Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: ledeni vjetar - pomoć

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A nista, prerezi na pola. A drugi put peci kore u tri puta, a ne odjednom.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ne treba peći kore tri puta, ne reže se vodoravno, nego okomito. a to sto pucaju, nema veze, napraviš mozaik

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi pekla u cetvrtastom ili okruglom kalupu?

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo me, samo da kazem da je kora na koncu ispala za 100, pekla sam je u plehu od pecnice na masnom papiru. Kad se skroz ohladila, sa skarama sam prerezala i to na 3 dijela, zajedno sa papirom.
    Onda sam lijepo bucnula na tacnu na kojoj sam slagala 1.dio, izokrenula, skinula papir (bez problema je islo), filala sam kremicom i kupinama, slagom, pa drugi dio kore i tako do kraja.
    Evo sad se hladi u frizideru, a gosti samo sto nisu....

da sam znala i prije bi se uputila u avanturu zvanu ledeni vjetar...

uskoro cu modificirati malo recept i prilagoditi ga montiju, znaci fruktoza umjesto secera, bez brasna i sl....javim se

hvala na postovima & "KURAJU"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sad pitanje nad pitanjima.....

kakve opce strukture trebaju biti te kore kad su gotove? tvrde i krute ko puslice ili kak?

meni je ispalo mekano iznutra i sve skupa ima okus po spuzvi sa jajima (kore)

pokusavala sam napraviti http://www.coolinarika.com/recept/le...r-od-cokolade/

krema mi je isto bljak, ima tu cokse ali je u biti brasnjava margarinusa

help ?

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da se i ja nadovežem s pitanjem. Meni ledeni vjetar okusom uvijek super ispadne, al nikako da lijepo izgleda. Kore pucaju (uvijek kupim gotove) dok mažem šlag i kremu. imam dojam da bi krema morala biti tečna kako kora ispod ne bi pukla. Ovako kako je gusta i teška, kore se lome, kližu ina kraju jedemo tortu žlicom u zdjeli.

u čemu je fora?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su kore uvijek mekane. Ja to ne pečem odnosno ne sušim kao za beze, na niskoj temperaturi, nego na 170-180. Tako se nista ne raspada i kad se sve poveže bude ko sladoled.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

stray_cat si probala raditi po receptu od Trinity? Ako ti se krema ne svidja (meni je ok), probaj napraviti kremu od zumanjaka na pari, pa onda u ohladjenu dodati maslac a ne margarin

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa se citam, i cudim se kako vam kora puca

moja je kad se ohladila poprimila okus i strukturu one spuzvaste krpe iz kuhinje

sva sreca da su rodjendani jednom godisnje.....

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Podižem. Spremam se uskoro radit beze koze po prvi put, pa imam par pitanjca. Prvo, ova smjesa od 9 jaja je za onaj veliki pleh od pećnice? Znači to sve izlijem unutra i poslije režem 3 duge uske trake, ako sam dobro shvatila? Koliko dugo mogu stajati te domaće kore prije filanja, npr. mogu li ih napraviti dva, tri dana ranije pa tek onda filati ili će mi otpustiti? Jel svejedno koja je kombinacija voća i kojim redom (mislim zbog težine)? Planiram raditi ananas, kivi i banane, jel to ok?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

To je po meni super kombinacija voća.
    Ako ćeš kore sušiti, što je i "pravi" način za beze kore, onda ih bez problema možeš napraviti unaprijed. (ja sam ih sušila na programu ventilatora na 100 stupnjeva oko 2 i po sata)
    Ta smjesa od 9 jaja je za veliki pleh, zamutiš, izliješ na masni papir, poravnaš, sušiš i kad se ohladi režeš i filaš. Meni je to malo previsoko, pa radim od 6 jaja, 2 ili 3 kore (ovisno koliko vrsta voća koristim), samo za to imam i 3 kalupa za tortu
    Ja sam ga danas radila

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala, javim kako je ispalo.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove