Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Vinogradska - naručivanje trudnica na porod (užas)

Mary Ann avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Vinogradska - naručivanje trudnica na porod (užas)

Kad mi je prijateljica ispričala svoje iskustvo iz Vinogradske morala sam vam to prenjeti jer smatram da nije u redu da se trudnice naručuju na porod.
    Naime skupljaju sve žene oko termina tj. koje su par dana prije termina i ostavljaju ih u predrađaoni tako da ujutro rade indukciju i porađaju.
    Naravno da to mogu raditi samo neinformiranima a takvih žena nažalost ima puno koje nemaju pojma što je prirodni porod nego slijepo slušaju liječnike.
    Moja prijateljica je došla na pregled pet dana prije termina i dr. joj je rekao da je otvorena 4 cm i da je najbolje da ostane jer trenutno nemaju gužvu i da će ju ujutro poroditi na drip. Slučajno su se tamo našle još dvije poznanice iz kvarta koje su rodile na isti princip.
    Mislim da je to prestrašno.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da..."štancanje" djece

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Planirani porod...san svakog porodničara, to što je noćna mora za rodilju nikoga ne zanima.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam dva puta rodila u Vinogradskoj, imam odlična iskustva, i nisam srela takav slučaj, čak štoviše, sa mnom je bila u sobi žena koja je prenijela 14 dana i htjela je pošto-poto roditi, ali su je ostavljali da čeka jer nije bila frka ni s njom ni s bebicom.
    Vjerojatno ima slučajeva o kojima pišeš, ali nije pravilo niti treba generalizirati.

Mary Ann avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I ja mislim da ne treba generalizirati ali je činjenica da se to tamo dešava.
    Svaka trudnica koja je informirana o porodu i shvača ozbiljnost indukcije ako ju dr pita hoće li roditi, reći će "ne hvala neću dok ne dođe vrijeme za to".
    A što je sa onima koje neznaju i misle da je to normalna stvar?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mislim da je dobro da se zna sto se dogada, cak i ako to rade samo neki doktori.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

što ja mislim o vinogradskoj moglo se vidjeti nedavno na jednom od topica, nisam frapirana njihovim odnosom niti u pozitivnom niti u negativnom smislu. bila sam tamo dvaput (jednom prije poroda - tri dana radi hematoma i kad sam rodila) i moram priznati da nisam vidjela da to rade, ali vjerujem da ima i toga, više kao iznimka, nego kao pravilo.
    ali isto moram priznati da mi na neki način nisu jasne buduće majke koje idu roditi, a ne informiraju se dovoljno o samom porodu i svemu što uz to ide. Pa danas se stvarno puno o tome govori, ne mora se čak niti biti informatički pismen i imati pristup internetu da bi se netko tko to želi, informirao o nečem tako važnom.
    Moram priznati da mene nitko ni na što nije prisiljavao i iako sam malo manje o svemu tome znala nego sada, doktor me o svemu obavještavao, davao mi moguća rješenja, pitao me što želim, a ako bi mi netko i htio uvaliti nešto što ne želim, otvoreno sam im to rekla i nitko nije napravio ništa mimo moje volje. Isto tako, slušam iskustva drugih rodilja iz vinogradske koje tvrde da sve što su zatražile - počevši od samog poroda, pa čak i do noćnog dojenja (a vinogradska nema rooming) sve što su tražile su im omogućili.
    Uvijek i u svim profesijama ma ljudi koji svoj posao obavljaju bolje ili lošije, profesionalnije ili neprofesionalnije, stručnije ili nestručnije, a isto tako ima i osoba koje su moralno i etički bolje ili lošije, a to nema puno veze s mjestom na kojem rade. Jedini je zaključak da se svugdje, a pogotovo u rodilištu moraš argumentirano znati izboriti za sebe, a pogotovo za svoje dijete, i tu se nemaš pravo oslanjati na druge, njihovu stručnost, profesionalnost, a pogotovo ne na dobronamjernost.

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mary Ann, da li nam možeš reći koji doktor joj je rekao neka ostane rodit? Meni isto zvuči poznato jer sam i ja tamo rodila prije termina,ali skoro tri tjedna. Doktor mi je rekao da nemam dovoljno plodne vode. Naravno da sam povjerovala i ostala u bolnici.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nisam sigurna dali je dobro imenovati doktore na ovom mjestu,ali na žalost i meni je to predloženo u Vinogradskoj,ali sam odbila što svatko ima pravo učiniti,a zbog takvih i sličnih stvari sam se odlučila za Rijeku,makar o Vinogradskoj imam dobro mišljenje...

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moja je sestrična(inače medicinska sestra!!) sa doktorom dogovorila da rodi na carski i prvi i drugi put,jer ju je bilo strah roditi normalno:shock: :shock:
    i danas se znamo zakačiti oko toga.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam rodila u Vinogradskoj i mogu reći samo 5 + !!! Ja sam bila ta koja je bila dosadna ! Jer moja cura nije željela van !!!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Većina doktora u trudničkoj ambulanti ponude indukciju, ali ne forsiraju ako kažete da želite čekati svoje trudove ako je sve ok.
    To nas opet vraća na žene koje pristaju na to :/
    Istina, nije isto kad vam netko ponudi i objasni postupak i rizike; i kad vam netko kaže "vi ćete meni danas ostat i sutra ćemo vas porodit"

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moram priznati da je meni nikada nisu ponudili, jest da sam dobila drip nakon 10 sati trudova kad mi je puko vodenjak, a plodova voda je bila zelena, ali moram priznati da sam bila svjedok jednom događaju u trudničkoj ambulanti kad je došla trudnica u 42. tjednu sva očajna što još nije rodila (a očito nije htjela indukciju), kad ju je sestra onako bezobrazno otfikarila i rekla joj: šta ste sad došli tu jaukati kad vam je doktor prije dva tjedna ponudio da rodite pa niste hjeli, sad bi već odavno bili doma s bebom....
    ni to mi baš nije bilo lijepo čuti pogotovo što sam u tom trenutku još uvijek bila trudna i naravno razmišljala i o scenariju prenošenja (mislim da je to svakoj trudnici u zadnjim tjednima najgora noćna mora)

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo mene su vratili da čekam trudove ili da ode voda....a čep mi ispao nakon pregleda i kao da je malo vode izašlo....skroz naskroz me ispipali, pregledali, ctg, UZV i poslali doma...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mašo, sretno!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala....vidjet ćemo kako će dalje ići....

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Samo da potvrdim ove priče iz Vinogradske. Prekjučer mi je frendica bila tamo zbog nekakvog iscjetka (termin 4.4.), i naručio ju 3.4. u 11h. I rekao da baš u to vrijeme jer će tada roditi. Ali ta ista cura se raspitivala kod tog doktora za epiduralnu pa...

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nije to samo u Vinogradskoj.Ja sam prije 6 godina imala indukcijski porod u Merkuru,prenjela 2 tj,velika beba(4800 g),jedva se kretala..Doktor u trudničkoj je samo rekao - vi danas ostajete,sutra vas porađamo.Dan danas žalim što sam pristala,što nije bilo prirodno i što si moja beba sama nije izabrala rođendan.Trebala sam još pričekati,ali eto...

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

A mislim šta možeš u takvim trenucima? Preuzeti odgovornost ako nešto krene po zlu? Jer tada bi ti sigurno rekli "da ste nas slušali..."
    Ja sam isto došla na običnu kontrolu i kad su mi rekli da je to to i da će bebi biti bolje vani nego unutra, da nemam baš puno plodne vode, šta sam mogla napraviti? Vratit se kući na svoju ruku i čekati trudove? Možda sam trebala. I dan danas kad se sjetim kako smo je "na silu" izbacili van mi dođe žao bebice.
    Ma mi bi u doktore trebali imati potpuno povjerenje, a doktori bi uvijek trebali postupati onako kako je najbolje za bebe i njihove majke, a ne da ne možeš vjerovati svom doktoru, već moraš tražiti drugo mišljenje da bi bio siguran šta se s tobom dešava.
    A ja da sam tražila još koje mišljenje bi se mogla žaliti, ovako nikad neću saznati jel bolje ovako ili onako.
    A nekako mi je sve to djelovalo.. ma idemo mi nju porodit, 38tj je isto termin.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Upravo tako,u doktore treba imati povjerenje,apsolutno povjerenje,ali se i prije poroda informirati što više,pa onda kad je rodilja potkovana znanjem može i ravnopravno razgovarati i odlučivati.Ne kažem da nema loših doktora,ali je daleko više onih dobrih koji sa ljubavlju rade svoj posao i poštuju pacijenta.Ja sam isto htjela prirodan porod,raspitala sam se o epiduralnoj,moj privatni ginić mi je reko da bolje ne i objasnio zašto,čitala sam jako puno i mislim da sam dosta znala i o porodu i o svom tijelu,bebi....
    Sve je krenulo normalno,dobila sam trudove,puko mi vodenjak,došla sam u rodilište,ali...nakon nekog vremena sve se komplicira i meni urade hitan carski rez(kojeg sam se bojala ko vraga)i što reći?Od prirodnog poroda ni p.
    Ali tako je moralo biti,jer da sam inzistirala na prirodnom,možda me danas ne bi bilo i ja sam zahvalna doktorima koji su odlučili umjesto mene i spasili i mene i moje dijete.Zato kažem da treba imati povjerenja

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni su to predložili na Sv.Duhu pa sam ih lijepo odbila i prirodnim putem rodila 2 dana poslije

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kad ponude indukciju, treba razlikovati inducirani porod s medicinskim indikacijama i inducirani programirani porod. Ovaj drugi uvijek se može odbiti, jer je samo programiran u taj dan i sat iz raznih razloga, ali ne zbog medicinske indikacije.
    Zato prije nego pristanete/odbijete, uvijek pitajte "je li sa mnom i bebom sve u redu?". Jer, ako pristanete, mogle bi požaliti. Ja jesam, to oboje

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam bila na pregledu u Vin 4 dana prije tremina, beba velika, mene su ljudi po cesti napadali sa pitanjem:"Jesu dvojčeki?". Doktor me naručio za tjedan dana kasnije, ali mi je rekao da se vidimo i ranije. Tako je i bilo. Nije me naručivao porod je počeo prirodno.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

emarink, jel s bebom sve ok? To je po meni najbitnije, jesam li ja rodila ovako ili onako prirodno ili "neprirodno2 je manje bitno. . .bolje nego da se nesto zakompliciralo, onda bi se tek lupala po glavi sto si cekala . . .

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Pina: emarink, jel s bebom sve ok?
    Sad tek vidjeh. Hvala na brizi. Beba je super, mjesečno dobiva preko kile a samo je na prsima. Jako je dobro dijete, vesela, stalno se smije, i slama srca svih oko sebe a najviše roditeljima. I slažem se, to je najbitnije od svega.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •