kad se Marta rodila, prvih 15-ak dana bilo je sve OK, spavala i cicala. Dojila je isto na zahtijev.

A onda je za mene počela noćna mora. Budila se plačući, plakala je cijeli dan ako nije bila na MOJIM rukama, nisu mogli pomoći ni tata ni baka. Ja sam polako ludila, činilo mi se da svi oko mene žive, samo sam ja zarobljena u tom čarobnom krugu iz kojeg nema izlaza.

Budila se plačući i u plaču je išla spavati. Sara je osjećala moju nervozu i nezadovoljstvo, u stvari nije tada ni imala mamu, jer je Marta okupirala moj život. Navečer, kada bi jedva jedvice zaspala nakon par sati urlanja, Sara jednostavnio nije htjela ići spavati, stalno je ponavljala : sada će se Marta probuditi i opet plakati. .

MM mi je pomagao, pokušao je uspavljivati Martu, ali jednostavno nije išlo, urlanje bi postajalo sve gore, nisam to mogla slušati i opet je visila na meni. Kada bih ju čula da se budi, zgrčio bi mi se želudac znajući da nema načina da ju smirim, nisu pomagale ni igračke ni maženje, samo cica a ja više nisam imala ni snage ni volje.

Kada bih ju stavila u kolica, k'oda sam ju na čavle polegla, užas jedan.

U kolicima se počela voziti skoro sa godinu dana, i to vrlo kratko.

Išla sam i kod naše pedice i ispričala cijelu situaciju i ona je rekla da je to jednostavno takvo dijete, zahtijeva stalnu pažnju, osjetljivija je i da se strpim, stisnem zube i izdržim.

Nije mi bilo lako, po noći se budila, činilo mi se svakih 15-ak minuta.
    Preko dana bi spavala 2 puta, ali u različito vrijeme od Sare. Ja nisam imala vremena ni sjesti, a kamoli prileći. Kada bi Sara spavala, nju sam nosala k'o majmunica da ne bi urlala da Sara može odspavati barem sat vremena.

Da mi je netko onda rekao da će takva situacija trajati puna 4 mjeseca, ne znam kako bih reagirala, bilo je stvarno prestrašno.

I onda jedno jutro, sjećam se, bila je subota i Sara je sa MM otišla u dućan, skuham kavu i pozovem baku.
    Tada je M.imala 4 mj.
    I tako sjedimo mi i pijemo kavu, čujem Marta se budi - opet poznati grč u želucu.

Donesem ju u sobu - šuti, sjednem piti kavu - šuti, počne se igrati, baka i ja se samo pogledamo .

Kao da se jednostavno probudila i rekla : E sad je dosta deračine, što je bilo, bilo je .Potpuno drugo dijete.

I danas je vezana dosta za mene, još uvijek se uspavljuje na cici i kad sada pomislim na ona 4 mjeseca UOPĆE MI NE IZGLEDA STRAŠNO, kao mogla bih ja to opet

Probaj izdržati još malo, polako će sve doći na svoje a ako ne bude išlo :

Citiraj suzyem prvotno napisa
    nisam super žena, imam granice
    ............... sam 100% sigurna da dajem najviše što mogu
    ............. Samo hrabro, napravi onako kako misliš da je najbolje za tvoju dječicu a i tebe
    Držim ti fige da se stvari što prije srede i šaljem ti i veeeeeeliku tvojoj dječici.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo,danas je dan štrajka,a ja već par puta izdajala jer su mi prepunjene...
    jela je sinoć u 21h,spavala do 06,pojela spavajuć 3 gutljaja i nastavila do 8h,jela....bila ko bubica,igrala se,pričala...jela u 11.30,spavala,pričala...i sad je budna,ne traži,samo me gleda iz kolica šta ja to radim.
    takav će biti danas i vjerojatno sutra dan,a onda borba iduća 3 dana...i opet u krug...
    ko sad tu koga zaje.... 8)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ribice, stvarno si u nezavidnoj situaciji. Nadam se da s PPD ide bolje, a sto se netrazenja cice tice - i ja ponekad imam taj "problem". Jednostavno ne trazi. Ako je proslo vise od 4h da ne trazi ja sama ponudim i nikad ne odbije, naravno ako je budan. Probaj i ti tako. A nocu izdajaj i zamrzni. Znam da je tesko ali nema druge. Drzi se!

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm, ribica tina, zvuči kao da ste zbunjene i ti i ona! ona knjiga jaspera juula mi je puno dala razmišljati. zanimljivo je to, kad malo iz drukčijeg kuta promotrimo stvari, oni (bebači) u stvari ugađaju nama i oni se prilagođavaju nama - reagiraju na naša raspoloženja i na sve što se događa oko njih, i to od prvog dana! kad sam pročitala tu knjigu, počela sam zapažati neke stvari koje prije nisam i primijetila sam jednu neobičnu pojavu - kad sam nervozna, napeta ili se na bilo koji način loše osjećam, moja beba duže i češće doji! u biti, kao da, nesvjesno, ona mene pokušava umiriti! jer, poznato je da se tokom dojenja izlučuju hormoni koji umiruju i opuštaju!

možda je isto i s tvojom bebom? a kad štrajka, možda ti isto pokušava ugoditi, jer osjeća da ti je već na vrh glave dojenje, tko zna?
    uglavnom, nadam se da ćeš nekako uspijeti postaviti stvari na pravo mjesto i izaći iz začaranog kruga i da ćete uskoro biti puno smirenije i zadovoljnije, i ti i beba. i dalje zajedno rasti u ljubavi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm, ribica tina, zvuči kao da ste zbunjene i ti i ona! ona knjiga jaspera juula mi je puno dala razmišljati. zanimljivo je to, kad malo iz drukčijeg kuta promotrimo stvari, oni (bebači) u stvari ugađaju nama i oni se prilagođavaju nama - reagiraju na naša raspoloženja i na sve što se događa oko njih, i to od prvog dana! kad sam pročitala tu knjigu, počela sam zapažati neke stvari koje prije nisam i primijetila sam jednu neobičnu pojavu - kad sam nervozna, napeta ili se na bilo koji način loše osjećam, moja beba duže i češće doji! u biti, kao da, nesvjesno, ona mene pokušava umiriti! jer, poznato je da se tokom dojenja izlučuju hormoni koji umiruju i opuštaju!

možda je isto i s tvojom bebom? a kad štrajka, možda ti isto pokušava ugoditi, jer osjeća da ti je već na vrh glave dojenje, tko zna?
    uglavnom, nadam se da ćeš nekako uspijeti postaviti stvari na pravo mjesto i izaći iz začaranog kruga i da ćete uskoro biti puno smirenije i zadovoljnije, i ti i beba. i dalje zajedno rasti u ljubavi.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

puhić-smokvić...baš pokušavam pročitat tu knjigu,ali nikako da odem do knjižnice(kad vidim gužvu i nemam di stat prođe me volja....)
    a,joj,jadno moje dijete,pa trebala bi biti prištekana na mene 24h,pa da me smiruje...
    danas je bila tako dobra,a ja sam se slomila 3 puta
    nikako da se uštimamo,pa da se međusobno tješimo

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

draga , bit će to sve ok! i prije nego što misliš!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

puhovi obožavaju smokve lijepo receno

upornamama, super mi je citati kako ti sad savjetujes, a donedavno ...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

NatasaM,

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo,dan je tek počeo,a jana je jela u 8,pa 9,pa10,pa 11-11.30....i od prepunih cickica je izvukla sve do dna.... :shock:
    i sad će biti prištekana cijeli dan na meni i cugat gut po gut...(pokušavamo raditi razmak od bar 2h- evo sad je 2h prošlo i još ne pita )
    postoji li gdje podatak koliko se maximalno mlijeka može napraviti u sat vremena??

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ribica, proizvodnja mlijeka ne ovisi o satima nego o količini koju je beba izvukla u prethodnom podoju. i dojke nikad nisu potpuno prazne, mlijeko se stvara dok beba siše.

odgađajući podoj (beba traži za sat i pol a ti joj daš za dva) zapravo smanjuješ količinu mlijeka - mlijeko stoji u dojkama, tijelo ne dobiva signal "beba siše - dakle treba napraviti još mlijeka" i ne odvija se proizvodnja.

beba je ta koja diktira proizvodnju i količinu. jedna beba pojesti će svoju dnevnu količinu u 6-7 podoja, a druga u 10-12. ali ukupna količina bit će baš onolika koliko toj bebi treba u tom trenutku - ako dozvoliš njoj da diktira ritam dojenja.

osim toga, cure su ti lijepo napisale - tako maloj bebi dojka je puno više od hrane, a neke su bebe jednostavno zahtjevnije, imaju jaku potrebu za sisanjem i traže više pažnje. vjerujem da ti je sad jako teško - ali vjeruj mi, proći će.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma,kužim ja to,ali ako ona ima velike apetite i pojede prijepodne skoro sve,da osjetim kako vuče na "prazno"-vuče,vuče,vuče,vuče,vuče,vuče pa gutljaj,pa opet 5-6-7... puta vuče i gutljaj,nije ni čudo da traži svaki sat,a kad navuče kroz dva dana,tad si cugne petinu i mirna je 3-4 sata
    ja sam inače ravna ko daska,a kad su mi prsa prepuna,tvrda i bole tad je to dvojkica,tako da kod mene ni nema kapaciteta više od dva deca i zato mi je tolika zbrka sa dojenjem na zahtjev...
    znam da dojenje ne ovisi o veličini dojki,ali količina mlijeka u manjim i većim sa itekako razlikuje...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja je isto uporni sisač
    znala bi sisati, sisiati .. kad bih zaboravila u polusnu koja je sisa bila zadnja, i ona bi tako vukla i vukla, i odjednom bi krenulo... imala sam osječaj da mi iz pete vuče mlijeko

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam inače ravna ko daska,a kad su mi prsa prepuna,tvrda i bole tad je to dvojkica,tako da kod mene ni nema kapaciteta više od dva deca i zato mi je tolika zbrka sa dojenjem na zahtjev...
    znam da dojenje ne ovisi o veličini dojki,ali količina mlijeka u manjim i većim sa itekako razlikuje...
    ma to ti se samo čini .
    veličinu dojki određuje masno tkivo, mliječne žlijezde su nam svima iste.
    držite se .

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    ma to ti se samo čini .
    držite se .
    ne čini mi se jer je moje izdajanje bilo 2dl(na početku kad me baš zanimalo koliko imam u jednoj kad je puna i tvrda... ),a susjeda koja ima peticu,izdajala je iz jedne po pol litre bez problema ,pa je klincima radila čokolino i neko vrijeme nisu kupovali mlijeko jer je dnevno izdajala i do 2litre!!! :shock:
    pa sad kad idem usporediti...bocu od 2l i čašicu od jogurta...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pola litre?? ribice tina ja ima velike dojke ali za pola litre bi mi trebalo 5 dojki. Ok, vjerujem da se može "nabildati" po pola litre mlijeka po podoju ali sumnjam da to ima veze s veličinom grudi.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ribica tina prvotno napisa
    Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    ma to ti se samo čini .
    držite se .
    ne čini mi se jer je moje izdajanje bilo 2dl(na početku kad me baš zanimalo koliko imam u jednoj kad je puna i tvrda... ),a susjeda koja ima peticu,izdajala je iz jedne po pol litre bez problema ,pa je klincima radila čokolino i neko vrijeme nisu kupovali mlijeko jer je dnevno izdajala i do 2litre!!! :shock:
    pa sad kad idem usporediti...bocu od 2l i čašicu od jogurta...
    Ja valjda imala šesticu ili sedmicu i s mišonjinih 6-7 mjeseci (kad smo počeli dohranu) sam nakon DVOSATNOG izdajanja uspjela izdojiti DECI mlijeka (naravno da sam nakon toga odustala od izdajanja i davala mu i dalje samo cicu jer mi je to bilo prenaporno, a od tog deci mlijeka pojeo je dvije žličice )

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

A ja iz svojih trica jednom izdojila pola litre, i to samo za olaksat se, ne do kraja.

Ribice, vel. u ovom slucaju stvarno ne igra nikakvu ulogu.
    Zaozbiljno, izdajanje je vjestina koja se uci, isto kao i dojenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam grozomorno male cice. muz me zeza da bi htio da sam stalno trudna jer onda barem imam na kaj staviti grudnjak.
    a mogu komotno "dojiti po kucama" 8)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja iz solidne četvorke izdojim 50 ml za pola sata (iz obje zajedno) - da ne znam bolje, bila bih totalno ubijena tom činjenicom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a ja iz "ispuhane" trojkice bez problema 150 ml. nisam stopala vrijeme ali ide bez prekida

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

žene s malim grudima možda će morati dojiti nešto češće (jer mogu manje uskladištiti ), ali ukupna količina bit će optimalna za bebu (uz dojenje na zahtjev).

količina izdojenog mlijeka uglavnom ovisi o tome koliko lako možete pokrenuti let down (neke žene to uopće ne mogu bez bebinog podražaja), koliko spretno izdajate i jeste li stalnim izdajanjem nabildale proizvodnju preko bebinih potreba. dakle, to uopće nije realan pokazatelj količine mlijeka.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sorry na ulijetanju nevezanom uz temu , ali kad spominjete...
    Dajte me naučite, molim, ako nosim (ne prepunu) Liscinu "C" košaricu, kolke su, pak, moje cice? Ono... dvojka, trojka?

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

trojka....

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

trojka....
    Uf, siromaško... , a sada i napismeno.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Tara prvotno napisa
    ja imam grozomorno male cice. muz me zeza da bi htio da sam stalno trudna jer onda barem imam na kaj staviti grudnjak.
    Mozes doci do mene? Danas je takva situacija da samo cekam da mi mali dehidrira. :/ Od podne i po nije jeo nista. Bocu ne zeli. Puknut cu.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    trojka....
    Uf, siromaško... , a sada i napismeno.
    Ma kakav siromaško, to ti je zlatna sredina, A i B je premalo, D pa nadalje preveliko!
    Btw. i ja nosim C

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Citiraj Tara prvotno napisa
    Mozes doci do mene? Danas je takva situacija da samo cekam da mi mali dehidrira. :/ Od podne i po nije jeo nista. Bocu ne zeli. Puknut cu.
    Štrajka? Lovi ga u polusnu, nama je to pomagalo. I češće mu nudi ciku po noći, možda neće odbiti.

(Ja sam imala sreću što je Andrija bio u dobi tvog bebača po zimi, kad je mrak padao u 16.30, pa bih ga donijela u sobu, izgasila svjetlo, i onda bi htio papati. Muka po štrajku trajala je dva puta po tri dana, sve to unutar 2 tjedna).

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •