Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Slabokrvnost i vegetarijanstvo

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Slabokrvnost i vegetarijanstvo

Marko je gotovo pa vegetarijanac od rođenja(ako izuzmemo ribu koju je jeo kao vrlo mali i povremeno hrenovke u vrtiću) i stalno me moja mama uvjerava da je on sigurno slabokrvan.
    Ovaj tjedan smo bili na kontroli krvi jer kreće u školu i hemoglobin je skoro na gornjoj granici. :D
    Eto, zeleno lisnato povrće

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

odlično!! s moji bratom u OŠ je išao mali čiji su roditelji bili zadrti vegetarijnci...valjd niš niš od životnja....mali definitivno nije bio dobro....recimo, slabo mu je išao tjelesni....obično trčanje i sl...sad kad kontam o tom...sigurno slabokrvan....iako su ga kljukali snitetičkim pripravcima...

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nema kod nas sintetike. 8)
    Dosta često pijemo čaj od koprive koji je mrak za željezo.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

da dok ne uđe u pubertet... pa da vidiš problema
    nemojte se ljutiti al ako dijete nije samo izabralo taj način života (iako je za to premali) po meni je to maltretiranje dijeteta i uskračivanje normalnog i zdravog života

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zašto baš pubertet ? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa
    da dok ne uđe u pubertet... pa da vidiš problema
    nemojte se ljutiti al ako dijete nije samo izabralo taj način života (iako je za to premali) po meni je to maltretiranje dijeteta i uskračivanje normalnog i zdravog života
    Zar jedenje mesa po defaultu označava zdrav život? :? Ne bih se baš složila...

Puno je roditeljskih odluka koje djeca nisu sama izabrala, pa tako i jedenje mesa...

Da se razumijemo, moj malac jede meso (nismo vegetarijanci), ali smatram da je izbalansirana vegetarijanska prehrana (dakle, ne svaki dan tjestenina i dvije vrste povrća ili vegetarijanska pizza) daleko zdraviji izbor od klasičnog meso+pečeni krumpir menija.

Ivke, znači pije taj čar, takav kakav je, bez ikakvih zaslađivača?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    čar
    čaj

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

LR ja ga pijem nezaslađenog, Marko ponekad doda meda.
    Da li zbog koprive ili prehrane općenito ja konačno nemam problema sa slabokrvnošću.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Ivke prvotno napisa
    LR ja ga pijem nezaslađenog, Marko ponekad doda meda.
    Da li zbog koprive ili prehrane općenito ja konačno nemam problema sa slabokrvnošću.
    A ja, unatoč tome što jedem meso, kronično muku mučim sa željezom - i ne uspijevam ga držati u normali . i sve sam bliže uvjerenju da je izbalansirana vegetarijanska prehrana bolja za zdravlje - ali nikako da dočekam "klik" pa da promijenim režim prehrane (iako i sad jako pazim na kvalitetu hrane koju jedem, ne jedem junk ni u kakvom obliku).

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Martina, opet ja o koprivama...poznanica se odlučila na čaj umjesto terapije(min 3dcl) i nakon nekog vremena... uglavnom, liječnica nije mogla vjerovati da nije uzimala željezo u tabletama.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Svakako ću probati. Hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •