Results 1 to 11 of 11

Thread: Slabokrvnost i vegetarijanstvo

Ivke's Avatar

Default Slabokrvnost i vegetarijanstvo

Marko je gotovo pa vegetarijanac od rođenja(ako izuzmemo ribu koju je jeo kao vrlo mali i povremeno hrenovke u vrtiću) i stalno me moja mama uvjerava da je on sigurno slabokrvan.
    Ovaj tjedan smo bili na kontroli krvi jer kreće u školu i hemoglobin je skoro na gornjoj granici. :D
    Eto, zeleno lisnato povrće

zmaj's Avatar

odlično!! s moji bratom u OŠ je išao mali čiji su roditelji bili zadrti vegetarijnci...valjd niš niš od životnja....mali definitivno nije bio dobro....recimo, slabo mu je išao tjelesni....obično trčanje i sl...sad kad kontam o tom...sigurno slabokrvan....iako su ga kljukali snitetičkim pripravcima...

Ivke's Avatar

Nema kod nas sintetike. 8)
    Dosta često pijemo čaj od koprive koji je mrak za željezo.

da dok ne uđe u pubertet... pa da vidiš problema
    nemojte se ljutiti al ako dijete nije samo izabralo taj način života (iako je za to premali) po meni je to maltretiranje dijeteta i uskračivanje normalnog i zdravog života

Ivke's Avatar

Zašto baš pubertet ? :?

Quote Originally Posted by mlukacin
    da dok ne uđe u pubertet... pa da vidiš problema
    nemojte se ljutiti al ako dijete nije samo izabralo taj način života (iako je za to premali) po meni je to maltretiranje dijeteta i uskračivanje normalnog i zdravog života
    Zar jedenje mesa po defaultu označava zdrav život? :? Ne bih se baš složila...

Puno je roditeljskih odluka koje djeca nisu sama izabrala, pa tako i jedenje mesa...

Da se razumijemo, moj malac jede meso (nismo vegetarijanci), ali smatram da je izbalansirana vegetarijanska prehrana (dakle, ne svaki dan tjestenina i dvije vrste povrća ili vegetarijanska pizza) daleko zdraviji izbor od klasičnog meso+pečeni krumpir menija.

Ivke, znači pije taj čar, takav kakav je, bez ikakvih zaslađivača?

Quote Originally Posted by Luna Rocco
    čar
    čaj

Ivke's Avatar

LR ja ga pijem nezaslađenog, Marko ponekad doda meda.
    Da li zbog koprive ili prehrane općenito ja konačno nemam problema sa slabokrvnošću.

6,841

Quote Originally Posted by Ivke
    LR ja ga pijem nezaslađenog, Marko ponekad doda meda.
    Da li zbog koprive ili prehrane općenito ja konačno nemam problema sa slabokrvnošću.
    A ja, unatoč tome što jedem meso, kronično muku mučim sa željezom - i ne uspijevam ga držati u normali . i sve sam bliže uvjerenju da je izbalansirana vegetarijanska prehrana bolja za zdravlje - ali nikako da dočekam "klik" pa da promijenim režim prehrane (iako i sad jako pazim na kvalitetu hrane koju jedem, ne jedem junk ni u kakvom obliku).

Ivke's Avatar

Martina, opet ja o koprivama...poznanica se odlučila na čaj umjesto terapije(min 3dcl) i nakon nekog vremena... uglavnom, liječnica nije mogla vjerovati da nije uzimala željezo u tabletama.

6,841

Svakako ću probati. Hvala.