Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: ledeni vjetar - pomoć

  1. #1
    skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Bregi,Matulji
    Postovi
    505

    Početno ledeni vjetar - pomoć

    Naišla sam na ovaj recept i čini mi se fin.

  2. #2
    skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Bregi,Matulji
    Postovi
    505

    Početno Re: ledeni vjetar - pomoć

    Citiraj skviki prvotno napisa
    Naišla sam na ovaj recept i čini mi se fin.
    Ah brzi prstići :/

    Dakle ima li netko provjereni recept, je li
    kolač fin, tips and tricks?

  3. #3
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    Nemam recept,jela sam ga par puta kod frendice i stvarno je odličan!

  4. #4
    skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Bregi,Matulji
    Postovi
    505

    Početno

    Citiraj Roza prvotno napisa
    Nemam recept,jela sam ga par puta kod frendice i stvarno je odličan!
    Možda je na forumu pa mi oda recept

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Viškovo - Rijeka
    Postovi
    639

    Početno

    Stvarno je super, samo moraš paziti kad kore radiš prvo zagriješ pećnicu na 150, kad staviš kore onda smanji na 120, a nakon pola sata na 100. i tako još pola sata do 45 minuta. dok ne poprimi blago žutu boju.
    Meni je trebalo 4 puta da ispadnu baš kako treba (malo se igraš sa temperaturama, jer nije svaka pećnica ista), ali predhodna 3 puta je isto bilo jestivo, ali nije bilo onako debelo kako treba.
    Možeš ga raditi samo sa jednim voćem, a možeš jedan red jagode, jedan banane, jedan kivi. Moja prijateljica nakad stavi i breskve. sve je stvar kako voliš.

  6. #6
    trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Solin - Split
    Postovi
    676

    Početno

    ja svaki put pecem sat vremena na 150°C i uvijek mi ispadne savrseno...

  7. #7
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Po ovom receptu ja radim (našla na forumu i prilagodila)



    KORE: 9 bjelanjaka
    30 žlica šećera
    žlica octa
    2 žlice oštrog brašna

    Istući čvrst snijeg od bjelanjaka sa šećerom i umiješati lagano ocat i brašno.Veliku tepsiju premazati margarinom,obložiti papirom za pečenje i opet premazati margarinom.Istresti smjesu,poravnati i peći na 150'C oko 1 sat,pa hladiti u isključenoj pećnici.Koru odvojiti od papira i prerezati uzdužno na tri trake.

    KREMA: 9 žumanjaka
    4 žlice šećera
    4 žlice oštrog brašna
    1 puding od vanilije
    5 dl mlijeka
    3 vanilin šećera
    25 dag margarina ili maslaca
    0,7 l slatkog vrhnja
    banane,jagode,kivi

    Tući žumanjke sa šećerom,dodati brašno,mlijeko i vanilin šećer.
    Skuhati da se zgusne i u ohlađeno umiješati margarin ili maslac
    Slatko vrhnje istući u šlag,a voće narezati na kolute.
    Na dno duguljaste tacne staviti jednu koru,premazati trećinom kreme,složiti banane i premazati šlagom.Staviti drugu koru,trećinu kreme,pa jagode i šlag.Staviti i treću koru,ostatak kreme te kivi i omazati cijelu tortu šlagom.Rezati na šnite.

  8. #8
    trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Solin - Split
    Postovi
    676

    Početno

    evo ja sam ovdje: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...hlight=#850864

    vec prije stavila recept za moj ledeni vjetar, a ima i slika
    http://home-and-garden.webshots.com/...30461852zVdPdl

  9. #9
    skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Bregi,Matulji
    Postovi
    505

    Početno

    Hvala cure

  10. #10

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Ja si ga najradije kupim u slastičarni. Meni je prevelika gnjavaža s tim korama. Pa krema, pa sjeckanje voća pa šlag. Stvarno sam prelijena da bih to radila kad ima za kupiti.

  11. #11
    Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    657

    Početno

    Kolač je odličan, malo je više posla ali isplati se!

  12. #12
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Uh tako dobro zvuči!! Napravila bi ga ja bez obzira na puno posla, ali kad MM vidi voće u kolaču, bježi od njega ko od crnog vraga

  13. #13
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    od ovog nece, sigurno. kolac je ko sladoled.

  14. #14
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    zaboravila sam reci, ako se nekom ne da sve to slagati, moze se napraviti mjera od 7 jaja u obicnoj tepsiji, onoj malo dubljoj pravokutnoj.

  15. #15
    Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Vž županija
    Postovi
    509

    Početno

    Malo sam van teme, ali ako volite taj kolač, probajte i finu tortu od lješnjaka, ima recept tu na forumu - recept skoro isti (ja pekla kore točno kako piše i uspjelo mi super od prve), samo nema voća, ima lješnjaka, svi su bili oduševljeni.

  16. #16
    Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Pozega
    Postovi
    283

    Početno

    Da li u beze kore ide mljeveni še?er ili je svejedno ?

  17. #17
    Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Pozega
    Postovi
    283

    Početno

    Da li u kore ide še?er u prahu ?

  18. #18
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj Ivke prvotno napisa
    Da li u kore ide še?er u prahu ?
    radila sam s obi?nim i bilo je dobro

  19. #19
    Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Pozega
    Postovi
    283

    Početno

    Prijavljujem uspješno napravljen ledeni vjetar s malinama

  20. #20
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Ivke prvotno napisa
    Prijavljujem uspješno napravljen ledeni vjetar s malinama... pa sam došla ovdje da vam vadim mast

  21. #21
    Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Pozega
    Postovi
    283

    Početno

    Apri, maline su dobitna kombinacija

  22. #22

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    koprivnica
    Postovi
    1,264

    Početno

    iskusne zene...
    recept koji mi odgovara imam...e sad...ja bi kjlasicnu visinu ali da bude siri a ne onako uzak...
    kako to dobiti?
    peci duplo kore? ne kuzim....help

  23. #23
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Pa reži samo dvije trake, ili duplu koru.
    Ja radim samo sa dvije trake, i kad pravim čokoladni ledeni.

  24. #24

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    koprivnica
    Postovi
    1,264

    Početno

    a idu tri vrste voca...znaci treba mi tri x
    onda na dvije trake i jos jednu polovicnu specem??

  25. #25
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,969

    Početno

    Ja pravim 1,5 smjesu s time da stavim 15 jaja i dobijem istu visinu a bude šire, iskrojim si papire po tacni na kojoj ću slagat kolač i na njemu pečem kore.
    Najnovija "zimska" kombinacija je poslagati banane i preliti ih smiksanim višnjama, prefino.
    To nam je omiljeni kolač, a sinu alergičnom na jaja napravim isti kolač samo s pudingom od vanilije i keksima(dobar je i za ove koji nisu alergični na jaja)

  26. #26
    mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    238

    Početno

    Angelina2, pa zašto moraš staviti sve 3 vrste voća?
    Ja sam radila samo s jagodama i bilo je super!

  27. #27

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    koprivnica
    Postovi
    1,264

    Početno

    jer mi je tako najfinije...tocno znam kaj hocu samo neznam kako napraviti

  28. #28

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Velika Gorica
    Postovi
    485

    Početno

    Vrhunski kolač!!!! Ja sam ga radila prije mjesec dana svojoj curici za rođendan i radila sam ga sa kivijem i narančom i planuo je taj čas. Kad sam koru ispekla prepolovila sam ju na pola jer mi se više sviđa niži kolač. Nekako mi je praktičnije.

  29. #29
    tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Slavonija ravna
    Postovi
    766

    Početno

    Odličan je i sa šumskim voćem, tko voli kiselkastiju varijantu. Ja pravim sutra mojoj curki za rođendan. Dobro, ne za nju nego za goste.
    http://www.coolinarika.com/recept/731870 evo jedan mega ledeni vjetar

  30. #30
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Samo bih dodala kako u ledenom vjetru volim da se voće jače osjeti pa ga režem na deblje komade (jagode popola ili cijele, ovisno o veličini, a kiwi i banane barem 1 cm) i gušće ih poslažem.

  31. #31
    Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Vž županija
    Postovi
    509

    Početno

    Citiraj monax prvotno napisa Vidi poruku
    Pa reži samo dvije trake, ili duplu koru.
    Ja radim samo sa dvije trake, i kad pravim čokoladni ledeni.
    E mene zanima čokoladni, može malo više detalja?

    Hvala

  32. #32
    XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,026

    Početno

    Citiraj Hera prvotno napisa Vidi poruku
    E mene zanima čokoladni, može malo više detalja?

    Hvala
    X

  33. #33
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Sad nemam kod sebe knjigu s receptima, ali meni naj naj za sva vremena.
    Stavicu veceras!

  34. #34
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    ev ga cokoladni ledeni vjetar
    beze se radi od 10 bjelanjaka i 30 k secera.

    krema:
    8 zumanjaka i 2 cijela jaja, kuhati na pari sa 1 casom secera, na kraju dodati 1 mlijecnu cokoladu.
    Izmiksati 1 maslac i pola margarina pa dodati u ohladjene kuhane zumanjce.

    Treba i 1 l slaga.
    Rezu se tri kore do duzini slaze kora-zuta krema-slag; kora...i tako do kraja, slagira se s vana.

    ja radim uvijek pola tj. 5 jaja i slozim samo dvije kore.
    U kremu uvijek stavljam cokoladu za kuhanje.
    Tako mi pase.
    Probala sam i s cokoladom mlijecnom s ljesnjacima, super bude. Ustvari to s cokoladom ovisi sta ko voli.

  35. #35
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Radila sam lješnjak varijantu i bila je prefina.

    Svaku koru sam prelila otopljenom čokoladom, kad se stegnula, na to sam stavila kremu - u nju se umiješaju mljeveni lješnjaci. Kako ja volim kombinaciju lješnjaka, čokolade i banana, između kreme i šlaga sam poslagala banane.

    Bila je prefina, ali prava bomba!

  36. #36
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    ja sam jednom stavila mljevene orahe u kremu i mogu samo reci njam njam.

    A cokolada i banane su i meni dobitna kombinacija, tako kombiniram i hole kocke s bananom.

  37. #37
    anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,363

    Početno

    Ja ispečem beze koru, i na dvaput ju slažem, na triput mi bude manji kolač. Ovo je zaista čaroban čaroban kolač. Fantazija. Htjela sam samo reći da ja uopće ne koristim slatko vrhnje, nego kupim Hola šlag, 0,5 l, i to izmutim naravno u šlag i onda redam biskvit, žuta krema, voće, šlag itd...

  38. #38
    Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Vž županija
    Postovi
    509

    Početno

    Citiraj monax prvotno napisa Vidi poruku
    beze se radi od 10 bjelanjaka i 30 k secera.
    Što samo dođe ovih 30k šećera?

    Hvala na receptu! Baš sam razmišljala da bi vjerojatno bilo ok samo dodati čokoladu u kremu i iskombinirati s bananama..

  39. #39
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Citiraj Hera prvotno napisa Vidi poruku
    Što samo dođe ovih 30k šećera?

    Hvala na receptu! Baš sam razmišljala da bi vjerojatno bilo ok samo dodati čokoladu u kremu i iskombinirati s bananama..
    Inace na jedan bjelanjak idu 3 žlice šećera,
    recept je zapisan u Bosni pa otud i k

  40. #40
    Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Vž županija
    Postovi
    509

    Početno

    ok, sad mi je jasno, nije mi palo na pamet da govorimo o kašikama, a k mi je predaleko na tastaturi od ž da bi bila zabuna, sad kužim. thx!

  41. #41
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    ja imam recept za dvije torte s tim beze korama (mogu stavit recepte, ako nekog zanima), i sad recepti su ok, ali se iz njih ne može skužit slijedeće:peku se tri kore sat i pol, ali ne piše peče li se svaka toliko, ili svaka po pola sata?
    znači koliko se u prosjeku peče beze kora na 140°C? (biskvit je od 4 bjelanca pa e dijeli na tri dijela)

  42. #42
    ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    sisak
    Postovi
    588

    Početno

    Jel može info kakve su kore kad se ispeku i odstoje npr. 2 sata. Ja sam radila danas, evo kore su hladne i očekivala sam da će biti tvrde, a one su ostale mekane, fleksibilne. Možda da ostavim do sutra pa sutra filam?

  43. #43

    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    552

    Početno

    Citiraj ZAUZETA prvotno napisa Vidi poruku
    Jel može info kakve su kore kad se ispeku i odstoje npr. 2 sata. Ja sam radila danas, evo kore su hladne i očekivala sam da će biti tvrde, a one su ostale mekane, fleksibilne. Možda da ostavim do sutra pa sutra filam?
    uvijek ostanu tako mekane kako kažeš, ja stvarno radim svako malo taj ledeni vjetar i kore rađene doma ne budu kao kupovne beze kore. ne znam iskreno kako oni to postignu ali meni su ove doma bolje.

  44. #44

    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Postovi
    42

    Početno

    ja sam probala susiti samo bjelanjke i secer..(jelo mi se nesto slatko)
    i na laganoj vatri-skoro pa i zaboravila na njih..
    i bile su hrskave skroz..

  45. #45
    slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Sv. Nedelja
    Postovi
    509

    Početno

    Postoji torta koja se zove -šuškava- jer se prave kore od bjelanjaka i šećera, suše se na 130 preko 1.30h i ostavi se u toploj pečnici da se ohladi (da ne sjedne). Kora bude hrskava i šuška kada se reže. Ove od ledenog vjetra su istog sastava (samo manje šećera) ali se ne suše toliko dugo da postenu hrskave, već mekane i malo spužvasto-pjenaste.

  46. #46

    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Postovi
    42

    Početno

    e da.. slavonka2..
    kod mene je to kolac,ali manje bitno
    bitno da šuška

  47. #47
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    Zanima me provjerena varijanta sa čokoladom. Imam tri kore promjera 24 (kupljene, nisam ih pekla noćas )

    Kako bi išao recept?

  48. #48
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    Citiraj monax prvotno napisa Vidi poruku
    ev ga cokoladni ledeni vjetar
    beze se radi od 10 bjelanjaka i 30 k secera.

    krema:
    8 zumanjaka i 2 cijela jaja, kuhati na pari sa 1 casom secera, na kraju dodati 1 mlijecnu cokoladu.
    Izmiksati 1 maslac i pola margarina pa dodati u ohladjene kuhane zumanjce.

    Treba i 1 l slaga.
    Rezu se tri kore do duzini slaze kora-zuta krema-slag; kora...i tako do kraja, slagira se s vana.

    ja radim uvijek pola tj. 5 jaja i slozim samo dvije kore.
    U kremu uvijek stavljam cokoladu za kuhanje.
    Tako mi pase.
    Probala sam i s cokoladom mlijecnom s ljesnjacima, super bude. Ustvari to s cokoladom ovisi sta ko voli.
    tebe sam htjela citirat

  49. #49
    Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    309

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa Vidi poruku
    Radila sam lješnjak varijantu i bila je prefina.

    Svaku koru sam prelila otopljenom čokoladom, kad se stegnula, na to sam stavila kremu - u nju se umiješaju mljeveni lješnjaci. Kako ja volim kombinaciju lješnjaka, čokolade i banana, između kreme i šlaga sam poslagala banane.

    Bila je prefina, ali prava bomba!
    može recept za tu kremu?

  50. #50
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    ja sam upravo napravila ledeni vjetar po Trinity receptu.
    Mislim da su svi recepti slicni, bar sto se beze kore tice.
    No medjutim iskreno ne znam kako prerezati koru, cim je pogledam puca.
    Kako vi to izvodite?
    Mislim na 3 djela nema sanse, probati cu samo na pola ali iskreno receno..

    sto sad?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •