-
Grebe lice!
Drage moje rodice!
Molim Vaše mišljenje...
Moja djevojčica duda palac i usput grebe lice.
Da pojasnim... Prije godinu dana imala je vodene kozice i počela je s grebanjem jedne koze na obrazu.
Na moru je ta ranica brzo zarasla i prestala je s grebanjem, ali nekeko u vrijeme kad sam joj rodila seku počelo je ponovo.
I sad definitivno imamo problem.
Objašnjavam joj zašto to nesmije raditi, obećala sam joj sve i svašta. Mazim je stalno. Zaista joj posvećujemo svi puno pažnje.
Ali ništa... I dalje grebe. Stalno joj mažem ranicu kremom da joj bude masno pa da se skliže, ali noću uspije izbrisati. Nokte joj režem skroz, ali ona to već stručno pipka s prstima.
Da li da je vodim kod psihologa?
Znate li možda kakvog dječjeg psihologa?
Preko prijateljice sam konzultirala jednu psihologinju koja je savjetovala da joj ponudim neku igračku kao zamjenu, ali nismo ništa uspjeli s time. Krevet joj je pun plišanaca s kojima spava, ali ona i dalje grebe.
Da, i ta psihologinja je rekla da moramo rješavati problem da nebi prešlo u samoozljeđivanje.
Kako da joj pomognem?
-
Za utjehu: znam još dvoje djece koji to rade. Ono što nije utješno: njihovi roditelji nisu prinašli način da prekinu tu naviku. Jedno je dijete "izraslo" iz grebuckanja, a drugo to još radi (2.5 god).
Mislim da takve navike i ne moraju biti odraz nekog problema, iako su nezgodne.
-
Hvala vertex
Ipak mi je lakše jer se svi oko nas čude šta ona to radi...
-
Moja mlađa kći (4g)se isto grebe po licu. Sada, doduše, to radi s drugom stranom dlana. Onako, mazucka se po licu kao da ju to smiruje. Inače je jako mazno i smireno dijete. Ne znam, zašto to radi. Otprije ima čak jedan ožiljak na licu jer je to grebanje bilo noktićima. Čak smo kontrolirali i šećer jer on može prouzrokovati svrbež, ali ne radi se tu o svrbežu. Uglavnom, sada nema rane jer je već velika i zna da se ne smije kopati noktima, ali onako lagano se još uvijek mazucka. Ne znam lijeka, ali znam da sam čula od mnogih da im djeca to znaju raditi, tako da čudu nema mjesta.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma