dakle , slinim ti nad avatrom i molim recept za štrudlu
i objašnjenje kako se zamotava
![]()
dakle , slinim ti nad avatrom i molim recept za štrudlu
i objašnjenje kako se zamotava
![]()
I ja bi recept, štrudla je stvarno mrak, lani na Plitvicama sam ih tako čeznutljivo gledala...
ovo je matildin recept:
PLITVIČKA ŠTRUDLA
Dakle, napravi se dizano tijesto.
Za dvije štruce:
40 dag brašna
6 dag šećera
2 jaja
10 dag maslaca
malo soli
instant kvasac
mlijeko
U brašno dodajte malo soli, šećer, jaja, rastopljeni malsac i instant kvasac (ili dignutu germu), dodavati malo po malo mlijeka i zamijestiti tijesto. Ja još dodam naribanu koricu od limuna.
Tijesto malo istući i pustiti da se digne.
Kad se digne, podiijeliti na dva dijela, svaki dio tanko razvaljati i premazati kremom od višanja.
Krema od višanja:
2 staklenke kompota od višanja (a mislim da ima za kupiti i gotovi nadjev od višanja)
Odvojiti višnje od soka.
Sok kuhati s 2 velike žlice šećera i 2 velike žlice gustina. Kad se dovoljno zgusne (ne pregusto, ali ne ni prerijetko), dodati višnje i premazati kore.
Savinuti, staviti peći.
i ja sam ih tako gledalakikic prvotno napisa
![]()
al mi bilo previše 15 kn komad ( a bilo nas je dosta)
hvala na receptu![]()
Koliko dugo peći i na kojoj temperaturi?
ja sam pekla 15ak minuta na 200c.