Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 97 od 97

Tema: Koje zaštitne gačice?

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Tea prvotno napisa
    Tea, flis je nepromočiv? Jesu li gaćice HM?

Mi smo u početku koristili Kamarisove na čičak i najmanji broj nam je jako duuugo bio dobar. Poslije sam naručila gaćice koje su izvrsne otkad nam je veličina dobra (ne mogu se podešavati kao one na čičak) i njih koristimo preko noći.
    Smibove su mi dok se nisam navikla bile malo nezgodne, ali ih sad preferirem. Nisam nikad naručivala iz inozemstva pa mi iskustvo nije baš bogato, ali ja sam zadovoljna i ovim našim. Aktivno koristim sva četiri para koja imam.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

švedica ja mislim koristit platnene od početka, i to NB size (sveki šije) u kombinaciji s običnim tetrama.
    vidi link za načine prematanja http://www.kittykins.co.uk/advice/id/20, odnosno
    http://www.kittykins.co.uk/advice/id/21
    http://www.kittykins.co.uk/advice/id/22
    http://www.kittykins.co.uk/advice/id/23
    http://www.kittykins.co.uk/advice/id/24
    http://www.kittykins.co.uk/advice/id/25

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Švedica prvotno napisa
    Vidim da ste iskusne pelenašice pa da vas prignjavim još malo s jednim pitanjem, pliz:

Da li mogu koristiti platnene odmah po izlasku iz rodilišta, ili moram koristiti jednokratne dok pupak ne otpadne i zaraste ranica?
    Naime, ja bi, ako ikako mogu, izbjegla korištenje jednokratnih. Pa, što kažete?
    mozes odmah platnene, postoje new born koje su nisko rezane bas zbog pupka, mislim da ih je kailash imala, bude ti ona odgovorila

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala anamar i dia. Mi isto imamo 10 kom HM platnenih za novorođenče, i mislimo si pripomoći tetrama dok traje to s pupkićem, a onda bi počeli i sa rodinim pusama.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hehe, dizem topic iz naftalina: molim vas, kako se odrzavaju zastitne od fleeca? kupila sam jedne stacinator i stavim mu preko noci. ujutro ispid njega osjetim... kao hladno, nije vlazno, nekako cudno. to valjda kako cirkulira zrak? sama zastitna je na dodir suha, ali se nakon 2 noci osjeti - mislim ipak pelena ispod bude skroz mokra. znaci prati maltene nakon svakog koristenja? jel i s vunom bude tako?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vuna dobije taj neki miris, ali ne intenzivan. meni ne smeta uopce. vunene zastitne perem 1-2 x mjesecno, i to najčešće zato sto pocinju propustati pa ih moram lanolizirati, a rjeđe zbog mirisa

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

flis se usmrdi nakon jedne, a vuna nakon dvadesetijedne noći

malo poetike, ali kod nas je tako nekako bilo

pa smo samo na vuni

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

joj, ma i ja bi vunu, al ne da mi se narucivati iz amerike :/ gdje ste kupovali vunene zastitne?

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo u pocetku imali samo rodine zastitne i super su bile sto se tice nepropustanja - nikad nisu propustile osim ako sam lose nesto stavila, ali imamo bucmaste nogice pa su joj se uvijek urezivale, onda smo dosli do toga da su joj L zastitne puno prevelike a i na zadnji druker jako preuske na nogama.
    Savjet je bio kupiti s cickom. Kupila Kamarisove 3 kom. Lijepe, dobar kroj, ali propustaju svaki puta kad imamo rodinu pusu, a posebno ako imamo njeznu pusu (osim koji put s bambus pelenama koje nekak to upiju jako u sebe). Stvar je da je na rubu neka prekrasna prugasta trakica a ne guma, pa se ne urezuje, ali u sebe sauga vodu ludjacki, prakticno mi bude ta trakica mokrija nego pelene, pa trenutno malo nosim platnene jer ju moram cijelu presvuci svaki put... i body i stramplice i hlace i to mi je koma
    Trazim dakle zastitne koje su ok kroj za bucmaste noge, sa cickom ali nepromocive!

Hvala!!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

smedja, probaj Thirstries zaštitne

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Thirsties (viška slova )
    evo, vidi kakve su bile naše link
    Kupljene su online sa cottontail baby

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kako to ide s naručivanjem?
    Mi imamo rodine zaštitne veličinu m i ok su za sada, ali mali isto ima bucmaste nogice i stavim na najveći druker, jer bi ga inače stezalo, nekada malo popusti kada spava na boku...
    Ima 2 mjeseca i blizu 6 kg, ne znam hoću li za neko vrijeme kupiti opet rodine ili ne, uglavnom, bolje bi nam odgovarale zaštitne s čičkom...
    Gledala sam te što ti imaš vještičice, to se naruči iz Amerike? Koliko dođe poštarina otprilike? Čine mi se ok....
    iako bi ja probala vunene zaštitne, samo da još malo prostudiram kako to ide, lanoliziranje i koje da kupim....joj, posla....
    hvala

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kontaktiraš tetu vlasnicu, vrlo je ljubazna, kažeš šta želiš i pitaš kolika je poštarina. Platiš kreditnom karticom preko PayPal-a ili direktno (ja sam išla preko PayPal-a). Ona ti pošalje invoice za poštarinu posebno, nakon što obaviš kupovinu, ili sve zajedno, zavisi kako se dogovorite. Ove prve koje smo kupili šmizla je koristila dugo, dugo. Kupili druge kad su joj postale plitke (ne uske! jako su široke), a imala je više kila nego što je kaver dizajniran da "podnese"..
    I nakon stalnog višemjesečnog korištenja još su bile u pristojnom stanju i proslijedili smo ih dalje.
    Evo ti link za radnju cottontailbaby - Thirsties kaveri Ideš na contact us i postaviš pitanje
    Srećno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala!

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

hvala na savjetu... ali nemam paypal, nemam kreditnu karticu, uzasna mi je tlaka kupovanje prek neta jer bi morala nekog zicat da kupuje za mene, pa se jos nisam odvazila na taj korak...
    ima ih tko za prodati rabljene? velicina M ili L nisam sigurna...

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Definitivno M pogotovo ak su siroke...

Ima ih tko?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A od šivalica zaštitne? Koje su vam se pokazale dobrima?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Što je ovo? Sve ste na moru? Ili sve koristite ME?
    Kako su vam se pokazale zaštitne (coveri) domaćih proizvođača?
    Znamo sve za Kamaris iskustva i SMIB (ali njihov web ne radi).
    Ali što s ostalima? Natura, Flafi, Luci, Rodina pusa, šivalice?
    Kakva su vam iskustva s njihovim zaštitnim?

OK, iz ove hrpe pitanja valjda je jasno da nam hitno trebaju zaštitne . . .

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni su kamaris jako lose jer svaki put propuste, tj trakica kojom su obrubljene je od materijala koji srce tekucinu, a rodina pusa je najbolja zastitna, ali za sada jos nije bilo krojeva za debele nozice, ali i oni stizu ako se ne varam.
    U svakom slucaju ako imas bebu "normalnih" nozica rodina pusa mi nikad nije promocila...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni su super smibove, al nakon sto godina sam opet na kompu i skuzim da nema smiba vise. Jel neko zna kaj je s njima? Mogu li se negdje nabavit njihove pelene?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam zaljubljena u Loveybums, vunene covere.
    Ali i ostale vunene koje imamo.

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A gdje, u kojim trgovinama se mogu kupit zaštitne gaćice? Kakve su cijene otprilike?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Zastitne prodaju trgovine koje prodaju i platnene. Kod nas:

luci
    flafi
    natura
    roda

Ima ih jos, ali se sad ne mogu sjetiti...

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj bauba prvotno napisa
    Citiraj ivanaos prvotno napisa
    Savjetovala me jedna iskusna pelenašica da uzmem odmah M i da će mi trajat barem 6 mj- i bila u pravu
    :D
    Tnx.
    Hm, moja bebica je rođena sa 3800, 2 su joj mjeseca, koristimo ME Air Flow i Rikki, ali S veličinu i čak su joj i one povelike, ajde ona sa čičkom i nekako, ali na drukere moram obavezno stavljati debelu frotirnu pelenu da joj što bolje popuni.
    Stvarno su velike te gaćice, i S joj skoro spadaju, kamoli da ima M...

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A jel netko koristi Tosama zaštitne gaćice? Jesu one manje kvalitetne od ovih PUL?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tosamine su one starinske, plastične, ne dišu. te su stvarno za nuždu, osobno ih ne bih koristila

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo me ponovo na omiljenom pdf.

Planiram koristiti OS pelene, a za pocetak NB. Za te male mi coveri nisu problem, ali me interesuje koje ste covere i u kojoj velicini koristili za bebu kojoj ste OS pelene stavljali od pocetka? Ipak je to "vise" pelene za razliku kad se koriste pelene u velicinama. Tako da znam da li se neki coveri velicine small mogu presociti, jer sve to sa guzom i pelenom u njih i ne stane. :?

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj mis-pis prvotno napisa

Planiram koristiti OS pelene, a za pocetak NB. Za te male mi coveri nisu problem, ali me interesuje koje ste covere i u kojoj velicini koristili za bebu kojoj ste OS pelene stavljali od pocetka? Ipak je to "vise" pelene za razliku kad se koriste pelene u velicinama. Tako da znam da li se neki coveri velicine small mogu presociti, jer sve to sa guzom i pelenom u njih i ne stane. :?
    OS su tipa Mutt, Swaddlebees, BubuBebe (a la GoodMama).
    Pomoc!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi već duuugo noću koristimo jednokratne, jer obavezno promoći. i bit će još u pelenama bar do proljeća, a ja ne želim bacati pelene i praviti smeće, toliko me to smeta! a ne mogu se naprati pidžama, ako pokušamo noć provesti u platnenima, no što je gore, neću da mi je takav sav mokar. i tako mi pravimo smeće... i sad kontam, zašto bude mokar? mislim da je zato što se puno bacaka dok spava, pa se to sve pomjeri, dođe do gumice i prođe na pidžamu. sad mislim, možda da je u nekakvima od flisa koje se onako navlače, pa su dosta velike...? ali jednom prije su mi stacinator flis procurile kao da ih nema! što mislite? pliz, pomagajte!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

zaboravih napisati da koristimo PUL zaštitne, rodine i naturine. imam dva vunena covera, ali nikako da ih uspješno lanoliziram :/ a mislim da one ne bi izdržale noć. jednom sam pokušala kad su bile dobro lanolizirane, potpuno su procurile.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

OS su tipa Mutt, Swaddlebees, BubuBebe (a la GoodMama).
    Pomoc!
    koristila sam S zaštitne i na OS pelenama
    i to čak negdje do 6.mjeseca

manal
    , ne znam što da ti kažem. nama su vunene zaštitne držale i po 12 sati po noći.
    ali što više platnenopelenaša upoznajem, vidim da jednostavno ima neke djece koja toliko puno piške da im po noći sve procuri. i jednostavo nema pomoći :/

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citam ovu temu o coverima, a bas bi nam trebale jedne da upotpunimo kolekciju ( sada imam dvije Popolini popwrap na cicak M i jednu Racman S), i vidim da govorite o flisu, pa me zanima da li je to obican flis ili neki poseban? Jer sam bas danas isla po neke materijale, i kupila tri komada flisa. Sta bih mogla od toga si sasiti sama ili ima neka posebna fora da ne propusta?

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nitko nista ne zna o flisu??? :?

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala Lut!

A sto se tice flisa, ja imam 2 komada za novorodjence, da probam. Posto se tad beba cesto presvlaci, nadam se da necu imati problema sa curenjem. :/ A iskustva tek u martu.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cure HELP!

Počeli su mi promakati coveri :? . Najednom i to svi koje koristimo. Nemam pojma što se dogodilo, održavala sam ih kao i do sada i zbilja rijetko bi promočili. Sada je obavezno mokar ako je duže od 1-2 h u peleni, nekad i kraće. A nije baš neki popišanko :/ .
    Napominjem da se radi o Rodinim i ME Rikki i Air Flow covere.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ili je počeo piškiti u većim količinama - tad razmisli o dodatnim ulošcima
    ili su mu coveri premali, pa kupi veće

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ili je počeo piškiti u većim količinama - tad razmisli o dodatnim ulošcima
    ili su mu coveri premali, pa kupi veće
    1. gotovo sam sigurna da piški u jednakim količinama
    2. mali mu nisu sigurno, ima 11 kg i svi coveri su L, čak sada kad se malo "izdužio" nije onako buckast po nogicama mu baš lijepo "sjednu" . A i bilo bi čudno da u roku 2-3 dana baš mu svi coveri otješnjaju :?

Ja cijelo vrijeme mislim da sam nešto zeznula u pranju i sušenju, mada stvarno ne vidim što sam mogla zeznuti... :/

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni su isto počeli promakati kad je dijete postalo veće, dakle kad nam je cover postao premali.
    imamo ME. a stvarno nenam što bi mogla zeznuti da ti odjednom počnu promakati jer kako sam čitala ni pranje na višoj temp a ni sušilica im ne smeta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čak sada kad se malo "izdužio" nije onako buckast po nogicama mu baš lijepo "sjednu"
    onda bi mu mogli biti preveliki, probajte se vratiti na M

dosta djece se iz L gaćica i pelena vrati u M veličinu baš u toj fazi kad prestanu gubiti baby salo, to je dosta uobičajeno

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni se isto bilo dogodilo da su mi svi kaveri propuštali...

Bila sam luda. Nisu bili ni premali i preveliki,i na kraju sam skužila da ne propuštaju ni oko nogica ni gore nego da više nisu vodonepropusni. :shock:
    Po danu je bilo super jer bih je presvukla čm bi se popiškila, ali po noći je uvijek bila mokra, i ona i krevet.

Moj zaključak je bio da su odradili svoje i da sam ih možda koji put previše osušila u sušilici :/

Nikad se više nisu vratili na staro

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Podižem temu...

Bebač će uskoro 3mj., koristimo Rodine zaštitne koje su mu se počele urezivati u nogicu, dakle, postale su nam male, sada hitno trebamo veće, jel' možete neke preporučiti a da se mogu kupiti kod nas i da nisu skupe?

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem temu...

Bebač će uskoro 3mj., koristimo Rodine zaštitne koje su mu se počele urezivati u nogicu, dakle, postale su nam male, sada hitno trebamo veće, jel' možete neke preporučiti a da se mogu kupiti kod nas i da nisu skupe?
    kaj i na onim zadnjim drukerima se urezuju u nogicu?
    mi smo još uvijek na drugom drukeru, i imaaaa lufta, e a kaj ćeš kad je M. mala mršavica.
    onda je tvoj L. stvarno mali bucko...
    sad ste na S veličini, kaj ne?
    da probaš M veličinu?
    I totalno OT, jesi išla na rodine radionice za trudnice, kovrčava N?
    ja sam visoka plava V.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj llella prvotno napisa Vidi poruku
    kaj i na onim zadnjim drukerima se urezuju u nogicu?
    mi smo još uvijek na drugom drukeru, i imaaaa lufta, e a kaj ćeš kad je M. mala mršavica.
    onda je tvoj L. stvarno mali bucko...
    Da, i na zadnjim drukerima nam se ureže, tj. bude crveno iako tek kad ih stavim ne čini se da će se urezati
    Pa i nije L neki bucko baš, ne znam...ima sad negdje blizu 5kg, a rođen je mali mali i 3 tjedna prerano (imao je 2400g)

sad ste na S veličini, kaj ne?
    da probaš M veličinu?
    Da, na S smo, baš tražim po forumu veće

I totalno OT, jesi išla na rodine radionice za trudnice, kovrčava N?
    ja sam visoka plava V.
    Jesam V.!

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mašnica, a zašto se moraju moći kupiti kod nas?

Ja sam s oboje koristila ME i definitivno su mi to najbolje zaštitne gaćice.
    Dok nisam njih otkrila čak su mi se više sviđale AIO i pocket pelene. Sad te stoje i ne koriste se, jer su mi fitted zakon s ME gaćicama.
    Odeš na njihovu stranicu i naručiš, dosta brzo stignu. Stvarno su jako kvalitetne i dobre.

S vunenima se nikad nisam snašla, kupila sam dva para i nikad ih nisam koristila. Nekako su mi glomazne, pa to pranje na ruke, lanoliziranje... Ma znala sam da nije vuna za mene, ali baš su mi lijepo izgledale pa ajde

Btw, ja svojima ljeti (po kući i za na kupanje) niti ne stavljam zaštitne gaćice, samo pelenu, eventualno s uloškom ako su neki tanji modeli, gore majica i dobro je.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Malo podizem.
    Koje covere na prefolds pelene? oni koji se kopcaju sa strane mi se redovito na prednjem dijelu presaviju prema unutra i ona gumica se smoci, a cicak joj jako cesto nazulja bedra (imam bummis i bambino mio). jel imate kakvu preporuku? jel neka probala cover na drukere, ali koji se kopca naprijed?

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

mi smo imali nature babies s na drukere i lijepo je sjedao na tetru, ali mi je materijal malo hmmmm...tako da smo ga koristili samo kad smo htjeli manju guzu, za šminku. bummis na čičak je bio ok, a urezivao joj se kad je postao premali. nama su trenutno super cya vuneni, složim tetru kao prefolds i stavim unutra.
    jesam sta pomogla ili odmogla?

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pomogla svakako.
    nekako mi ne sjeda vuna, al pogledat cu ove nature babies....

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •