Znače li ove relativno visoke vrijednosti estradiola da se endometrij pod utjecajem klomifena ne bi toliko stanjio?
Znače li ove relativno visoke vrijednosti estradiola da se endometrij pod utjecajem klomifena ne bi toliko stanjio?
Da, to je moje pitanje? (Argente tnx)
bubekica mislim da ima veze.
neznam koliki je estradiol bio 3d.c. ali je za pretpostaviti da je bio dobar pošto je i 8dpo dobar i pošto je i progesteron 8dpo dobar (64 nmol/l, ref. 5,6 - 86)
Hoću reći, očito ga dovoljno proizvodim, barem u nekim ciklusima (dokaz su i 4 FA koji i nastaju od viška estrogena) pa ga možda nebi trebalo dodavati uz Klomi.
Argente ima point
i moje je pitanje kod vas iskusnih da li da svom MPO dr. predložim (budući da on nema neki poseban prijedlog za mene) da prije nove stimulacije, 3d.c. izvadim E2, i ako je on pristojan - recimo iznad polovice referentne vrijednosti - idemo u stimulaciju samo sa klomifenom bez estrofema, a ako nije - čekamo ciklus kad će biti?
Razumljivo je da Estrofem više neću piti niti pod koju cijenu.
Očito je praksa mog MPO dr. da dodaje estrofem uz klomifen što je valjda u većini slučajeva ok, ali je u mome, eto, bilo pogrešno. I to vrlo pogrešno.
ljube znam zašto se dodaje Estrofem uz Klomi. Ja se pitam zašto mi je Estrofem prouzročio nastanak fibroadenoma na dojkama i mogu li nastaviti bez njega sa stimulacijama?
Posljednje uređivanje od krojachica : 12.12.2013. at 14:48
možeš ga izvaditi, no on ti neće ništa reći u prilog debljine endometrija nakon stimulacije klomifenom
mjerenje bazalnih vrijednosti estradiola osim kao indikatora možebitne ciste služi i za testiranje ovarijske rezerve
stimulaciju klomifenom bez estrofema možeš isprobati pa vidjeti da li ti i koliko stanji endomertij