Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Jaslice blizu doma ili posla?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Jaslice blizu doma ili posla?

Živimo u S. Gaju, ima vrtić u Trnskom na (koliko znam) dobrom glasu. MM radi u Trnju i jako je blizu hvaljenoj Iskrici na Krugama (a i moj ured je relativno blizu).

I sad mene zanima što je po vašem iskustvu bolje, voziti dijete u grad ili ostaviti u kvartu (iako se i do Trnskog moramo voziti)?

MM veli da ak je Jana blizu doma, da u nekakvom slučaju baka/dida može doći po nju i brzo je doma. Ali to mi nema nekog smisla. Ili ima?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja iz mog iskustva glasam za blizinu doma, meni se pokazalo dobrim, volim što ju ujutro nosim do jaslica, a i kad dođem po nju opet se nosimo (i cikimo istovremeno) što mi se više sviđa nego da ju moram voziti (pogotovo sad po ovim vrućinama)

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ako su baka i dida blizu, koji bi mogli uskociti, ako vi ne budete mogli... onda je opcija dom. u protivnom, ako nemate nikog... opcija bi bila posao.

i voznja ima svojih chari. naravno u autu koji ima klimu 8) moja zxuja i ja pustimo cd, pjevamo, pricamo sto se desavalo u vrticu. odemo odmah zajedno do ducana, u neku posjetu ili grad (sad kad se vrijeme proljepsava). ili doma.

ne zaboravi, prijave u vrtic su ove godine do 18.05.!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Školjkica, uopće ne bih dvoumila da mi je vrtić tako blizu da ju mogu na rukama otfurati. Ali ima dobrih 10 minuta do tamo. Mislim, nije to puno, ali kaj po cičoj zimi?

mama courage, baka i dida nisu blizu, nije da se u vrtiću mogu nacrtati za 5 minuta.

Ma zapravo je meni svejedno, ali baš to nacicavanje za koje cure pričaju da je intenzivno čim malci vide mamu, to me dosta muči. Kak joj objasniti da treba sjediti u AS, a nije me vidjela cijeli dan. Možda bi bilo bolje da tata dolazi po nju. :/

Opet, ak mi je blizu posla, prije ću je vidjeti. A i posao mi je takav da sam stalno u uredu, ima me tko zamijeniti pa mogu doletiti ako treba (ili tata).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nacicavanje je kod nas rijeseno u garderobi, kod preuzimanja djeteta

lijepo bismo se pomazili, popricali, i onda u auto.

nama je vrtic bio negdje na pola puta do posla, blizu bake i dide. promijenila sam nakon toga i posao a poslije i adresu. baka i dida se u medjuvremenu odselili. pa samo se snalazili kojekako.

sad cemo ga tek preseliti u blizi vrtic. isto nije jako blizu, ali mozemo pjesice

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM i ja smo puno razmišljali o ovome i ipak se odlučili za kvartovski vrtić.
    Stan ne planiramo mijenjati sljedećih cca 10-ak godina, sestra mi je tu blizu pa može uskočiti i otići povremeno po njega, tu će mu biti škvadra za školu.
    Posao mogu promijeniti, firma može promijeniti adresu (što bi se realno moglo dogoditi jer nam sadašnji prostor postaje tijesan).
    Od stana do vrtića imamo sigurno 10-15 minuta šetnje i ne mislim da to predstavlja neki problem.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam svakako za blizinu posla, jer dok dođem doma (u bilo koji kvart u zagrebu) po gužvi u špici, dijete mi je u vrtiću bar do 5, kad su već svi klinci otišli.
    nama to nije bila neka dilema jer nemamo blizu bake i dede koji ga mogu pokupiti umjesto nas, a uvijek smo u gradu autom, tako da u takvim slučajevima smatram da je bolja blizina posla. Ali isto tako smatram da je to i dosta individualno i ovisi o sto stvari o kojima valja razmisliti.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mi zivimo u solinu, ali nas tijekom dana tamo nema

nino ide u vrtic u splitu koji je 50m udaljen od bakine zgrade i ja bih najradije i anamariju tamo upisala.
    problem je jedino sto je to gradski vrtic, a mi nemamo prebivaliste u splitu.

u solinu nemam nikoga da bi mi uskocio i preuzeo dijete iz vrtica, a na poslu cesto ostajem i kasnije popodne, tako da tamo nemam namjeru ni predavati molbu za vrtic

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja glasam definitivno za vrtić u kvartu u kojem živite, jer će s tom djecom iz kvarta jednoga dana ići u osnovnu školu (osim ako je ne mislite i u školu upisati blizu posla).
    Ovo što kaže lara01 o promjeni posla ili adrese sadašnjeg posla definitivno nije za zanemariti. (Znam ljude koji stanuju u jednom kvartu, rade u drugom (druga dva), a dijete vode u vrtić u deseti kvart.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj mamanatali prvotno napisa
    Ja glasam definitivno za vrtić u kvartu u kojem živite, jer će s tom djecom iz kvarta jednoga dana ići u osnovnu školu (osim ako je ne mislite i u školu upisati blizu posla).
    Ovo što kaže lara01 o promjeni posla ili adrese sadašnjeg posla definitivno nije za zanemariti. (Znam ljude koji stanuju u jednom kvartu, rade u drugom (druga dva), a dijete vode u vrtić u deseti kvart.
    vidiš, a nama je izglednije da ćemo se preseliti iz kvarta u kojem živimo, nego iz kvarta u kojem imamo firmu (i oboje radimo u njoj), jer smo se tek sad doselili u novi prostor, zato stojim pri tome da svatko individualno za sebe mora sve te uvjete i činjenice zasebno uzeti u obzir i razmisliti.
    Isto tako npr. u kvartu u kojem živimo nema šanse da dobijemo mjesto u jaslicama jer je taj kvart pun djece, a mi imamo samo jedno i samim time nemamo nikakvu prednost, dok u kvartu u kojem radimo, nema puno djece, starije je stanovništvo, vrtići su poluprazni (ako to uopće u zagrebu postoji) i mjesto dobiješ samo tako.
    ali opet ponavljam, svatko za sebe te neke stvari mora staviti na kup i donijeti odluku.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tako je i kod nas. U niti jedne kvartovske jaslice F. nije bio primljen. Kako su nam rekli da će se to dogoditi, odmah smo tražili drugu varijantu, a ta je bila kraj posla.

Mi smo znali da ćemo se seliti pa je i to prevagnulo.

Prednost najveća je da mi djeca nikad nisu u dežurstvu, ako se pak kaj dogodi ja s posla do vrtića stignem za par minuta.
    Ionako nemamo nikog drugog da dijete pokupi iz npr. kvartovskog vrtića.
    U međuvremenu smo se i preselili, a djeca su i dalje u istom vrtiću.

Mana je ta da su u autu pa usprkos klimi, ljeti znaju ulaziti u topli auto, a zimi u kladni. To je u stvari nama, jedina mana.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Moj vrtić je 10 minuta udaljen, ali meni to nije daleko, ja volim pješačiti, zimi se samo dobro ubundaš i nema frke. Kod nas nacickavanje traje pa bi mogla dugo ostati u vrtiću.
    Prije nego je bilo ovo jako vruće znali smo na putu kući svratit na igralište i tamo se još poigrat pola sata, sad je u 3 i pol kad dođem po nju prevruće pa idemo ravno doma.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sjetila sam se još jednog plusa za vrtić blizu doma. Kad opet zatrudnim, i rodim, moći ću ići po Janu pješice.

Ali naaajveći minus za kvart je zapinjanje u gužvi u gradu pa dok se dođe do NZG...

Zapravo hodanje do Trnskog i nije tako strašno. Mislim, nije uopće, jedino što onda s autom, tj. kak do posla ak je auto kod mene a ne MM-a?

Ma ima tu puno stvari koje još moramo odvagati, imamo još malo vremena.

I da ne otvaram novi topic, pitat ću vas ovdje. Ako su rezultati 25.5., u kojem trenutku se moramo odlučiti za određeni vrtić (ako nas prime u više njih)?

I drugo pitanje - koliko dugo mogu dolaziti s Janom na adaptaciju? Tjedan, dva, mjesec dana? Mogu li je nakon mjesec dana ostavljati samo na par sati? I onda cijeli dan nakon nekog vremena?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ne znam jesu li sad promjenili uvjete. al sjecam se od pretprosle godine da sam mogla "cuvati" mjesto u vrticu 2 mjeseca. tih 2 mjeseca je isla jos u stari vrtic, jer se nismo jos bili preselili u novi kvart, a onda od 11. mjeseca je krenula u novi vrtic (a mi tek 2 mjeseca kasnije se preselili). mislim da ne moras odmah sad odlucivat gdje i kako... nego tek na jesen.

drugo pitanje - kako ti zelis. uglavnom je adaptacija 2 tjedna maksimalno. i uglavnom to na pocetku bude po sat, dva. i sve duze. pa onda ostane i na spavanju nakon nekoliko tjedana. ako placas cijeli dan, njima je svejedno hoces li dolazit nakon rucka po nju il sto god. bitno je da se dogovoris s tetama. tetama je najbitnije da se ujutro do odredjenog doba (najcesce 9h) dodje. jer od tad oni pocinju neke aktivnosti s njima, a kad ces doci po njih, zavisi od tebe.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni su jaslice na pol puta od faksa do kuće
    doduše, to mi niš ne znači jer po nju obično ide moj stari pošto sam tad na predavanjima.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam se odlučila za jaslice blizu posla ali zato što živimo na drugom kraju grada a blizu tih jaslica i mm radi i ja i dida i baka su i u glavnom je svima nekako usput. To nam je bio kriterij. E sad još samo da upadne u njih

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Na koncu i nije bilo na nama da odlučimo koje ćemo jaslice, s obzirom da smo primljeni samo u ona blizu posla. U principu, žao mi je što nismo imali izbor, ali vjerujem da će se s vremenom pokazati da je izbor dobar.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa

I drugo pitanje - koliko dugo mogu dolaziti s Janom na adaptaciju? Tjedan, dva, mjesec dana? Mogu li je nakon mjesec dana ostavljati samo na par sati? I onda cijeli dan nakon nekog vremena?

Od dva tjedna do mjesec dana je praksa.

jana je mala, pa su dva tjedna recimo minimalno razdoblje, jer krenete prvi dan oko 30 minuta do max sat vremena, pa svaki slijedeći dan produžujete.

Ako ima teškoća s adaptacijom ona se produžava, ali besmislena je adaptacija dulja od mjesec dana. Nemoj me krivo shvatiti, ali ako ti Jana, recimo, hipotetički, ni nakon mjesec dana ne može ostati u vrtiću u smislu da se nakon uobičajenog jutarnjeg plača zbog odvajanja ne smiri, onda je to problem koji niti beskrajna adaptacija vjerojatno ne bi popravila.

Ali ne kažem da će Jana biti takva

Možeš se dogovoriti da ju recimo mjesec, dva, tri ostavljaš do spavanja,
    a kasnije i cijeli dan. Tete su OK što se toga tiče.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

sladjana fala!

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jelka ja mislim da je bolja ova opcija jaslica kod posla jer je ona u biti ujutro dulje s vama, a i prije dođete po nju.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Amelie32 prvotno napisa
    Jelka ja mislim da je bolja ova opcija jaslica kod posla jer je ona u biti ujutro dulje s vama, a i prije dođete po nju.
    Ma to je veliki plus dok sam kontala, ali opet do doma ima kroz gužvu 20-ak minuta, a ona odozada, a ja za volanom. :/ Sitnice, ali opet svakakve scenarije si vrtim po glavi, da se valjda pripremim.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad sam tek vidjela i ponadala se da ce timi i jana u istu grupu.

tu vas nisu primili ili niste ni predali zahtjev?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovisi o obiteljskoj i poslovnoj situaciji. Ja glasam za blizinu doma. Tako dijete nije u autu i ide u vrtić s djecom iz svog kvarta i može se s njima lakše družiti.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    tu vas nisu primili ili niste ni predali zahtjev?
    Nisu nas primili. :/ SG spada pod Remetinec pa je hrpa djece imala prednost zbog mjesta stanovanja. A R. mi je van ruke pa tamo nisam ni predala.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo na Malešnici, MM radi na Žitnjaku, uskoro u Kerestincu, a ja u Savskoj. I mi smo njega upisali tu u kvartu gdje i živimo. Kud bi ja njega navlačila po busevima i tamvajima, nema šanse. A i sada kada sam na bolovanju/porodoiljnom ne znam kaj bi me nosilo da ga vučem u grad u vrtić? Osim toga, inako ću se probati premjestiti bliže mjestu stanovanja.
    I tko bi jednog dana dvoje limača vukao po tramvajima i busevima...

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja zapravo moram autom i do vrtića u kvartu a s obzirom da smo bogu iza nogu bolja mi je opcija vrtić kraj posla. I zapravo je svima usput ako zatreba, mm-u, bakama, tetama...........

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •