Mjerenje nuhalnog nabora sam radila u 13 tj. trudnoce i bio je 10 mm!!!! baš je tako bilo naznačeno 10 mm !!! Doktorica je odmah zvala drugu jer nije mogla vjerovati. Druga dr je rekla da nije dobro, nije mi bilo jasno, bila sam zbunjena. Ovo mi je bila treća trudnoća, a prije toga nikad nisam čula za nuhalni nabor. Stvar je u tome što sam zatrudnila sa 44 godine treći puta. Nisam išla na krvne pretrage, išla sam genetičaru i tamo su me pregledala 3 doktora i rekli da dijete ima tumore na vratu i da je prognoza vrlo loša. Rekli da dijete može umrijeti pri porodu, brzo nakon poroda, da mogu imati spontani, da mogu čekati amniocintezu, ali da će amnio samo potvrditi loš nalaz i da bi trebala ići onda na inducirani porod, a to ne bi mogla preživjeti jer sam jedva preživjela 4 dana otkada sam saznala za loš nalaz nuhalnog nabora do pobačaja. Da još nisam došla k sebi od 2.6. kad sam to napravila, nisam. Užasno se loše osjećam jer mi je žao bebe, djeca su mi to isto loše primila, a i suprug. Realna sam osoba i mislim da je bolje tako nego da se dijete tako rodi, a ne možeš mu pomoći. Nikada to neću preboljeti.bellissima prvotno napisa